μαγνητες για μπασο IBANEZ GSR 200

Ναι παιδιά... Δίκιο έχετε... Τώρα εξηγείτε και το γιατί ακούγεται έτσι το μπάσο πλέον!!! Του έριξα πάνω του κατευθείαν 9 volt παρακάμπτοντας την πλακέτα και για αυτό boostαρίστηκε έτσι μάλλον...μμμμμμμμμ... morsanimi άστο ρε...δεν θα αλλάξουμε μαζί ποτενσιόμετρα... το κολλητήρι τελικά δεν το κατέχω τελικά!!! :):):):):)

funky_bassman είπε:
Του έριξα πάνω του κατευθείαν 9 volt παρακάμπτοντας την πλακέτα και για αυτό boostαρίστηκε έτσι μάλλον.
Άρα τρέχει passive ουσιαστικά, ή παίρνεις ακόμα από την προενίσχυση? Με μπέρδεψες!!! Παρεμπιπτόντως, οι μαγνήτες δεν χρειάζονται "τάση" για να δουλέψουν (οι passive) άρα ούτε και μπαταρία. Τι έκανες τελικά κι ακούγεται διαφορετικά ρε συ?!?

Λοιπόν το μπάσο έχει μπαταρία που πέφτει πάνω σε μία πλακέτα η τροφοδότηση... Από την πλακέτα (που λογικά είχε πάνω την προενίσχυση) φεύγαν καλώδια και συνδεόταν σε σειρά οι 2 μαγνήτες και η γείωση (προφανώς)... Εγώ "σκότωσα" τον μπροστά μαγνήτη και από ότι είδα από την καλωδίωση που "έφτιαξα" η πλακέτα δεν παίρνει ρεύμα...το ρεύμα πάει κατευθείαν στον μαγνήτη... Δεν ξέρω γιατί το έκανα αλλά λειτούργησε... Έτσι πρέπει να κάνει?

funky_bassman είπε:
Λοιπόν το μπάσο έχει μπαταρία που πέφτει πάνω σε μία πλακέτα η τροφοδότηση... Από την πλακέτα (που λογικά είχε πάνω την προενίσχυση) φεύγαν καλώδια και συνδεόταν σε σειρά οι 2 μαγνήτες και η γείωση (προφανώς)... Εγώ "σκότωσα" τον μπροστά μαγνήτη και από ότι είδα από την καλωδίωση που "έφτιαξα" η πλακέτα δεν παίρνει ρεύμα...το ρεύμα πάει κατευθείαν στον μαγνήτη... Δεν ξέρω γιατί το έκανα αλλά λειτούργησε... Έτσι πρέπει να κάνει?
Λοιπόν... Η πλακέτα είναι η προενίσχυση. Η προενίσχυση λειτουργεί κανονικά όμως? Το EQ δηλαδή επηρρεάζει τον ήχο?

Το ποτενσιόμετρο εννοείς φαντάζομαι.. Όχι δεν κάνει τίποτα...απολύτως τίποτα όμως...

Αν βγάλεις τη μπαταρία ακούγεται? (Τι σε βάζω και κάνεις βραδιάτικα...  ;D)

Υποψιάζομαι ότι μάλλον τρέχει passive, εφόσον προφανώς απενεργοποιήθηκε και η προενίσχυση. Οπότε λογικά τη μπαταρία δεν τη χρειάζεσαι. Για... τέσταρε!!!  8)

Trending...

Νέα θέματα

Back