Μαθήματα Ukulele ξεκινώντας απ' τα βασικά

Νάσος

mad_nassos

Μέλος
Πόντοι
28
Σας χαιρετώ με μία καινούρια σειρά βίντεο που ελπίζω να αρέσει στους φαν του γιουκαλίλι, και να μπορέσω να τη συνεχίσω με βίντεο ανά τακτικά διαστήματα!  ;D

[flash=200,200]

Συγχαρητήρια μαν! Πολύ ωραία προσπάθεια! Θα το σπρώξω στην κοπέλα μου μπας και το πιάσει το ρεμάδι που της πήρα δώρο :)

Stavros_F είπε:
Συγχαρητήρια μαν! Πολύ ωραία προσπάθεια! Θα το σπρώξω στην κοπέλα μου μπας και το πιάσει το ρεμάδι που της πήρα δώρο :)
Thanks με εμψυχώνεις!  :)

Στο επόμενο μάθημα θα έχει ήδη και τις 2 πρώτες συγχορδίες  8)

Συνεχίζουν τα αρχάρια μαθήματα με τις 2 πρώτες συγχορδίες, τη Ντο Ματζόρε και τη Λα μινόρε  :)

[flash=200,200]

Vaggelis_Revolted είπε:
Μπράβο ρε φίλε, πολύ ωραίος!
Σ' ευχαριστώ!

Αύριο ανεβαίνει και το 3ο μάθημα  :)

[flash=200,200]

Με αυτό το βίντεο κλείνουμε 4 μαθήματα μέσα σε λιγότερο από 1 μήνα.

Όσοι είστε τελείως αρχάριοι με τη μουσική, προσπαθήστε να μπείτε με τη λογική του μαθήματος, παίξτε με τις βαθμίδες και δοκιμάστε να βγάλετε κομμάτια όπως αναφέρω στο βίντεο.

Τα μαθήματα θα αραιώσουν λίγο λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά ήθελα μέσα σε ένα μήνα να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, ώστε να μπορύν ακόμα και όσοι έρχοναι πρώτα φορά σε επαφή με μουσικό όργανο, να δοκιμάσουν να παίξουν και να γράψουν τραγούδια.

Σε επόμενα μαθήματα θα δούμε αξίες, και διάφορους συνδιασμούς των βαθμίδων I-V-vi-IV, κτλ...

[flash=200,200]

[flash=200,200]

[flash=200,200]

Αυτο μάλιστα. 

Πολυ ωραια η σειρα σου και η παρουσιαση σου.

Δεν την ειδα ολοκληρωμενα λογω χρονου αλλα ειναι ενα πολυ καλο tutorial και σε παρουσιαση και σε περιεχόμενο.

Με κανει να θελω να παρω ukelele.

εγγραφομαι.

cos_dr είπε:
Αυτο μάλιστα. 

Πολυ ωραια η σειρα σου και η παρουσιαση σου.

Δεν την ειδα ολοκληρωμενα λογω χρονου αλλα ειναι ενα πολυ καλο tutorial και σε παρουσιαση και σε περιεχόμενο.

Με κανει να θελω να παρω ukelele.

εγγραφομαι.
Ευχαριστώ! Να 'σαι καλά!  :)

Ευελπιστώ μέσα σε 10 μαθήματα να έχω καλύψει έναν αρκετά καλό κύκλο μαθημάτων.

Ήδη ετοιμάζεται να ανέβει το 7ο μάθημα μέχρι το τέλος του μήνα.

Παιδιά, όσοι παρακολουθείτε τα μαθήματα και ενδιαφέρεστε να στηρίξετε, μπορείτε απλά να κάνετε κλικ μία στο τόσο στις διαφημίσεις.

fleamail είπε:
Μ έκανες να το ξεθάψω να το ξεσκονίσω και να του αλλάξω και χορδές! Εύγε!  :)
Thanks!! Έτοιμο και το 7ο μαθηματάκι

[flash=200,200]

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν την προσπάθεια, μπορούν να κάνουν κλικ μία στο τόσο στις διαφημίσεις που εμφανίζονται στα βίντεο. Thanks  ;D

Δεν νομίζω να ειναι τελειως ασχετο με το θρεντ.

Νάσο έχεις καποια πρόταση για αγορά ukulele  για ξεκίνημα με ταβάνι τα 100 ευρω;

Φυσικά αν γνωρίζει και καποιος αλλος ευπρόσδεκτος. Νομίζω ειναι καλό να υπάρχουν προτάσεις στο παρόν θρεντ.

stepar10 είπε:
Δεν νομίζω να ειναι τελειως ασχετο με το θρεντ.

Νάσο έχεις καποια πρόταση για αγορά ukulele  για ξεκίνημα με ταβάνι τα 100 ευρω;

Φυσικά αν γνωρίζει και καποιος αλλος ευπρόσδεκτος. Νομίζω ειναι καλό να υπάρχουν προτάσεις στο παρόν θρεντ.
Καταρχάς, εκτός από τη μάρκα, σημαντικό είναι να επιλέξουμε και μέγεθος.

Το μέγεθος είναι το πιο εύκολο, εξαιρούμε τα πολύ μεγάλα και το πολύ πολύ μικρό και επιλέγουμε ανάμεσα σε:

• Soprano
  • Alto/Concert
  • Tenor

Και η επιλογή ανάμεσα σ' αυτά τα 3 θα γίνει ανάλογα με το τι μας αρέσει και τι μας βολεύει. Ακόμα κι αν δεν έχετε ξαναπιάσει στα χέρια σας ukulele, πηγαίντε σε ένα κατάστημα και κρατήστε στα χέρια σας όλα τα μεγέθη.

Εγώ για παράδειγμα, έχω δύο Soprano, αλλά τα πήρα επίτηδες έτσι για να κάνουν αντίθεση. Να φαίνονται πολύ μικρό πάνω μου. Έχω και μεγάλα χέρια, οπότε έχει πλάκα.

Από την άλλη η ταστιέρα του Tenor με βολεύει πολύ καλύτερα λόγω μεγάλων χεριών που γράφω...

Τώρα για τις μάρκες. Δεν ξέρω αν κυκλοφορούν στην Ελλάδα, έχω δει όμως στο Λονδίνο και ξέρω ότι είναι πολύ καλά τα Kala στα οικονομικά μοντέλα. Όταν λέω οικονομικά, εννοώ και για τιμές 40-50 ευρώ.

Αν αποφασίσετε να δώσετε το 100άρικο (ίσως και λίγο παραπάνω, δεν θυμάμαι ακριβώς την τιμή), υπάρχει ένα ηλεκτρακουστικό epiphone στον Καγμάκη, όπως επίσης και 1-2 Lag.

Άλλη εναλλακτική είναι αυτό που χρησιμοποιώ κι εγώ στα βίντεό μου, δηλαδή το Mahalo.

stepar10 είπε:
Eυχαριστω για την απάντηση. Τελικά επέλεξα αυτό.

http://www.thomann.de/gr/kala_mahogany_concert.htm

Είπα να παρω το concert καθως το soprano Μου φάνηκε παρα πολύ μικρό. Λογικά θα έχει και μια μικρή διαφορά στον ηχο ετσι;
Ε ναι δεν έχουν τρελή διαφορά.

Βασικά μπορείτε να ακούσετε τη διαφορά σ'αυτό το βίντεο, που ο τύπος δοκιμάζει Soprano, Concert και Tenor, παίζοντας τα ίδια πράγματα, και μάλιστα σε Kala:

[flash=200,200]

Ευχαριστω για τις πληροφορίες Νάσο!

Σε καμια βδομάδα θα ερθει! Λογικά δεν θα είναι μονο για το τζάκι και πιστευω θα το κρατήσω και θα το χαρώ!

Απαντήσεις

Νέα θέματα

Back