(Non jazz and classical) polychord muic??

• Thread starter Thread starter 3D
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 16
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 2K

3D

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλησπέρα σε όλους! Μπορείτε να μου προτείνετε καλλιτέχνες/γκρουπς που να χρησιμοποιούν στις συνθέσεις τους πολυσυγχορδιές (polychords) ΧΩΡΙΣ να ανήκουν στην τζαζ και κλασσική μουσική; Κάτι με ηλεκτρονικά ηχοχρώματα και "πυκνή" αρμονική γραφή; Υπάρχει άραγε κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ.  

Καλησπέρα και σε σένα.

Οι πολυσυγχορδίες, είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης συγχορδιών, δεν είναι ξεχωριστές συγχορδίες.

Συνήθως χρησιμοποιούνται για να διαχωρίζεται εμφανέστερα το upper structure της συγχορδίας, ή για λόγους που μπορεί να διευκολύνουν τον συνθέτη.

Για παράδειγμα ένα Cmaj9 μπορεί να απεικονιστεί ως Gmaj/Cmaj, ένα Cmin11 ως Bbmaj/Cmin, κλπ.

Κατά συνέπεια, όπου βρίσκεις πολλές συγχορδίες με επεκτάσεις, υπάρχουν (έστω και κρυμμένες) πολυσυγχορδίες.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα (εκτός jazz και κλασσικής) είναι τα soundtracks, η κινηματογραφική μουσική.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω. Το θέμα μου είναι ότι και στα σάουντρακς, το 99% αυτών των συνθέσεων χρησιμοποιεί όργανα ορχήστρας (έγχορδα, πιάνο κτλ). Αυτό που ψάχνω είναι αν υπάρχουν σχήματα που να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς ήχους για να συνθέσουν με αυτή την αρμονική γλώσσα. 

στα σάουντρακς, το 99% αυτών των συνθέσεων χρησιμοποιεί όργανα ορχήστρας (έγχορδα, πιάνο κτλ).

Δεν νομίζω ότι ισχύει πια αυτό.

Κάποτε σίγουρα ίσχυε, αλλά τα περισσότερα πια γίνονται με σύνθια.

Εννοώ, των 99% των σάουντρακ που έχει περίπλοκη αρμονία, όχι γενικά. Αν έχεις υπ όψιν σου κάποιο σάουντρακ με ηλεκτρονικούς ήχους και ενδιαφέρουσες αρμονίες, πλιζ, πες μου!

Αν έχεις υπ όψιν σου κάποιο σάουντρακ με ηλεκτρονικούς ήχους και ενδιαφέρουσες αρμονίες, πλιζ, πες μου!

Τι εννοείς με την έκφραση "ηλεκτρονικούς ήχους"?

Γιατί εγώ μάλλον άλλο κατάλαβα.

Εγώ εννοώ ηλεκτρονικούς ήχους και αυτούς που παράγονται από σύνθια αλλά προσομοιώνουν κατά κάποιον τρόπο και όργανα ορχήστρας, πιάνα, κλπ.

Θα επιμείνω όμως στο δεν υπάρχει polychord music, ούτε καμιά ιδιαίτερη αρμονική γλώσσα από πίσω.

Θέμα σημειογραφίας είναι.

Ουσιαστικά ψάχνεις ηλεκτρονική μουσική με λίγο πιο "πολύπλοκη" αρμονία.

Holdsworth?

Δεν θέλει jazz και κλασσική.

Θέλει ηλεκτρονική μουσική.

Αλλά τι εννοεί με αυτό?

Tangerine dream, Klaus Schulze, Eno, Kiasmos, Nils Frahm, Nicolas Jaar?

Δεν ηταν ουτε το ενα ουτε το άλλο

Εννοείται, αλλά φαντάζομαι ότι γενικά ότι θεωρείται κοντά σε ένα είδος, πάει προς τα εκεί.

Ο Holdsworth σε jazz, και κάποιοι της σύγχρονης μουσικής σε κλασσική.

Kiasmos,  Nicolas Jaar.

image.png

Ναι, ουσιαστικά αυτό ψάχνω, "ηλεκτρονική μουσική με λίγο πιο "πολύπλοκη" αρμονία"! Δεν μπορώ να αναφέρω συγκεκριμένο παράδειγμα γιατί δεν έχω καταφέρει να ανακαλύψω κάτι τέτοιο. 

Ας πούμε... ενορχήστρωση σε στιλ Prodigy, Deadmau5, Sohn, Orphx, Royksopp κοκ με αρμονική γλώσσα που συνηθίζεται σε jazz, fusion και σύγχρονη κλασσική μουσική.

Κι εμένα με ενδιαφέρει το θέμα. Χωρίς να ξέρω να απαντησω ακριβώς αυτό που ζητάς, τα projects του thom yorke, και ειδικα το atoms for peace, είναι ηλεκτρονικά με κάπως πιο πολύπλοκη αρμονια.

Από soundtracks ήλεκτρονικης  μου αρέσουν κάποια του cliff martinez (the knick πχ) και kyle dixon (stranger things), που όμως δεν υπάρχει μεγάλη πολυπλοκότητα αρμονικά, αλλά δοκίμασε μήπως βρεις κάτι ενδιαφέρον.

Επίσης ο greenwood έχει κάνει το you were never really here που έχει ηλεκτρονικά (κάτω από τη σκοπιά της κλασικής ισως)

A, και ο geoff barrow είχε κάνει το annihilation

Ψάξε λίγο αυτή την μπάντα.

"Godspeed You! Black Emperor"

Νομίζω έχει ότι ψάχνεις.

Κι εγώ δεν τους ήξερα και εξεπλάγην ευχάριστα.

Νομίζω έχει ότι ψάχνεις.

τους ανακάλυψα τυχαία πριν 15 χρόνια....

κόλλησα

Νομίζω έχει ότι ψάχνεις.

Χμμμ... not my cup of tea οι GYBE.

Τους είχα τσεκάρει και πριν μερικά χρόνια...

Post rock, δε λέγεται αυτό που παίζουν;

Σε αυτή τη φάση προτιμώ περισσότερο τους Mogwai και τους Russian Circles.

Thnx, anyway!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back