Θα σας πω εγω update εντυπωσεων:
Εγω λοιπον ενω εχω Τσεχα, τελε δεν ειμαι αρμοδιος να σας καλυψω για θεματα ζορισματος. Ειμαι κατα 90% bedroom player με την γυναικα μου και μαλιστα σε χαμηλες εντασεις διαμερισματος με μικρα παιδια.
Οι δικες μου εμπειριες ηταν οτι σε συγκριση με αλλες ακριβοτερες που ειχα, στεκεται και αυτη αξιοπρεπως για την δουλεια που την θελω εγω.
Δεν μπορω να την ζορισω με την εννοια του να παρει φωτια η ταστιερα, να της αλλαξω τα φωτα στα εφε για να βγει ακριβως ο ηχος που ψαχνω (τζιζας, σπιτι την ακουω μεσα απο εναν Spider...) , να εχω απαιτησεις να "φανω" πανω απο μπασα και αλλες κιθαρες (δυο ειμαστε ολοι και ολοι και εχουμε βρει τις ρυθμισεις μας και δεν μπλεκουμε) κλπ, αλλα κανω οτι μπορω παιζοντας καντροπραγματακια και τα κανει οκ. Κραταει το κουρδισμα της πολυ ικανοποιητικα (περισσοτερο εχει να κανει με το καλα κομμενο nut) ακομα και σε πραγματα που προσπαθω να παιζω που ο οριτζιναλ παικτης που τα επαιζε ειχε B η G bender και πονανε τα χερια μου απο τα διαδοχικα σηκωματα (σε αυτην την κιθαρα μαλιστα φοραω ακριβως επειδη την ξεσκιζω στο bend, πια 9αρες).
Εχω ξαναπει ομως οτι φαινεται στιβαρη κατασκευη, προσεγμενη σε φινιρισμα, εφαρμογη νεκ-ποκετ....
Στα αρνητικα παραμενει αυτο που παρατηρησα απο την αρχη, οτι δηλαδη μου τασταρει στο action που θα την ηθελα (στην λεπτη μι σε 2-3 σημεια) και ετσι την εχω ενα κλικ πιο πανω απο το δικο μου τελειο (που ειναι σχετικα χαμηλο ως γουστο) και θα ηθελα καποια μερα να τριψω ταστα (αν και στα λεφτα της ισως να ειναι υπερβολη, μπορεις να δωσεις κατι παραπανω να παρεις ενα μπρατσο πιο επωνυμο, να σου μεινει κιολας και το νεο και το παλιο για κατασκευες πειραματα).
Τωρα στο σωμα ...δεν ειμαι υπερμαχος της διαφορας της τονικοτητας των ξυλων στα ηλεκτρικα οργανα κλπ, οποτε καθε σωμα που ειναι ξυλινο (ειναι μαονι, αυτο φαινεται αφου το finish ειναι transparent), σχετικα ελαφρυ, ομορφο (για τα γουστα μου), με poly βερνικι (γιατι θελω να αντεχει και να λαμπιριζει δε γουσταρω βινταζιες αν μπορω να τις αποφυγω), με binding ειναι καλο. Η πρωτη μου επιλογη ηταν Japan Tele (εξαιτιας binding) και μετα rockinger (ομοιως). Τα λεφτα των δυο σωματων αυτων κανουν οσο ολοκληρη η τσεχοκιθαρα και ακομα περισσοτερα. Και οπως ειπα, δεν βλεπω τι παραπανω θα μου προσφερανε με τα μυαλα που εχω. Οποτε ουσιαστικα, ετσι σκεφτηκα και πηρα Τσεχια (πολυ πιο ομορφο σωμα kat' eme και απο Japan και Rockinger, 2-3 pieces, solid mahogany, απιστευτα πιο φτηνο)
Ηλεκτρικα για μενα ειναι fine. 2-3 μηνες και ακομα καμια σκεψη για αλλαγη μαγνητων, διακοπτων, knobs κλπ, πραγμα που στην affinity ηθελα απο την πρωτη στιγμη, το πρωτο ανεβοκατεβασμα του διακοπτη, το πρωτο ακορντο... Νομιζω οτι μου αρεσει ως εχει ετσι και αλλιως. Να σημειωθει οτι εχω καβατζα κατι US τριθεσιους, ποτενσιομετρα κλπ, δεν εχω καν μπει στον κοπο να τα βαλω.