midi recording latency

Herbert

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ξέρει κανείς πως γίνετε να έχω latency ΜΟΝΟ στο γραμμένο midi track??πχ όταν παίζω το ακούω κανονικά...το γραμμένο όμως φεύγει στο grid(αργεί)...how comes..?

Ξέχασες μας πεις : με ποιο πρόγραμμα, πιο keyboard, πιο sequencer, πιο λειτουργικό σύστημα, πιο midi interface, σε πιο computer (τι δυνατοτήτων δηλαδή).

Wow! είπε:
Ξέχασες μας πεις : με ποιο πρόγραμμα, πιο keyboard, πιο sequencer, πιο λειτουργικό σύστημα, πιο midi interface, σε πιο computer (τι δυνατοτήτων δηλαδή).
haha...nuendo 3,yamaha cs2x,windows xp service pack 3,prodipe 4x4 usb midi interface,σε αρκετά δυνατό pc

Μου προέκυψε κι εμένα αυτό το θέμα με παρόμοιο setup (nuendo 3, kontrol49, win xp pro sp3).

Δεν πρόλαβα να ψάξω όμως ιδιαίτερα.

Θα το ψάξω κι εγώ αλλά αν ξέρει κανείς να βοηθήσει δε θα ήταν άσχημα.

Μάλιστα.. Λες λοιπόν ότι αυτά που καταγράφονται σαν midi δεδομένα σε κάποιο midi track του Nuendo αναπαράγονται με χρονική καθυστέρηση. Ρωτώ λοιπόν: μέσω ποιου "οργάνου" αναπαράγονται; Στέλνεις τα midi δεδομένα σε κάποιο soft synth; Ή τα στέλνεις πίσω στο keyboard που είχες αρχικά χρησιμοποιήσει για να τα παίξεις;

Επί τη ευκαιρία, τι κάρτα ήχου έχεις στο μηχάνημα;

Επίσης, το πρόβλημα το είχες πριν βάλεις Service Pack 3;

H καινούρια προσθήκη είναι το midi interface.Το οποίο είναι plug n play δλδ no drivers.Πριν έκανα midi recording με ένα korg pad kontrol που μου είχε ξεμείνει από κάποια δουλεία και δεν είχα κανένα prob.

Το περίεργο της φάσης είναι ότι το latency δεν είναι από το playback.Τα δεδομένα γράφονται καθυστερημένα.πχ αν τα φέρω στην σωστή τους θέση όλα καλά.Απλά είναι σπαστικό να τραβάω το τρακ στο 1 μετά από κάθε record pass

edit:η κάρτα ήχου μου είναι μια απλή terratec ewx 24/96 η οποία  τροφοδοτεί οπτικά έναν εξωτερικό converter 

Ερώτηση : λες Κίτσο μ' να φταίει του μίντι ιντερφέης;

Απάντηση : Το έπιασα το υπονοούμενο Κρυστάλω μ'

:)

Μα μόνο στο γραμμένο????Αυτό είναι παρανοϊκό....

Κάτι άλλο πρέπει να φταίει γιατί και στην δική μου παρόμοια περίπτωση δεν υπάρχει midi interface.

pkole είπε:
Κάτι άλλο πρέπει να φταίει γιατί και στην δική μου παρόμοια περίπτωση δεν υπάρχει midi interface.
Αλλά τι υπάρχει; Πως γράφεις;

usb.

Αλλά και με midi καλώδια κατευθείαν στην κάρτα (creamware scope) πάλι το ίδιο θέμα υπάρχει.

Σου λέω eye εγώ δεν είχα πρόβλημα με το korg pad το δούλευα ως midi interface με sp3

Ξέχασα να πω ότι το cs2x κάτι μου στέλνει συνεχόμενα...στο midi channel που το έχω συνδεδεμένο. 

Τέλος πάντων, όπως καταλαβαίνετε και εσείς, δεν υπάρχει εύκολη απάντηση, μόνο ψάχνοντας μπορεί να βρεθεί η αιτία αυτού του προβλήματος.

Νούμερο ένα ύποπτος είναι το SP3 - όπου το έβαλα, τα έκανε γιαπί.

Νούμερο δύο ύποπτος είναι το interface (αλλά ο pkole λέει ότι δεν έχει).

Νούμερο τρία είναι το πρόγραμμα (ίσως μετά από κάποιο update..;). Θα έκανα μία δοκιμή και με άλλο πρόγραμμα πάντως.

Σε κάθε περίπτωση, το τέλειο διαγνωστικό για midi προβλήματα στο PC είναι το Midi OX, το οποίο είναι ένα παντοδύναμο εργαλειάκι, αλλά θέλει λίγη πείρα για να καταλάβεις πως να αξιοποιήσεις τις πληροφορίες που σου δίνει.

Το δοκίμασε κανείς σας με άλλο πρόγραμμα;

Εγώ μόνο nuendo έχω.

Πόσο μου την σπάει το midi....ποτέ δεν ασχολήθηκα...και το πληρώνω όλη την ώρα τώρα τελευταία!!!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα δοκιμάσω αύριο με samplitude 10 και με cubase 4.

Πάντως σίγουρα το θέμα είναι software (είτε sequencer είτε driver).

Κάποιο θέμα συγχρονισμού παίζει.

Υ.Γ. Eyeprotocol όντως με το sp3, κάτι δεν πάει καλά.

Ναι ρε pkole κάνε ένα κόπο και ενημέρωσε κιόλας...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back