Νεα κατασκευη carved mahogany superstrat

kkmspm είπε:
Τι αριστουργηματα φτιαχνεις ρε φιλε...με εχεις τρελανει.....Να ξερεις οτι θεωρω τις κιθαρες σου απο τις ομορφοτερες παγκοσμιως!!!! :o :o :o :o :o :o :o :o :o
Ευχαριστω πολυ ρε man, ειναι σιγουρο οτι υπερβαλλεις, ειναι ομως η πιο "ωραια" υπερβολη που εχω ακουσει  :)

Καλά, άσε να την χαρχαλέψει πρώτα ο γιός σου, να γράφει "ελαφρώς μεταχειρισμένη" η αγγελία. :D

Πολύ όμορφο το εργαλείο. :)
Του ειπα σε ηπιο τονο οτι αν την γρατσουνισει θα του κοψω τα ποδια  ;D

Xμμ...ξεκινάμε.

-Επιλογή ξυλείας: +1000 class points. Mου αρέσει ο τρόπος που δένει χρωματικά ο συνδυασμός Sipo στο σώμα & Padauk στην ταστιέρα. Ωραία επιλογή επίσης από άποψη σπανιότητας (το sipo δεν πολυδουλεύεται στα όργανα, δεν ξέρω γιατί.)

-Γραμμές, carvings, recessed controls, contours: +1000. Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν επιμονή στη λεπτομέρεια αλλά και αφοσίωση. Επιλέγεις το δύσκολο δρόμο, κι αντί να 'πετάξεις' τρία στοιχεία πάνω στο όργανο, τα 'φωλιάζεις' ωραία. (μιλάω για τα pots, το switch, και το output jack), καθώς και για το 'γλυκό' curve στο σώμα, το οποίο περνά σταδιακά σε πιο έντονο προς τα horns, προσδίδοντας εκτός από extra γοητεία και εργονομία.

-Ιnlays: Ωραία ιδέα και εκτέλεση. Ξεφεύγει λίγο από τα τετριμμένα. Απλό, elegant, και διαφορετικό ταυτόχρονα.

-Headstock. Ωραίο, original design. +1000 points, από άποψη αισθητικής και λειτουργικότητας(straight string pull=συνταγή για tuning stability). Toυ λείπει το logo, που υποθέτω δεν έχεις βάλει ακόμη.

-Φινίρισμα. Το oργανικό oil finish δένει άψογα με το χαρακτήρα του οργάνου. Έκανες grain filling η πέρασες sealer πριν το εφαρμόσεις? Aν ναι, +1000 finishing points.

-Στα συν, λεπτομέρειες όπως το neck joint με τα inserts στο neck, η επιλογή hardware, το ψιλοbirdseye maple στο μανίκι, το bevelling στο περίγραμμα της πίσω μεριάς του σώματος.

Έχω δυο μικρές ενστάσεις αλλά είναι αισθητικής φύσεως, άρα υποκειμενικές, οπότε δεν τις αναφέρω (δεν είναι καν άξιες λόγου).

Γενικά μου δίνει την αίσθηση εργοστασιακά φτιαγμένου οργάνου με όλα τα προτερήματα αλλά και πινελιές ενός χειροποίητου. Εργοστασιακό, από άποψη εκτέλεσης, αρμονίας γραμμών, καμπυλών, 'σβησίματος' γωνιών αλλά και διατήρησής τους όπου χρειάζεται. Είναι πολύ δύσκολο σε μια χειροποίητη κατασκευή να διατηρήσεις αρμονία μεταξύ καμπυλών και γωνιών. Να καταφέρεις να δείχνει 'σαν να φτιάχτηκε' από μηχάνημα. Κι είναι πολύ εύκολο να το παρακάνεις και να καταλήξεις να 'φωνάζει' χειροποίητο. Κι όταν φωνάζει δεν είναι καλό. Πρέπει να σου το ψιθυρίζει στο αυτί! Να μην είσαι σίγουρος αν έχει γίνει από χέρι ή από μηχάνημα και να σε εκπλήσσει ευχάριστα κάθε φορά που το συνειδητοποιείς.

Αυτό, μαζί με το originality (είτε αυτό αφορά την επιλογή υλικών, είτε το σχεδιασμό) είναι για μένα η επιτομή του χειροποίητου οργάνου. Κι είναι κάτι που συναντώ μόνο σε καταξιωμένους luthiers. Και φυσικά στο συγκεκριμένο όργανο.

Εύγε και πάλι! Τhat guitar is swinging!
Φανη με σκλαβωνεις, η αποψη σου εχει τεραστια βαρυτητα και το εκτιμω αφανταστα!

@immortalx

φοβερη δουλεια!

Μπραβο κ απο μενα. :D
Ευχαριστω πολυ man!

immortalx μια ερώτηση. Ξυλεία από που ψωνίζεις και με τι κόστος;

Όσο την κοιτάω τόσο προχωράει πρός την θέση της ωραιότερης κιθάρας που έχω δεί ποτέ.
Προσπαθω οσο ειναι δυνατον να ψωνιζω απο ελληνες εμπορους : Απο τον Σοφιανο, τον Μαυρομουστακη, τον Παντελακο και μια μεγαλη αποθηκη στην πολη μου. Για guitar tops ή για δυσευρετα body blanks (πχ swamp ash) αναγκαστικα απο εξω. Εχω φερει απο oregon wild wood, exotic hardwoods UK και καποια απο ebay. Το κοστος εξαρταται κατα πολυ απο το ειδος ξυλου και απο τη "μορφη" που το αγοραζεις. Μπορεις να παρεις δηλαδη ολοκληρο μαδερι που θα σου βγαλει 2-3 σωματα και να κοστιζει απο 50 εως 150€. Με τα ιδια χρηματα παιρνεις ενα μονο ετοιμο body blank! Για top μπορεις να βρεις με μικρο παχος και αραιη φιγουρα με 20-40€, ενω τα "παχουλα" 5A flamed/quilted maple μπορουν να φτασουν ακομη και τα 250€ !

Δεν ειμαι πολυ φαν των επιθετικων σχηματων στις κιθαρες, αλλα αυτη ειναι πανεμορφη! Μου βγαζει και μενα μια αρμονια..Πολλα μπραβο για την καλαισθησια σου...Αμα παιζει και αντιστοιχα καλα ειναι σουπερ κιθαρονι!!
Ευχαριστω πολυ  :D Εμενα τουλαχιστον μου καθησε καλα στο χερι, αλλα οπως ηδη ξερεις αυτο ειναι καθαρα υποκειμενικο!

immortalx, άλλη μια χάρη αν γίνεται, μπορείς να μας πείς τα site/e-mails/τηλέφωνα των εν λόγω εμπόρων. Σ' ευχαριστώ.

Με reverse headstock θα έμοιαζε με caparison. Κάνε και μία τέτοια!Και μετά μου την κάνεις δώρο  ;D ;D

Εκπληκτική δουλεια

Βαγγελη, krknow, gregg ευχαριστω ρε guys!

theoctapus είπε:
immortalx, άλλη μια χάρη αν γίνεται, μπορείς να μας πείς τα site/e-mails/τηλέφωνα των εν λόγω εμπόρων. Σ' ευχαριστώ.
Σοφιανος http://sofianos.net/index.php/en/

Μαυρομουστακης http://www.mavromoustakis.gr/

Παντελακος Ξενοδοχουπαλλήλων 50, Μενίδι. Τηλ: 6932 336109

Γκικας (η τοπικη αποθηκη που σου ελεγα, εχει τεραστια ποικιλια) http://www.gikasxyleia.gr/

Oregon wild wood https://www.oregonwildwood.com/

Exotic hard woods UK http://www.exotichardwoodsukltd.com/

Στο ebay εχω παρει απο ιδιωτες κανοντας αναζητηση για συγκεκριμενο ειδος ξυλου. Κατα καιρους παρουσιαζονται πολυ καλες ευκαιριες.

Mike G είπε:
Με reverse headstock θα έμοιαζε με caparison. Κάνε και μία τέτοια!Και μετά μου την κάνεις δώρο  ;D ;D

Εκπληκτική δουλεια
Χεχε! Δεν θυμομουν τι headstock ειχαν οι caparison και τωρα που εκανα αναζητηση απ'οτι ειδα ολες εχουν headstock 2+4! Δεν βρηκα καμια με reverse.

Και εσυ οπαδος του "Μιχαλη του Ρωμαιου" εισαι?  ;D

Οχι ούτε καν. Του Χρήστου του Αμότη είμαι...αλλά πήγε στη Jackson τώρα  ;D

Εμένα προσωπικά ένα πράγμα με χαλάει σε αυτήν την κιθάρα….το ότι δεν την έφτιαξα εγώ. ;D

Άντε και στα δικά μας, πόσες κιθάρες πρέπει να φτιάξω για να φτάσω σε αυτό το level?

Περα απο την πλάκα θα ήθελα να πω ότι η  δουλειά είναι πολύ επαγγελματική και χαίρομαι ιδιαίτερα που στην Ελλάδα βλέπουμε πλέον  τέτοιες δουλειές, σαν την δικιά σου του Φάνη του Νασου και πολλών άλλων.

HellFire είπε:
πόσες κιθάρες πρέπει να φτιάξω για να φτάσω σε αυτό το level?
Στην δική μου, θέλω σώμα μαόνι με καπάκι snakewood. 8)

Τι λες? ;D

HellFire είπε:
Εμένα προσωπικά ένα πράγμα με χαλάει σε αυτήν την κιθάρα….το ότι δεν την έφτιαξα εγώ. ;D

Άντε και στα δικά μας, πόσες κιθάρες πρέπει να φτιάξω για να φτάσω σε αυτό το level?

Περα απο την πλάκα θα ήθελα να πω ότι η  δουλειά είναι πολύ επαγγελματική και χαίρομαι ιδιαίτερα που στην Ελλάδα βλέπουμε πλέον  τέτοιες δουλειές, σαν την δικιά σου του Φάνη του Νασου και πολλών άλλων.
Δεν μπορει να μιλας σοβαρα? Εσυ φτιαχνεις μεχρι και το hardware με τα χερια σου! Αν δεν ειναι αυτο το υπερτατο επιπεδο τοτε δεν ξερω ποιο ειναι! Εχω δει τις κατασκευες σου στο TDPRI και εχω χαζεψει με αυτα που κανεις!

Γειά στα χέρια σου. Πράγματι η επιμονή στις λεπτομέρειες (όσες μπορούμε να δούμε οι απαίδευτοι τελοσπάντων) είναι εντυπωσιακή.

Θυμήθηκα πόσο ωραία αίσθηση άφηνε στο χέρι και η άλλη τη μορφονιά αλλά ετούτη εδώ είναι hardtail και ως εκ τούτου πιο ποθητή.  ;D

Πω Πω βρε Γιάννο τι κουκλάρα ειν αυτή!!!

Ο νόμος του Μέρφυ :έχω διαβάσει όλα τα σχόλια και δεν έχω δεί ουτε μία φωτο ;D

ο υπολογιστής μου αρνείται κανα εικοσάλεπτο να τις κατεβάσει, κρεμάει στη πρώτη σελίδα και δε βλέπω τίποτα μάλλον ζηλεύει :D

Αλλαξα pc και τώρα.. βλέπω, θαμπώθηκα,  τι sipo κουκλί ειν αυτό και γω τέτοιο χρησιμοποιώ!

Η ταστιέρα κούκλα με το paduk αλλά θάπρεπε να βλέπαμε και ενα logo επάνω στο headstock βρε αδερφέ!

Καλόπαιχτη η νέα σου κουκλάρα, ελπίζω να τη δούμε και απο κοντά αρχές Ιουλίου ;)

nasokosm είπε:
Η ταστιέρα κούκλα με το paduk αλλά θάπρεπε να βλέπαμε και ενα logo επάνω στο headstock βρε αδερφέ!
Ευχαριστω ρε Νασο, ενας φιλος μου εκοψε σε laser ενα δειγμα απο stainless steel και εβαλα δοκιμαστηκα σε μια αλλη κατασκευη. Μολις μου κοψει τα υπολοιπα θα βαλω και σε αυτη!

P1110387.jpg

Εντάξει φίλε τι να πω. Πλέον η δουλειά σου, εκ του αποτελέσματος, δε μπορεί να χαρακτηριστεί do it yourself ή ερασιτεχνισμός. Μιλάμε για κιθάρες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις γνωστές μάρκες. Μπράβο και πάλι μπράβο.

immortalx είπε:
Ευχαριστω ρε Νασο, ενας φιλος μου εκοψε σε laser ενα δειγμα απο stainless steel και εβαλα δοκιμαστηκα σε μια αλλη κατασκευη. Μολις μου κοψει τα υπολοιπα θα βαλω και σε αυτη!
Έχεις έτοιμη κι άλλη δηλαδη να περιμένουμε να σκάσει και δεύτερη?

Το tru oil έχει κάτσει πολύ ωραία μπράβο!

Καλημέρα, ξέχασα να ρωτήσω χτες: πες μας περισσότερα για τα inlays...

nasokosm είπε:
Έχεις έτοιμη κι άλλη δηλαδη να περιμένουμε να σκάσει και δεύτερη?

Το tru oil έχει κάτσει πολύ ωραία μπράβο!
Αυτη με το logo ειναι η προηγουμενη που τελειωσα. Της εφτιαξα και καταλληλο stand που λειτουργει και ως καλογηρος  ;D

1506301_10203342158501630_613347705_o.jpg

Καλημέρα, ξέχασα να ρωτήσω χτες: πες μας περισσότερα για τα inlays...
Τα inlays ειναι απο βεργα αλουμινιου και ο "πυρηνας" ειναι απο μαυρο πλαστικο "μακαρονι". Εντελως τυχαια ειχε την ιδια διαμετρο με την εσωτερικη της βεργας. Εκοψα φετες και απο τα δυο και τα κολλησα ταυτοχρονα με εποξικη.

Αυτη με το logo ειναι η προηγουμενη που τελειωσα. Της εφτιαξα και καταλληλο stand που λειτουργει και ως καλογηρος  ;D
Είσαι καλλιτέχνης. & -

Τι θα κάνει τέλος πάντων η διαχείριση με όλους αυτούς immortalvetex, hellpyre, nosokosmos και λοιπούς;

Θα συνεχίσει να τους αφήνει να αλωνίζουν εδώ μέσα και τις φαντασιώσεις μας να φουντώνουν;

Που είναι τέλος πάντων το κράτος;

Πλήρης ασυδοσία;

audiokostas είπε:
Τι θα κάνει τέλος πάντων η διαχείριση με όλους αυτούς immortalvetex, hellpyre, nosokosmos και λοιπούς;Θα συνεχίσει να τους αφήνει να αλωνίζουν εδώ μέσα και τις φαντασιώσεις μας να φουντώνουν;

Που είναι τέλος πάντων το κράτος;

Πλήρης ασυδοσία;
Αφήστε τις DIY κορώνες κύριε συνάδελφε γιατί δεν πείθουν κανέναν πια. Γνωρίζετε άριστα ότι και στον τομέα αυτό παραλάβαμε καμμένη γη από τους προκατόχους μας.

Trending...

Νέα θέματα

Back