Μελωδικά κομμάτια όπερας. Προτείνετε!

WilliamSats

Ενεργό μέλος
Πόντοι
338
Καλησπέρα,

Τις τελευταίες μέρες ψάχνω κάποια κομμάτια από όπερα για ένα project (θα σας πω περισσότερα στο μέλλον) που ετοιμάζω και θα ήθελα λίγο τη βοήθειά σας.

Θέλω να βρω κομμάτια που να είναι όσο το δυνατό πιο μελωδικά γίνεται.

Για παράδειγμα το ένα που σίγουρα θα είναι μέσα στο project είναι το nessun dorma

Κάν'τε προτάσεις και βλέπουμε. Να σημειώσω εδώ ότι δεν παίζει ρόλο το θέμα των στοίχων, αφού αυτοί θα αλλάξουν.  ;)  

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν και το έχουν χρησιμοποιήσει και οι Queen, είναι από τα αγαπημένα μου (με αποκορύφωμα από το 2,07 και μετά):

I Pagliacci

Επίσης, και ολίγην Maria Kallas:

Le Veau D'or - Faust

Torreador - Carmen

La Donna E Mobile - Rigoletto

Υπάρχουν δεκάδες αλλά, πρέπει να ψαχτώ λιγάκι και θα επανέλθω.

σε πειραζει να εχει και λιιιιιιιγο beat μεσα το κομματι ?  ;D

γιατι απο κλασσικη μουσικη δεν μπορεις να ξεχωρισεις καποιο ειλικρινα.....

Ευχαριστώ πολύ για τα μέχρι τώρα κομμάτια που στείλατε και περιμένω κι άλλα.

Μερικά βέβαια ήταν περισσότερο επενδυμένοι διάλογοι παρά μελωδικά ή τουλάχιστον έτσι όπως το φαντάζομαι εγώ.

Μέχρι στιγμής λοιπόν έχουμε το nessun dorma, Ave Maria, La donna E Mobile, The Commendatore, La vita e bella και βλέπουμε. Πάντως σε τέτοιο στυλ θέλω να κινηθώ.

messalion είπε:
σε πειραζει να εχει και λιιιιιιιγο beat μεσα το κομματι ?  ;D

Τι εννοείς beat? Αν εννοείς διασκευασμένα κλασσικά από ατάλαντους, μπακάληδες DJs, όχι δεν θα ήθελα ούτε καν να ξέρω τι έχουν ακουμπήσει.

Αν εννοείς κάτι άλλο πες μου.

messalion είπε:
Είναι made in China. Και εκεί όλοι ίδιοι είναι.

Πλάκα με κάνεις προφανώς..........

Από όπερα δεν τα πάω καλά με όπερα και δεν μπορώ να προτείνω (αν και 2-3 χιτ τα χεις από Κάρμεν, Μπάτερφλάϊ, Κουρέα κλπ - αντε βάλε και Βαλκυρίες για το μέταλ), σαφώς όμως ξεχωρίζω την Nessun Dorma. Με Παβαρότι. Λόγω του Μουντιάλ 1990..... ;D

audiokostas είπε:
Είναι made in China. Και εκεί όλοι ίδιοι είναι.

Πλάκα με κάνεις προφανώς..........
οχι ρε κωστη......γιατι να κανω πλακα ?

αυτο που εννοω ειναι οτι το καθε κομματι εχει την δικη του μελωδια που σου γεννα διαφορα συναισθηματα - πως μπορεις να ξεχωρισεις το four seasons απο τον κουρεα της σεβιλλης ? (ειπα και εγω κομματια το ξερω ;D )

Τι εννοείς beat? Αν εννοείς διασκευασμένα κλασσικά από ατάλαντους, μπακάληδες DJs, όχι δεν θα ήθελα ούτε καν να ξέρω τι έχουν ακουμπήσει.

Αν εννοείς κάτι άλλο πες μου.
βεβαιως και οχι διασκευασμενα - απλως θες λιγο τα 90's που ηταν πιο φανταχτερη σαν δεκαετια ;D θες λιγο οτι το συγκεκριμενο ειδος ηταν δημοφιλες περι τα 1920 ;D θες οτι ακομα και αυτου του ειδους η μουσικη ΜΠΟΡΕΙ να εξεληχθει.........τοτε.........εχουμε κατι σαν αυτο

live παρακαλω

messalion είπε:
αυτο που εννοω ειναι οτι το καθε κομματι εχει την δικη του μελωδια που σου γεννα διαφορα συναισθηματα - πως μπορεις να ξεχωρισεις το four seasons απο τον κουρεα της σεβιλλης ?
Αν σε αντιλαμβάνομαι σωστά, εννοείς πως δεν μπορείς να αποκόψεις ένα οπερατικό τραγούδι από το ευρύτερο σύνολο συνύπαρξής του μέσα στο έργο;

ή

ότι όλα τα κλασσικά κομμάτια είναι ίδια γιατί δεν καταλαβαίνεις διαφορές;

audiokostas είπε:
ΑΦΤΟ ΙΝΕ...όλο χοντροί και χοντρές βγαίνουν και τραγουδάνε ;) ;D

audiokostas είπε:
Αν σε αντιλαμβάνομαι σωστά, εννοείς πως δεν μπορείς να αποκόψεις ένα οπερατικό τραγούδι από το ευρύτερο σύνολο συνύπαρξής του μέσα στο έργο;

ή

αφου με καταλαβαινεις και ας γραφω σαν ξεκουρδιστη σολ.....  ;D ;D

εννοω οτι το καθε κομματι (συνολο εργου ή μερος αυτου) εχει την δικη του μαγεία....ολα ειναι κομματια μελωδικά και γι'αυτο οπως ειπα και πιο πριν ΔΕΝ μπορω (τουλαχιστον εγω) να ξεχωρισω καποιο και να πω "ααα το madam butterfly χμμμμ δεν ειναι τοσο καλο" "αλλα απο την αλλη το the puritans ειναι "μελωδικο" αρα θα πρεπει να μπει στην λιστα"

Χρήστο αν πάρεις σαν βάση το nessun dorma τότε μπορείς να καταλάβεις τι ψάχνω.

Τώρα για το soundtrack απ'το Fifth element....Είναι πολύ καινούριο για τα γούστα μου, αυτές οι "μοντέρνες" παρεμβάσεις δεν με συγκινούν.

WilliamSats είπε:
Χρήστο αν πάρεις σαν βάση το nessun dorma τότε μπορείς να καταλάβεις τι ψάχνω.

Τώρα για το soundtrack απ'το Fifth element....Είναι πολύ καινούριο για τα γούστα μου, αυτές οι "μοντέρνες" παρεμβάσεις δεν με συγκινούν.
οκ καταλαβα

Grace Bumbry - Vissi d'arte (Tosca) - live!

απο grace bumbry και οχι απο maria callas

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back