monitors για pod x3

giwrgos_sd

Νέο μέλος
Πόντοι
16
γεια σας παιδια,προσπαθώ να βρώ κάποια αξιοπρεποί μονιτορ να συνδέσω το Pod x3

http://www.thomann.de/gr/behringer_ms40_multimedia_lautsprecher.htm

http://www.thomann.de/gr/esi_near05_aktive_nahfeldmonitore.htm

έχω δεί αυτα τα 2,τα esi για ναναι πιο ακριβά θα ειναι καλύτερα αλλά θέλω να μου πείτε αν αξίζει να δώσω παραπάνω λεφτά ή αν με τα behringer θα έχω έναν καλό και δυνατό ήχο στο σπίτι.επίσης θέλω να ρωτήσω παίζει ρόλο που τα esi έχουν υποδοχή για το χοντρό βήσμα ενώ τα behringer για το πιο λεπτό?τίθεται θέμα του τύπου ότι τα τάδε ήχεια είναι καλύτερα απο τα άλλα λόγω της υποδοχής?Και τέλος είναι συμβατά αυτά τα μονιτορ με το pod x3 ή πρέπει να κοιτάξω τπτ τασεις εισόδου εξόδου και τα λοιπά για να δώ ποιά θα αποδίδουν καλύτερα?Για κιθάρα τα θελω.όπως καταλάβατε είμαι άσχετος με τα μονιτορ :P

Ερωτηση: για ποιο λογο να παρεις monitor, ειδικα τα συγκεκριμενα που ειναι και μικρα και θα ακους "μικρο" ηχο, για κιθαρα; Mηπως τα εχεις μπλεξει λιγο και δεν ξερεις ακριβως τι εχεις αναγκη; :)

Προσωπικη μου αποψη,αμα τα θες μονο για την πεταλιερα,καλυτερα να κοιταξεις κατι σε ακοθστηκα κλειστου τυπου.

Αν τωρα θες να την συνδεεις με υπολογιστη,ακλυτερα ψαχτο σε περισσοτερα watt.

metalmike είπε:
Ερωτηση: για ποιο λογο να παρεις monitor, ειδικα τα συγκεκριμενα που ειναι και μικρα και θα ακους "μικρο" ηχο, για κιθαρα; Mηπως τα εχεις μπλεξει λιγο και δεν ξερεις ακριβως τι εχεις αναγκη; :)
Οπως είπα και πιο πάνω είμαι άσχετος με τα μονιτορ,ξέρω ότι έχω ανάγκη ενα ζευγάρι μονιτορ για να ακούω τι παίζω και τι ηχογραφώ!δλδ μου λέτε οτι για σπίτι τα 40 watt δε φτάνουν?γιατί εναν ενισχυτή που έχω στα 75 watt τον ανοίγω το πολύ στο 2!!

The Hunter είπε:
Προσωπικη μου αποψη,αμα τα θες μονο για την πεταλιερα,καλυτερα να κοιταξεις κατι σε ακοθστηκα κλειστου τυπου.

Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα ακουστηκά κλειστού τύπου αλλά επειδή γράφω και drum machine και παίζω αρκετά με κουράζουν απο κάποια στιγμή και μετά,στον υπολογιστη το έχω πάντα συνδεμένο γιατι ηχογραφώ,το pod x3 δεν είναι η πεταλιέρα είναι το άλλο το κοκκινο :P ,δλδ για μεστο σπίτι πόσα watt χρειάζομαι για να ακούω τι παίζω?

The Hunter είπε:
Το μόνο πρόβλημα που ΔΕΝ θα έχει είναι τα watt.

gdevelek είπε:
Το μόνο πρόβλημα που ΔΕΝ θα έχει είναι τα watt.
Δεν σε καταλάβα xD ,δλδ τα 40 watt φτάνουν?όταν λες το μόνο προβλημα που δεν θα έχει,θές να πείς οτι μπορεί να έχω άλλα προβλήματα?!

giwrgos_sd είπε:
Δεν σε καταλάβα xD ,δλδ τα 40 watt φτάνουν?όταν λες το μόνο προβλημα που δεν θα έχει,θές να πείς οτι μπορεί να έχω άλλα προβλήματα?!
τα 40 επί δύο φτάνουν και περισσεύουν, μπορεί να σου λείψει ο όγκος ή άλλα στοχεία ποιότητας ανάλογα με το μοντέλο που θα πάρεις και τις απαιτήσεις που έχεις, αλλά οχι η ποσότητα (ένταση)

ακου και μενα.. το ιδιο ηθελα να κανω αλλα αντι για πεταλιερα εχω το pc με line6 gx. πηρα τα beringer 1031 truth και καλα 100W το ενα. σε πληροφορω οτι ΔΕΝ ειναι δυνατα και για το σαλονακι των 35τμ μου ειναι καλα. στα 40W πιστευω θα απογοητευτεις, η θα παιζουν πολυ ασχημα δυνατα.

ο vox που εχω και ειναι 15W ακουγεται μπορω να σου πω πιο δυνατα απο τα μονιτορ που πηρα.

fuzion είπε:
πηρα τα beringer 1031 truth και καλα 100W το ενα.
ακριβώς, τα βατ της behringer είναι πολύ συχνά "και καλά", δίνουν βατ κορυφής αντί για WRMS για λόγους εντυπώσεων

2*40WRMS  απο+κλείεται να μη φτάνουν

gdevelek είπε:
ακριβώς, τα βατ της behringer είναι πολύ συχνά "και καλά", δίνουν βατ κορυφής αντί για WRMS για λόγους εντυπώσεων

2*40WRMS   απο+κλείεται να μη φτάνουν
ετσι λεω και γω. παιζει ρολο και τι εισοδο θα δωσεις, αλλα 200W ΔΕΝ ειναι ποτε. παντως παιζουν πεντακαθαρα ακομα και τερμα κατι που σε μπερδευει γιατι ο καθαρος ηχος δινει την εντυπωση οτι ειναι λιγοτερα βατ.

παιδια είναι 2*20 όχι 2*40.Σε περίπτωση που είναι wrms με 40 watt δε θα μαι καλυμένος?γιατι ο ενισχυτης που έχω είναι 75 wrms και τον ανοίγω στο 2,παραπάνω αρχίζουν και τρίζουν τζάμια (που λέει ο λόγος).αν είναι 100 watt το κάθε ηχείο και ακούγονται σιγά μάλλον δε θα ναι rms.Δέν μπορώ να καταλάβω ποσα watt είναι τα esi,στο thomann γραφει : Bass: 42W (5"), HF (1"): 33W  δλδ συνολικά το κάθε ηχείο βγάζει 75 watt?

εντομεταξύ ψάχνω να βρώ αν τα watt στα μονιτορ αυτα είναι rms και δεν λένε αν είναι rms ούτε καν στα site τους!!υπάρχει κάποια στανταρ αναλογία μετατροπής των μουσικών watt σε watt rms?η δε πρόκειται ποτε να μάθω ποσα watt rms βγάζουν? :P

αστο δε θα το μαθεις ποτε... αλλα λενε τα μονιτορ, αλλα τα στερεο, αλλα οι ενισχυτες... μονο αν εχεις αμπεροτσιμπιδα και βολτομετρα θα το βρεις :Ρ

εγω θα λεγα ειναι λιγα τα 40βατ συνολο. καλυτερα ακουστικα... ισα που θα τα ακους τα μονιτορ

giwrgos_sd είπε:
Σε περίπτωση που είναι wrms με 40 watt δε θα μαι καλυμένος?
για μένα θα είσαι άνετα, εκτός βέβαια αν παίζεις σε δωμάτιο 50τμ

πόσα είναι πραγματικα΄θα μάθεις αν κατεβάσεις το manual από behringer

το δωματιο που παίζω έιναι 20 τ.μ το πολύ,τα μονιτορ μπροστα στα μούτρα μου θα τα χω δίπλα απο το pc :P,το θέμα είναι να έχω καλή ποιότητα και ένταση κάποιες φορές σε κανονικά επίπεδα.ακουστικά χρησιμοποιώ και τώρα αλλά επειδή ηχογραφώ με φίλους μου διάφορα θέλω να ακούμε όλοι γιατί με τα ακουστικά ακούει μονο ένας δυστηχώς :P

Εγώ να πω την αλήθεια μου χάθηκα...Για ποια monitors μιλάμε τελικά?Και για πόσα Watt?

Όπως και να χει η behringer όπως σωστά αναφέρθηκε δίνει peak power ενώ η Samson και συγκεκριμένα στα Resolv A6 δίνει RMS power!

Εγω θα συμφωνήσω με τον gdevelek ότι θα είσαι καλυμμένος με αυτή την ισχύ...Ειδικά αφού όπως λες θα τα έχεις στα μούτρα σου!

Και μην συγκρίνεις με τον ενισχυτή της κιθάρας που έχεις...Δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα!

Η καλή ποιότητα δεν εξαρτάται μόνο από το ηχείο που θα έχεις!Και σε αυτές τις τιμές μην περιμένεις και τρελά πράγματα!Από πλευρά έντασης νομίζω ότι θα είσαι εντάξει!

γενικά για μονιτορς και για αυτα τα 2 που έχω παραθέσει.Αρα για να καταλαβω λίγο τι γίνεται,καταρχήν για να συγκρίνω ηχεία να τα βρώ ποσα watt σε rms είναι το καθένα?τα behringer με αυτα που μου λέτε ήδη τα απέριψα και κλίνω προς τα esi,τα samson σαν μάρκα είναι καλά?γιατί δεν έχω ιδέα.απότι κατάλαβα με 40 watt rms είμαι καλυμένος?τώρα για το θέμα ποιότητας σίγουρα δεν θά χω την τέλεια ποιότητα αλλά σίγουρα θα χω καλύτερη ποιότητα και ακουστική απότι με τα ακουστικά που ακουώ 2 χρόνια τωρα έτσι?!

πάντως ρε παιδια βλέπω κατι μονιτορ yamaha και κατι krk στο thomann που τα βλέπω συχνά σε studio,και είναι στα ίδια watt με τα esi,75 watt,αλλά και αυτα δεν λένε αν είναι rms

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back