Μετατροπή ταστιέρας

Emperor7

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπέρα μάγκες, έχω μια ESP LTD EC-1000 Deluxe VB και θέλω να χαμηλώσω τα τάστα όσο δεν πάει.

Μετά απο 2 σετάπ σε διαφορετικά κουρδίσματα και διαφορετικές χορδές εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλά (όπως θέλω) στα πρώτα τάστα και κάπου στο 12ο και μετα να απογειώνεται. Εχοντας μάθει στην Jackson warrior xt μου (που για τα δικα μου θέλω έχει την καλύτερη ταστιέρα εβερ) με χαλάει που δεν μπορώ να αποδώσω το ίδιο στην ESP.

Δεδομένου οτι δεν είναι απο ότι φένεται θέμα setup, τι άλλο μπορώ να κάνω ώστε να χαμηλώσει και πόσο θα κοστίσει? Χωρίς βέβαια να επηρεαστεί η απόδοση του οργάνου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Emperor7 είπε:
Καλησπέρα μάγκες, έχω μια ESP LTD EC-1000 Deluxe VB και θέλω να χαμηλώσω τα τάστα όσο δεν πάει. Μετά απο 2 σετάπ σε διαφορετικά κουρδίσματα και διαφορετικές χορδές εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλά (όπως θέλω) στα πρώτα τάστα και κάπου στο 12ο και μετα να απογειώνεται. Εχοντας μάθει στην Jackson warrior xt μου (που για τα δικα μου θέλω έχει την καλύτερη ταστιέρα εβερ) με χαλάει που δεν μπορώ να αποδώσω το ίδιο στην ESP.

Δεδομένου οτι δεν είναι απο ότι φένεται θέμα setup, τι άλλο μπορώ να κάνω ώστε να χαμηλώσει και πόσο θα κοστίσει? Χωρίς βέβαια να επηρεαστεί η απόδοση του οργάνου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Το πρόβλημα σου είναι αμιγώς θέμα setup. Από ότι κατάλαβα, δεν έχεις θέμα με τα τάστα (...) αλλά με το action, δηλαδή το ύψος των χορδών από τα τάστα. Anyway, πάνε την κιθάρα σου σε κάποιον να στην κάνει ένα σεταπ (αν θες και είσαι από Αθήνα/Θεσσαλονίκη μπορώ να σου προτείνω αυτούς που στέλνω εγώ τις κιθάρες μου και είμαι ευχαριστημένος) ή κάνε την μόνος σου αν πιάνουν τα χέρια σου.

Για την LTD σου πρώτα θα τσέκαρα το λαιμό κατά πόσο είναι ρυθμισμένος/ίσιος, μετα θα χαμήλωνα κατά το δοκούν τις χορδές από τη γέφυρα. Είναι απλή διαδικασία.

Το θεμα ειναι οτι εαν χαμηλωσει αλλο, θα βρισκει στο 1ο κομματι της ταστιερας. Τωρα στα πρωτα ταστα ειναι οπως πρεπει (οριακα δηλαδη) και γυρω στο 12ο ειναι που ειναι πιο ψηλα.

Μολις την πηρα απο setup. Ο συγκεκριμενος μαστορας μου ειπε οτι δεν παει πιο χαμηλα και οτι θελει μετατροπη για να γινει αυτο.

Τι σημαίνει "μετατροπή ταστιέρας"; Μπορείς να γίνεις συγκεκριμένος στο τι σου είπε ο μάστορας;

Αν δεν κανω λαθος μου ανεφερε για στοκαρισμα. "Γεμισμα" των ταστων ωστε να μικρυνει η αποσταση των χορδων σε εκεινα τα σημεια.

Χωρίς να θέλω να είμαι απόλυτος, τρεις είναι οι περιπτώσεις:

1. Ισιωμα απο τη βέργα και χαμήλωμα χορδών.

2. Κάποια τάστα είναι ψηλά και θελουν τρίψιμο για να γίνει ίσια η ταστιέρα (συμβαίνει σε πολλές budget κιθάρες).

3. Αν είναι παλιά η κιθάρα, κάποια ταστα είναι φαγωμένα και θελουν άλλαγμα.

Αυτό που σου είπε μάλλον δεν το κατάλαβες καλά, καθως δεν υπάρχει.

Σε κάθε περίπτωση τα 2 πρώτα περιλαμβάνονται στο σεταπ ενος καλού μαστορα.

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου αγαπητε. Οποτε το σωστο ειναι οοοοοοολη η ταστιερα να εχει την ιδια αποσταση απο τις χορδες, αλλιως ειναι θεμα setup. Υπο αυτα τα δεδομενα θα κανω αλλη μια κουβεντα με τον μαστορα και θα ενημερωσω για την πορεια των διαπραγματευσεων!

Όπως σου είπε και ο yameth, ή τα τάστα βίρσκονται όλα στο ίδιο "ύψος" οπότε είναι θέμα ρυθμίσεων είτε κάποια είναι πιο ψηλά/χαμηλά και πρέπει να διορθωθούν.

Αν έχει στραβώσει τελείως το ξύλο (πράγμα όλο και πιο σπάνιο στην εποχή μας) το περισσότερο που μπορεί να γίνει είναι να βγουν τα τάστα, να πλαναριστεί η ταστιέρα με τρίψιμο και να μπουν καινούρια.

(Στοκάρισμα κλπ δεν υπάρχει).

Το οργανο ειναι καινουργιο και το εχω σε αριστη κατασταση. Της εχω κανει 3 setup σε 2 χρονια αλλα το γεγονος οτι μετα απο ολα αυτα ενα κομματι της ταστιερας ειναι πιο χαμηλα απο το αλλο μου κανει εντυπωση. Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια θα το ψαξω και επιστρεψω..

Αν εννοεις αν βρισκει, οπως ειναι τωρα οχι καθολου.

Εννοω ότι το τριξιμο στα τάστα ακουγεται στον ενισχυτη? Δοκίμασε με καθαρό ήχο. Αν δεν ακούγεται και το Intonation είναι σωστό δε νομίζω ότι έχεις κάποιο πρόβλημα.

harilatron είπε:
(Στοκάρισμα κλπ δεν υπάρχει).
Ακριβώς... Εάν δε σου εξηγήσει ο μάστορας λίγο παραπάνω τι εννοεί, είναι λίγο κόκκινη σημαία αυτός ο χαρακτηρισμός...

αλλα το γεγονος οτι μετα απο ολα αυτα ενα κομματι της ταστιερας ειναι πιο χαμηλα απο το αλλο μου κανει εντυπωση.
Σε ΟΛΕΣ τις κιθαρες στον πλανητη ..... ΓΗ  ;D....το action ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ οσο πλησιαζουμε τη γεφυρα,ειναι χαμηλοτερο στα πρωτα ταστα και αυξανει στα τελευταια,ειναι θεμα απλης γεωμετριας.

Σφίξε λίγο το μανίκι και θα ερθει η κιθαρα.Αν το σφιξεις πολύ θα το καταλαβεις γιατι θα σου τασταρει στα πρωτα ταστα

. Οποτε το σωστο ειναι οοοοοοολη η ταστιερα να εχει την ιδια αποσταση απο τις χορδες,
Φυσικα και αυτο που γραφεις ειναι ΛΑΘΟΣ.

Σφίξε λίγο το μανίκι και θα ερθει η κιθαρα.Αν το σφιξεις πολύ θα το καταλαβεις γιατι θα σου τασταρει στα πρωτα ταστα
Η βεργα δεν ισιωνει το μπρατσο μετα το 12ο ταστο οπου ο ΟΡ εχει προβλημα υψηλου action (λειτουργει ΜΟΝΟ στο μεσον του μπρατσου απο το 3ο εως το 12ο ταστο περιπου)

αν εχεις ΤΡΟΜΕΡΑ υψηλο action απο το 12ο και μετα με ισιο μπρατσο και ελαχιστο relief στο 7ο-8ο ταστο (ενω απο το 1ο εως το 12ο ειναι χαμηλο και ωραιο) τοτε δυστυχως το μπρατσο σου ειναι ΤWISTED (εχει στραβωσει δηλ.) & θελει πεταμα ή αρκετα ακριβη επισκευη.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μηπως η κιθαρα ειναι μια χαρα και ολα αυτα ειναι ιδεα σου? το λεω γιατι

Jackson

25,5

1.6875" nut width

Compound radius 12"-16"

24 jumbo frets

ESP LTD

24,75

1.650" nut width

13.7" Radius

24 extra-jumbo frets

Φιλτατοι, μετα απο το feedback σας ειχα μια κουβεντα με τον μαστορα να καταλαβω τι ακριβως μου ειχε πει.

1. Πρωτα απ' ολα ισχυριζεται οτι ετσι ειναι η κατασκευη της ταστιερας σε ολα τα ESP Eclipse kai EC-1000 και δεν μαζευεται ιδιαιτερως. Ειναι στα "κατα" του οργανου.

2. Θα την χαμηλωσουμε λιγο ακομα παρ'ολο που θα στοιχισει λιγο στα καθαρα της (θα ακουγεται λιγο μπαζ) στα high gain δεν θα εχει θεμα. To sustain ειναι ενα θεμα ποσο θα χασει αλλα θα το δοκιμασω.

3. Αυτο που μου ειχε πει ο ανθρωπος και λανθασμενα σας μετεφερα ειναι οτι σε περιπτωση που δεν μου κανει, μπορουμε να αλλαξουμε τα ταστα, επιλογη υψηλου κοστους, ωστε να ειναι πιο χαμηλα, αλλα εκει αλλαζει το οργανο στην ουσια.

4. Η Jackson απ' ο,τι φαινεται ειναι κατηγορια μονη της, τρομερη ταστιερα. Δεν ξερω αν εχει τυχει να παιξει καποιος και με τις 2, αλλα οχι , δεν ειναι η ιδεα μου! Οσο σκοτωνει ο ηχος της ESP με τα EMG 81/60 για μεταλ και αυτον τον θεικο ογκο, αλλα τοσο στην Jackson μπορεις να παιζεις ο,τι θες πολυ πιο ευκολα.

ΥΓ. Αν μπορουσα να βαλω την ταστιερα της Jackson sthn LTD και να ειναι ιδιος ο ηχος θα ημουν ενας ευτυχισμενος Φρανκενσταιν  ;D

Ειναι στα "κατα" του οργανου.
Προφανως θελεις ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ χαμηλο action ,η Jackson που εχει compound radius το επιτρεπει (σε συνδιασμο με ενα καλο frett dress),

μπορουμε να αλλαξουμε τα ταστα, επιλογη υψηλου κοστους, ωστε να ειναι πιο χαμηλα,
δεν καταλαβαινω πως ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ταστα θα σου δωσουνε χαμηλοτερο action τη στιγμη που αυτο ανεβαινει μετα το 12ο.....ετσι κι αλλοιως πανω στα ταστα παιζεις οχι στο ξυλο....οποτε θες ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ταστα στην "προβληματικη" (και καλα) περιοχη.

Ξεκινα με ενα ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣ FRETT DRESS. 

Emperor7 είπε:
Αν μπορουσα να βαλω την ταστιερα της Jackson sthn LTD και να ειναι ιδιος ο ηχος θα ημουν ενας ευτυχισμενος Φρανκενσταιν  ;D
Και γιατί δεν το κάνεις;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back