Με ποιό πρόγραμμα μπορούμε να δημιουργήσουμε πολυκάναλο AC3 ήχο?

lambrosgg

Μέλος
Πόντοι
38
Γράφω ένα ορχηστρικό κομμάτι και θα ήθελα να πειραματιστώ και με αυτό. Να πανάρω στο χώρο τα όργανα δηλαδή. Το Nuendo λέει ότι κάνει πολυκάναλα projects, αλλα δεν βλέπω να εξάγεται σε μορφή AC3, αλλα ούτε άλλη που να μπορεί να γραφτεί σε DVD και να δώσει πολυκάναλο ήχο σε home cinema για παράδειγμα.

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα (σε στυλ sequencer) που να μπορεί να μιξάρει και να εξάγει σε AC3 πολυκάναλο ήχο?

Σας ευχαριστώ.

Υπάρχει κάποιο plug-in της Steinberg για το Nuendo που δίνει δυνατότητα πολυκάναλου mixing, πωλείται ξεχωριστά από το πρόγραμμα. Τσέκαρε αν θέλεις στο site της Steinberg για λεπτομέρειες, θα κοιτάξω να το βρω κι εγώ.

Alchemist είπε:
Υπάρχει κάποιο plug-in της Steinberg για το Nuendo που δίνει δυνατότητα πολυκάναλου mixing, πωλείται ξεχωριστά από το πρόγραμμα. Τσέκαρε αν θέλεις στο site της Steinberg για λεπτομέρειες, θα κοιτάξω να το βρω κι εγώ.
ώρες ώρες με συγκινείς ρε Alchemist. Πάντα να έχεις τη λύση?

Το βρήκα:

http://www.steinberg.net/88_1.html

;D

πρεπει να εισαι λιγο υπομονετικος και προσεκτικος οταν δουλευεις surround στο Nuendo (δεν ειναι και το πιο flexible sequencer gia surround).

επισεις πρεπει να κανεις αλλα settings αν το plug in einai mono/stereo η' surround. Αν θυμαμαι καλα το Nuendo εχει μονο 1  surround plug in (to roomworks i think). 

Σε ολα τ'αλλα ποθ ειναι mono/stereo θα πρεπει να κανεισ τα απαραιτητα settings στο 'routing' settings για το καθε καναλι

warpie είπε:
πρεπει να εισαι λιγο υπομονετικος και προσεκτικος οταν δουλευεις surround στο Nuendo (δεν ειναι και το πιο flexible sequencer gia surround).

επισεις πρεπει να κανεις αλλα settings αν το plug in einai mono/stereo η' surround. Αν θυμαμαι καλα το Nuendo εχει μονο 1  surround plug in (to roomworks i think). 

Σε ολα τ'αλλα ποθ ειναι mono/stereo θα πρεπει να κανεισ τα απαραιτητα settings στο 'routing' settings για το καθε καναλι
Thanx φίλε μου θα το έχω υπόψη. Ξέρεις ποιος απο τους γνωστούς sequencer είναι απο τη μάνα του για surround? Εϊναι  όντως λίγο μπέρδεμα με το nuendo.

lambrosgg είπε:
....Ξέρεις ποιος απο τους γνωστούς sequencer είναι απο τη μάνα του για surround? ...
To LOGIC Pro υποστηρίζει αυτά:

Quadraphonic

LCRS (Pro Logic)

5.1 (ITU 775)

6.1 (ES/EX) 

7.1 (3/4.1) 

7.1 (SDDS)

Δε ξερω κατα ποσο ειναι ικανο για σοβαρες δουλειες, αλλα το ACID της Sony εχει απο μονο του δυνατοτητα πολυκαναλης μιξης.

Παιδιά έβρηκα!

Το sonar υποστηρίζει πολυκάναλο ήχο (και είναι εξεφτελιστικό το πόσο απλό είναι σε σχέση με το nuendo) και κάνει export σε ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟ .wav!  :o :o ???

Δεν ήξερα ότι τα wav μπορεί να είναι πολυκάναλα πάντως το τσέκαρα. Παναρα ακραία 4 ήχους στο χώρο και το τσέκαρα με το surround της realtek High definition + VLC media player και όντως είναι πολυκάναλο το wav!!!  :D :D :D :D :D

Ξέρεις ποιος απο τους γνωστούς sequencer είναι απο τη μάνα του για surround? Εϊναι  όντως λίγο μπέρδεμα με το nuendo.
το Logic δεν ειναι και ο,τι καλθτερο για surround. Εγς βασικα ειμαι Logic user αλλα για surround, 2 ειναι τα sequencers. Pro tools kai Digital Performer... Για να ειμαι ειλικρινεις πιστευω πως ενα απ τα δθνατα σημεια τοθ DP ειναι η surround μιξη.

Ειχα γραψει καποια tuturials για surround σε nuendo. Αν δε σε πειραζει ποθ ειναι στα αγγλικα γραμμενο, μπορς να στα στειλω (αν τα βρω, νομιζω πως καποθ τα εχω παντως)

Ευχαριστούμε για την επισήμανση warpie.  Αν το tutorial είναι κάτι που έχεις γράψει (και θέλεις να το μοιραστείς  :) ) μπορείς να επισυνάψεις το αρχείο. (Θα πρέπει να το κάνεις pdf) :)

lambrosgg είπε:
Το pro tools θέλει απαραίτητα maudio καρτα ήχου ετσι?

Το digital perfomer είναι για mac μόνο.  :'(
ναι, καλα τα λες...  :(

Ευχαριστούμε για την επισήμανση warpie.  Αν το tutorial είναι κάτι που έχεις γράψει (και θέλεις να το μοιραστείς  :) ) μπορείς να επισυνάψεις το αρχείο. (Θα πρέπει να το κάνεις pdf) :)
πολυ ευχαριστως να το εκανα, αλλα δεν ειναι ακριβως tutorials. Ειναι οδηγιες για 1 συγκεκριμενο surround mix (για ενα live dvd που θα κυκλοφορισουν οι Paradise Lost).

Οποτε δε νομιζω οτι θα βοηθισει πολυ ως tutorial. Με αλλα λογια, ειναι μια σειρα απο 5-6 15σελιδα workshops (step by step)  συγκερκιμενα για αυτο το project. Φυσικα εχει οδηγιες για nuendo αλλα δε νομιζω να θελει κανεις να διαβασει 70 σελιδες για να βρει πως γινεται κατι...

Μπορω παντως να τα κανω post αν θελετε (μιας και θα πρπει να παρω εγκριση και απο το πανεπιστηιμιο γιατι αυτη η υλη διδασκεται φετος απο οσο ξερω).

either way email me if you want

Δεν έχω εικόνα για το αν θα μπορούσε να είναι χρήσιμο. Πάντως αν είναι δικές σου σημειώσεις μπορείς (κατά κανόνα) να τις δώσεις κι αλλού χωρίς άδεια από το Πανεπιστήμιο (εκτός αν η σύμβαση κάτω από την οποία φτιάχτηκαν αναφέρει ρητά το αντίθετο).  :)

Πάντως αν είναι δικές σου σημειώσεις μπορείς (κατά κανόνα) να τις δώσεις κι αλλού χωρίς άδεια από το Πανεπιστήμιο (εκτός αν η σύμβαση κάτω από την οποία φτιάχτηκαν αναφέρει ρητά το αντίθετο).
Δεν ειμαι σιγουρος να σου πω την αληθεια. Τις ειχα κανει περυσι οπου δουλευα εκει. Ηταν για καποια workshops. Δεν μπηκα στη διαδικασια twn copyrights γιατι δε φανταστικα οτι θα

χρειαζοταν (ετσι κ αλλιως δεν ειναι κατι επισιμο, απλα καποια labsheets..).

Μπορω να μαθω φανταζομαι..

Να θυμάστε ότι ο πολυκάναλος ήχος είναι κάτι διαφορετικό από το αρχείο ac3. Το ac3 είναι ένα πρότυπο συμπίεσης το οποίο έχει καθιερωθεί, και κανένα από τα προγράμματα που έχουν αναφερθεί δε γνωρίζω να σώζει σε ac3.

Wow! είπε:
Να θυμάστε ότι ο πολυκάναλος ήχος είναι κάτι διαφορετικό από το αρχείο ac3. Το ac3 είναι ένα πρότυπο συμπίεσης το οποίο έχει καθιερωθεί, και κανένα από τα προγράμματα που έχουν αναφερθεί δε γνωρίζω να σώζει σε ac3.
Όντως Wow! δικό μου το λάθος. Νόμιζα ότι ήταν μοναδικό ενώ δεν είναι. Εξίσου γνωστό είναι και το DTS.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back