Μεταφορά δεδομένων Korg M1 (hardware) στο Μ1 (VST)

korg_nikos

Μέλος
Πόντοι
36
Γεια σε όλους,

Βασικά θέλω να ξεκινήσω με μια ερώτηση η οποία αποτελεί και την σημαντικότερη προκειμένου να έχει νόημα η αγορά του εν λόγω software για μένα.

Γνωρίζει κανείς αν είναι εφικτό να φορτώσει τα κανονικά αρχεία του M1? Νομίζω πως ναι αλλά θέλω να ξέρω τι format υποστηρίζει.

Θυμάται κανείς σε τι format γινόντουσαν export σε pc τα αρχεία του M1?

Το Μ1 (VST) μπορεί να τα φορτώσει αυτούσια ή θα πρέπει πρώτα να γίνουν export σε syx format απο το hardware Μ1 και μετά να φορτωθούν στο VST. To VST θα μπορεί να διαβάσει κατευθείαν syx ή χρειάζεται κάποια άλλη διαδικασία...

Σε γενικές γραμμές θα ήθελα να γνωρίζω ποια είναι η διαδικασία που χρειάζεται έτσι ώστε να φορτώσω όλους τους ήχους απο το M1 (HARDWARE) στο Μ1 (VST) του Legacy Collection Digital Edition

Aυτά αρχικά...

Νίκος

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ναι γινεται διαβασει sysex αλλα δεν νομιζω να γινεται η μεταφορα κατευθειαν απο το Μ1...

υποθετω θα θελεις να φορτωσεις λαϊκους ηχους

Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα για να γίνει το dump από M1 σε PC έτσι ώστε να φορτώσω τα syx αρχεία απο το PC μου πλέον στο VST?

Μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε sequencer.

Απλά το βάζεις και γράφει και του στέλνεις τα SysEx.

Costas_SD το midi ox έχει εντολή για να "τραβάει" τα syx files χωρίς να δίνεται απαραίτητα εντολή dump απο το όργανο το ίδιο?

Επίσης υπάρχουν κάποια αρχεία που το KLC δεν αναγνωρίζει καν και ας προέρχονται απο το M1. Προφανώς όταν γίνεται dump διαφόρων mode (All data dump) το KLC dig. ed. δεν μπορεί να τα κάνει split...

Έχει δοκιμάσει κανείς να εισάγει τα αρχεία syx που έσωσε απο το m1 του στο KLC με απόλυτη επιτυχία?

Ευχαριστώ 

korg_nikos είπε:
Costas_SD το midi ox έχει εντολή για να "τραβάει" τα syx files χωρίς να δίνεται απαραίτητα εντολή dump απο το όργανο το ίδιο?

Επίσης υπάρχουν κάποια αρχεία που το KLC δεν αναγνωρίζει καν και ας προέρχονται απο το M1. Προφανώς όταν γίνεται dump διαφόρων mode (All data dump) το KLC dig. ed. δεν μπορεί να τα κάνει split...

Έχει δοκιμάσει κανείς να εισάγει τα αρχεία syx που έσωσε απο το m1 του στο KLC με απόλυτη επιτυχία?

Ευχαριστώ 
αυτο που λες να τραβαει δεν  το καταλαβα ακριβως αλλα δεν νομιζω να γινεται...εγω παντα κανω dump απο τα οργανα και τα σωζω μετα στον υπολογιστη ή φορτωνω με το midiox.

ισως ειναι πιθανο οτι καποιοι ηχοι δεν θα περνανε ακριβως ιδιοι στο klc...ειχα δοκιμασει παλιοτερα στο wavestation να φορτωσω κατι ηχους και ητανε καπως...περιεργοι

Εννοώ να έχεις συνδεδεμένο το Μ1 στο pc μέσω midi και να δίνεις εντολή dump request απο το software στο όργανο. Αμέσως μετά το όργανο στέλνει τα δεδομένα στο pc.

To πρόβλημα είναι οτι το Μ1 (VST)δεν διαβάζει καν ορισμένα syx...και όχι οτι οι ήχοι είναι διαφορετικοί...Έχω ένα αρχείο που περιέχει τρομερούς ήχους...φορτώνει στο Μ1 το όργανο κανονικά αλλά δεν μπορώ με τίποτα να το φορτώσω στο Legacy.

Mέχρι στιγμής οτι έχω καταφέρει να φορτώσω στο Legacy είναι απλοί ήχοι της πλάκας.

korg_nikos είπε:
Βασικά θέλω να ξεκινήσω με μια ερώτηση η οποία αποτελεί και την σημαντικότερη προκειμένου να έχει νόημα η αγορά του εν λόγω software για μένα.
Νίκο, μπορείς αν θέλεις να ανεβάσεις ένα sysex dump από κάποιο πραγματικό Μ1 (υποθέτω ότι έχεις) και κάποιος από εμάς θα δοκιμάσει να το φορτώσει στο klc dig.ed. ώστε να σου πει τι γίνεται.

Αλλά, το όλο θέμα έχει τεθεί σε λάθος βάση, διότι το KLC dig.ed. είναι πολύ μεγαλύτερο και πλουσιότερο από ότι ήταν ποτέ τα πραγματικά όργανα (τα είχα και ξέρω τι σου λέω).

Επίσης, τι εννοείς όταν λες ήχοι "της πλάκας"; Το όργανο (είτε το ένα, είτε το άλλο) δεν ξέρει τι περιέχει ο κάθε ήχος, απλά φορτώνει τα data. Φορτώνει τα programs και όχι τα combis; Συμβαίνει και στο M1 και στο Wavestation;

Διαφώτισέ μας.

...Εντελώς ενημερωτικά στο Casio CZ-101 στο οποίο διακινώ syx data με το cz-librarian δίνω εντολή απο το software και το synth ανταποκρίνεται

Bεβαίως...μπορώ να ανεβάσω τα αρχεία που δεν μου φορτώνουν...ή ακόμα καλύτερα να τα στείλω με pm σε όποιον θέλει να τα τσεκάρει.

Όταν λέω ήχοι της πλάκας--sorry για την ασάφεια-- εννοώ οτι όλοι οι ήχοι που έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να φορτώσω απλά δεν μου αρέσουν. Το σετ που δεν μπορώ να φορτώσω περιέχει ήχους που θέλω!

Απλά καταριέμαι την γκαντεμιά μου ...that simple!

μηπως να προσπαθηεις να το ξανασωσεις απ το Μ1?να μην ειναι all data dump ...?

στειλε μου αν θες το sysex σε πμ να τεσταρουμε τωρα στα γρηγορα

Συμβαίνει μόνο στο M1 (δεν δοκίμασα ποτέ με το wavestation).

Το πρόβλημα είναι οτι όταν κάνω import τα syx αρχεία και browse στην directory που βρίσκονται το Legacy δεν τα βλέπει καν. Το περιεχόμενο του φακέλου είναι άδειο. Είναι σαν να μην αναγνωρίζει οτι είναι Syx αρχεία

Κώστα θα στο στείλω το μεσημέρι που θα είμαι σπίτι...(Είμαι στο γραφείο τώρα...παραμονιάτικα...@#$#@)

korg_nikos είπε:
να μην ειναι all data dump ...?
Δηλαδή αν είναι σωσμένο μέσω all data dump το Legacy δεν θα το δεί?
υποθετικα το λεω :) μηπως αν το σωσεις ως bank μονο να το δει

Costas_SD είπε:
να μην ειναι all data dump ...?
Δηλαδή αν είναι σωσμένο μέσω all data dump το Legacy δεν θα το δεί?
υποθετικα το λεω :) μηπως αν το σωσεις ως bank μονο να το δει
Το ρωτάω γιατί έχω ακούσει οτι το KLC υπάρχει περίπτωση να μην φορτώνει all data dump. Γι αυτό το σκοπό μάλιστα υπάρχει ένα μικρό software (Μ1 SYX Split) το οποίο κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά. "Σπάει" το all data dump σε program, combi κτλ data dump...

Δοκίμασα και αυτό και πάλι δεν τα φορτώνει!!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back