O Gary Moore jazzαρει!!

• Thread starter Thread starter Guest
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 27
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 4K
G

Guest

Guest
Εκανα ενα search και δεν ειδα να εχει ξαναποσταριστει οποτε ειπα να το μοιραστω μαζι σας...ολο το βινδεο ειναι ωραιο και στο 3.27 δειχνει μια πτυχη του που εγω τουλαχιστον δεν ειχα ξαναδει. Γενικα νομιζω οτι ειναι αρκετα παρεξηγημενος, αφου εχω ακουσει κατα καιρους διαφορα αρνητικα ενω κατα την προσωπικη μου αποψη ειναι τερας τεχνικης, τεραστιος μουσικος γενικοτερα, με κομματαρες, με αναγνωρισιμο ηχο και στυλ, και γενικα με ισορροπια "μουσικης"-ταχυτητας στο κιθαριστικο του παιξιμο. Enjoy:

Gary Moore - Blues lesson

Μεγιστος ο Gary....δεν υπαρχουν αρνητικα.....οτι εχει παιξει στην καριερα του τα εχει παιξει αψογα....βεβαια δεν μπορω να ειμαι και εντελως αντικειμενικος γιατι τον γουσταρω τρελα....οποτε....περι ορεξεως.

astraxan19 είπε:
Το σακακι δεν το ειδες?  ;D
Ενταξει απο ενδυματολογικης αποψης οκ.....εχω δει και κατι χειροτερα πουκαμισα πουα ασπρομαυρα που φοραει....σαν τη γιαγια μου κατι βρε παιδι μου.....αλλα οσο τον βλεπεις και τον ακους δεν τα ξαναπροσεχεις τα ρουχα....αλλα κοιτας ;)

Σούπερ ο Gary ειδικά στην προ blues εποχή του...μεγάλη επιρροή για πολλούς κιθαρίστες

Κρίμα γιατί και εγω έχω ακούσει εδω μέσα αρνητικά σχόλια....όπως και για τον Clapton...τον Vai.....τον Satch....τον Slash.....τον Malmsteen και γενικά πολλούς "μεγάλους"  :o :o

Στην τελευταία του συναυλία ήταν απολαυστικός

ΘΕΟΣ για την pre blues εποχη, ΘΕΟΣ στην progressive εποχη (Colloseum II), ακυρος τελειως για μπλουζιστας

playloud είπε:
ΘΕΟΣ για την pre blues εποχη, ΘΕΟΣ στην progressive εποχη (Colloseum II), ακυρος τελειως για μπλουζιστας
Τωρα μου το χαλας....γιατι ακυρος και ΤΕΛΕΙΩΣ κι'ολας απ'οτι λες για μπλουζιστας ???

Ενταξει μπλουζιστας με τη στενη εννοια δεν ειναι αλλα πιστευω οτι αυτα που επαιξε τα επαιξε διαφορετικα και πολυ καλα μαλιστα....μην αρχισουμε τωρα συγκρισεις με μπλουζιστες μπλουζιστες γιατι θα χασουμε τη μπαλα ;)....εγω τον απολαμβανω παντως ευχαριστα σε οτι εχει παιξει :)

Όπως και να το κάνουμε σ' αυτούς* έπαιξε τη πιο <<μεγάλη κιθάρα>>

*όπως και στο άλμπουμ Variations του Andrew Lloyd Weber, όπου το βρείτε, αρπάξτε το. Τρομερό line-up, μεγάλος δίσκος.

Απο τη στιγμη που κατι τυποι σαν τον BB King,Albert Collins κλπ λενε οτι το χει το blues ο "πιτσιρικος",ε, κατι παραπανω θα ξερουν αυτοι. ;)

Παντως οτι και να παιξει απο μικρος ειχε την δικια του ξεχωριστη ταυτοτητα.

Ουτε εγω ειμαι αντικειμενικος μιας και ειναι ο αγαπημενος μου κιθαριστας (ειδικα την thin lizzy αλλα και την blues εποχη)

georgekz750 είπε:
Απο τη στιγμη που κατι τυποι σαν τον BB King,Albert Collins κλπ λενε οτι το χει το blues ο "πιτσιρικος",ε, κατι παραπανω θα ξερουν αυτοι. ;)
Θα σου πουν μερικοι ''κακοι'' οτι ''ετσι επρεπε να πουν αφου θα γινοταν συνεργασια''.....τα εχουμε ακουσει χιλιαδες φορες για παρα πολλους κατα καιρους.

DIMIS75 είπε:
Θα σου πουν μερικοι ''κακοι'' οτι ''ετσι επρεπε να πουν αφου θα γινοταν συνεργασια''.....τα εχουμε ακουσει χιλιαδες φορες για παρα πολλους κατα καιρους.
Φανταζομαι πως ναι,ετσι κι αλλιως αυτοι οι μαυροι παππουδες εχουν αποδειξει οτι κανουν τα παντα για τα λεφτα και το σταρ συστεμ  :P  ;D

DIMIS75 είπε:
Τωρα μου το χαλας....γιατι ακυρος και ΤΕΛΕΙΩΣ κι'ολας απ'οτι λες για μπλουζιστας ???

Ενταξει μπλουζιστας με τη στενη εννοια δεν ειναι αλλα πιστευω οτι αυτα που επαιξε τα επαιξε διαφορετικα και πολυ καλα μαλιστα....μην αρχισουμε τωρα συγκρισεις με μπλουζιστες μπλουζιστες γιατι θα χασουμε τη μπαλα ;)....εγω τον απολαμβανω παντως ευχαριστα σε οτι εχει παιξει :)
κοιτα, ο Gary Moore ειναι απο τους πιο αγαπημενους μου κιθαριστες, μαλιστα καποια εποχη (pre blues) ειχα φαει ΤΡΕΛΛΟ κολλημα. Με εχει επηρεασει παρα πολυ στη φρασεολογια και στο παιξιμο ΑΛΛΑ,

στα blues ειχε την νοοτροπια της "φασαριας", δεν αφηνε τα κομματια να ανασανουνε, ειδικα live εκανε κατι σολο ατελειωτα και ηταν ΠΟΛΥ βαρετα.

Γνωμη μου.

ΥΓ. τωρα τι λεει ο Collins και ο King δεν με ενδιαφερει. Respect στους κυριους αλλα κρινω με αυτα που ακουω-βλεπω

playloud είπε:
στα blues ειχε την νοοτροπια της "φασαριας", δεν αφηνε τα κομματια να ανασανουνε, ειδικα live εκανε κατι σολο ατελειωτα και ηταν ΠΟΛΥ βαρετα.
Σε αυτο συμφωνουμε :)....καποιες φορες σε καποια live ξεφευγει πραγματικα και κουραζει :-\...μεχρι να φτασει σε αυτο το σημειο ομως ειναι σκετη απολαυση ;D

και εγω συμφωνω σε αυτο...

απο τις καλυτερες blues στιγμες του ηταν το album blues for greeny και μια βιντεοκασσετα που εχω με τιτλο live blues..(αν και για blues,τα χωνει και εκει ωρες ωρες ...)

Τα χω κι εγω ολα ρε Τακη, ειπαμε ο Gary ειναι Gary.

Τι να λεμε τωρα?

Συγκρινονται ομως ολα αυτα με το Emerald Aisles?

Εικονισμα να πρσκυνω

playloud είπε:
Τα χω κι εγω ολα ρε Τακη, ειπαμε ο Gary ειναι Gary.

Τι να λεμε τωρα?
σε περιπτωση που δεν καταλαβες συμφωνω σε αυτα που ειπες...

takis είπε:
σε περιπτωση που δεν καταλαβες συμφωνω σε αυτα που ειπες...
Αυτο που εκτιμω, ειναι οτι με το Still Got The Blues μπηκε το blues και στα σαλονια, κι αν, καποιος ξεστραβωθηκε και ακουσε και καποιο αλλο υπεροχο κοματι εκτος απο αυτη την ψιλοαθλια μπαλλαντα (στις top 3 αθλιες μου μαζι με το Always του Jovi) τοτε μπραβο του

Ο Gary είναι ο ΘΕΟΣ!

(Ειδικά εγώ δεν είμαι καθόλου αντικειμενικός... αφού διατηρώ τα τελευταία 10 χρόνια το site http://www.moorepanos.com).  ;)

Χωρίς πλάκα, έχει παίξει τα πάντα, καταπληκτικά!

Δείτε εδώ κι άλλες πρόσφατες jazzιες του (ντυμένος με την καλή του την κουρτίνα ;D)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back