MusicMan StingRay 4

myrsias

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα, μήπως τυχαίνει να έχει κάποιος MusicMan StingRay 4? ¨Εχω κάποιες ερωτήσεις...

Ριχ'τες anyway, μπορει να μπορουμε να στις απαντησουμε κι εμεις που δεν εχουμε. Δεν ειναι δα και μπασο με τοοοοσα μυστικα. :)

Μμμ... μαρέσει η αισιοδοξία!

Λοιπόν... μόλις κέρδισα στο Ebay ένα μπράτσο από StingRay του '78, maple και θέλω να φτιάξω ένα πρότζεκτ-ρέπλικα, αλλά δεν μπορώ να βρώ ΠΟΥΘΕΝΑ routing templates (ενώ πχ για fender βρίσκει κανείς πολύ εύκολα...). Ετσι, πιθανόν να χρειαστεί να φτιάξω από την αρχή .cad, ή να κάνω τουλάχιστον ένα περίγραμμα του σώματος για να κόψω ένα χειροκίνητα... επίσης, θα ήθελα να ρίξω μια ματιά στα ηλεκτρονικά. Είναι όλα Active, ή υπήρξαν και Passive?

Ναι, το είχα δει αυτό, σιγά μην έγραφε... για αυτό θέλω κάποιον που να έχει ένα, για να το μετρήσω...

Wow! Αυτό βοηθάει πολύ πολύ! Ευχαριστώ!

Σκέφτομαι να του βάλω nordstand μαγνήτες, που είναι φτιαγμένοι ακριβώς όπως στα StingRay του '78. Νομίζω πως λογικά θα παίζει σαν StingRay του '78, όσοι έχω δει να κάνουν restore αυτά τα μπάσα, αυτούς βάζουν... θα βάλω ίδιο ξύλο στο σώμα, το μπράτσο είναι αυθεντικό του '78, τα κλειδιάείναι ίδια, ε, τί άλλο? Ένα bridge να βρω τώρα και έγινα κύριος...

Α, ναι, εννοούσα μαζί τον μαγνήτη μαζί με την προενίσχυση.

Πολύ ωραία φαίνονται αυτά τα east... εχεις ακούσει κάποιο?

Οχι ο ιδιος. Απλα λενε στο TalkBass οτι ο συνδυασμος του Nordstrand μαγνητη με την 2-band East προενισχυση ειναι η ιδανικη επιλογη για να ερθεις κοντα στον ηχο των late 70's Stingray.

StingRay τετράχορδο έπαιζε παλιότερα ο Χάρης Κελλάρης.

dscf1009nt2.jpg

Φαίνεται όμως ότι τον τελευταίο καιρό το παράτησε και πέρασε σε άλλο στρατόπεδο για χάρη μιας sunburst Fender American Standard Jazz Bass.

trifwno_event_2010_09_03.jpg

Γεια σας. Είμαι κάτοχος ενός stingray και θα μ'ενδιέφερε ν'ακούσω (διαβάσω) τον τρόπο με τον οποίο ηχογράφει ο καθένας σπίτι του.

Επειδή δεν ήμουν κάτοχος active μπάσου θεωρείτε σωστό να το συνδέω κατευθείαν με την κάρτα ήχου μου ή χρειάζεται ένα DI; Έχω την m-audio fast track pro.

Qtron είπε:
Γεια σας. Είμαι κάτοχος ενός stingray και θα μ'ενδιέφερε ν'ακούσω (διαβάσω) τον τρόπο με τον οποίο ηχογράφει ο καθένας σπίτι του.

Επειδή δεν ήμουν κάτοχος active μπάσου θεωρείτε σωστό να το συνδέω κατευθείαν με την κάρτα ήχου μου ή χρειάζεται ένα DI; Έχω την m-audio fast track pro.
Κούμπωσε το jack κατευθείαν στην κάρτα και παίξε όσο γουστάρεις.

Το σήμα μετά, το επεξεργάζεσαι όπως εσύ θες.

Απλώς θα χαμηλώσειςλίγο το input της κάρτας (αν οχι το volume του μπάσου) γιατί λογικά έχεις πιο hot output.

DI σπίτι σου δεν χρειάζεσαι.

Μπορείς να πάρεις και output από τον ενισχυτή σου στη κάρτα ήχου.

Ο άλλος τρόπος είναι εξωτερική ηχογράφηση (mic στο μεγάφωνο)

Αν έχεις γείτονες και είσαι και αρχάριος, δεν συνίσταται.  ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back