New Girl In Town - Yamaha Revstar 720b

Σπύρος Χατζηαντωνίου

Jazzjoker

Ενωμοτάρχης
Πόντοι
1,018
Την είχα αρκετό καιρό στο μάτι και το αποφάσισα. Ο λόγος για τη Yamaha Revstar 720b. Σας παραπέμπω στη σειρά μοντέλων Revstar καθότι έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη τώρα, αντιγράφω technical features:

• Construction: set-in
  • Scale Length: 628 mm (24 - 3/4")
  • Neck: Mahogany
  • Neck Profile: medium
  • Fingerboard: Rosewood
  • radius: 350mm (13 - 3/4")
  • Frets: Jumbo
  • Body: Flamed Maple / Mahogany
  • Body Cut : Top & Back
  • Tuners : Diecast
  • Hardware Color: Satin Nickel
  • Nut / Width: plastic / 43 mm
  • Bridge: Tune-O-Matic
  • Tailpiece: Bigsby B-50
  • Pickguards: Black 3-ply
  • Pickups: Filtertron style Humbucker
  • Controls: Master volume/ tone
  • Additional Function: Dry-switch (push-pull)
  • Finish on Top: Steel wool

Δε θέλω να κουράσω με πολλά τεχνικά γιατί δεν τα ξέρω κι όλας. Ακολουθούν φωτογραφίες και κλιπ σε κάθε θέση των μαγνητών. Να συμπληρώσω ότι δεν έχω γράψει με coil split (tone push-pull) καθότι δε με ενθουσίασε ο ήχος και αυτά τα θεωρώ και λίγο worst of two worlds. Δηλαδή αφού πάμε σε διπλούς θα ακούσουμε διπλούς. Τέλος να πω ότι οι χορδές είναι οι στοκ (noname) και ειδικά οι τυλιχτές ακούγονται τελειωμένες. Δεν τις έχω αλλάξει ακόμα.

Να πω ότι το μαλλί πήγε γύρω στα 750 από Νάκα, με έκπτωση καθότι πρόκειται για εκθεσιακό μοντέλο πλην όμως σε άψογη κατάσταση. Επιφυλάσσομαι για  κλιψ με βρώμικο ήχο, προς το παρόν Deluxe Reverb clean.

20191122_110120.jpg

20191122_121132.jpg

20191122_121139.jpg

20191122_121552.jpg

Προβολή συνημμένου Revstar 720B.mp3

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλοριζικη και καλοπαιχτη!

Με τετοια ομορφια και specs, το τελευταιο που θα με ενοιαζε θα ηταν ο ηχος της.

Πως ειναι στο παιξιμο?

Να συμπληρώσω ότι δεν έχω γράψει με coil split (tone push-pull) καθότι δε με ενθουσίασε ο ήχος και αυτά τα θεωρώ και λίγο worst of two worlds

Μια και ειμαι σιγουρος οτι οι τωρινοι μαγνητες ειναι απλοι humbuckers με looks Filtertone μπορεις να κανεις κατι πολυ εξυπνο ώστε να "GretschΙΑΣΟΥΝ" : Αντι για coil split να κανεις τα push pull να λειτουργουν ως parallel/series στην parallel θεση ο ηχος θα καθαριζει πολυ και θα πλησιαζει αρκετα τον single coil και ΧΩΡΙΣ hum... για να μην παρεξηγηθω οι κανονικοι Filtertones δεν ειναι συνδεδεμενοι παραλληλα ,ο "μονοπηνιακος" ηχος του οφειλεται στο υψηλο inductance λογω της μαζας του baseplate & του πολυ μεγαλυτερου μαγνητη που εχουν  & των pole pieces που επιτρεπει το "υπο-τυλιγμα" τους και τον "ηπιο" χαρακτηρα τους,απλα οι περισσοτεροι medium output humbuckers αν "γυριστουν" σε parallel καθαριζουν και πλησιαζουν στο 70% εναν FT.    

Είναι κούκλες οι Revstar! Μακάρι να διατηρήσει την σειρά σε βάθος χρόνου η Yamaha γιατί το αξίζει.

Έχω παίξει κανα δυο και μου φάνηκε πολύ αντρικό το μπράτσο τους. Πολύ χοντρόφαρδο για τα χεράκια μου.

Τα παστέλ χρώματα τους είναι απίθανα και το brushed αλουμίνιο στα μεταλλικά μέρη είναι χάρμα οφθαλμού και avant guard.

Με γεια η κιθαρούκλα Σπύρο!

Ευχαριστώ για τις ευχές παίδες. Νίκο θενξ για τα τιπς. Προς το παρόν δε θα πειράξω τίποτα σε μαγνήτες. Θα δοκιμάσω αυτούς υπό διάφορες συνθήκες, θα τη βγάλω και σ' ένα λάιβ να δω τι ψάρια πιάνει και μετά βλέπω.

Γιώργο περί playability που ρωτάς, είναι άψογη για μένα και το σετάπ είναι τζάμι. Το μόνο που θα πείραζα είναι το action που, για τα δικά μου δεδομένα, είναι λιγάκι ψηλά (στο άξιον είμαι μεταλάς) αλλά θα το αφήσω όπως είναι για να παίζει και κανά slide γιατί τις φέντερ τις έχω σαύρες και ακόμα και γυάλινο πανάλαφρο, δεν ακούγεται σχεδόν πουθενά.

Σπύρο μου εμφανησιακά είναι απίθανη.

Τα χρώματα, τα σχέδια, οι γραμμές, όλα ταιριάζουν καταπληκτικά.

Επιτέλους, καλωσήρθες στον κόσμο του set neck, και του 24.75΄΄ scale length.

Και φυσικά των δύο διπλών.

Τα τάστα έτσι όπως τα βλέπω δεν μου φαίνονται για jumbo, αλλά μικρότερα, αλλά μπορεί να κοροϊδεύει η φωτό.

Πώς σου φαίνονται εσένα στο παίξιμο?

Εγώ έχω θέμα με τα jumbo, δεν τα πολυγουστάρω.

Καλόπαιχτη.

Επιτέλους, καλωσήρθες στον κόσμο του set neck, και του 24.75΄΄ scale length
Περαστικός είμαι προς το παρόν. ?

Πώς σου φαίνονται εσένα στο παίξιμο?
Έχοντας παίξει αρκετά ήδη μπορώ να πω ότι μου είναι άνετη σε όλο το length, αρκετά σκληρή, πράγμα που δε με χαλάει καθόλου γιατί μου αρέσει πολλή αντίσταση στις χορδές. Το σοβαρό τεστ όμως θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή σε πρόβα.

Και το βρώμικο κλιπ σε κάθε θέση όπως υποσχέθηκα. Α επίσης άλλαξα χορδές για πρώτη φορά σε κιθάρα με bigsby. Η ανωμαλία είναι σε πολύ μεγάλα επίπεδα, παίζει να μου πήρε κανά μισάωρο.

Προβολή συνημμένου Revstar 720b dirty.mp3

Η ανωμαλία είναι σε πολύ μεγάλα επίπεδα, παίζει να μου πήρε κανά μισάωρο

https://www.bigsby.com/resources/how-to-string/

Η απλά παίρνεις ένα τέτοιο και σωζεσαι αλλά από ότι θυμάμαι εσύ αλλάζεις χορδές μια φορά το εξάμηνο οπότε μπορεί να είναι overkill

http://www.vibramate.com/vibramate-string-spoiler.php

Έχω βάλει στην white falcon και ορκίζομαι σε αυτό

1574507672275682734308937901669.jpg

καλοριζικη. πολυ καλο οργανο και εξω απ τις συνηθεις επιλογες.Πως την ακους σε σχεση μα μια Gibson studio?

Πως την ακους σε σχεση μα μια Gibson studio?
Δεν έχω ιδέα γιατί δεν έχω παίξει ποτέ Les Paul studio. Οι μόνες που έχει τύχει να δοκιμάσω ήταν φίλων/γνωστών και πανάκριβα μοντέλα οπότε οποιαδήποτε σύγκριση θα ήταν άδικη.

Συγχαρητήρια και καλόπαικτη. Η Υamaha έχει μακρά παράδοση σε κιμπάρηδες σχεδιαστές και δεν απογοητεύει και εδώ, με τη Revstar. Ωραία "classic motorcycle" αισθητική, retro με το ένα πόδι στο μέλλον. Με χαλάει το μεταλλικό frame των μαγνητών που "προσομοιώνει" filtertron αλλά με παραπέμπει σε φθηνή κινεζιά. Εγώ θα το αφαιρούσα έτσι για τη βλακεία μου.

Κατά τ' άλλα κλασσική ΥΑΜΑΗΑ. GO-TO εταιρεία αν θες να πάρεις απροβλημάτιστα όργανο σε όλα τα επίπεδα budget. 

Μπράβο κι από μένα μια χαρά φαίνεται

Κάνε μερικά live  και περιμένουμε την άποψη σου γιατί τα όργανα εκεί φαίνονται

Κάνω ένα μικρό update για όποιον ενδιαφέρεται μια και εχθές η κιθάρα έπαιξε την πρώτη της πρόβα.

Υπέρ: 

- Υπέροχος vintage ήχος από τους low output humbuckers. Transparent και με χαρακτήρα ακόμα και με μπόλικο gain.

- Το volume της κιθάρας, το οποίο με τις fender δεν το ακουμπάω σχεδόν ποτέ, καθαρίζει απίστευτα καλά τον βρώμικο ήχο και με πολύ σταδιακή εξασθένηση. Μπορείς άνετα να βγάλεις σετ με φουλ gain και να ρυθμίζεις αποκλειστικά από το volume.

- Απόλυτα καθαρό παίξιμο σε όλο το μήκος της ταστιέρας. Fret buzz, πνιγμένες νότες σε σηκώματα κλπ. πουθενά και τίποτα.

- Δεν ξεκουρδίζει με τίποτα ακόμα και με έντονη χρήση του bigsby.

- Καλό βάρος για όρθιο παίξιμο, ελαφρύτερη από τις strat μου.

- Αν και διάβασα περί neck dive σε διάφορα reviews, δεν κατάλαβα τίποτα τέτοιο. Η κιθάρα στέκεται μια χαρά και στη θέση που πρέπει ακόμα και χωρίς να την ακουμπάς. Την ώρα του παιξίματος, καμία στήριξη από το αριστερό χέρι δε χρειάζεται.

Κατά:

- Ο neck μαγνήτης στις μπάσες μι και λα βγάζει υπερβολικά μπάσα σε σημείο που μπορεί να γίνει ενοχλητικό. Αυτό με δεκάρες χορδές και σε όλους τους ενισχυτές που τη δοκίμασα. Στο στούντιο που παίζω σ' έναν Marshall JCM 2000 με 4Χ12, το μπάσο στο EQ ήταν στο 0 και τα μεσαία στο 1. Η κιθάρα ήρθε με 10άρες πάνω και με 10άρες elixir αντικαταστάθηκαν. Θα δοκιμάσω και 9 να δω τι γίνεται.

- Κάτι που ανέφερα και αρχικά: Το tension των χορδών είναι μεγαλύτερο από το σύνηθες (strat-tele), υποθέτω λόγω bigsby και του έξτρα μήκους χορδής που χρησιμοποιείται από τον μηχανισμό. Με δεκάρες, σε στάνταρ κούρδισμα η κιθάρα δίνει αίσθηση μεγαλύτερου gauge και θέλει τσαμπουκά από το αριστερό χέρι. Προσωπικά δεν έχω θέμα μια και οι στρατ μου φοράνε 11 αλλά για κάποιον που είναι συνηθισμένος σε κλασσικά μοντέλα και παίζει με 9 ή 10, μπορεί να είναι πρόβλημα.

Γιατι δεν χαμηλωνεις την μπασα πλευρα του neck μαγνητη? Δωστου 1-1,5 χιλιοστο διαφορα απο την πριμα πλευρα να δεις τι θα γινει.

Ο neck μαγνήτης στις μπάσες μι και λα βγάζει υπερβολικά μπάσα σε σημείο που μπορεί να γίνει ενοχλητικό

1.Κατεβαζεις την μπασα πλευρα ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του μαγνητη.

ή

2.αν αΦτο δεν αρκει κατεβαζεις ΟΛΟΝ τον μαγνητη μεχρι να καθαρισουν η ΜΙ & η ΛΑ ,και μετα ανεβαζεις τα pole pieces κατω απο τα καντινια αν αυτα εχουν "πεσει" ηχητικα.

ή 

3.(το καλυτερο).....κατεβαζεις ΠΟΛΥ ολον τον μαγνητη και μετα ανεβαζεις τα pole pieces μεχρι να επελθει η ισορροπία (στους neck μαγνητες δινει παντα μεγαλυτερη ευκρίνεια και στους bridge twang) 

Κάτι που ανέφερα και αρχικά: Το tension των χορδών είναι μεγαλύτερο από το σύνηθες (strat-tele), υποθέτω λόγω bigsby και του έξτρα μήκους χορδής που χρησιμοποιείται από τον μηχανισμό. Με

Δοκιμασε να περασεις τις χορδες ΠΑΝΩ απο το retainer ,στα περισσοτερα Bigsby δεν χρειαζεται και απο οτι βλεπω στις φωτο η γωνια με τη γεφυρα χωρις το retainer αρκει για να μην εχεις θεματα.  

Γιατι δεν χαμηλωνεις την μπασα πλευρα του neck μαγνητη
Το δοκίμασα ήδη στο σπίτι αλλά όχι διεξοδικά ακόμα.

Το πρόβλημα που συνάντησα είναι ότι στο ύψος που τα polepieces του neck σταματούν να δίνουν τόσα μπάσα, οι τυλιχτές είναι πλέον αδύναμες ηχητικά.

Θα δοκιμάσω αυτό που γράφει ο SF ως full reset:

3.(το καλυτερο).....κατεβαζεις ΠΟΛΥ ολον τον μαγνητη και μετα ανεβαζεις τα pole pieces μεχρι να επελθει η ισορροπία (στους neck μαγνητες δινει παντα μεγαλυτερη ευκρίνεια και στους bridge twang) 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back