Mετακομιζοντας ενα πιανο?

blue

Παροιμυώδης
Πόντοι
798
μου περασε απο το μυαλο να παρω ενα κλασικο πιανο κ κοιταζα τα μεταχειρισμενα.

Επικοινωνησα με μια μεταφορικη κ μου ζητησε 150€ για μια αποσταση 15' με το αυτοκινητο.Ετσι παει?Εχετε υποψη σας καποια εταιρεια μεταφορων με καπως πιο προσιτες τιμες?

ΥΓ.Κ μου γεννηθηκε κ η απορια...αν παραγγειλει καποιος πιανο απο thomann,το φερνουν στην πορτα κ το κοιτας?Ποιος θα το ανεβασει στον οροφο που θα μπει?

blue είπε:
αν παραγγειλει καποιος πιανο απο thomann,το φερνουν στην πορτα κ το κοιτας?
Ναι, συνήθως είναι ένας τύπος με ποδήλατο...

p1050366.jpg

;D ;D ;D

Χωρίς πλάκα, τώρα, η απορία είναι και δικιά μου, αλλά ποτέ δεν μπήκα στν κόπο να τη διατυπώσω, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να παραγγείλω πιάνο, τουλάχιστον στο προσεχές μέλλον....

Φίλε blue υπάρχουν ειδικοί μεταφορείς πιάνων και όντως κοστίζουν τόσο. Υποτίθεται ότι είναι ακριβότεροι επειδή είναι έμπειροι και προσέχουν περισότερο να μην τραυματιστεί το πιάνο.

Πιστεύω ότι μπορείς να πάρεις μια απλή μεταφορική και να κάνεις τη δουλειά σου, αλλα δεν νομίζω ότι θα δίνουν κάποια εγγύηση για τη μεταφορά.

Επίσης να έχεις υπόψη σου ότι στη μεταφορά το πιό πιθανόν είναι να ξεκουρδιστεί, οπότε βάλε και έξοδα κουρδίσματος.

Το κλασικό πιάνο είναι ακριβό σπόρ, αλλα αξίζει τον κόπο.

blue είπε:
μου περασε απο το μυαλο να παρω ενα κλασικο πιανο κ κοιταζα τα μεταχειρισμενα.

Επικοινωνησα με μια μεταφορικη κ μου ζητησε 150€ για μια αποσταση 15' με το αυτοκινητο.Ετσι παει?Εχετε υποψη σας καποια εταιρεια μεταφορων με καπως πιο προσιτες τιμες?

ΥΓ.Κ μου γεννηθηκε κ η απορια...αν παραγγειλει καποιος πιανο απο thomann,το φερνουν στην πορτα κ το κοιτας?Ποιος θα το ανεβασει στον οροφο που θα μπει?
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άξια λόγου λύση, εκτός από το να με έχεις ειδοποιήσει εγκάιρως να έρθω για κουβάλημα. ;D

Όροφος; ;D ;D :-X

Nαι το κουρδισμα το εχω στα υποψιν.

Εγω μενω 1ο κ πιστευω οτι ειναι αρκετα φαρδιες οι σκαλες για να χωρεσει ενα ορθιο πιανο,αλλα δεν ξερω ο υποψηφιος πωλητης που θα το εχει.

Τωρα δεχτηκα τηλ απο αλλη μεταφορικη που στην υποθετικη περιπτωση απο 1ο σε 1ο οροφο με γερανο η τιμη θα ηταν 450€ :o

Υπάρχει και η λύση να βρείς κάποιον με αγροτικο, να μαζευτείτε μια παρεα 3-4 άτομα να το φορτώσετε όμορφα όμορφα και μετά να τους κεράσεις ένα καφέ και θα κάνεις τσαμπέ την δουλειά σου.

Αμα δε κεράσεις και τυρόπιτα, θα είμαι και εγώ στα 3-4 άτομα.  ;D

Εγώ αρκούμαι σε jam-άρισμα με τον Μπάμπη έναντι αμοιβής. ;D ;D

Δέκα - δώδεκα χρόνια πριν είχα αγοράσει ένα όρθιο πιάνο και είχα πληρώσει 30,000 δρχ τη μεταφορική "Αρμάος" που ειδικεύεται στις μεταφορές πιάνων.

Και πίστεψέ με έχει διαφορά, διότι όταν το πούλησα μερικά χρόνια μετά, και αυτή που το αγόρασε πήρε κάτι Αλβανούς να το κουβαλήσουν, το πιάνο καθώς κατέβαινε από τις σκάλες μάτωσε κυριολεκτικά απο τα χτυπήματα στους τοίχους. 

Πω-πωωω, τι μου λέτε τώρα...;

Το να πάρω ένα πιάνο είναι η μόνη μαλακία στη ζωή μου που ΔΕΝ έκανα.

Αισθάνομαι λίγο καλύτερα, για να είμαι ειλικρινής..

lambrosgg είπε:
Της καθηγητριας μου ανεβάσανε πιανο με ουρα στον 5ο, ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ! Το κανουνε κομμάτια και το ξανασυναρμολογούν. Πρέπει να εισαι ειδικός για να κάνεις τέτοιες επιχειρησεις.
το κάνουν και στα steinway αυτό? ;D

PaulVon είπε:
...

το κάνουν και στα steinway αυτό? ;D
Οχι. Μόνο στην καθηγήτρια του Λάμπρου.

Πάντως όσα και να σου ζητήσουν, αν το αποφασίσεις, μίλησε με κάποιον υπεύθυνο και επιθεωρήστε μαζί το πιάνο (για ενδεχόμενες βλάβες)
πριν το αναλάβουν. Επίσης πάρε σοβαρή εταιρεία. Προσπάθησε να αποφύγεις παπατζήδες έστω κι αν είναι φτηνότεροι. Γιατί εκτός που μπορεί να σου χαλάσουν το πιάνο, μπορεί να συμβεί κάτι χειρότερο. Μπορεί -ας πουμε-κάποιος ανειδίκευτος και ανασφάλιστος μετανάστης να λυώσει τα χέρια του στα σκαλιά σου. Και μετά να πίνεις για πάντα μπας και ξεχάσεις. (Πσσσσσ, τι είπα πάλι.....)

Mπα,εγραψα παραπανω οτι μια 2η εταιρεια μου ζητησε 450ε.Το αφηνω προς το παρον,ελεγα μηπως καθοταν αλλιως,θα το αναβαλλω για αλλα 20 χρονια κ αν θελησω ποτε ενα πιανο θα αγορασω με τον παραδοσιακο τροπο...

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Ζητω συγνωμη απο την κλασικη μουσική που την στηνω για αλλη μια φορα.

Τι πληγμα (θεε μου) για την ελληνικη μουσικη ιστορια, να μην ευδοκιμει η καλλιεργεια του ελληνα Keith Jarret...

Τι να το κάνεις το πιάνο, πάρε ένα casio να κάνεις δουλειά σου.

Τι λύση να πάρεις ενα καλό master keyboard την εχεις σκεφτεί?? Τωρα θα μου πείς αλλη η αισθηση αλλά...τι να σου κάνω.... ;D

blue είπε:
Tι casio?Εχω φαει ενα SK1 απο τον Wrtsxx,αλλα ειναι επιμονος,θα παρω δικο μου

Το πιανο ειναι το μεγαλο μου κομπλεξ... (οκ ενα απο αυτα )
Μη μου πεις  οτι μενεις  σε πολυκατοικια .......

Ναι σε πολυκατοικια,γιατι?

Νεμο δεν επειγει το θεμα,απλα μου τη βιδωσε επειδη ειδα κατι αγγελιες.Αν χρειαστω καποιο υποκαταστατο θα ρωτησω εδω κ θα βρεθει μια ακρη.ευχαριστω

blue είπε:
Ναι σε πολυκατοικια,γιατι?
Να σου πω . Η δασκαλα μου μενει στην διπλανο σπιτι απο εμενα  και ενδιαμεσα υπαρχουν 4 μ  εισοδος  και αλλα 4 μ  γκαραζ , οταν εχει αλλο μαθημα ακουω και την τελευταια νοτα ....

Σημειωτεον οτι μενω σε μονοκατοικια με 1 μ πετρινους τοιχους οπου

κανουμε και κανονικα Jam  3-4 ατομα χωρις να μας εχει πει κανεις το

παραμικρο , ενω στην δασκαλα, της την εχουν πει και 5-6 φορες ....

Το πιανο  κανει  ΘΟΡΥΒΟ  μην το ξεχνατε ......

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back