Μετατροπή Rivera M-60 combo σε head

ierissiotis

Μέλος
Πόντοι
48
Εχω έναν Rivera m60 combo ο οποίος ζυγίζει λίγο παραπάνω απο έναν twin reverb.

Δηλαδή ένα τόνο. ;D.

Επειδή τον γουσταρω πολύ τον ενισχυτη και θελω να τον περνω στα λαιβ μου ειναι δύσκολο λόγω βάρους. Σκέφτομαι να τον μετατρέψω σε κεφαλή. Θα κρατήσω το shell του combo σε περίπτωση μελλοντικής πώλησης αν και δε το βλέπω να τον πουλάω.

Εχω δεί έναν τύπο στο internet που το έκανε αλλα λέει πώς όταν τελείωσε η κεφαλή ζύγιζε πάλι ένα τόνο. :P Αξίζει να το κάνω? τι λέτε? Επίσεις υπάρχει κάποιο μαγαζί που να πουλάει shells για κεφαλές? Η δουλεια που έκανε ο τύπος είναι εξαιρετική.

http://s237.photobucket.com/user/snackenburger/slideshow/Rivera%20M60%20combo%20to%20head%20conversion

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η κεφαλη και παλι θα ζυγιζει πολυ μια και τα transformers του RIVERA ειναι κτηνη.Βεβαια θα γλυτωσεις το βαρος του EV μεγαφωνο που εχεις τωρα και το οποιο ειναι κτηνΩδες απο θεμα  βαρους.

δε φοράω EV.Εχω το celestion sidewinder 150 WATT.Το οποίο δε πάει πίσω.Παίζει να είναι και πιο βαρυ απο το EV.

Για μαγαζί εντός ευρωπαικής ένωσης ;D, ρίξε μια ματιά στο

http://www.tube-town.net/ttstore/TTC-Amp-Chassis/TTC-Headshells:::166_198.html

Βέβαια αν το κάνεις εσύ ίσως και με την επίβλεψη/βοήθεια κάποιου πιο έμπειρου μπορεί να βγεί εξίσου πολύ καλό το αποτέλεσμα.

ierissiotis είπε:
δε φοράω EV.Εχω το celestion sidewinder 150 WATT.Το οποίο δε πάει πίσω.Παίζει να είναι και πιο βαρυ απο το EV.
Αν δεν κάνω λάθος είναι πιο ελαφρύ απο το ev αρκετά...

βέβαια σκέψου πως αν κάποτε θελήσεις/χρειαστεί να τον δώσεις, η αξία και οι πιθανότητες μεταπώλησης θα πέσουν πολύ...

Δε διαβασες καλα τι εγραψα.Θα κρατησω το original κουτι του ενισχυτη για την περιπτωση που αναφερεις

παντως εγω που εχω εναν twin reverb κομμενο σε κεφαλι δεν ειναι καθολου ελαφρυς. Σε συνδυασμο δε με το μεγεθος που εχει παλι δεν κουβαλιεται ευκολα. Σιγουρα βεβαια πιο ευκολα απο combo αλλα και παλι δεν ειναι για πολλα πολλα.

Ποσα κιλα ειναι το εργαλείο?

Θα σε βόλεύε 6-6.5 κιλα λιγότερο?

Πιστεύω πως ναι

Προχώρα και σκέψου και solid pine για καμπίνα και ίσως και για κεφαλή θα ελαφρύνει αρκετά η ξυλοκατασκευή

Κανα μεγάφωνο νεοδυμίου δε μας κανει?

Ενα  Tonkerlite θα μείωνε 3κιλα περίπου και με pine η καμπίνα θα είναι πανάλαφρη

40 κιλα και κατι ειναι ο ενισχυτης.Αν ειναι να παω απο 40 στα 35 δεν το κανω. Το solid pine ειναι πιο ελαφρυ απο το κοντρα πλακε θαλασσης?

Μαλλον θα το κανω.Ο Μ-60 σε κεφαλή ζυγίζει 25 κιλα. Δεν είναι λίγα αλλα κουβαλιεται.

Αλλο 25 και αλλο 40.Θα πρεπει σιγα σιγα να ψαχνω υλικα. Το πευκο τελικα ειναι πιο βαρυ απο κοντρα πλακε θαλασσης?

Tην έχω σχεδόν τελειώσει τη κεφαλή.Περιμένω δερματινη και διακοσμητικα ( γωνίες -σίτες κλπ.)Απο το βγάλε - βάλε όμως δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα.Στο κουτί του reverb εχει ενα καλωδιο οπου οι 2 άκρες του εχουν ενα μικρο μεταλλικο κυκλο για να περνα μεσα βίδα.Η μία ακρη του καλωδιου βιδωνει στο πισω μερος του ενισχυτη στο σασι νομιζω για γειωση.Το προβλημα ειναι οτι δε θυμαμαι που μπαινει η αλλη ακρη.Μπορει να βοηθησει κανενας?Εχω την εντυπωση οτι μπαινει στο κουτι του reverb εξωτερικα μαζι με τη βιδα. Επίσεις ο combo στη μία πλευρα εσωτερικα ειχε κολλημενο ενα φυλλο σαν αλλουμινιο.Θα πρεπει να βαλω και εγω κατι αντιστοιχο η  δε τρεχει τίποτα?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η αποστολή τελείωσε.Βάζω και κάποιες φωτογραφίες απο πρίν όπως επίσεις και την εργοστασιακή κεφαλή που έβγαζε η RIVERA ώστε να υπάρξει πιο σωστή σύγκριση

Rivera_M60.JPG

0841.jpg

Αυτη είναι που έφτιαξα εγώ.Πώς τη βλέπετε? Νομίζω για πρωτάρης καλά τα πήγα. :P

kefali.jpg

piso.jpg

Μπραβο! Πολυ ομορφο!!

Ωραίο το αποτέλεσμα, μπράβο!

Τελικά πόσα κιλά σου βγήκε η κεφαλή?

Άξιζε η όλη δουλειά για την μετατροπή απο θέμα βάρους και ευκολίας στη μεταφορά?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back