NGD - PRS S2 McCarty 594 singlecut

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,813
Επιτέλους ήρθε! Την περίμενα πως και πως. Είναι το προηγούμενο μοντέλο του 2023 και το βρήκα στο γερμανικό σάιτ session.de. Με το ζόρι έστελναν Ελλάδα, και μονο σε ηπειρωτική χώρα. Γιαυτό και αγγάρεψα τον @mpamps να την παραλάβει και να μου την στείλει Κρήτη. Τον ευχαριστώ πολύ!

Άλλη μια περιμένω απο βδομάδα και κλείσαμε για τον χειμώνα...

Ένα κλιπάκι ίσα ίσα για το καλωσόρισμα.

aebe9e81-10a7-4c47-851b-e685bb204156.jpg

2562a8cb-11a9-4859-a1e1-6fd6cafe8c33.jpg

0cb99502-eefb-4a7e-b1f9-2f088680d2c7.jpg

8fffd9bb-3e66-4ef3-bda0-bb7043863b2d.jpg

d87d60ba-cc2e-4ce9-9345-bd0229906b2a.jpg

4c8c6a68-6b79-44a6-abc2-a7249e9fff22.jpg

Με γεια! Σε σύγκριση με την revstar;

Καλά, είναι πανέμορφη. Και το λέω εγώ που δεν συμπαθώ οπτικά τις PRS.

Με πρόλαβε ο Nekkon:
Σε σχέση με τη Revstar;

Σας ευχαριστώ όλους!

Ενδιαφέρουσα σύγκριση, αν και θα ήταν πιο κοντά να συγκρίνω την FGN ls10, που είναι ενα ακριβό αντίγραφο les paul. Στην κατηγορία αυτή, ξεκάθαρα, νομίζω ότι ανήκει η prs. Νομίζω λίγο πιο ευκολόπαιχτη είναι σε σχέση με την fgn, αν και δεν εχω παιξει παρα 10 λεπτά. Ούτε την εχω σετάρει σωστά ακόμα. Την μεγάλη διαφορά την έχει στο οπτικό. Απο όπου και να την κοιτάξεις, σου τρέχουν τα σάλια. Στις φωτογραφίες είναι καλή, αλλα από κοντά είναι εντυπωσιακή. Έχει και παρα πολύ ισορροπημένο και γεμάτο ήχο, απ' ότι ακουσα στο κλιπ. Είναι η πρώτη μου S2 και εχω να πω ότι είναι πολυ πιο κοντά στα core μοντέλα, παρά στα SE. Εκπληκτικό όργανο.

Η revstar είναι ένα τέλειο όργανο, μια κατηγορία από μόνη της, στα μάτια μου. Δεν μπορώ να το συγκρίνω, καθώς εχει πιο μοντέρνο μανίκι, λίγο πιο μοντέρνο και hot ήχο, διαφορετικό σχήμα και αλλο vibe. Άς πουμε ότι με μια καλή Les paul μπορεί να έδινα την S2. Την revstar δεν θα μπορούσα να τη δώσω σε καμία περίπτωση.

Καλορίζικη Γιώργο,είναι και κούκλα και πολύ κιθάρα που την αναδεικνύεις όπως της αξίζει με το παίξιμό σου!

Είναι η πρώτη μου S2 και εχω να πω ότι είναι πολυ πιο κοντά στα core μοντέλα, παρά στα SE. Εκπληκτικό όργανο.

Σε group κατόχων prs γίνεται πολύ συχνά κουβέντα για το πόσο κοντινά σε playability είναι τα S2 συγκριτικά με τα core μοντέλα παρά την πολύ μεγάλη διαφορά στην τιμή,που είναι και δική μου άποψη.

Σε group κατόχων prs γίνεται πολύ συχνά κουβέντα για το πόσο κοντινά σε playability είναι τα S2 συγκριτικά με τα core μοντέλα παρά την πολύ μεγάλη διαφορά στην τιμή,που είναι και δική μου άποψη.

Πάντως, για να ειμαι δίκαιος, η se 245 των 500 ευρώ που είχα, είναι πολύ κοντά σε αίσθηση/playability. Εχει ίδιο σχεδιασμό και κοντινά specs, και έχει σχεδόν ίδιο μανίκι σε feeling. Αγοράζεις prs στα 500 ευρώ, έχω να πω.
Απλά, η ποιότητα των υλικών και της βαφής είναι σε εντελώς διαφορετικά επίπεδα. Ο ήχος είναι καλύτερος. Το look είναι επίσης καλύτερο.
Σα να συγκρίνεις classic vibe με us standard Strat ένα πράγμα.

Σα να συγκρίνεις classic vibe με us standard Strat ένα πράγμα
Μόνο που εκεί η διαφορά είναι μόλις 1-1.5 χιλιάρικο 😁

Πάντως (και διόρθωσε με αν κάνω λάθος) την αντιμετωπίζεις σαν les paul παικτικα. Εκεί είσαι. Φταίει η εμφάνιση, ο ήχος, το vibe, αυτό είναι πάντως. Μου είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο στην silver sky, έπαιζα μια Strat με λάθος headstock.

Το λέω γιατί η prs σαν εταιρία έγινε γνωστή ως η εταιρία που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στην Gibson και την Fender (ηχητικά και παικτικα), ενώ τον τελευταίο καιρό κάνει πιο πολύ "τις δικές της εκδοχές κιθάρων που ήδη υπάρχουν"

Το μοντέλο αυτό είναι η les Paul εκδοχή της prs, όπως και η silver sky είναι η Strat εκδοχή. Μέχρι και οι μαγνήτες είναι βασισμένοι στην les Paul του 58.

Της φέρομαι σα σε λες πολ, αλλά μπορεί να κάνει κι άλλα πράγματα. Καταρχήν έχει μεγάλη διαφορά στην προσβασιμότητα στα κάτω ταστα.

IMG_4465.jpeg

Κατά βάση, είναι les Paul τύπου κιθάρα. Καμία σχέση με άλλα κλασικά μοντέλα prs.

Ακριβώς επειδή θυμίζει πάρα πολύ Les Paul αλλά χωρίς ακριβώς να είναι (ή όντας μια βελτιωμένη εκδοχή της, εάν θέλετε), προτιμώ αισθητικά την double-cut εκδοχή της 594, από την single cut. Ακριβώς γιατί δείχνει την εξέλιξή της από την Les Paul.

Ακριβώς επειδή θυμίζει πάρα πολύ Les Paul αλλά χωρίς ακριβώς να είναι (ή όντας μια βελτιωμένη εκδοχή της, εάν θέλετε), προτιμώ αισθητικά την double-cut εκδοχή της 594, από την single cut. Ακριβώς γιατί δείχνει την εξέλιξή της από την Les Paul.

Οι πιο πολλοί την double-cut αγοράζουν. Είναι πιο εμπορική. Προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου να εχω το κλασικό σχήμα της Prs με λιγότερο από 25" scale.
Και υπάρχει και η thinline εκδοχή της, που είναι doublecut, πιο λεπτή, χωρίς maple top. O,τι πιο κοντά βγάζει η prs σε SG.

Βάρος της κούκλας?

Και να υποψιαστώ η παλιά ζυγαριά μου προσθέτει βάρος? Γιατί μέτρησα την Fernandes superstrat μου και μετράει 5.6 κιλά. Που είναι ύποπτο για βλάβη.

Γιατί;

Δεν μου αρεσει καμία κιθάρα κάτω από 25”, εκτός και εάν μου θυμίζει les Paul. Εξαίρεση μάλλον η νέα Mira που είναι στα 24,594”

Βάρος της κούκλας?

Και να υποψιαστώ η παλιά ζυγαριά μου προσθέτει βάρος? Γιατί μέτρησα την Fernandes superstrat μου και μετράει 5.6 κιλά. Που είναι ύποπτο για βλάβη.

Κάπου 3800-3850 ζυγίζει. Λίγο βαρύτερη από τη Revstar, λίγο ελαφρύτερη από την Fgn.

5,6 κιλά δεν έχει λογική.

Ναι και γιατί είναι στο όριο μαξ βάρους για solid-body και δεν την αισθάνομαι και βαριά. Οπότε η ζυγαριά καπούτ.

Παρόμοια θέματα

D
Απαντήσεις
2
Εμφανίσεις
250

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back