Multicore καλώδια

publius

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Είμαι στη διαδικασία κατασκευής στουντιο και πιο συγκεκριμένα είμαι στα τελειώματα (εδώ και 6 μήνες έτσι λέω σχεδόν, γιατί ελπίζω...ακόμα) και πρέπει να επιλέξω μεταξύ κάποιων καλωδίων τα οποία θα χρησιμοποιούνται για μικρόφωνα και ακουστικά και θα συνδέουν το studio room με το control room. Τα καλώδια θα είναι των 16 και 8 ζευγών multicore με θωράκιση σε κάθε ζεύγος και συνολική θωράκιση σε όλο το καλώδιο.

Είμαι ανάμεσα σε διάφορες μάρκες άλλες τις βρίσκω στην Ελλάδα και όχι στο εξωτεριό αλλά πανάκριβα ενώ άλλες φθηνά αλλά στο εξωτερικό και μόνο και αυτό γιατί θέλω να πάρω κουβάρι με το μέτρο και όχι έτοιμη κατασκευή. Σε έτοιμο (που δεν μου κάνει) βρίσκω σε όλες τις μάρκες.

Έτσι είμαι ανάμεσα σε...

Belden (22+Ευρώ/μ)

Klotz (14Ευρω/μ)

Cordial (12Ευρώ/μ)

Mogami (Δεν έχω ακόμα τιμή)

Μην σας ξεγελάει η τιμή, έχει να κάνει με τον dealer Ελλάδας ή εξωτερικού, το θέμα είναι η ποιότητα.

Εσείς τι λέτε, παρακαλώ πείτε αν έχετε δοκιμάσει κάποια και έχετ πραγματικά αντικειμενική άποψη για την εμπειρία σας.

Έχω και klotz και mogami.

Εξαιρετικής ποιότητας και τα δυο.

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Εξαρτάται από σένα και το setup σου. Όλα δουλεύουν με κορυφή το Belden.

Γιά μένα αυτό είναι το πιό φθηνό αφού θα το βάλεις μία φορά.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Όλα δουλεύουν με κορυφή το Belden.

+1

Πάντως γενικά τσέκαρε και τι παίζει με τη διαθεσιμότητα της κάθε μάρκας (αν πρόκειται για Ελλάδα), το χρόνο παράδοσης (αν μιλάμε για εξωτερικό) και πόσο είναι το ελάχιστο μήκος που μπορείς να πάρεις (αυτό εξαρτάται από την πολιτική της κάθε εταιρίας-εμπόρου).

Μανώλης Χναράκης είπε:
Όλα δουλεύουν με κορυφή το Belden.

Αν εννοείς αυτό που λένε "το ακριβό είναι φθηνό" καλώς.

Αλλιώς, από τις τιμές που έχει βρει ο OP, το belden είναι το πιο ακριβό.

pkole είπε:
Αν εννοείς αυτό που λένε "το ακριβό είναι φθηνό" καλώς.

Αλλιώς, από τις τιμές που έχει βρει ο OP, το belden είναι το πιο ακριβό.
Και αυτό που λες "το ακριβό είναι φθηνό".

Αλλά το Belden γενικότερα το έχω εγκαταστήσει όχι μόνο εγώ αλλά και πάρα πολλοί άλλοι σε σοβαρές και βαριές εγκαταστάσεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, όχι μία και δύο φορές.

Μην ακούς εμένα, ρώτησε και αλλού να σου πούνε.

Δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση την ποιότητα της belden (άλλωστε δεν μπορώ να έχω άποψη μιας και δεν έχω δουλέψει ποτέ belden).

Απλά είπα ότι είναι η πιο ακριβή επιλογή από τις υπόλοιπες και όχι η πιο φθηνή.

Εννοείται βέβαια ότι αν δεν είναι πολλά τα μέτρα και πιστεύει κανείς ότι είναι ό,τι καλύτερο, τότε go for it.

Όπως είπα πιό πάνω, εξαρτάται από το setup που έχει και από το τι θέλει να διαθέσει.

Όχι πως δεν θα κάνει την δουλειά του και με πιό φθηνά καλώδια. Απλά αν τα βάλει δίπλα - δίπλα και γνωρίζει, θα δεί (ακούσει) την διαφορά.

Νομίζω πως η mogami είναι η ποιο ακριβή επιλογή από αυτές που αναφέρει ο publius.

Εγώ χρησιμοποιώ και mogami και belden και klotz, με τα mogami και belden που είναι σε μεγάλο μήκος δεν μπορώ να βρω μεταξύ τους διαφορές. Τα klotz τα έχω μόνο σε patch cables.

τα Belden,Μogami ειναι κλασσικα καλωδια και εχουν μεγαλη εξαπλωση μια και ως αμερικανικα τα "φορανε" σχεδον ολα τα  αμερικανικα studios,η υψηλοτερη τιμη τους ειναι και λογω των ΔΑΣΜΩΝ που επιβαλονται (και δεν επιβαλονται στα γερμανικα καλωδια),ενα ακομα καλωδιο που χρησιμοποιειται κατα κορον (σε στουντιο,ραδιοφωνικους και σε σχεδον σε ολους τους τηλεοπτικους σταθμους)  στη Γερμανια,ειναι το εξαιρετικο SOMMER Quantum (σε 3 πολυ γνωστα στουντιο που εχω παει στη Γερμανια οι ηχοληπτες ορκιζονταν στο...ονομα τους... ;D)  

Ενδεικτικες τιμες εδω (υπαρχει και Ελληνας αντιπροσωπος)

http://www.thomann.de/gr/sommer_cable_multicore_cables.html

αν ειναι τα τα σκασεις πολυ χοντρα τσεκαρε και τα VOVOX.

ολα τα καλωδια που αναφερεις παντως ειναι μια χαρα (τα Cordial δεν τα ξερω)

Superfunk είπε:
τα Belden,Μogami ειναι κλασσικα καλωδια και εχουν μεγαλη εξαπλωση μια και ως αμερικανικα τα "φορανε" σχεδον ολα τα  αμερικανικα studios,η υψηλοτερη τιμη τους ειναι και λογω των ΔΑΣΜΩΝ που επιβαλονται (και δεν επιβαλονται στα γερμανικα καλωδια),ενα ακομα καλωδιο που χρησιμοποιειται κατα κορον (σε στουντιο,ραδιοφωνικους και σε σχεδον σε ολους τους τηλεοπτικους σταθμους)  στη Γερμανια,ειναι το εξαιρετικο SOMMER Quantum (σε 3 πολυ γνωστα στουντιο που εχω παει στη Γερμανια οι ηχοληπτες ορκιζονταν στο...ονομα τους... ;D)   

Ενδεικτικες τιμες εδω (υπαρχει και Ελληνας αντιπροσωπος)

http://www.thomann.de/gr/sommer_cable_multicore_cables.html

αν ειναι τα τα σκασεις πολυ χοντρα τσεκαρε και τα VOVOX.

ολα τα καλωδια που αναφερεις παντως ειναι μια χαρα (τα Cordial δεν τα ξερω)
Έτσι για την ιστορία πάντως, τα mogami είναι made in Japan.

"Every foot of Mogami cable is made in Nagano, Japan under the direct supervision of the company founder who continues to work every day."

http://www.mogamicable.com/additional/best_cable.php

You are right sir,I stand corrected... :)

Ειδες το "γηρασκω αει διδασκομενος" επαληθευεται καθημερινα.. ;D (απο την αλλη να σε λενε Mogami & να εισαι Αμερικανος ειναι κομματακι χλωμο... ;D)?

pkole είπε:
"Every foot of Mogami cable is made in Nagano, Japan under the direct supervision of the company founder who continues to work every day."
:o :o :o

Τι λες ρε ο Θεός.... Κάθε πόδι......... Απ΄όλα τα καλώδια...........Κάθε μέρα....... Πω, πω ........

Ο άνθρωπος που έβλεπε τα καλώδια να περνάνε από μπροστά του

Δεν τους ξερεις καλα τους Ιαπωνες,αγαπανε τοσο πολυ τη δουλεια και μισουν τοσο πολυ τη συνταξη οσο τις μισουν & τις  αγαπανε αντιστοιχα οι Ελληνες ΔΥ... ;D ;D

Superfunk είπε:
Δεν τους ξερεις καλα τους Ιαπωνες,μισουν τοσο πολυ τη συνταξη οσο την αγαπανε οι Ελληνες... ;D ;D
Παλαβός είσαι ρε;

Ν' αφήσω το υπέροχο χάζεμα του καλωδίου για να πάω στη παραλία για τσίπουρα;

εσυ δεν εισαι ΔΥ,οποτε πηγαινε οσο παραλια θελεις...σου εχει γινει η σουφρα απο τη δουλεια και εσενα ...ναααα με το συμπαθειο... ;D οποτε δικαιουσαι οση ξεκουραση θες..ΚΑΙ συνταξη ..ΔΙΠΛΗ..κατσε να παρω τηλεφωνο το βουλευτη να το κανονισω το θεμα... ;D

Η αλήθεια είναι οτι τα SOMMER δεν τα ήξερα ούτε εγώ ή τουλάχιστον αν τα χρησιμοποιούν σε κάποιο στούντιο χωρίς να τα γνωρίζω.

Τα Mogami ξέρετε που μπορώ να τα βρώ Ελλάδα, μιλάμε πάντα για multicore.

Θα χρησιμοποιηθούν για μικρόφωνα όπως είπα και όσο αφορά το setup αυτή τη στιγμή είναι σχετικά φτωχό αλλά επειδή όλες οι καλωδιώσεις περνούν υπογείως δεν θα ήθελα να βάλω κάτι το οποίο δεν αξίζει, για να ησυχάσω μια για "πάντα" - σχετικά- και να ανησυχώ μόνο για την ανανέωση του εξοπλισμού.

Επίσης κάτι ακόμα...με την ίδια λογική δεν λειτουργούν και δικτυακά καλώδια S/STP?

Για όσους δεν γνωρίζουν σημαίνει Screened Shielded Twisted Pair χαρακτηριστική ωμική αντίσταση τα 100Ohm. Απλά μπορούν να μεταφέρουν ψηφιακό σήμα όπως για χρήση AES/EBU, ενώ η Belden έχει σημαντική διαφορά τιμής μεταξύ Audio multicore και Network S/STP (στη βιβλιογραφία μπορείται να τα βρείτε και ως S/FTP, είναι απλά ένα αρκετά καλά θωρακισμένο UTP καλώδιο.)

Γεια σου φίλε publius,

Κατ' αρχάς εύχομαι καλά τελειώματα και ..καλή αρχή :)

Οι επιλογές σου είναι πολύ καλές και θα ξεχώριζα την mogami όπου και θα στην πρότεινα αλλά μόνο στην περίπτωση που έχει την ίδια ποιότητα με το 2549 καλώδιό της. Οι λεπτότερες σειρές έχουν και "μικρότερο" ήχο κατά τη γνώμη μου. Το 2549 διακρίνεται για το στρογγυλό χαμηλομεσαίο, είναι ελαφρά scooped στα μεσαία και άρα έχει τονισμένα (με γλυκό τρόπο) πρίμα.

Από Belden έχω εμπειρία με την φθηνότερη σειρά η οποία με άφησε αρκετά αδιάφορο όπως αδιάφορη είναι και φθηνή σειρά της Klotz, MY206. Από Klotz χρησιμοποιώ το MC5000 το οποίο είναι ουδέτερο καλώδιο με τάση όμως στο να γεμίζει τα χαμηλομεσαία του. Αν το multi της Klotz χρησιμοποιεί αυτό, τότε πάρτο με κλειστά μάτια.

Τέλος, η καλύτερη επιλογή από αυτά που γνωρίζω είναι η Vovox όπως ανέφερε και ο superfunk όπου το χρησμοποιούμε στο στούντιο στο 70% περίπου της συνολικής καλωδίωσης.

Επειδή όμως έχω κάνει πατέντα και δεν έχω χρησιμοποιήσει το Multi της παρά μόνο απευθείας καλώδια που περνάνε τον τοίχο, δεν μπορώ να ξέρω αν έχει την ίδια υψηλή ποιότητα με τα κανονικά.

Γενικά μιλάμε όμως για υψηλή τιμή που ίσως ξεπερνάει τα 100€/μ για 16άρι Multi.

Τιπ! Για τις επιστροφές των ακουστικών μπορείς να χρησιμοποιήσεις φθηνό καλώδιο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back