Πολύ ωραίο κομμάτι... πολύ σωστά και τα σχόλια
longshadow δυστυχώς έχει επικρατήσει σε δραματικό βαθμό η λογική του ακραίου πουσαρίσματος, για λόγους που είναι λίγο-πολύ γνωστοί στους περισσότερους εδω μέσα, οπότε δεν θα ανοίξω αυτή τη συζήτηση. Προσωπικά είμαι από αυτούς που τα αυτιά τους κουράζονται με αυτή τη μόδα, ίσως κιόλας γι'αυτό να αναζητούσα κάποιο άδειασμα μέσα στο τραγούδι για να ξεκουραστεί ο εγκέφαλος μου. Ίσως πάλι να μην απαιτούσε κανένα άδειασμα, αλλά να έχει το κομμάτι περισσότερες δυναμικές γενικά, ιδίως τα rhodes δίνουν την εντύπωση ότι παίζουν συνέχεια forte, ενώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πάντως ομολογώ ότι αν και έχει πουσαριστεί πολύ το κομμάτι, αυτό έχει γίνει τρομερά επαγγελματικά - σε επίπεδο εφάμιλο καλών αμερικάνικων παραγωγών - οπότε οι όποιες ενστάσεις σε αυτό το θέμα εχουν φιλολογικό ενδιαφέρον.
Κατά τα λοιπά..
Μουσικά και ενορχηστρωτικά είναι ένα πολύ καλοστημένο εμπορικό καλοκαιρινό κομμάτι, απ'το οποίο όμως αφαιρούν πόντους οι στίχοι καθώς είναι κάπως "εσωστρεφείς" στα κουπλέ. Εσωστρεφείς υπό την έννοια ότι αναφέρονται σε κάποια κατάσταση που μόνο ο στιχουργός και ένα-δυο πρόσωπα ακόμα γνωρίζουν, ενώ δεν εκφράζουν κάτι για το ευρύτερο κοινό. Δεν είμαι αντίθετος εν γένει με αυτή την προσέγγιση, εφόσον όμως συνολικά το τραγούδι είναι πιο σκοτεινό - προσωπικό. Η συγκεκριμένη καλοκαιρινή happy μουσική νομίζω ότι θα μεγιστοποιούσε την εμπορική δυναμική της με στιχούς πιο "ευανάγνωστους" για τους πολλούς.
{Για κάποιον που πίνει τη μαργαρίτα του κάτω από κάποια ομπρέλα στην παραλία και ακούει το τραγούδι, προβλέπω να έχει προβλήματα να μπει στη φάση της άγνωστης σε αυτόν "σοφίτας" και "χωλ" όπου κάποιοι τύποι φτιάχνουν "προφιτερόλ" και "ήχο σαϊτα"}
Όσο για το σόλο με wah, έχω την υποψία ότι ο καλλιτέχνης κάπου σκοπεύει να το χώσει
Σημείωση: Για όσους μπορεί να σκεφτούν τι τρόμπας είμαι και την πέφτω με την κριτική μου στο πολύ ωραίο τραγούδι του aback, να σημειώσω ότι με τον aback γνωριζόμαστε τόσο, ώστε να θεωρήσει εμπαιγμό και αδιαφορία οποιαδήποτε ηπιότερη στάση από μέρους μου