Απο ενα παλιότερο ποστ μου:
Σχετικά με τους ενισχυτές φιλε ntroulis
Εαν ακούσεις τη Special Edition A-B με άλλα μοντέλλα ENGL θα καταλάβεις γιατί έχει τόσα λεφτά.Είναι πολύ καλά "κουρδισμένος", έχει φοβερή παρουσία στα μεσαία χωρίς να ενοχλει, "στρογγυλεμένο" low end,έχει νότα που χορταίνει τ'αυτί ενώ ταυτόχρονα το χαιδεύει,έχει τα καλύτερα καθαρά που μπορείς να ακούσεις απο οποιοδήποτε Engl,αλλά και σε σχέση με άλλους πιο "καθαρούς ενισχυτές"έχει...έχει...έχει...Ο Powerball που είναι αξιόλογο μηχάνημα,ακούγεται, μισός ενισχυτής δίπλα του.
Μιλάω για το κεφάλι,το οποίο θεωρώ πιο "δεμένο" απ'ότι το rack- τελικός,το οποίο είχε μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον ο Λογοθέτης στο μαγαζί του στο κέντρο,και μπορείς να πάρεις μια γεύση. Επαναλαμβάνω ότι το κεφάλι θεωρώ ότι είναι 20-30% καλύτερο ηχητικά.
αν έχεις τα χρήματα,τη διάθεση να κουβαλάς,και σκοπεύεις να παίξεις σε στάδιο ,ΠΑΡ'ΤΟΝ.
Για να ξεκολλήσω απ'την Special Ed, η αμέσως επομενη που μου αρέσει είναι η "Steve Morse", με κάποια απ'τα χαραχτηριστικά (καλοκουρδισμένα μεσαία) της Special Ed ηχητικά ,αλλά με λίγο πιο αδύναμη νότα και λιγότερα feutures,πολύ πιο οικονομική όμως.
Με δεδομένη τη Special Ed, η Invader δεν μου έδωσε κάτι περισσότερο ηχητικά,θεωρώ πιο καλοκουρδισμένη την πρώτη,και παρόλο που είναι πολύ καλό μηχάνημα δεν θα έδινα τα λεφτά που έχει για να την πάρω.
Η Savage μέχρι να βγεί η Special Ed, ήταν το Flagship της εταιρείας.Δικαίως. Είναι ενισχυτάρα,με ήχους όμως της προηγούμενης γενιάς Engl, όπου ανήκουν επίσης ο Fireball, Thunder, Screamer, και το προηγούμενο μοντέλλο Sovereign.
Fireball, καλή basic κεφαλή, για wild rock sounds, με λίγα και απαραίτητα feutures. Καθαρά? Συμβιβάζεσαι
Powerball, μια απ'τα ίδια,με περισσότερα μεσαία και Low end.Σε ανοιχτά live,έχει πολύ καλή παρουσία,και "σπρώχνει" τη νότα.
Τέλος η Blackmore,είναι πιστεύω η πιο αδικημένη κεφαλή της Engl, σε σχέση με αυτά που δίνει.Κινείται σε πιο συγκεκριμένο χώρο ηχητικά,αλλά το κάνει σε επίπεδο Special Ed. Αν σου αρέσει ο ήχος του δάσκαλου,ΠΑΡ'ΤΗΝ.
Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές εκτιμίσεις και προτιμήσεις.