Με "τσιμπά" το ρευμα στο μικροφωνο.

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,493
Σε προβα σημερα ειχα το συνηθισμενο setup. Το μονο που αλλαξα ηταν καποια πεταλια και την κιθαρα (squier std tele) την οποια και εφερα πρωτη φορα σε προβα.

Κατα τα αλλα, σε ενα πολυμπριζο εχω κοτσαρει κονσολα και μικροφωνο, μαζι με τον micro terror.

Οποτε ακουμπουσαν τα χειλια μου στο μικροφωνο με τσιμπουσε χαμηλης τασης ρευμα. Εαν αφηνα την κιθαρα δεν ειχα θεμα.

Πρωτη φορα συμβαινει. Τι παιζει?

Μάλλον  ο ενισχυτής είναι αγείωτος και γειώνεται μέσω της κιθάρας σου, τού σώματός σου και τού μικροφώνου στην κονσόλα, ή και το ανίστροφο

Ο ενισχυτης της κιθαρας ή της κονσολας ειναι αγειωτος?? Πως και δεν μου εχει ξανασυμβει?

Δες το πολυμπριζο αν είναι οκ. Γενικά πρώτα αν έχει αλλάξει κάτι με την Γείωση στις πρίζες.

Ακόμα, μοίρασε σε άλλη πρίζα τις συνδέσεις.

Όπως έχει γραφτεί και παλαιότερα, το νου σου με το ρεύμα. Αν κάτι δεν σου φαίνεται σωστό ή αν κάτι είναι που δεν ξέρεις, μην πειραματιστεις πολύ περισσότερο....

Μου συνεβη και μενα και ειχα διαβασει για τα χειροτερα που μπορουν να συμβουν σε τετοιες περιπτωσεις και ειχα χeστει πανω μου, απο τοτε παιρνω και το αντιανεμιο μαζι. Ισως οπτικα δε δειχνει ωραιο αλλα τουλαχιστον θα δειχνουμε εμεις στο τελος του παιξιματος :P

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Θα κανω δοκιμες με αλλα καλωδια/κιθαρες κλπ και θα συγκρινω.

Μαλλον θα παρω και ενα αντιανεμιο να το βαζω οποτε εχω προβα...

Το εψαξα λιγο στο νετ και οντως ειναι συνηθισμενο και δυνητικα επικινδυνο φαινομενο.

Πολλοι αναφερουν οτι απλα πειραξαν τον polarity switch (διακοπτης πολικοτητας) στον μεικτη ή στον ενισχυτη και το προβλημα τους λυθηκε.

Συνηθως βρισκουμε τετοιους διακοπτες στους μεικτες ή στους ενισχυτες?

πες μας το σεταπ, ενισχυτή εφέ κλπ.

πες μας αν ο ενισχυτής έχει τυπικό γειωμένο iec και φυσικά αν ο χώρος έχει γειωμένους ρευματοδότες

Ο χωρος εχει 2 πριζες. Στη μια ειναι ο ενισχυτης του μπασου και στην αλλη ειναι το πολυμπριζο με τον υπολοιπο εξοπλισμο (κονσολα, ηλεκτρικο πιανο, fender frontman, micro dark). Η κονσολα δεν γνωριζω τι μαρκα ειναι, καθως δεν ενδιαφερθηκα να μαθω. Δεν ειναι δικος μου ο χωρος και τα μηχανηματα, παρα μονο ο εξοπλισμος της κιθαρας μου.

Το setup που ειχα ηταν 4 πεταλακια πανω στον orange και η κιθαρα μου. Κατα τις λιγες δοκιμες που εκανα επιτοπου, αφαιρεσα τα πεταλακια και την τροφοδοσια τους και δεν ειδα διαφορα. Μονο οταν αποσυνεδεσα την κιθαρα σταματησε το φαινομενο.

Αλλες λεπτομερειες και πληροφοριες σχετικα με τις γειωσεις στις πριζες και τα λοιπα μηχανηματα δεν γνωριζω. Το μονο διαφορετικο σημερα ηταν η κιθαρα, καποια πεταλακια, και η διαφορετικη πριζα του πολυμπριζου που συνεδεσα τον orange. Ισως το τελευταιο να εκανε καποια διαφορα. Ισως και το πολυμπριζο να κανει νουμερα.

Την παρασκευη που εχω παλι προβα, θα κανω αρκετες δοκιμες. Η βλακεια ειναι οτι μονο εαν ακουμπησω χειλη με τσιμπα. Εαν ακουμπησω μαγουλο, δακτυλι κλπ δεν κανει τιποτα. Ειναι ειναι αρκετα ενοχλητικο στα χειλη...

Θέμα γείωσης είναι.

Κάνε μια δοκιμή, να πάρεις ρεύμα στον ενισχυτή και τα πετάλια, από την ίδια γραμμή (πχ. πολύμπριζο) που παίρνει και η κονσόλα

Στο ιδιο πολυμπριζο ειναι ηδη η κονσολα και ο ενισχυτης. Θα δοκιμασω να τα χωρισω...

Παλιότερα που έπαιζα περισσότερο με τσιμπούσε συχνά από πολύ ως λίγο , μέχρι και μικροσοκ παθαινες αν ακουμπουσες πχ το μπασιστα με την κιθαρα σου.

Ειχε να κανει παντα με την κονσολα γιατι ο αμπ δεν αλλαζε. Το ανεφερα στον ηχοληπτη, αλλοι ξεραν και λεγαν οκ και το διορθωναν αλλοι φερναν αντιανεμιο.

Τελικά πήρα ασύρματο και ησύχασα.

Ενοχλητικά -και κάποιες φορές και επικίνδυνα- τα θέματα με τις γειώσεις...συμβαίνουν όμως κάποτε, κάπως...

Η απλούστερη -και αρκετά ασφαλής- λύση είναι να γειώσεις τον ενισχυτή με τη κονσόλα. Δοκίμασε να βάλεις ένα βύσμα σε κάποια υποδοχή που δεν χρησιμοποιείται στην κονσόλα και το ίδιο στην άλλη άκρη του βύσματος στον ενισχυτή σου. Αν δεν έχεις έξτρα είσοδο, στερέωσε το με κολλητική ταινία, απλά βεβαιώσου πως η επαφή είναι μέταλλο με μέταλλο.

Good luck.

Αν και αγορασα ενα αντιανεμιο, σημερα στην προβα δεν μου χρειαστηκε, καθως δεν ειχα προβλημα. Πηγα με αλλη κιθαρα (squier 51) και ξαναεβαλα τις πριζες στο ιδιο πολυμπριζο, αλλα σε αλλη θεση.

Αρα ή φταιει η κιθαρα ή φταιει το πολυμπριζο ή υπηρξε καποια βλαβη/ιδιαιτεροτητα στο δικτυο εκεινη την ημερα.

Απο βδομαδα θα κανω παλι δοκιμες με την αρχικη κιθαρα, ωστε να την αποκλεισω απο φταιχτη...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back