Modeler + FRFR > Καλός λαμπάτος ενισχυτής;

@kosthrash Νομίζω και ο ΟΡ ξεκάθαρα είπε ότι μπορεί να παίζει με λάμπα και απλά θέλει να δοκιμάσει ψηφιακές

@kosthrash Νομίζω και ο ΟΡ ξεκάθαρα είπε ότι μπορεί να παίζει με λάμπα και απλά θέλει να δοκιμάσει ψηφιακές λύσεις (που δεν τον έχουν πείσει ακόμα)

@kosthrash Νομίζω και ο ΟΡ ξεκάθαρα είπε ότι μπορεί να παίζει με λάμπα και απλά θέλει να δοκιμάσει ψηφιακές λύσεις (που δεν τον έχουν πείσει ακόμα)
Όπως πχ ενώ μπορείς να παίξεις με γυναίκα να θες να δοκιμάσεις με κούκλα (κάτι που δεν σ’ έχει πείσει ακόμα).

@Nestoras δε διαφωνώ. Στο noiz δεν έχω δει ακόμα έναν dieharder υπέρμαχο ψηφιακών λύσεων. Μόνο στο YouTube προς το παρόν

Πάρα πολύ ενδιαφέρον σημερινό βίντεο σχετικά με τη συζήτηση που είχαμε πριν λίγες μέρες. Δεν ξέρω για εσάς, εγώ ακούω QC με λάμπα να τις διαλύει τις άλλες δύο επιλογές

Στο τέλος θα ανακαλύψουν οι youtubers ότι τα modellers του διχίλιαρου μπορούν να κάνουν την δουλεία ενος DI των 30 ευρώ, εκεί να δείς γέλιο.

Στο τέλος θα ανακαλύψουν οι youtubers ότι τα modellers του διχίλιαρου μπορούν να κάνουν την δουλεία ενος DI των 30 ευρώ, εκεί να δείς γέλιο.
Εσύ στην Αγγλία με τι παίζεις από ενισχυτές;

Ηλεκτρική παίζω λίγο πλέον, και αυτό το λίγο σχεδόν αποκλειστικά στο πλαίσιο μιας χαζομπάντας που έχουμε στήσει με κάτι φίλους. Οι ήχοι για εκεί είναι πολύ απλοί, καθαρός/eob ενισχυτής για βάση και μπροστά του 2 overdrive και ενα tremolo, άντε στο τσακιρ κεφι και ενα slap echo.

'Εχω έναν Mesa Boogie Studio .22, έναν Session 75 και πρόσφατα προστέθηκε και ενας πολυ obscure Fender-στυλ λαμπάτος. Ο Session είναι ο main ενισχυτής, και γιατί είναι βολικός στο σπίτι καρφί (δεν χρειάζομαι πετάλια για να βγάλω 2-3 βασικούς ήχους, σε αντίθεση με τον Studio) αλλα και με τη μπάντα (έχει κάτσει καλά σαν βάση για τα βρωμοπέταλα). Ο τρίτος είναι restoration project και αν πάει καλά έχει τα φόντα να γίνει ο βασικός ενισχυτής, αν και ασήκωτος, γιατί τα καθαρά του είναι απλά καταπληκτικά. Αλλά για αυτόν παραπάνω όταν γίνει ετοιμοπόλεμος.

Έχετε όλοι γράψει πάρα πολλά και χρήσιμα πράγματα, θα ήθελα να προσθέσω μια παράμετρο για τον OP που ίσως δεν την έχει σκεφτεί.

Έστω ότι παίρνεις ένα modeller και ένα FRFR αν παίζεις λάηβ δεν γλυτώνεις πολλά στο κουβάλημα.

Αν πάλι πάρεις ένα modeller και το συνδέσεις στο return του ενισχυτή του μαγαζιού ή σε δικό σου power amp σε καμπίνα του μαγαζιού υπάρχει η πιθανότητα ο ήχος να μην σου αρέσει.

Σε αυτό το σενάριο δεν ξέρω αν τα modeller εχουν master EQ ή θα πρέπει να πειραξεις όλα τα patches που έχεις ετοιμάσει από το σπίτι - το οποίο θα ήταν καταστροφικό αν έχεις πολλά patches.

Προσωπικά, έχω ένα λαμπάτο πετάλι το οποίο είναι ο "ενισχυτής" μου που έχει full eq και ένα HX Effects για τα εφε και ένα φτηνό 6 band EQ, οπότε όπου παίζω προσαρμόζομαι άμεσα χωρίς να χρειάζεται να πειράζω patches.

Αν πάλι πάρεις ένα modeller και το συνδέσεις στο return του ενισχυτή του μαγαζιού ή σε δικό σου power amp σε καμπίνα του μαγαζιού υπάρχει η πιθανότητα ο ήχος να μην σου αρέσει.

Σε αυτό το σενάριο δεν ξέρω αν τα modeller εχουν master EQ ή θα πρέπει να πειραξεις όλα τα patches που έχεις ετοιμάσει από το σπίτι - το οποίο θα ήταν καταστροφικό αν έχεις πολλά patches.

+1000

Γι αυτό ανέφερα στο πρώτο μου ποστ ότι παίζουμε με δικό μας εξοπλισμό - PA.

Είχα φτιάξει τα patches μου σπίτι (με power amp) και στο λάιβ τα ίδια patches ακούγονταν τελείως χάλια και έπρεπε να πειραχτεί το global EQ για να ερθει στα ίσια του. Αν παίζαμε κάθε φορά με διαφορετικό εξοπλισμό - PA και άλλοτε έπρεπε να κουμπώσω σε FRFR ή σε poweramp ή σε κάτι άλλο ποιος ξέρει πόση ώρα θα μου έπαιρνε να φέρω τα patches εκεί που πρέπει.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back