- Πόντοι
- 18
Ρε παιδιά, το κάτω πιάτο του hi hat (14" PST3) μου, πιάνει μαύρη (?) σκόνη, με κόκκους χρυσόσκονης (?). Τι είναι αυτό το πράγμα??
Τι εννοείς με αυτό?ippex είπε:Αυτο το έχω και μπορώ να σου πώ οτι είναι ζωτικής σημασίας εξάρτημα αν παίζεις διπέταλο επειδή με ενα ελαφρύ χτύπημα με τη μπαγκέτα κλέινει το hihat και όταν ξαναπατάς το πετάλι το πιάνει πάλι και συνεχίζεις να πάιζεις. Βέβαια αν παίζεις πιο πολύ με hihat ''ανοιγοκλεισίματα'' κτλ είναι μια ολόκληρη εγκατάσταση εκεί που δυσκολεύει λίγο το έργο οπότε καλύτερα να έχεις το απλό. Εγώ έχω το απλό και όταν είναι να παίξω metal ή να μελετήσω διπέταλο κτλ βάζω το drop-clutch. Πάντως είναι ενα καλό gadget και φτηνό οπότε σου συνιστώ να το δοκιμάσεις.
Όσο για το πρόβλημα σου μήπως βαράς πολύ δυνατά και τρώγεται το πιατίνι πάνω στη βάση? Με βάζεις σε υποψίες αμα μου λες keyhole ειδικά εκεί...
Εγώ πολύ συχνά χτυπάω πλαγιαστά τα hihats, κυρίως επειδή στο ύψος που με βολεύουν η μπαγκέτα βρίσκει πιο εύκολα στην κόγχη παρά στο σώμα, και ενώ δεν κοπανάω αλύπητα, δεν μπορώ να πω ότι τα χαϊδεύω κιόλας. Παρ' όλα αυτά δεν έχω παρατηρήσει ποτέ κλειδαρότρυπα (με το που διάβασα το θρεντ, με έπιασε ένας ψιλοπανικός και έβγαλα το επάνω να το δω...).sentientno6 είπε:Όχι πλαγιαστά δεν βαράω αλλά λίγο δυνατά ναι. Παρ' όλα αυτά είναι λόγος αυτός να "τρώγεται"?
Ναι φίλε μου εγώ παίζω και είναι καλή επιλογή. Αρχικά είχα τσακωθεί μαζί του γιατί δεν με βοηθούσε καθόλου στο μέτρημα. Δηλ. επειδή στο μέτρημα μετράω με πολύ ανοιχτό το hi-hat ώστε να το ακούω και του ανοίγω και το πάξιμάδι για να έχει μεγαλύτερη "ελευθερία" στο παίξιμο, πολλές φορές μου έφευγε το πιάσιμο που έχει. Αλλά με τον καιρό το συνήθισα και με συνήθισε....[Παίζει κανείς με αυτό? Πως σας φαίνεται?]