Musicman Stingray ή Bongo

KERMITT

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Παιδία σκέφτομαι να αγοράσω ενα μπασάκι νσ πάρω stingray η bongo?

Μετα σκέφτομαι to jazz bass και μετα για custom γυρω στα 1300-1500 μαξ ευρωπουλα.. :P

Μάζεψα 2 χρονάκια κατι λεφτά και ηθελα την γνώμη σας για μια επενδυτική κινηση μιας και εχω 2 μπασάκια ήδη

θα μου πειτε εσυ ελεγες musicman bongo η stingray και τωρα μας τσαμπουνας και αλλα ρε παιδια τα λεφτα ειναι πολλα και λεω να παρω και κατι που θα εχει και αξία μεταπωλησης  ;D ;D ;D

ευχαριστω παρα πολυ  8)

Πολύ καλά μπάσσα είναι και τα δύο, αλλά το stingray είναι γενικά πιο διαδεδομένο, και σίγουρα θα "φύγει" πιο γρήγορα σε περίπτωση που θελήσεις να το πουλήσεις. Κατά τ'άλλα, αν και δεν είναι του γούστου μου τα μπάσσα της EBMM, εγώ θα προτιμούσα το stingray. Τώρα όσον αφορά τα fender (jazz και precision) απλά δεν θα έδινα ποτέ λεφτά γι'αυτά. Πολύ υπερτιμημένα μπάσσα, όχι ακριβώς value for money.

Το thumb που σου πρότεινε ο φίλος είναι σίγουρα μια κατηγορία πιο πάνω (για μένα πάντα), αλλά τα μανίκια τους διαφέρουν αρκετά από άλλα μπάσσα, οπότε ίσως και να μη σε βολέψουν. Κατά τ'άλλα η τιμή που το δίνει ο chickittypok είναι αρκετά καλύ, και γενικά αξίζει, οπότε αν δεν έχεις πρόβλημα με πιο χοντρά μανίκια σκέψου το.

Στη θέση σου πάντως θα κοίταζα κάτι σε warwick (αν και πολλά $$$) ή και Cort, Mayones, Tradition. Πολύ καλά μπάσσα, ειδικά όσον αφορά το value for money. Ένα Artisan B4 της Cort που έχω μ'έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, και κατασκευαστικά είναι απλά άψογο, ειδικά για τα λεφτά του (καινούριο 440 από playback). Στην τελική βέβαια εσύ αποφασίζεις.

ναι εχεις δικιο φιλε μου ειμαι μεταξυ musicman  αρχικα ... θελω να εχει και active ηχο γιατι ηδη εχω passive bass.. 

Βασικα για να σας εξηγησω εχω ενα ibanez sr1000 made in japan 4χορδο και ενα gretsch 4χορδο made in usa φοβερο κομματι οποτε θελω κατι αλλο να εμπλουτισω την συλλογη μου  ;D ;D ;D

Σε καταλαβαίνω φίλε μου, αλλά επειδή είπες πως μάζευες τόσο καιρό σου πρότεινα και κάτι που θεωρώ καλύτερο, γιατί δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για κάτι που αντικειμενικά δεν το αξίζει (βλέπε fender). Φυσικά αυτό είναι προσωπική μου άποψη, έτσι? Αν έχεις κολλήσει με music man, τότε πάρε ένα stingray και θα'σαι μια χαρά. Ειδικά αν πάρεις κανένα με maple ταστιέρα δεν θα ξεκολλάνε τα δάχτυλά σου από πάνω του.

Εννοείται ότι είναι πολύ καλό μπάσσο, απλά δεν είναι του γούστου μου. Έχω συνηθίσει σε 24άρες ταστιέρες, πιο χοντρά μπράτσα, "extra" μαγνήτες (neck) κλπ., αλλά φυσικά είναι πολύ καλό μπάσσο. Εφόσον σου αρέσει και το'χεις δοκιμάσει και σε βολεύει go for it.

Με 1000-1200 ευρώ βρίσκεις πολύ άνετα ένα μεταχειρισμένο stingray σε άψογη κατάσταση. Σε σχέση με το bongo, το οποίο εμφανισιακά είναι απαίσιο γνώμη μου, υπάρχουν ηχητικές διαφορές αλλά όχι και τίποτα σημαντικό.

Για fender καινούργιας παραγωγής ούτε καν να το σκέφτεσαι, με τα ίδια χρήματα κάνεις πολύ καλύτερο custom μπάσο στα μέτρα σου και active αν θέλεις. (Χωρίς ιδιαίτερη μεταπολιτική αξία όμως). Αν σε ενδιαφέρει όμως η μεταπολιτική αξία και βλέπεις αυτή την αγορά σου κάτι σαν επένδυση με 1500-1700 ευρώ βρίσκεις ένα Fender 70's Precision το οποίο είναι καθαρή επένδυση. 

απο που να ψαξω για να βρω μεταχειρισμενο stingray ???? για ριξε καμοια ιδεα....

KERMITT είπε:
5αρι ελεγα αλλα και 4αρη maple ομως οπωσδηποτε...
στο ebay θα κοιτάξεις.....

υπάρχουν άφθονα και σε καλές τιμές...

το ερχόμενο καλοκαίρι λέω να χτυπήσω ένα 5άρι... 8)

κάτι ακόμα, κοίτα για musicman παραγωγής πριν το 2003 γιατί μετά έπεσε η ποιότητα κατασκευής τους σύμφωνα με τα λεγόμενα αρκετών που έχω ακούσει κι από άλλα φόρουμ.....

Στο ebay μπορεις να βρεις stingray 4ρι γυρω στα 800 δολλαρια σε καλη κατασταση! Σε συγκριση με το bongo το τελευταιο ειναι πιο 'υπερπαραγωγή' αλλα το stingray πιστευω ειναι πολυ πιο ευχαριστο να παιζεις κ γενικα κλασικο, δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα να το δωσεις μετα.

Επειδη αναφερθηκε το thumb Παραπανω τα warwick ειναι κ αυτα κορυφαια αλλα καμια σχεση με ΜΜ! Αν θελεις να εχει punch κ θελεις κυριως slapαρισμα τοτε παλι stingray, κ maple εννοειται:P

panagiotis είπε:
κάτι ακόμα, κοίτα για musicman παραγωγής πριν το 2003 γιατί μετά έπεσε η ποιότητα κατασκευής τους σύμφωνα με τα λεγόμενα αρκετών που έχω ακούσει κι από άλλα φόρουμ.....
θα σε συμβουλευα να μην ακους τα...λεγομενα ανθρωπων που δεν γνωριζεις....η Ernie Ball ειναι απο τις λιγες εταιριες που κρατα ΣΤΑΘΕΡΗ την ποιοτητα κατασκευης των οργανων της....κραταω στα χερια μου ενα ΕΒ του 2007 και ειναι εκπληκτικα κατασκευασμενο....

Superfunk είπε:
θα σε συμβουλευα να μην ακους τα...λεγομενα ανθρωπων που δεν γνωριζεις....η Ernie Ball ειναι απο τις λιγες εταιριες που κρατα ΣΤΑΘΕΡΗ την ποιοτητα κατασκευης των οργανων της....κραταω στα χερια μου ενα ΕΒ του 2007 και ειναι εκπληκτικα κατασκευασμενο....
Θα διαφωνήσω σε αυτό, αν και δεν μιλάμε για τραγική πτώση ποιότητας αλλά μερικές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά.

Πχ το δικό μου stingray είναι του 2001. Οι διαφορές του με ένα του 2007 είναι ότι τα knobs στο 2007 είναι βαμμένα και όχι original nickel, τα πλαστικά όπως το cover του μαγνήτη και το σύστημα για την μπαταρία είναι από πολύ κατώτερης ποιότητας πλαστικό και το δείχνουν. Όπως τέλος το hardcase είναι της πλάκας σε σχέση με τα προηγούμενα. Ξέρω είναι ψυχωτικές διαφορές αλλά όταν τα έχεις και τα δυο μπροστά σου σ ενοχλούν. Είναι κάποιες παγίδες στις οποίες έχουν πέσει πολλές εταιρίες τώρα τελευταία.

Κατα τ΄άλλα από κατασκευή, ξύλα, ήχο κτλ κτλ η ποιότητα είναι σταθερή αξία.

Κάτι τέτοια κάνει και η fender στα μπάσα πχ στη καινούργια σειρά American precision ειδικά με τις Molded cases. Αλλά από την άλλη σκέφτεσαι τι πίεση τρώνε οι καημένοι από τους Κινέζους, δεν ξέρουν από που να πρωτοκόψουν  8) :)

ευχαριστω παιδια ειμαι ψημενος ηδη να το παρω το μπασακι γιατι ετσι και αλλιως το χω ακουσει να παιζει στον  MAG C410T-300 EVO II Combo που εχω και ηταν γαματο πιστευω οτι με βολευει και στο μπρατσο καλυτερα... ασε που τα αλλα 2 μπασα που εχω ειναι τελειως διαφορετικα σε ηχο οποτε θα εχω και ποικιλια...

Βρηκα και ενα 5αρη απο αγγλια..  8)

(εντωμεταξυ ενω παιζω για την πλακα δεν μου παει καρδια να πουλησω κανενα απο τα 2 που εχω.. και σιγα τον επαγγελματια που θελω και πολλους ηχους αλλα κοιτα να δεις που τα χω αγαπησει...)  ::) ::) ::) ;D ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back