Λιωμένο Παγωτό (;)

Trolley

Computer Tech
Λύσεις
2
Πόντοι
1,003
Βάλανε πριν λίγο στο ραδιόφωνο το "Λιωμένο Παγωτό" από τα "Ξύλινα Σπαθιά", το οποίο είχα καιρό να ακούσω. Μπήκα στο Youtube να βρω κανά σχετικό βιντεάκι (εύκολο), οπότε πέφτω στο παρακάτω σχόλιο, κάτω από κάποιο βίντεο:

Πρέπει να ενημερώσω για όσους δεν ξέρουν ,αυτο το τραγούδι δεν είναι ενα χαρούμενο καλοκαιρινό τραγούδι. Μιλάει για τα ναρκωτικά,το ''λιωμένο παγωτό'' είναι το αίμα που τρέχει από τη φλέβα, αναμιγμένο με ηρωίνη και "κολλάει στο χέρι". Απλα το λέω,έτσι,για να καταλάβουν μερικοί το πραγματικό νόιμα αυτου του τραγουδιού!=)

.. ενώ είχα τελείως διαφορετική (και πολύ ξεκάθαρη) αντίληψη για το τι σημαίνει "Λιωμένο Παγωτό", στο τραγούδι.

Το έχετε σκεφτεί; Για ποιο πράγμα νομίζετε ότι μιλάει;

:)

Α.. και το σχετικό βίντεο:

Χμμμ... Ενδιαφέρον. Δεν είχα ακούσει σχετικά. Από τις δυναμικές του τραγουδιού όμως, δεν νομίζω...

RayDTutto είπε:
Χμμμ... Ενδιαφέρον. Δεν είχα ακούσει σχετικά. Από τις δυναμικές του τραγουδιού όμως, δεν νομίζω...
Δεν είχες ακούσει το τραγούδι, εννοείς;

Έχουν γράψει και μερικά ακόμη πολύ καλά.

είναι το αίμα που τρέχει από τη φλέβα, αναμιγμένο με ηρωίνη
εμενα παλι η μακαριτισα η γιαγια μου το 1980  ορκιζονταν οτι ειχε δει στη γειτονια εναν...ναρκοσυλλεκτη που χτυπουσε το...χασισι στη φλεβα...δεν ξερω αν ελεγε αληθεια..το εψαξα για λιγο αλλα μετα κουραστηκα,ημουν τοτε και καψουρης με μια συμμαθητρια μου,που καιρος για ερευνες.......

Εχει γραψει θες να πεις,ο Παυλιδης.ΜΕΓΑΛΟΣ τραγουδοποιος,απο τους καλυτερους (ισως και Ο καλυτερος) που εχει βγαλει η μοντερνα εναλλακτικη ηλεκτρικη μουσικη της Ελλαδας.Εξωφρενικο ταλεντο το παλικαρι,τελειως εξωγηινος για τα ελληνικα δεδομενα.

Αλεξανδρούπολη. Αρχές καλοκαιριού.

Ο Audiοkostas στρατιώτης (κατά το ο Καραγκιόζης φούρναρης).

Έχω σιχαθεί (όντας 13 μήνες στον Έβρο και ήθελα άλλους 3) τους υπόλοιπους που πάνε για φραπέ και μιλάνε για τα ίδια και τα ίδια (βύσμα, υπηρεσίες, μετάθεση, χώσιμο, εμπλοκή και άλλα ενδιαφέροντα) και έχω κατέβει παραλία και ρεμβάζω σόλο με ένα παγωτό, τσιγάρα, βιβλίο και ένα ραδιοφωνάκι.

Και βέβαια παίζει το συγκεκριμένο τραγούδι.............

Τι με νοιάζει εμένα γιατί το γράψανε, το βίντεο που παίζει στο μυαλό μου όταν το ακούω, είναι το προαναφερθέν. ;)

ναι καλα, ειναι RAWK το κομματι και αμα εισαι RAWK ή για τις διαλυμενες ανθρωπινες σκεσεις, ή για τις παλιες σου γκομενες που σε παρατησαν, βολευτηκανε και καλοπαντρευτηκανε, ή για πρέζα ή για τους ξεπουλημενους πολιτικους θα μιλας.

κατα τα αλλα, εγω εχω να πω το εξης. bollocks.

:)

Ποτέ δεν άκουγα 'Ξύλινα Σπαθιά' αλλά πιστεύω ότι αυτό το κομμάτι κάηκε* από τη μεγάλη επιτυχία και τη τόσο μαζική απήχηση που βρήκε. Είναι ένα πολύ καλό κομμάτι το οποίο, εύλογα, πολύς κόσμος δικαιολογημένα θα σιχάθηκε να ακούει (πριν δέκα-δεκαπέντε χρόνια)

* Αν έπαιζα σε cover band δεν θα ήθελα να το συμπεριλάβω στο ρεπερτόριο

Superfunk είπε:
Εχει γραψει θες να πεις,ο Παυλιδης.ΜΕΓΑΛΟΣ τραγουδοποιος,απο τους καλυτερους (ισως και Ο καλυτερος) που εχει βγαλει η μοντερνα εναλλακτικη ηλεκτρικη μουσικη της Ελλαδας.Εξωφρενικο ταλεντο το παλικαρι,τελειως εξωγηινος για τα ελληνικα δεδομενα.
Γιατί, ω.. γιατί ήμουν ΒΕΒΑΙΟΣ ότι θα το γράψεις;

(διότι ισχύει, μάλλον).

κατα τα αλλα, εγω εχω να πω το εξης. bollocks.
Ειδήσεις έβλεπες;

Το βαθύτερο νόημα του τραγουδιού φέρνουν στο φως οι Ανώριμοι

Anwrimoi - SOS ap'to WC (Liwmeno Pagwto Parody)
Περιμένω υπομονετικά την παρέμβασή σου και στο thread για τα blues της Αν. Αττικής.

Όντως είναι πολύ καλός, ιδίως στιχουργός. Προσωπικά πάντως τον προτιμώ με τους B Movies.

sfaku είπε:
Όντως είναι πολύ καλός, ιδίως στιχουργός. Προσωπικά πάντως τον προτιμώ με τους B Movies.
και εγω.

trolley είπε:
Δεν είχες ακούσει το τραγούδι, εννοείς;

Ε όχι δα... Και μην έχεις ακούσει Σπαθιά, αυτό το έχεις ακούσει.

Δεν είχα ακούσει σχετικά (με την ερμηνεία αυτή των στίχων).

Μπα... αυτό με το αίμα και την ηρωίνη που κολλάει πολλοί λίγοι πρέπει να το ξέρουν και εγώ πρώτη φορά το ακούω.

Το κομμάτι αυτό έχει μείνει ως κλασσικό καλοκαιρινό από το '97 που κυκλοφόρησε μάλλον πολλοί δεν το πιάσανε το νόημα χεχε...

Κάποτε είχα διαβάσει μια συνέντευξη του Παυλίδη , δεν θυμάμαι που, στην οποία έλεγε ότι τον ενοχλεί που το «Λιωμένο Παγωτό» πλέον έχει εισχωρήσει στον χώρο των μπουζουκιών και παίζεται συχνά - πυκνά εκεί. O λόγος είναι ότι όταν το έγραψε (συνέχιζε στη συνέντευξη) αυτό σήμαινε κάτι για αυτόν και τώρα με αυτές τις πρακτικές είναι σαν να «ξευτελίζεται» το κομμάτι. Νομίζω δε ότι (είχε πεί) ότι το εμπνεύστηκε όταν ένα καλοκαίρι όλοι είχαν φύγει και είχε μείνει μόνος του στη Θεσσαλονίκη κ.λ.π. κ.λ.π. Όλα τα άλλα μάλλον είναι nonsense.  8)

θα ήθελα να δω τη φάτσα του παυλίδη όταν άκουσε/είδε αυτό....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back