Monitors εως 300 Euro

Kapony

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα,

σας εύχομαι να έχετε καλές γιορτές με ΥΓΕΙΑ πάνω απ'όλα.

Θέλω να αγοράσω ένα ζευγάρι monitors και θέλω μερικές έμπειρες γνώμες.

Το budget μου είναι 300e, να σας πω ότι τα θέλω για σπίτι και όχι

για studio. (αν παίζει κάποιο ρόλο :))

Ευχαριστώ.

και φυσικα υπαρχουν τα ιδια και σε λιγοτερες ιντσες και λεφτα.

Απλως προτεινω τα συγκεκριμενα γιατι ειναι 8'' και θα εχεις και ωραια μπασα και ογκο.

Mackie MR5 ή KRK ROKIT G2...Είναι  5,25" και 5" αντίστοιχα αλλά νομίζω ότι θα είναι κομπλέ για σπίτι...

Και συμφωνώ με rocka rola ότι με 8" θα έχεις πιο ωραία μπάσσα αλλα΄δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλό το συγκεκριμένο ζευγάρι που σου πρότεινε...Προσωπικά δεν έχω ακούσει καλά λόγια...

Λεπόν,

Δες μάγκα μου τι μπορείς να κάνεις. Να ανοίξεις αυτό το link και να τσεκάρεις και μόνος σου τα ηχεία που έχω βάλει. Είναι Ενεργά Ηχεία μέχρι 300€ μέσα απο search της thomann. Μέσα θα δείς και Genelec, Adam και Alesis.

Προσωπικά θα σου έλεγα να πας πρός Genelec...

http://www.thomann.de/gr/search.html?xsid=9f706c1f761a0bf2426896a6a12d1ac3&KF=on&gk=stmoan&oa=ala&bn=&pr=200a300&wgfid1=8116&wgf8116=&wgfid2=8117&wgf8117=&wgfid3=8119&wgf8119=&wgfid4=13134&wgf13134=&wgfid5=13135&wgf13135=&wgfid6=13136&wgf13136=&wgfid7=13137&wgf13137=&wgfid8=13138&wgf13138=No&wgfid9=13139&wgf13139=Yes&x=5&y=8

Γούστα είναι και αυτά  ;D

"Λεπόν μάγκα μου" Leaf...

το να προτείνεις ένα link με αποτελέσματα ενός πρόχειρου search είναι το εύκολο...(και φαντάζομαι το συγκεκριμένο και ο op το έχει ήδη πράξει)...

το να προτείνεις συγκεκριμένα πράγματα στηριγμένα σε επιχειρήματα (ιδανικά βιωμένα) είναι το δύσκολο...

και πολλές φορές το "εύκολο" αν είναι παράλληλα και "απαίδευτο" μπορεί και να αποπροσανατολίσει παρά να βοηθήσει...

όπως η περίπτωση της προτροπής σου, όπου σε πολλά από τα monitor οι τιμές  αναφέρονται

σε ένα κομμάτι και όχι σε ζεύγος ηχείων...

πχ τα Genelec που προτείνεις στον φίλο μας κοστίζουν 596€...τα διπλάσια από το όριο τιμής που έθεσε..

αυτά για την τάξη των πραγμάτων και σόρυ για την παρέμβαση...

φιλικά

Καλή φάση λοιπόν, το καλοπροαίρετο "μάγκα μου" ήταν τροφή για κάποιους να μπούνε στο mode "θα σε μαλώσω". Πραγματικά είμαι λάτρης των υποδείξεων αλλα ποτέ μα ποτέ μα ποτέ σε social networking που ότι λες το διαβάζουν 500+ άτομα.

Καλά, αυτό το search είναι μια καλή αρχή και σίγουρα απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους μουσικόφιλους που πρώτον γνωρίζουν και βλέπουν σε αυτό το search πότε μιλάει για 1 ή 2 ηχεία, δεύτερον έχουν τον χρόνο μόνοι τους να ψάξουν και μόνοι τους τουλάχιστο κάποια βασικά για τα monitors μιας και εδω είναι φόρουμ και δεν μπορείς να εμπιστευτείς το οποιονδήποτε που θα καταφέρει να σε πείσει οτι η ΔΙΚΙΑ τους πρόταση είναι η καλύτερη απο κάποιου αλλου και τρίτον μιλάμε οτι η αγορά των monitors είναι αρκετά σημαντική γιατι είναι ένα εργαλείο που εκπαιδεύει με τον χρόνο το ανθρώπινο αυτί.

Λοιπόν έχουμε οπότε τα εξής (ζευγάρι):

MACKIE MR5

BEHRINGER B2031A TRUTH

SAMSON RESOLV A8

YAMAHA HS50M BUNDLE

ESI NEAR08 CLASSIC

ALESIS M1 ACTIVE 520

Απο αυτά μπορώ να πω δυο λογάκια για μερικά. Alesis: 5άρι woofer, χρωματίζει κάπως τα μεσαία αλλα είναι αποδεκτή επιλογή για σπίτι. Yamaha: Πολύ καλά πρίμα και αποδεκτά μπάσα για την τιμή τους. Berhringer: τα έχω δει σε μερικά ωδεία και έτυχε να ακούσω. Επίσης καλή επιλογή για τα χρήματα του. Samson και ESI δεν έχω ακούσει...

Τελευταία άφησα την Mackie. Χωρίς να έχω ακούσει τα συγκεκρημένα, θεωρώ την εταιρία πραγματικά αξιόπιστη και χρησιμοποιώ monitor της εδώ και αρκετά χρόνια.

Προσωπικά παιδιά θα προτείνω Mackie ως την καλύτερη λύση. 

Ήταν τα πρώτα μου monitors. Τα συνιστώ για φθηνές λύσεις στο θέμα των ενεργών ηχείων.

Χρωματίζουν λίγο στα μεσαία αλλα απο την άλλη τα κάνουν "γλυκά" στον ήχο τους.

Πάρα πολυ καλά για ratio χρήματα:ηχος!

Καλές αγορές!

Γεια χαρα και χρόνια πολλα σε όλους παιδιά...

Λοιπόν, ενδιαφέροντα τα όσα ακούστηκαν. Όντως πολύ καλά τα όσα προτάθηκαν από τους "προλαλήσαντες". Μου κάνει ωστόσο εντύπωση το ότι κανείς δεν αναφέρθηκε σε αυτά τα υπέροχα ηχειάκια...

http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?manufacturers_id=113=Wharfedale&products_id=13632

Είμαι κάτοχος του εν λόγω ζευγαριού και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Αν τσεκάρεις σε φορουμ πολλοί τα συγκρίνουν ακόμα και με ADAM της διπλάσιας τιμής. Τα χαμηλά τους δεν θα έλεγα ότι ενθουσιάζουν ποσοτικά, αλλά είναι πολύ καθαρά και σφιχτά! Προσοχή πολύ στις χαμηλές περιοχές γιατί δεν αρκεί να έχεις μπάσσα. Είναι σημαντικό να μην είναι πλαδαρά (πχ όπως συμβαίνει με τα alesis monitor1 mkII).

Τα μεσαία τους είναι κι αυτα ξεκάθαρα και αρκετά "αληθινά" για την τιμή τους.

Τα ψηλά τους πάλι εγώ τα λατρεύω γιατί είναι πολύ "γλυκά". Ωστόσο δώσε τους ένα άκουσμα - σε ένα ζευγάρι που να έχει παίξει πάνω από 48 ώρες - αν σου δοθεί η ευκαιρία γιατί μου φαίνεται καθαρά θέμα like or dislike. Προσωπικά μου αρέσουν πολύ οι "μαλακες" ψηλές, άλλα άλλοι θα τις προτιμούσαν πιο τονισμένες.

Όσο αφορά την τιμή τώρα, μην τα απορρίπτεις γιατί από αγγλία τα πράγματα είναι πιο προσιτά.:

http://www.htfr.com/more-info/MR238071

Σύνολο μαζί με τα μεταφορικά κοστίζουν 331,81 ευρώ και πίστεψέ με, είναι κρίμα να τα απορρίψεις για 30 ευρώ εκτός price range...

Προσωπικά έχω την passive έκδοση, η οποία υστερεί σε ισχυ (35 Wrms), και τα συνδυάζω μέ το sub7 subwoofer της adam. Είμαι υπερευχαριστημένος με το σετάκι, τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσω τα πολυπόθητα Mackie HR824, που όμως κυμαίνονται σε σαφώς ανώτερο επίπεδο ευκρίνειας, αλλά και τιμής.

Πιστεύω ότι είναι μία πολύ καλή επιλογή το εν λόγω ζευγάρι. Το μόνο που θα ήθελα να σε προειδοποιήσω σχετικά με την active έκδοση, είναι ότι καθότι το slew rate του ενισχυτή κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα (10v/microsec), θα πρέπει να περιμένεις μιά όχι και τόσο πιστή ανταποκριση στα transients και κατεπέκταση στις ψηλές. Ωστόσο μη σε ανησυχεί αυτό, μιας που ισχύει μόνο σε υψηλά επίπεδα ακρόασης, τα οποία ούτως ή άλλως  δεν συστηνονται για μίξη/παραγωγή (critical listening).

Ελπίζω να σε κατατόπισα σχετικά με τα ηχειάκια, αν θες να με ρωτήσεις κάτι σχετικά... ελεύθερα, μιας που τα χρησιμοποιώ καιρό τώρα. Σχετικά χρήσιμα reviews μπορείς να δεις εδω:

http://www.zzounds.com/item--WHADP82A

Αν ωστόσο έπρεπε να διαλέξω ένα άλλο ζευγάρι, από τα προαναφερθέντα θα διάλεγα τα yamaha τα οποία είναι εξίσου καλά για την τιμή τους ή τα mackie που είναι επίσης respectable.

Happy purchase ό,τι κι αν διαλέξεις και καλή χρονιά σε όλους παιδιά!!!

Trending...

Νέα θέματα

Back