My perfect dreams - Found in the Attic

bshop

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλημέρα σε όλους :)

Είπα και εγώ να μοιραστώ λίγη μουσική μαζί σας. Η αυθεντική μελωδία και οι στοίχοι γράφτηκαν περίπου 17 χρόνια πριν (γεράσαμε!). Η συγκεκριμένη ηχογράφηση είναι του 2006. Μουσική/στοίχοι Found in the Attic.

Τεχνικά στοιχεία θα ακολουθήσουν ;)

Δεκτές οι κριτικές και οι γνώμες!

Παναγιώτης

Πολύ ευχάριστο άκουσμα!

Ομολογώ ότι κατάφερε να με χαλαρώσει μετά τη δουλειά.  ;)

Μου θύμισε Burt Bacharach και μια εποχή που τα κορίτσια τραγουδούσαν ψιθυριστά. Όντως χαλαρωτικό και συμπαθητικό. Πες μας αν θέλεις ποια είναι τα φυσικά όργανα στην παραγωγή και ποια όχι.

Καλό.

Ίσως ένα αργότερο τέμπο να ήταν προτιμότερο,με ένα σβήσιμο κάπου εκεί στο 3:30...Το οποίο βέβαια θα ήταν περισσότερο.

Πολύ μα πολύ ωραίο σαν σύνθεση. Πολύ ωραία η φωνή της τραγουδίστριας επίσης. Από την ατμόσφαιρα αφαιρούν οι ήχοι των οργάνων που θεωρώ ότι έπρεπε να είναι πιο φυσικοί. Με άλλα λόγια αν είχε γραφτεί με μια ακουστική ή κλασσική κιθάρα, κοντραμπάσο και ακουστικά τύμπανα (άντε κι ένα πληκτράκι) θα απογειωνόταν.

Να προσθέσω ότι βρήκα πολλά από τα κομμάτια του καναλιού σου πολύ του γούστου μου. Αξίζει οι ακροατές να ακούσουν και τα υπόλοιπα.

atreu73 είπε:
Μου θύμισε Burt Bacharach και μια εποχή που τα κορίτσια τραγουδούσαν ψιθυριστά. Όντως χαλαρωτικό και συμπαθητικό. Πες μας αν θέλεις ποια είναι τα φυσικά όργανα στην παραγωγή και ποια όχι.
Επειδή έχουν περάσει και μερικά χρονάκια από την ηχογράφηση... σίγουρα έχει 2 κιθάρες (takamine και taylor) και επιλεγμένα σημεία με ακουστικό μπάσο το οποίο είχα ηχογραφήσει παλαιότερα και τα έβαλα σα samples. Αλλά δεν είναι μιξαρισμένα ώστε να ακούγονται καθαρά, ντουμπλάρουν κιθάρες και synth bass χωρίς τη φυσική ουρά.

Είχα ηχογραφήσει και μικρό σύνολο βιολιών (3-4) αλλά τελικά δεν τα έβαλα στο τελικό γιατί μου έβγαινε ποιο ονειρικό έτσι...:) Γενικά δεν ήταν και τόοοσες πολλές οι επιλογές για "φυσικά" όργανα πριν σχεδόν 10 χρόνια--τουλαχιστον σε μη επαγγελματικό επίπεδο!

Grey είπε:
Καλό.

Ίσως ένα αργότερο τέμπο να ήταν προτιμότερο,με ένα σβήσιμο κάπου εκεί στο 3:30...Το οποίο βέβαια θα ήταν περισσότερο.
Είχα σκεφτεί για ένα radio edit αλλά ήθελα πολύ το ιnstrumental σπάσιμο και φοβήθηκα ότι θα έβγαινει πιο βεβιασμένο το κομμάτι εάν το έκοβα. Έχω και ένα draft του κομματιού με εντελώς άλλο ήχο εάν το βρω :)

Mike Tsilis είπε:
Το "Candy Girl" είναι δικό σου ?

Κομματάρα !! Πολύ μου άρεσει.
Ευχαριστώ!!! Βασικά υπάρχει μια πολύ λυπητερή ιστορία πίσω από το κομμάτι.. ήταν γραμμένο για ένα φίλο σκηνοθέτη, για μια ταινία του, η οποία βασιζόταν στη γυναίκα με την οποία ήταν μαζί...Αλλά δυστυχώς η κοπέλα πέθανε εντελώς ξαφνικά στα 25 από ένα πολύ σπάνιο περιστατικό και το κομμάτι μας θυμίζει την ιστορία αυτή... πιο bitersweet δε γίνεται!

Τα κοφτά vocoder φωνητικά είναι δικά μου, και με τρεις άλλες κοπέλες στα vocals--ποιός τη χάρη μου :) Για κάποιο λόγο ήθελα πολύ lo-fi παραγωγή και εμφανή clicks στις αλλαγές του vocoder...γιαυτό τα έκανα όλα πολύ post production τα φωνητικά.

Jazzjoker είπε:
Πολύ μα πολύ ωραίο σαν σύνθεση. Πολύ ωραία η φωνή της τραγουδίστριας επίσης. Από την ατμόσφαιρα αφαιρούν οι ήχοι των οργάνων που θεωρώ ότι έπρεπε να είναι πιο φυσικοί. Με άλλα λόγια αν είχε γραφτεί με μια ακουστική ή κλασσική κιθάρα, κοντραμπάσο και ακουστικά τύμπανα (άντε κι ένα πληκτράκι) θα απογειωνόταν.

Να προσθέσω ότι βρήκα πολλά από τα κομμάτια του καναλιού σου πολύ του γούστου μου. Αξίζει οι ακροατές να ακούσουν και τα υπόλοιπα.
Ευχαριστώ πολύ για την εποικοδομητική κριτική! Εάν το ξαναγράψω το κομμάτι θα βάλω πιο πολλά φυσικά όργανα μέσα, και η ιδέα είναι να βγει EP (βγαίνουν ακόμα αυτά?) με 4-5 διασκευές. Η πρώτη έκδοση του πριν 17 χρόνια (όταν ήμουν 20) ήταν σκέτο πιάνο/φωνή.

Σε ευχαριστώ πολύ για το κανάλι!!! Είμαι περίεργος να ξέρω ποια σου άρεσαν αλλά επειδή δεν ξέρω και τα γούστα του κόσμου δε θέλω να κουράσω με την καλημέρα :)

bshop είπε:
Είμαι περίεργος να ξέρω ποια σου άρεσαν αλλά επειδή δεν ξέρω και τα γούστα του κόσμου δε θέλω να κουράσω με την καλημέρα :)
Προσωπικά τα βρίσκω όλα ωραία με κάποιες ιδιαίτερες προτιμήσεις (η ακρόαση δεν τελείωσε). Ακόμη και κομμάτια το είδος των οποίων δεν ανήκει στα ακούσματά μου (π.χ. το Candy Girl που αναφέρθηκε παραπάνω), τα άκουσα με χαρά. Ωραιότατο και το 60-70's action movie αισθητικής The Stakeout το οποίο όμως επίσης χάνει από τη χρήση μέτριων ήχων. Αυτό έπρεπε να παιχτεί από big band και να πλαισιώσει ταινία με Steve McQueen.  :)

Jazzjoker είπε:
Προσωπικά τα βρίσκω όλα ωραία με κάποιες ιδιαίτερες προτιμήσεις (η ακρόαση δεν τελείωσε). Ακόμη και κομμάτια το είδος των οποίων δεν ανήκει στα ακούσματά μου (π.χ. το Candy Girl που αναφέρθηκε παραπάνω), τα άκουσα με χαρά. Ωραιότατο και το 60-70's action movie αισθητικής The Stakeout το οποίο όμως επίσης χάνει από τη χρήση μέτριων ήχων. Αυτό έπρεπε να παιχτεί από big band και να πλαισιώσει ταινία με Steve McQueen.  :)
έπεσες στην περίπτωση.. αυτό πραγματικά πρέπει να παιχτεί όπως το λες... γράφτηκε σε 4κάναλο modtracker στην amiga περίπου ... το 96!!! Δε θυμάμαι καν... Με σαμπλαρισμένους δικούς μου ήχους από κιθάρα και κάποια άλλα πνευστά αλλα φυσικά έχασε πάρα πολύ σε tracker... και πιστεύω ότι βγήκε αρκετά "φυσικό" για τα δεδομένα αυτά. Θέλω πραγματικά να το γράψω από την αρχή αυτό!

Jazzjoker είπε:
Αυτό έπρεπε να παιχτεί από big band και να πλαισιώσει ταινία με Steve McQueen.  :)
πλάκα πλάκα ξέρεις κάποια καλή βιβλιοθήκη ή virtual instuments για big band?

H καλή μουσική δεν εχει είδος.

Εγω αυτον τον καιρό εχω λιώσει οπου σταθώ και όπου βρεθώ το PainKiller (όλο το cd) απο Judas Priest οπου δεν έχει καμία σχέση με την μουσική των Life In The Attic.

Τα κομμάτια του φίλου μου αρέσουν πάρα πολύ και αυτη την στιγμή κομμάτια του ακούω.

Mike Tsilis είπε:
H καλή μουσική δεν εχει είδος.

Εγω αυτον τον καιρό εχω λιώσει οπου σταθώ και όπου βρεθώ το PainKiller (όλο το cd) απο Judas Priest οπου δεν έχει καμία σχέση με την μουσική των Life In The Attic.

Τα κομμάτια του φίλου μου αρέσουν πάρα πολύ και αυτη την στιγμή κομμάτια του ακούω.
Με το καλύτερο drum intro σε metal ;)

Βρίσκομαι στην ακρόαση και των υπόλοιπων κομματιών σου και μπορώ να πω ότι έχω μείνει κατενθουσιασμένος!

Έχεις κάνει φοβερή δουλειά. Μπράβο!

geodimitri είπε:
Βρίσκομαι στην ακρόαση και των υπόλοιπων κομματιών σου και μπορώ να πω ότι έχω μείνει κατενθουσιασμένος!

Έχεις κάνει φοβερή δουλειά. Μπράβο!
Ευχαριστώ πολύ!!! Θα ανεβάσω και άλλα λοιπόν :))))

Γεια χαρά και από μένα! Πολύ πολύ πολύ ωραία η μελωδιά (για φωνές, παιξίματα κτλ δε θα το σχολιάσω καν - κορυφή!)

Σαν μικρό δικό μου σχόλιο (καλοπροαίρετο - μη το πάρεις στραβά) θα προτιμούσα το αρμόνιο λίγο πιο διακριτικό γιατί το μοτίβο του μου αποσπούσε λίγο την προσοχή και δε με άφηνε να βυθιστώ στο κομμάτι.

Κατα τ'άλλα η μελωδία μου χει κολλήσει ήδη, σημάδι ομορφιάς αν μια μελωδία τη σφυρίζεις ενώ ακους και σου ρχεται στο μυαλό έπειτα :)

Κατα τ'αλλα αφού ο λέει και ο Σπύρος ότι αξίζουν τα υπόλοιπα, δεν έχω καμία αμφιβολία :)

Καλώς όρισες bshop!

AuditoryDriving είπε:
Γεια χαρά και από μένα! Πολύ πολύ πολύ ωραία η μελωδιά (για φωνές, παιξίματα κτλ δε θα το σχολιάσω καν - κορυφή!)

Σαν μικρό δικό μου σχόλιο (καλοπροαίρετο - μη το πάρεις στραβά) θα προτιμούσα το αρμόνιο λίγο πιο διακριτικό γιατί το μοτίβο του μου αποσπούσε λίγο την προσοχή και δε με άφηνε να βυθιστώ στο κομμάτι.

Κατα τ'άλλα η μελωδία μου χει κολλήσει ήδη, σημάδι ομορφιάς αν μια μελωδία τη σφυρίζεις ενώ ακους και σου ρχεται στο μυαλό έπειτα :)

Κατα τ'αλλα αφού ο λέει και ο Σπύρος ότι αξίζουν τα υπόλοιπα, δεν έχω καμία αμφιβολία :)

Καλώς όρισες bshop!
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και δεκτή κάθε κριτική! :)

Για το synth λες σε κάποιο σημείο συγκεκριμένο? Πραγματικά θέλω να βελτιωθώ και η άποψη ανθρώπων που γνωρίζουν κάτι παραπάνω είναι σημαντική!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back