New Fender American standard

makispoll

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Επανέρχεται η σειρά των American standard μετά από χρόνια. Θα μου πεις τι έγινε άλλαξε το όνομα από American series σε American standard... Υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις οπως αναφέρει το επίσημο site. Αναμένουμε τις κιθάρες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα να τις τσεκάρουμε.... Στο musician's friend εχουν λίγο παραπάνω από τις παλιές American series. Ειδομεν!

Λεπτομέριες:

http://www.fender.com/products//search.php?partno=0110402706

http://www.fender.com/products//search.php?partno=0110502755

ΥΓ. Ωραια χρωματακια βάλανε...

http://www.noiz.gr/index.php?topic=153883.0

:) ;)

Πηρες και εσυ το mail σημερα?

Το πιο ενδιαφερον upgrade μου φαινεται οτι ειναι το tremolo, και ειμαι περιεργος

για την αισθηση του neck (satin back-gloss fretboard ????)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Είναι μιά χαρά τρέμολο, το έχει ήδη "περάσει" στις CP Mexico series 50s/60s. Διατίθονταν ως custom shop option έως τώρα αν θυμάμαι καλά (θα πάω να το τσεκάρω) στις custom shop closet classic. Επιτρέπει καλύτερο βιμπράτο, έχει καλύτερη αίσθηση από το vintage 6βιδο, και φυσικά δεν "κομπρεσάρει" τον ήχο όπως τα steel saddles των American strds που χρησιμοποιήθηκαν από το 1988 έως 31/12/2007  :P

Επίσης έχει αυξηθεί λογικά και η μάζα του μπλόκ, ενώ θέλω να πιστεύω ότι θα πρόκειται για steel.

Κατά συνέπεια σαφώς θα υπάρχει tone improvement, στις νέες σειρές.

Καιρός ήταν να ανανεωθούν λιγάκι και οι στανταρντ  ;D

Το "περίεργο" βάψιμο στο neck, απλά επιτρέπει στο χέρι να "γλυστρά" πιό εύκολα στο μανίκι παίζοντας, και ο λόγος που έχει high gloss finish το fretboard, πιθανότατα οφείλεται στην αίσθηση που θέλουν να σου δίνουν παίζοντας στα δάκτυλα και έχει σίγουρα κάποια επίπτωση στον ήχο. O Blackmore παράδειγμα μόλις "παραλάμβανε" τις στοκ fender του στα mid 70s, όποιες του έκαναν, πέρναγαν απαραίτητα από...... φανοποιό  ;D ;D για επιπλέον βάψιμο του fretboard.

taq είπε:
Το "περίεργο" βάψιμο στο neck, απλά επιτρέπει στο χέρι να "γλυστρά" πιό εύκολα στο μανίκι παίζοντας,
χμμμ... :-*

taq είπε:
Επίσης έχει αυξηθεί λογικά και η μάζα του μπλόκ, ενώ θέλω να πιστεύω ότι θα πρόκειται για steel.
Πίστεψέ με...αν ήταν steel θα το έγραφαν με BOLD 40άρι font στα specs...;D

επιμενω...αλλαξε ο Μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλοιως....

εξακολουθουν να εχουν τα 5 κακα που θα εμποδιζουν εσαει οποιονδηποτε φανατικο της κλασσικης Fender να τις αγαπησει:

1."ασχετη" (και κακασχημη) γεφυρα τελε

2.τους ιδιους αθλιους hot μαγνητες χωρις base plate (για την τελε μιλαω)

3.headstock trussrod adjustment

4.22 ταστα...

5.αντιαισθητικα και βαρια Tuners

οποτε....bye-bye.....

http://stores.ebay.com/The-STRATosphere

Μπειτε εδω ρε'σεις και συναρμολογηστε την Fender που σας ταιριαζει,παραγγειλα πριν λιγο αυτο-

http://cgi.ebay.com/USA-Fender-CUSTOM-SHOP-Pro-Stratocaster-Strat-BODY_W0QQitemZ200101911936QQihZ010QQcategoryZ41406QQtcZphotoQQcmdZViewItem

(παντα 2 point bridge)

Σε λιγο καιρο θα παρω και τα υπολοιπα..Δεν βιαζομαι..

http://cgi.ebay.com/Vintage-62-RI-USA-Fender-HOT-ROD-Stratocaster-NECK_W0QQitemZ200190866048QQihZ010QQcategoryZ41423QQtcZphotoQQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.com/USA-Vintage-62-RI-HOT-ROD-Strat-LOADED-PICKGUARD-1962_W0QQitemZ200178355230QQihZ010QQcategoryZ41428QQtcZphotoQQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.com/USA-Fender-DELUXE-Strat-TREMOLO-Bridge-Guitar-American_W0QQitemZ320209430216QQihZ011QQcategoryZ41407QQtcZphotoQQcmdZViewItem

Θα αγοραζατε ποτε PC ετοιμο?Αυτα μια φορα τα κανουμε.. :'(

Ε,γιατι να αγορασετε ετοιμη Fender τη σημερον ημερα? ;)

elavd είπε:
Πίστεψέ με...αν ήταν steel θα το έγραφαν με BOLD 40άρι font στα specs...;D
Χμμμ, δεν έχεις και άδικο σε αυτό! Παντιέρα θα το έκαναν.....  ;D ;D

Πάντως... το τρεμολο αυτό το είχα στα υπόψην μου σαν τη γέφυρα που θα έβαζα στο επόμενο projectοκίθαρο. Νομίζω τώρα θα είναι ακόμη πιο εύκολο να το βρει κανείς.  :)

Σε σχέση με το steel block... δεν πετάω και τη σκούφια μου. Έχω ένα τέτοιο (ασήκωτο) στη strat με τους EMG και σκέφτομαι σοβαρά να βάλω ένα απλό για δοκιμή. Μισό κιλό σίδερο στη γέφυρα (450 γρ για την ακρίβεια) -έχω την αίσθηση- ότι διαφοροποιεί τον ήχο σε σε σχέση με αυτό που ψάχνω.  :)

Κι εγω μολις ειδα τα καινουργια specs δεν ενιωσα ριγη και ανατριχιλες.......τιποτα το φοβερο.....Eτσι κι αλλιως τοσο η tele οσο και η στρατ ειναι δοκιμασμενα απο το χρονο μοντελα που δεν χρειαζονται τεραστιες και ριζοσπαστικες αλλαγες, ενω οσες φορες επιχειρηθηκε κατι τετοιο το εγχειρημα δεν στεφθηκε και απο την απολυτη επιτυχια......Σαν πλεον ενδιαφερον στοιχειο μου φαινονται οι αλλαγες στο φινιρισμα/finish του λαιμου. Θα πρεπει να το δουμε στην πραξη.

Μην πεσετε να με φατε αλλα οσον αφορα το steel block.....αλλαξα το block σε 3 στρατ μου 5 (ναι ολογραφως πεντε φορες) προσπαθωντας να με πεισω οτι το steel block ειναι καλυτερο.....Και τις πεντε το εβγαλα και γυρισα στο ταπεινο zinc. Η διαφορα στον ηχο ηταν σημαντκη, καμμια αμφιβολια επ αυτου, με οντως καπως καλυτερο sustain στο steel block, αλλα η μεγαλυτερη διαφορα ηταν συχνοτικη...δεν ξερω τι λενε οι θεωριες αλλα...με το steel τα καθαρα της στρατ εγιναν λιγοτερο λαμπερα (και ηταν ο κυριος λογος που με εκανε να αχρηστεψω τα steel block που ειχα αγορασει), με πιο πολλα μεσσαια και o ο ηχος καπως πιο μουντος. Στα od/dst το steel εδινε εναν ελαφρα πιο κομπρεσαρισμενο και ισως πιο ζεστο ηχο....Αντιθετως με την κοινα παραδεκτη αποψη....ολες οι στρατ μου πλεον εχουν .................zinc block  :( :( :( :( :( :P :P :P :P 

Παντως αφου ο περισσοτερος κοσμος το προτιμαει.....ειναι τοσο μεγαλο το κοστος για τη fender να το βαλει τουλαχιστον στην αμερικανικη σειρα της?????

harilatron είπε:
Πάντως... το τρεμολο αυτό το είχα στα υπόψην μου σαν τη γέφυρα που θα έβαζα στο επόμενο projectοκίθαρο. Νομίζω τώρα θα είναι ακόμη πιο εύκολο να το βρει κανείς.  :)

Σε σχέση με το steel block... δεν πετάω και τη σκούφια μου. Έχω ένα τέτοιο (ασήκωτο) στη strat με τους EMG και σκέφτομαι σοβαρά να βάλω ένα απλό για δοκιμή. Μισό κιλό σίδερο στη γέφυρα (450 γρ για την ακρίβεια) -έχω την αίσθηση- ότι διαφοροποιεί τον ήχο σε σε σχέση με αυτό που ψάχνω.  :)
Συμφωνω,βαζεις και τουλαχιστον 3 ελατηρια ωστε να μην σφιγγεις τσιτα τις βιδες και ζοριζεται το μπλοκ και δεν θα εχεις ποτε προβλημα.

Πάντως καιρός ήταν όντως να αλλάξουν κάτι... έκαναν και αισθητικές και χρηστικές παρεμβάσεις. Αισθητικές το βάψιμο του neck και ίσως πιό ουσιαστική η αλλαγή της γέφυρας και των saddles.

Βέβαια δεν είναι όντως κάτι το σοβαρό, πολλά από αυτά είναι αλλαγές που μπορεί να κάνει κανείς ευκολότατα με αντικατάσταση της γέφυρας after sale για παράδειγμα, απλά φαντάζομαι από τη μία την απόλυτη αίσθηση "χλιδής" που σου δίνει ένα neck βαμμένο στην ταστιέρα με high gloss finish, (έως τώρα αυτό εφαρμόζονταν στις classic series 50s, 60s, 70s MIM), και από την άλλη πιό σταθερό βιμπράτο με το τρέμολο. Βέβαια αν συνοδεύοταν και από lock tuners, όπως η Αμ. Deluxe, τότε θα μιλάγαμε και για ακόμα πιό σταθερό κούρδισμα με χρήση του τρέμολο, update το οποίο έχω κάνει σε όλες τις Αμερικάνικες strd που έχω, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιώ και το τρέμολο, χωρίς να αγχώνομαι αν είμαι in tune.

Superfunk είπε:
επιμενω...αλλαξε ο Μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλοιως....

εξακολουθουν να εχουν τα 5 κακα που θα εμποδιζουν εσαει οποιονδηποτε φανατικο της κλασσικης Fender να τις αγαπησει:

1."ασχετη" (και κακασχημη) γεφυρα τελε

2.τους ιδιους αθλιους hot μαγνητες χωρις base plate (για την τελε μιλαω)

3.headstock trussrod adjustment

4.22 ταστα...

5.αντιαισθητικα και βαρια Tuners

οποτε....bye-bye.....
Νομιζω πως δεν πείθουν τα νεα μοντέλα τους οπαδούς του vintage , αλλά ρε superfunk θέλω να μου λύσεις δύο απορίες:

1) Οσον αφορά την γέφυρα των tele με τα 6 saddles, είναι αισθητικό το πρόβλημα ή έχει και άλλα αντίκτυπα;

2) Τα 22 τάστα γιατί σε χαλάνε; Εμένα προσωπικά δεν με χαλάνε καθόλου...

1) Οσον αφορά την γέφυρα των tele με τα 6 saddles, είναι αισθητικό το πρόβλημα ή έχει και άλλα αντίκτυπα;
Αν το bridge plate δεν ειναι κατασκευασμενο απο λεπτο ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ατσαλι το twang ..υποφερει και τα πριμα αρχιζουν να ξυριζουν....επισης ο ηχος που δινει αν η γεφυρα με τα 3 saddles τα οποια να φερουν το καθενα 2 χορδες ειναι πολυ πιο "ζωντανος" απο την 6αρα γεφυρα (η οποια συν τις αλλοις πολλες φορες τριζει...) βεβαια αυτα που σου λεω αν δεν εχεις συνηθισει τις κλασσικες τελε μπορει να μην σε αφορουν καθολου (αν εχεις καλομαθει ομως...)

1.ειναι ασχημο αυτο το προεξεχον...καβλιτζεκι στο τελος της ταστιερας.... :)

2.δεν μπορεις να βγαλεις το Pickguard χωρις να αφαιρεσεις το λαιμο

3.ειναι ασχημα

4.ειναι ασχημα

5.ειναι ασχημα

:) :) :)

Superfunk είπε:
1.ειναι ασχημο αυτο το προεξεχον...καβλιτζεκι στο τελος της ταστιερας.... :)

2.δεν μπορεις να βγαλεις το Pickguard χωρις να αφαιρεσεις το λαιμο

3.ειναι ασχημα

4.ειναι ασχημα

5.ειναι ασχημα

:) :) :)
Να και κάτι που δεν ήξερα  ;)

Να σου πω όμως ρε συ SF, απ'τη στιγμή που δεν γουστάρεις το truss-rod adjustment στο headstock και το προτιμάς απ'την άλλη που πρέπει να αφαιρέσεις το μπράτσο αν χρειάζεται ρύθμιση, τότε τι σε χαλάει το να πρέπει να βγάλεις το μπράτσο για να αφαιρέσεις και το pickguard;

Ναι οντως κι εγω δεν το ήξερα.... Αλλά παρατηρώντας την δικιά μου δεν μου φαινεται οτι θελει ξήλωμα το μανίκι για να βγει το pickguard. Απλώς το μανικι προεξέχει προς το σώμα και το pickguard χώνεται από κάτω.  ??? ??? ???

Για δοκιμασε να το βγαλεις και θα δεις... ;D

Να σου πω όμως ρε συ SF, απ'τη στιγμή που δεν γουστάρεις το truss-rod adjustment στο headstock και το προτιμάς απ'την άλλη που πρέπει να αφαιρέσεις το μπράτσο αν χρειάζεται ρύθμιση, τότε τι σε χαλάει το να πρέπει να βγάλεις το μπράτσο για να αφαιρέσεις και το pickguard;
οκ το ομολογω... :) :) :)

ειναι ασχημο,ειναι ασχημο,ειναι ασχημο,ειναι ασχημο.... :) :)

Superfunk είπε:

:D :D :D :D :D

Superfunk είπε:

Άι μπιλίφ χις γκατ ε πόιντ... Αλλά κι εδώ συμφωνώ, είναι άσχημο το truss rod adj. στο headstock.

...την απόλυτη αίσθηση "χλιδής" που σου δίνει ένα neck βαμμένο στην ταστιέρα με high gloss finish, (έως τώρα αυτό εφαρμόζονταν στις classic series 50s, 60s, 70s MIM), και από την άλλη πιό σταθερό βιμπράτο με το τρέμολο. Βέβαια αν συνοδεύοταν και από lock tuners, όπως η Αμ. Deluxe...
...όπως (πάλι) και η Classic Player 50s... (α, και λεπτομέρεια: δεν υπάρχει Classic Player 70s, μόνο Classic 70s στην "σκέτη" σειρά Classic).

Tώρα, όσον αφορά στο steel block, ειλικρινά στενοχωριέμαι ότσν βλέπω τέτοια κολλήματα. Για εμένα, ακόμη κι από πρεσσαρισμένα περιττώματα στρουθοκαμήλου να ήταν το μπλοκ, δεν θα με απασχολούσε αν έπαιζε ωραία...

Δεν αναφέρθηκα στις Classic Player σειρές, αλλά στις Μέξικο Classic 50s, 60s, 70s. Μάλλον δεν το πρόσεξες.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back