Live σε μαγαζιά στην Αθήνα εν έτη 2025

Είσαι σίγουρος?
Είμαι σίγουρος. Δε θα παίξετε σε μαγαζί ποτέ. ΠΟΤΕ! ΠΟΤΕ! ΠΟΤΕ! ΠΟΤΕ! 👺 👺
1741476741261.webp

:ROFLMAO:

Είμαι σίγουρος. Δε θα παίξετε σε μαγαζί ποτέ. ΠΟΤΕ! ΠΟΤΕ! ΠΟΤΕ! ΠΟΤΕ! 👺 👺
Προβολή συνημμένου 50473
:ROFLMAO:
Σήμερα κιόλας θα καλέσω τον Μπαμπς για ριχέρσαλ λαίμαι, άθλιε συνδικαλιστή, δεν είναι απαραίτητο να παίξουμε σε μαγαζί, ημπορεί να παίξουμε ακόμα και στο Ηρώδειο.
Φιλαράκι, μη τα βάζεις μαζί μου, εγώ τελείωσα το ΑΠΘ, ουχί το Κολάμπια, κοίτα μην έρθω νύστα και σε τινάξω τσας όρχεις είς τον αέρα λαίμαι

Σήμερα κιόλας θα καλέσω τον Μπαμπς για ριχέρσαλ λαίμαι, άθλιε συνδικαλιστή, δεν είναι απαραίτητο να παίξουμε σε μαγαζί, ημπορεί να παίξουμε ακόμα και στο Ηρώδειο.
Φιλαράκι, μη τα βάζεις μαζί μου, εγώ τελείωσα το ΑΠΘ, ουχί το Κολάμπια, κοίτα μην έρθω νύστα και σε τινάξω τσας όρχεις είς τον αέρα λαίμαι
Και να συμφωνήσετε να παίξετε κάπου, θα πσω να δώσω στον μαγαζάτορα 500 ευρώ να μην σας αφήσει να παίξετε, να σας ΔΙΏΞΕΙ 🤣😪👺👺👺

Και να συμφωνήσετε να παίξετε κάπου, θα πσω να δώσω στον μαγαζάτορα 500 ευρώ να μην σας αφήσει να παίξετε, να σας ΔΙΏΞΕΙ 🤣😪👺👺👺
Ένας μονδεράτορας δεν υπάρχει επαέ μέσα? Ο κύριος με ασκεί μπόουλινγκ. Ζητώ την διαγραφή του και επιφυλάσσομαι κάθε ένδικου μέσου

Φίλε μου είσαι κοντύτερα στη πιο σωστή απάντηση.
Κάποτε και για ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΕΖΟΝ Χειμώνα λειτούργησε ένα μαγαζάκι στα Εξάρχεια με καθημερινά λάιβ 2 συγκροτημάτων. Ο χώρος χάλια, μάξιμουμ να χώραγε 100 άτομα σα σαρδέλες, τα ηχητικά ΑΘΛΙΑ, μια υποτυπώδης κονσόλα για μικρόφωνο φωνής, τύμπανα εκ του φυσικού, μπάσα και κιθαρες απ τον ενισχυτή του εκάστοτε, πλήκτρα απ τη κονσόλα και δεύτερα μικρόφωνα για τυχόν φωνές και πνευστά. Ο κάομος ερχόταν να δει γκρουπ, ΝΕΑ γκρουπ, ερχόταν να δει τον οποιονδήποτε, γιατί το είχε ανάγκη. Το μαγαζί το έκλεισε η αστυνομία που διατηρούσε στα 50 μέτρα τμήμα. Κάποιοι απ το μαγαζί άνοιξαν το Ρόδον, καλή φάση, αλλά καμία σχέση.
Ίσως να μην ενδιαφέρεται πλέον ο κόσμος για τη μουσική, ούτε καν οι ίδιοι οι μουσικοί
Για ποιο μαγαζι λες φιλε?

Και εμένα εκει πήγε το μυαλό μου αλλά έμεινε ενα χειμώνα ανοιχτό λέει.
Ναι αλλά μάλλον αυτό λέει καθώς ήταν δίπλα στο τμήμα των Εξαρχείων και το είχε ο Κουτσουμπας που μετά άνοιξε το Ρόδον.

ήταν η εποχή, ταίριαξε η φάση με τους τύπους που είχαν το μαγαζί και η γεωγραφία του, στο κέντρο του τότε σύμπαντος τα Εξάρχεια, της πρόσφατα ''εγκαταλειμμένης'' Πλάκας που διώξαν τους ροκάδες, για να μείνουν τα μπουζούκια. Ο Πήγασος, μάζεψε όλους τους μουσικοδημοσιογράφους που έφυγαν ομαδικά απ το ΠΟΠ & Ροκ και μαζεύτηκαν στον Ήχο. Ζήλος-Δασκαλόπουλος-Κατσούρης κλπ κλπ, ΚΑΘΕ μήνα έγραφαν για τις βραδιές στο Πήγασο και τα γκρουπάκια που έπαιζαν ανά ημερομηνία και το πρόγραμμα του επόμενου μήνα .
Ταίριαξε η κατάσταση, οι Οιωνοί ήταν κατάλληλοι, μεταξύ 83-95, ήρθε το Ρόδον, οι Wipers πούλαγαν περισσότερο απ ότι στην Αμερική και όλη την Ευρώπη-μη φανταστείς 5-6 χιλιάδες δίσκους. Το Νικ Κέιβ και τους Fall τους είχαμε μέρα παρά μέρα κλπ κλπ.
Υπήρχαν οι ραδιοφωνατζήδες, οι παραπάνω , οι ''ψαγμένοι'' που πήγαιναν 2-3 ταξίδια Ευρώπη-Αμερική και κουβάλαγαν νέους δίσκους και ακούσματα, συγχρόνως κάποιοι από αυτούς έγιναν και διοργανωτές συναυλιών, ή και ιδιοκτήτες δισκοπωλείν, δισκογραφικών. Εκείνη την εποχή ο Πετρίδης ήταν μέινστριμ και ο Σιδηρόπουλος ''κολλητός'' της Μελίνας και μετά του Λαλιώτη που έπαιζαν σε φεστιβάλ του Υφυπουργίου Νέας γενιάς που τους κοροιδεύαμε. Οι μπλουζάδες και τα φρικιά ήταν για τσάι και συμπάθεια ''περιθωριακά'' άτομα. Ήρθε το ΜΤV και μετά μπήκαν στη μπίζνα όλοι.
Πως νομίζεις πως έγιναν οι Τρύπες και όλα τα υπόλοιπα ? Που βρέθηκε η Virgin με διευθυντή το Πετρίδη?
Αυτός που έχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΑΒΑΣΗΣ ή αλλέως DI DI music και τα σημαντικότερα φεστιβάλ μέχρι και σήμερα Μαλακάσες κλπ, ήταν ένας τύπος ονόματι Λώρης-μετά χώρισε με τη γυναίκα του και έφτιαξαν 2 εταιρίες χωριστές- που έσκαγε στο Πήγασο τη μια σεζόν με μια καπαρντίνα και λιγδιαμένο μαλλί σα κάτι επιδειξίες χαχαχαχαχα και μετά, να τα λάιβ και να η δισκογραφική και πάρε και τα φεστιβάλ κλπ.
Ταίριαξε η συγκυρία, τα κόζια και η γεωγραφία. Εκείνα τα χρόνια οι μετακινήσεις ήταν δύσκολες, ότι συνέβαινε, συνέβαινε Εξάρχεια, βαριά Κυψέλη, παραέξω δεν είχαμε αυτοκίνητα να πάμε, άντε μερικοί παπάκια, οπότε μαγαζιά σα το Σκιάχτρο πχ στο Φάληρο, δεν μπόρεσε ΠΟΤΕ να μαζέψει κόσμο και να γίνει στέκι, παίζαμε και ήμασταν ο ιδοκτήτης η γυναίκα του και τέλος.
Τότε όποιος έπαιζε μουσική πέριξ των Εξαρχείων, πλην φρικιών μαμπεμπεγοζγκόνιδων είχε θεατές.
Τη ίδια εποχή, έζησα και τη Σαλονίκη, που σπούδαζα, απλά ΟΛΑ τα ΣΚ ήμουν Αθήνα για τη παρέα και το γκρούπ, κάπως έτσι ήταν και εκεί

Ο Πήγασος σα λαιβάδικο λειτούργησε ΜΙΑ σεζόν με Ντάνη και Κουτσούμπα ιδιοκτήτες. Την επόμενη χρονιά δούλεψε σα Φαέθων με ντιτζειλίκια απ τους δημοσιογράφους-παραγωγούς και την επόμενη αν θυμάμαι καλά 87, άνοιξε το Ρόδον. Ο Ντάνη αν θυμάμαι καυλά δούλευε στο αριστερό μπαρ του Ρόδον. Το Ρόδον το άνοιξαν τα λεφτά του Υιού Μπόμπολα κατόπιν υποδείξεων των μουσικών παραγωγών που πλέον είχαν γίνει και ιδιοκτήτες εταιριών διοργάνωσης συναυλιών και δισκογραφικών εταιριών. Ο Κουτσούμπας μετά το Φαέθωντα και πάλι για μια σεζόν δούλεψε ένα μαγαζί δίπλα στο ΒΟΞ ονόματι 127db ένα παραδοσιακό διόρωφο που αν δεν του το έκλειναν θα είχαμε κατέβει ισόγειο, τόσο ερείπιο που ήταν, λίγο μετά πήρε το ΑΝ και τελευταία τον είδα πριν 20 χρόνια με ένα επαιτάδικο που έβαζε μόνο μουσική κάπου στη πλατεία

Εκείνα τα χρόνια που λέει ο Παράγκας, εγώ έμενα στην Κυψέλη και είχα πάει στον Πήγασο δύο φορές, μία για να δω τους Blue Light, και μία για να δω τους Last Drive.

Αλλά, σε γενικές γραμμές, δεν μου αρέσει να ακούω μουσική με αγνώστους μου για παρέα, πάντα μου την έσπαγε, οπότε (στο Ρόδον π.χ.) δεν πήγα ποτέ.

Υπήρχε και το HYMA κάπου στη Μεσογείων αν θυμάμαι καλά, εκεί είχα πάει για να δω τον Cave (κακή περίοδος του).

Ωραία χρόνια αυτά, κατά καιρούς αναρωτιέμαι τι να απέγιναν όλοι αυτοί που "ξεραμε" τότε.

λίγο μετά πήρε το ΑΝ και τελευταία τον είδα πριν 20 χρόνια με ένα επαιτάδικο που έβαζε μόνο μουσική κάπου στη πλατεία
Δεν ήταν επαιταδικο μπαράκι ήταν Dr Feelgood και το είχε ο ίδιος.

Δεν ήταν επαιταδικο μπαράκι ήταν Dr Feelgood και το είχε ο ίδιος.
Εννοούσα πως δεν είχε λάιβ, όχι πως έκανε τον Ντι τζέι, λάθος διατύπωση. Ναι το Dr Feelgood ήταν. Είχα ήδη ξεκόψει απ τη πλατεία απ τα πρώτα χρόνια του 90, όταν και παίξαμε τελευταία φορά το 91 αν θυμάμαι καλά στο ΑΝ επί Κουτσούμπα, ε δεν άντεχα τώρα να πάω στο Φιλγκουντ να βλέπω ετεροχρονισμένα μαστουρωμένους πάνκιδες, πλέον ήταν παρηκμασμένα τα Εξάρχεια και όσο πέρναγαν τα χρόνια φοβόσουν και να κυκλοφορήσεις. Τελευταία μεταξύ 07-2011 περνάγαμε κανά Σάββατο μεσημέρι απ το ''στέκι μεταναστών'' δίπλα σε ένα καφέ με το Μήτσο και ένα παρεάκι, αλλά ποτέ βράδυ. Γενικά ΠΟΤΕ δεν μπόρεσα τα φρικιά και τη πρέζα, αλλά και οι φουνταίοι κατεστραμμένοι ήταν ως επί το πλείστον.

Εκείνα τα χρόνια που λέει ο Παράγκας, εγώ έμενα στην Κυψέλη και είχα πάει στον Πήγασο δύο φορές, μία για να δω τους Blue Light, και μία για να δω τους Last Drive.

Αλλά, σε γενικές γραμμές, δεν μου αρέσει να ακούω μουσική με αγνώστους μου για παρέα, πάντα μου την έσπαγε, οπότε (στο Ρόδον π.χ.) δεν πήγα ποτέ.

Υπήρχε και το HYMA κάπου στη Μεσογείων αν θυμάμαι καλά, εκεί είχα πάει για να δω τον Cave (κακή περίοδος του).

Ωραία χρόνια αυτά, κατά καιρούς αναρωτιέμαι τι να απέγιναν όλοι αυτοί που "ξεραμε" τότε.
Ο Σωκράτης Παπαχατζής ( μπλου λάιτ) ήταν καυλός, αλλά έφαγε και το σχετικό σπρωξιματάκι απ τους δημοσιογράφους-παραγωγούς. Πως αλλιώς νομίζεις πως θα έβγαζε δίσκο ένας μονόχνωτος σνομπ αντικοινωνικός τύπος σα το Σωκράτη. Είχε μερικά καταπληκτικά τραγούδια, κυκλοφορούσε μάλιστα μια φήμη, ή μήπως είχε γραφτεί και στο Ηχο... που έλεγε ο Ζήλος πως ο Σωκράτης έχει ένα συρτάρι γεμάτο υπέροχα τραγούδια. Πως νομίζεις πως έκανε και συναυλία στο Ρόδον πρώτο όνομα με μπάντα που του μάζεψαν όποιον καλύτερο μουσικό κυκλόφορούσε τότε στα πέριξ και μάλιστα υπάρχει και στο Σωλήνα, αφού τη μαγνητοσκόπησε η τότε ΕΤ-2

Λαστ Ντράιβ. Αν θυμάμαι καλά έπαιξαν 2 μόνο φορές, όσες κι εγώ, απλά αυτοί έπαιξαν σε κοντινές ημερομηνίες, τέλη Χειμώνα, αρχές Άνοιξης λίγο πριν κατεβάσει ρολά ο Πήγασος. Το μαγαζί λόγο του ότι έπαιζαν 2 γκρουπ ΚΑΘΕ βράδυ είχε σχηματίσει ένα φανατικό κοινό που πήγαινε καθημερινά κι ας μη γνώριζε τα γκρουπ που θα έβλεπε. Δημιουργήθηκε βέβαια ένα παρεάκι συγκροτημάτων που έπαιζαν πιο τακτικά και έγιναν και φίλοι Anti Tropau council-Femme Ftale-Moist Device- και οι De traces. Ένα βράδυ λοιπόν και απ το πουθενά χωρίς να τουςε ξέρει κανείς μας, σκάνε μούρη καμιά 200ρια ροκαμπίλια απ το Περιστέρι, αυτοί είχαν όντως το κοινό τους πριν τους μάθει ο υπόλοιπος κόσμος. Σα πεθαμένοι ροκαμπιλάδες είχαν πρωτοεμφανιστεί. Για μένα ήταν πάντα μια υπερτιμημένη μπάντα με απαράδεκτο ντράμερ, που προς τιμή τους όμως το κράτησαν καθότι ήταν παρεάκι τους

Αν και δεν είχα ποτέ ιδιαίτερες παρτίδες με κανέναν πλην του τραγουδιστή των Anti Tropau που ένα φεγγάρι έπαιζε και με μας και τον βρήκα και πριν 10-15 χρόνια μόνιμα εγκατεστημένο στη Σύρο, μαθαίνω νέα διαφόρων από μια ομάδα του Φατσοβιβλίου, καλά μη φανταστείς και τπτ συνταρακτικό πλην του ότι ο τραγουδιστής της Γενιάς του χάους που πέθανε πριν κάτι χρόνια διετέλεσε σύμβουλος της Φώφης Γενηματα. Το λέω αυτό γιατί ο σχωρεμένος, όποτε με πετύχενε τότε, με αποκαλούσε εχθρό του λαού χαχαχαχαχαχα

Βασικό συστατικό της επιτυχίας της εποχής ήταν πως οι μάγκες, έβαλαν το Μπόμπολα και αγόρασε -αν θυμάμαι καλά- τον Ηχώ FM και απέκτησαν και ραδιόφωνο τον Ρόδον FM όπου έκαναν πρόγραμμα όλοι αυτοί του Ήχου. Κάπου εκεί προς τα τελειώματα του Ρόδον ο Θοδωρής Μανίκας που ήταν χωμένος στη δημιουργία του κλαμπ, έγραψε μέχρι και σήριαλ που παίχτηκε στο Μεγκα του Μπόμπολα το Είμαστε στον αέρα. Η όλη κατάσταση ήταν καλοκουρδισμένη και έπεσε στη σωστή ώρα και το σωστό χρόνο

Βασικό συστατικό της επιτυχίας της εποχής ήταν πως οι μάγκες, έβαλαν το Μπόμπολα και αγόρασε -αν θυμάμαι καλά- τον Ηχώ FM και απέκτησαν και ραδιόφωνο τον Ρόδον FM όπου έκαναν πρόγραμμα όλοι αυτοί του Ήχου. Κάπου εκεί προς τα τελειώματα του Ρόδον ο Θοδωρής Μανίκας που ήταν χωμένος στη δημιουργία του κλαμπ, έγραψε μέχρι και σήριαλ που παίχτηκε στο Μεγκα του Μπόμπολα το Είμαστε στον αέρα. Η όλη κατάσταση ήταν καλοκουρδισμένη και έπεσε στη σωστή ώρα και το σωστό χρόνο
Δεν πιστεύω ότι αυτά που λες τα ξέρεις πρώτο χέρι. Στα υπαγορεύει ο Τάκης.

Εννοούσα πως δεν είχε λάιβ, όχι πως έκανε τον Ντι τζέι, λάθος διατύπωση. Ναι το Dr Feelgood ήταν. Είχα ήδη ξεκόψει απ τη πλατεία απ τα πρώτα χρόνια του 90, όταν και παίξαμε τελευταία φορά το 91 αν θυμάμαι καλά στο ΑΝ επί Κουτσούμπα, ε δεν άντεχα τώρα να πάω στο Φιλγκουντ να βλέπω ετεροχρονισμένα μαστουρωμένους πάνκιδες, πλέον ήταν παρηκμασμένα τα Εξάρχεια και όσο πέρναγαν τα χρόνια φοβόσουν και να κυκλοφορήσεις. Τελευταία μεταξύ 07-2011 περνάγαμε κανά Σάββατο μεσημέρι απ το ''στέκι μεταναστών'' δίπλα σε ένα καφέ με το Μήτσο και ένα παρεάκι, αλλά ποτέ βράδυ. Γενικά ΠΟΤΕ δεν μπόρεσα τα φρικιά και τη πρέζα, αλλά και οι φουνταίοι κατεστραμμένοι ήταν ως επί το πλείστον.
Δεν υπάρχουν πλέον τα Εξάρχεια που ήξερες. Τα νίκησε ο καπιταλισμός. Πλέον είναι τόσο τουριστικά όσο στου Ψυρρή.Χωρις κλαμ χωρίς τίποτα. Μόνο φαγαδικα για τουρίστες. Μόνο το ΑΝ έχει μείνει.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back