Nέος MESA/Boogie Triple Crown TC-100

BlackCrow81

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Η MESA/Boogie® παρουσίασε τον νέο Triple Crown™ TC-100™ σε έκδοση κεφαλής (head) αλλά και σε rack. Με 3 κανάλια Clean, LO Gain και HI Gain στα οποία με το Multi-Soak™ Attenuator έχεις 5 επιλογές και μπορείς να κατέβεις από τα 100W στα 50, στα 20, στα 7 και στα 3. Από λάμπες μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στις EL34, 6L6, ή 6V6.

http://mesaboogie.com/amplifiers/electric/triple-crown-series/triple-crown-tc-100/index.html

HEAD

tc100_head-frt-hq.jpg

tc100_head-rear-hq.jpg

RACKMOUNT

tc100_head-rackmount-frt-hq.jpg

tc100_head-rackmount-bck-hq.jpg

Channel 1 (Clean) Features: Normal or Drive Modes - Independent Gain, Treble, Mid, Bass, Presence, Reverb (rear panel), Master & Multi-Soak Power Controls

Channel 2 (LO Gain) Features: Normal or Tight Modes - Independent Gain, Treble, Mid, Bass, Presence, Reverb (rear panel), Master & Multi-Soak Power Controls

Channel 3 (HI Gain) Features: Normal or Tight Modes - Independent Gain, Treble, Mid, Bass, Presence, Reverb (rear panel), Master & Multi-Soak Power Controls

tc100_head-fntpnl.jpg

tc100_head-rearpnl.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παλια, οταν εβλεπα mesa με ολα τα κουμπακια φωτακια, διακοπτακια, μου ετρεχαν τα σαλια. Τωρα απλα λεω, ποιος καθεται να βρει ηχο με ολα αυτα τα παραφερναλια.........

fenderiarhs είπε:
Παλια, οταν εβλεπα mesa με ολα τα κουμπακια φωτακια, διακοπτακια, μου ετρεχαν τα σαλια. Τωρα απλα λεω, ποιος καθεται να βρει ηχο με ολα αυτα τα παραφερναλια.........
Εκτός απ' το attenuator δε βλέπω να έχει κάτι παραπάνω από άλλους ενισχυτές. Θα έλεγα ότι είναι πολύ απλός. Εκτός κι αν δεν παίζεις πλέον με ενισχυτές  ;D

BlackCrow81 είπε:
Εκτός απ' το attenuator δε βλέπω να έχει κάτι παραπάνω από άλλους ενισχυτές. Θα έλεγα ότι είναι πολύ απλός. Εκτός κι αν δεν παίζεις πλέον με ενισχυτές  ;D
ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

https://images.reverb.com/image/upload/s--M81lJQ5N--/a_exif,c_limit,e_unsharp_mask:80,f_auto,fl_progressive,g_south,h_620,q_90,w_620/v1360302266/w6dwkfzrqdqld3jsgcph.jpg[/img]

ΑΠΛΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

maxresdefault.jpg

1974X-zoom-05.jpg

ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ  ;D

tc100_head-rackmount-frt-hq.jpg

tc100_head-rackmount-bck-hq.jpg

Έγω βλέπω έναν πολύ απλό ενισχυτή. Αν σε μπερδεύουν τα 3 κανάλια τότε πάω πάσο. Αυτή η δήθεν εξυπνακίστικη συμπεριφορά σου δε νομίζω ότι σε κολακεύει.

BlackCrow81 είπε:
Έγω βλέπω έναν πολύ απλό ενισχυτή. Αν σε μπερδεύουν τα 3 κανάλια τότε πάω πάσο. Αυτή η δήθεν εξυπνακίστικη συμπεριφορά σου δε νομίζω ότι σε κολακεύει.
Μωρε δεν με μπερδευουν τα 3 καναλια (εχω φαει τους Mesa με το κουταλι στα νιατα μου και ακομα θεωρω τον Mark 1 εναν απο τους καλυτερους ενισχυτες ever).

Αλλα ΑΠΛΟ εναν ενισχυτη με 3 καναλια, presence,gain,master και....multisoak,tight/norm & solo output, (τι κανει αυτο αληθεια?),effect loop,reverb,bias selector,midi ,di κ.ο.κ.....δεν τον λες....

Φυσικα για metal,progressive κλπ. καταστασεις για τον οποιο φανταζομαι ειναι φτιαγμενος αυτος ο ενισχυτης μια χαρα...απλος ειναι...υπαρχουν και οι Diesel που θες 2 μεταπτυχιακα για να βγαλεις ηχο... ;D

Superfunk είπε:
Μωρε δεν με μπερδευουν τα 3 καναλια (εχω φαει τους Mesa με το κουταλι στα νιατα μου και ακομα θεωρω τον Mark 1 εναν απο τους καλυτερους ενισχυτες ever).

Αλλα ΑΠΛΟ εναν ενισχυτη με 3 καναλια, presence,gain,master και....multisoak,tight/norm & solo output, (τι κανει αυτο αληθεια?),effect loop,reverb,bias selector,midi ,di κ.ο.κ.....δεν τον λες....

Φυσικα για metal,progressive κλπ. καταστασεις για τον οποιο φανταζομαι ειναι φτιαγμενος αυτος ο ενισχυτης μια χαρα...απλος ειναι...υπαρχουν και οι Diesel που θες 2 μεταπτυχιακα για να βγαλεις ηχο... ;D
Γενικά εδώ στην Ελλάδα τους προτιμάμαι τους mesa boogie.Αν και ακριβοί.Εγώ αν ήμουν της ηλεκτρικής μπορεί να πήγαινα σε marshall αλλά και ο mesa boogie είναι ωραίος.Αλήθεια εσείς τι προτιμάτε;

Εντάξει τώρα άμα λέμε και τους Mesa απλούς ενισχυτές... Ιδίως λαμβανομένης υπόψη της ευαισθησίας των πολλών knobs

Superfunk είπε:

Πολύ απλός, ρυθμίζεις το gain σε κάθε κανάλι χωριστά, ρυθμίζεις τα treble, mid, bass και με 3 κανάλια βγήκες για live και χωρίς πετάλια,άντε κανα delay ή/και wah. Εσύ που θα χρησιμοποιήσεις και ένα κάρο πετάλια ή πεταλιέρα με τον "απλό" ενισχυτάκο θα έχεις πολλά παραπάνω κουμπάκια για πείραγμα  ;D
Και αυτός απλός είναι που έχει τα ίδια περίπου πάνω του και είναι και 30φεύγα χρονών ενισχυτής

marshall-2210-jcm800-split-channel-reverb-1982-1989-146150.jpg

RayDTutto είπε:
Εντάξει τώρα άμα λέμε και τους Mesa απλούς ενισχυτές... Ιδίως λαμβανομένης υπόψη της ευαισθησίας των πολλών knobs
Απλός στη χρήση του, δηλαδή έλεος, αν δεν μπορείς να ρυθμίσεις ένα gain, ένα treble/mid/bass, τι να πω?  ;D

BlackCrow81 είπε:
Απλός στη χρήση του, δηλαδή έλεος, αν δεν μπορείς να ρυθμίσεις ένα gain, ένα treble/mid/bass, τι να πω?  ;D
Δεν ειναι και τοσο απλη η ρυθμιση των Mesa....trust me  ;)...θελει ΠΟΛΥ ψαξιμο για να βρεις το sweet spot ακομα και στο ΚΑΘΑΡΟ καναλι...

Plug and play ενισχυτες ΔΕΝ ειναι παντως.

Πολύ απλός, ρυθμίζεις το gain σε κάθε κανάλι χωριστά, ρυθμίζεις τα treble, mid, bass και με 3 κανάλια βγήκες για live και χωρίς πετάλια,άντε κανα delay ή/και wah. Εσύ που θα χρησιμοποιήσεις και ένα κάρο πετάλια ή πεταλιέρα με τον "απλό" ενισχυτάκο θα έχεις πολλά παραπάνω κουμπάκια για πείραγμα
tremolo,chorus,vibe,phaser δεν παιζουν δηλαδη?  ;D

επισης δεν μιλαμε για κουμπακια και πεταλια....αλλα για το αν ο ενισχυτης ειναι απλος,ε απλος ΔΕΝ ειναι πως να το κανουμε... ;D

Μάλλον έχεις καιρό να παίξεις με Mesa (τους καινούριους εννοώ), συν ότι τον ήχο που έχεις εσύ στο μυαλό σου προφανώς και θα είναι πιο δύσκολο να τον πετύχεις σε αυτόν τον ενισχυτή σε σχέση με κάποιον που ακούει ροκ/μέταλ  ;)

BlackCrow81 είπε:
, συν ότι τον ήχο που έχεις εσύ στο μυαλό σου προφανώς και θα είναι πιο δύσκολο να τον πετύχεις σε αυτόν τον ενισχυτή σε σχέση με κάποιον που ακούει ροκ/μέταλ  ;)
κοιτα το ηχο που εχω στο μυαλο μου τον βγαζω τοσο ευκολα απο τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πολυ απλους  ;D ενισχυτες με το πρωτογονο tone-stack  (μονο vol. & tone) και τα ελαχιστα βαττ  (και ογκο/βαρος) που οταν το ανακαλυψα (σε μεγαλη ηλικια δυστυχως και αφου ειχα ταλαιπωρησει την τσεπη μου,τη μεση μου και τα..αυτια μου με τερατωδης ενισχυτες καθε μορφης και σχεδιασης) χτυπαγα το κεφαλι μου για τον ΧΡΟΝΟ που εχασα.. ;D

καθε μηχανιΣμα ομως εχει και τη χρηση του,και ενας πολυπλοκος ενισχυτης ,οπως ο Mesa που αναφερεις  ;D,εχει σαφως λογο υπαρξης.

BlackCrow81 είπε:
Η δεν έχεις περάσει πολλή ώρα με Mesa ή δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις από τον ήχο σου.

BlackCrow81 είπε:
Πολύ απλός, ρυθμίζεις το gain σε κάθε κανάλι χωριστά, ρυθμίζεις τα treble, mid, bass και με 3 κανάλια βγήκες για live και χωρίς πετάλια,άντε κανα delay ή/και wah. Εσύ που θα χρησιμοποιήσεις και ένα κάρο πετάλια ή πεταλιέρα με τον "απλό" ενισχυτάκο θα έχεις πολλά παραπάνω κουμπάκια για πείραγμα  ;D

Και αυτός απλός είναι που έχει τα ίδια περίπου πάνω του και είναι και 30φεύγα χρονών ενισχυτής

marshall-2210-jcm800-split-channel-reverb-1982-1989-146150.jpg
Πολύ καλά συστήματα τετοια βγαζει και ο Τσάκαλης.Εχεί κανει και signature μοντέλο στον Γιάννη Παπαδόπουλο.Άμα κάποιος τα θεωρεί απλά όλα αυτά,να πάει σε κάτι χειροποίητο μετά.Εκτός αν λόγω τσέπης καθόμαστε και κοιτάζουμε τα μοντέλα που βγήκαν από γραμμή παραγωγής.

Superfunk είπε:
Δεν ειναι και τοσο απλη η ρυθμιση των Mesa....trust me  ;)...θελει ΠΟΛΥ ψαξιμο για να βρεις το sweet spot ακομα και στο ΚΑΘΑΡΟ καναλι...
+1000

Αν εχεις παιξει με mesa ξερεις ποσο interactive ειναι ολα τα eq τους, το ποσο μικρες μετακινησεις των ποτενσιομετρων μεταβαλλουν κατα πολυ τον ηχο και το κανουν σε συναρτηση με το που ειναι τα αλλα ποτενσιομετρα, γενικα μην τρελλαθουμε, θελουν ψαξιμο. Κανεις δεν ειπε οτι ειναι κακοι ενισχυτες, το αντιθετο, αλλα οταν εχεις περασει χρονια κουνωντας τα ποτενσιομετρα περαδωθε και τα push pull knobs, καποια στιγμη βαζει τα πεταλια σου μπροστα απο το καθαρο καναλι ενος λαμπατου  fender φτιαχνεις και ενα μοχιτο και λες, μια χαρα ειμαι.

εμενα αυτο που μου αρεσει στους boogie ειναι βεβαια η αξιοπιστια και η ποιοτητα τους (δεν παθαινουν ποτε τιποτε), αλλα κυριως το ποσο γραφουν σε λαιβ με μπαντα, λογω του "σφιχτου" και γενικα αρκετα "mid focused" ηχου τους. 

Αλλα τελικα προτιμω με μεγαλη διαφορα fender & marshall, τοσο για τα καθαρα οσο και τα βρωμικα παιξιματα.. αν και μου λειπει ενας boogie, ειδικα ο studio 22+ που τον ειχα και πολλα χρονια..  ::) Και γενικως ειμαι και εγω του απλου, προτιμω ενισχυτες με λιγοτερο interactive eq controls

Alter είπε:
εμενα αυτο που μου αρεσει στους boogie ειναι βεβαια η αξιοπιστια και η ποιοτητα τους (δεν παθαινουν ποτε τιποτε), αλλα κυριως το ποσο γραφουν σε λαιβ με μπαντα, λογω του "σφιχτου" και γενικα αρκετα "mid focused" ηχου τους. 

Αλλα τελικα προτιμω με μεγαλη διαφορα fender & marshall, τοσο για τα καθαρα οσο και τα βρωμικα παιξιματα.. αν και μου λειπει ενας boogie, ειδικα ο studio 22+ που τον ειχα και πολλα χρονια..  ::) Και γενικως ειμαι και εγω του απλου, προτιμω ενισχυτες με λιγοτερο interactive eq controls
Καλα μη νομίζεις αμα ψαχνεις ότι βγαίνει χάνεις τη μπάλα στο τελος.Με όλα αυτά που βγαίνουν κάθε τοσο.Οπότε λες λίγα και καλά.Καλά τα boogie,καλα τα marshall,καλά και τα bugera.Ότι θέλει ο καθένας παίρνει.Θα προτιμούσα και εγώ κατι σε marshall ή fender πάντως.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα