line6 vs boss vs vox

sandiago

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Θέλω να αγοράσω μια αξιοπρεπη πεταλιερα και σκεφτομαι για χ3 kapoia gt i kapoia apo ti vox se i le poia einai h kaliterh??

αν ψάξεις λίγο θα βρεις άπειρες συζητήσεις για αυτές τις πεταλιέρες, συγκρίσεις, χαρακτηριστικά, καταλληλότητα για το Α ή Β είδος μουσικής... υπομονή να έχεις να διαβάζεις

μάλιστα θα είναι γραμμένες στα ελληνικά και θα τις διαβάσεις πιο εύκολα

sandiago είπε:
Θέλω να αγοράσω μια αξιοπρεπη πεταλιερα και σκεφτομαι για χ3 kapoia gt i kapoia apo ti vox se i le poia einai h kaliterh??
η καλυτερη θα ειναι αυτη που θα επιλεξεις εσυ,πριν αγορασεις ομως δοκιμασε τες ολες να εχεις μια αποψη παραπανω συμφωνα με αυτα που διαβασες στο Νοιz..

Συνοπτικά γνωριζει ΄καποιος ποια ειναι τα δυνατα χαρτια της κάθε μιας απο αυτές. π.χ. που υπερτερει η line 6?

Για να σε βοηθήσουμε ουσιαστικά, θα ωφελήσει να μας πεις:

α) περίπου τι παίζεις

β) περίπου τι ζητάς από μια πεταλιέρα

γ) τι εμπειρία έχεις από εφέ και πεταλιέρες μέχρι τώρα

Εγώ εδώ και καιρό έχω ενα x3 live και δεν έχω ασχοληθεί πέρα από τους default ήχους οπότε από εμπειρία δεν έχει κάτι σοβαρό να πω ακόμα.

Χοντρικά η Line 6 είναι γνωστή για το amp & effects modelling, καθώς και το direct recording/playing. Η x3 συγκεκριμένα προσφέρει τη δυνατότητα να έχεις 2 signal paths για το σήμα σου συγχρόνως, δηλ. να έχεις ήχο δυο διαφορετικών συνδυασμών εφέ+ενισχυτών συγχρόνως. Παίρνει και μικρόφωνο.

To tonelab ήταν τεράστια επιτυχία με την έκδοση SE που είχε κατασκευή Leopard, 2 footcontrollers και ωραία εφέ. Από κει και πέρα διατηρεί τη φήμη σαν στιβαρή πεταλιέρα με πολύ καλά εφέ.

H Boss έχει μια παράδοση να δίνει απίστευτες παραμέτρους για να βγάλεις ήχο αλλά η παγίδα είναι οτι θέλει συνήθως περισσότερη μελέτη και ψάξιμο να βγάλεις αυτό που θες.

Ως χρήστης της BOSS GT-10, θα συμφωνήσω ότι θέλει πολύ διάβασμα. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι εντυπωσιακό κατ' εμέ.

Σαφώς, όποιος έχει την υπομονή να μάθει τις GT επιβραβεύεται από απίστευτο αποτέλεσμα.

Jasemeister είπε:
To tonelab ήταν τεράστια επιτυχία με την έκδοση SE που είχε κατασκευή Leopard, 2 footcontrollers και ωραία εφέ. Από κει και πέρα διατηρεί τη φήμη σαν στιβαρή πεταλιέρα με πολύ καλά εφέ.
+1 για τη στοιβαρότητα του τονλαμπ.....

ειναι σα τανκ το γ@@@@νο...γυρνώντας χθές από τους bad religion – τύφλα -  το κλώτσησα κατά λάθος και ξεράθηκα στο πόνο….. ::)

gpiad είπε:
η καλυτερη θα ειναι αυτη που θα επιλεξεις εσυ,πριν αγορασεις ομως δοκιμασε τες ολες να εχεις μια αποψη παραπανω συμφωνα με αυτα που διαβασες στο Νοιz..

Αυτο ειναι και λιγο παγιδα γιατι δεν πιστευω οτι σε 5 λεπτα ουτε ακομα και 1 ωρα εαν κατσεις δεν θα καταλαβεις τιποτα ιδιαιτερο με αποτελεσμα να απορριψεις ή να δεχθεις καποια πεταλιερα ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑς ΤΗΝ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙ.......Συνηθως συμπερασμα βγαζεις αφου εχεις ασχοληθει ιδιατερα με αυτην που κατα τυχη θα διαλεξεις ή θα σου πουνε δυστυχως.Εκτος βεβαια εαν πεσεις σε κανεναν πωλητη γατο που ξερει τι κανει(πραγμα χλωμο) εχει ετοιμασει αυτος καποιους ηχους με τον εκει εξοπλισμο(που και αυτο ειναι παγιδα) και παρεις μια ιδεα.Η καλυτερη λυση θα ητανε να ειχες καποιους γνωστους που να εχουνε τα συγκεκριμενα μηχανηματα(εστω ενα ο καθενας )και να πηγαινες εκει να τα ακουσεις.Ββεβαια ουτε αυτο ειναι εγκυρο 100%.Τεσπα για μενα παιρνεις καποια στην τυχη τουλαχιστον ομως να εχουν ακουστει καποια καλα σχολια ,που για ολες αυτες εχουνε ακουστει και παιρνεις τον δρομο σου......στο τελος θα καταλαβεις εαν σου κανει ή οχι......βεβαια θα εχουνε περασει σιγουρα 1-2 χρονια... ;D

συμφωνώ με τον ignantio

εγώ επέλεξα ως εξής:

-κατέβασα τα manual απο όλες τις υποψηφιες και τα έλιωσα στο διάβασμα

-έλιωσα στο διάβασμα επίσης το harmony central (πολύ καλός τρόπος για να βγάλεις συμπεράσματα για βλάβες ανθεκτικότητα κλπ)

-το νοιζ το είχα ήδη λιώσει ;D ;D

-λιώσιμο στο youtube να ακουσεις δειγματα και να δεις πως λειτουργει, interface κλπ

-αναθεωρείς και οργανώνεις όλα τα παραπάνω, ύστερα συγκρίνεις την κάθε πεταλιέρα με τις δικές σου ανάγκες

-πας και αγοράζεις και ακόμα κι αν απογοητευτείς στην αρχή (όπως κι εγώ με την RP) ωστόσο εμπιστεύεσαι την έρευνα που έκανες και δεν τα παρατας, θα δεις πως στο τέλος όλα θα ταιριάξουν

πιστεύω πως αν κάνεις τα παραπάνω, δύσκολα να κάνεις λάθος επιλογή (ουτως η άλλως και στα ζάρια να το έπαιζες, πάλι στο τέλος θα βολευτεις)

το πιο δύσκολο βήμα είναι το τελευταίο που γράφω, θέλει υπομονή

στην τελική διαλέγουμε την πεταλιέρα που μας ξενερώνει λιγότερο ;)

Ακριβώς επειδή ειναι δυσκολο να καταλαβεις προσπαθω τουλαχιστον να ακουσω καποιες αποψεις απο ατομα που τις εχουν για πολυ καιρό.

Εμενα με ενδιαφερει το direct recording, τα εφε τα πολλά και τα περιεργα θα ελεγα οτι μου ειναι ψιλο αδιαφορα, με ενδιαφερει, να υπαρχουν στιβαρα lead και κοφτα overdrive/ kai blues shredding, χωρις να βέβαια να σου δινεται εντυπωση οτι παραειναι σιλικονη- πλασματικό αυτό που ακους- στα πλαισια μιας πεταλιερας βεβαια παντα.

Μια ερώτηση αυτές οι πεταλιερες εχουν ολες δικη τους καρτα ηχου ή προενισχυση λαμπας.??

Η προηγουμενη πεταλιερα μου ηταν digitech, kai θελω κατι πιο επαγγελματικό και οσο γινεται  διαφορετικό δεν ξέρω αν θα ηθελα να παρω ξανα digitech, εκτος αν υπαρχει κατι καλυτερο απο τα προηγουμενα ή που τα κοντραρει στα ισια.Για την gt6 τι γνωμη εχετε πωλειται και μια στο νοιζ.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Eπειδη εχω την Gnx2 μπορω να σου πω οτι δεν συγκρίνεται με rp1000.

Eδω παιζει το GSP 1101(ιδιο με rp σε ηχο) σε marsall τελικο.Το εβαλα πιο πολυ για το οτι θες κατι πιο επαγγελματικο....

Σε ενδιαφέρει μόνο για ηχογράφηση ή μέσα σε όλα τα άλλα θα κάνεις και αυτό?

Μήπως σε βολεύει καλύτερα κάτι σε Guitar Rig ή γενικά σε software?

Σκέψου πως αν ηχογραφήσεις έναν ήχο στεγνό, μετά μπορείς να αλλάξεις ότι θες. Αν τον ηχογραφήσεις με τον ήχο που βγάζει η πεταλιέρα (όσο καλός ή κακός είναι) τότε θα μπορείς να αλλάξεις ελάχιστα πράγματα (EQ και να προσθέσεις κανένα εφέ).

ginargiros είπε:
Μήπως σε βολεύει καλύτερα κάτι σε Guitar Rig ή γενικά σε software?

Σκέψου πως αν ηχογραφήσεις έναν ήχο στεγνό, μετά μπορείς να αλλάξεις ότι θες. Αν τον ηχογραφήσεις με τον ήχο που βγάζει η πεταλιέρα (όσο καλός ή κακός είναι) τότε θα μπορείς να αλλάξεις ελάχιστα πράγματα (EQ και να προσθέσεις κανένα εφέ).
Αυτήν την απορία είχα και εγώ. Γενικότερα, ίσως θα βοηθούσε κάποια στιγμή ένα συγκριτικό Direct recording μεταξύ TL/POD/RP/GT κλπ. Πάντως, εαν δεν είσαι guru, δύσκολα θα πετύχεις καλύτερο αποτέλεσμα από φυσικό set-up (κιθάρα - "καλός" ενισχυτής - "καλό" μικρόφωνο κλπ) με direct recording.

Πιστεύω πως ισχύει το εξής. Είναι πιο εύκολο να βγάλεις έναν καλό ήχο με emulation αλλά ο ήχος που θα βγάλεις με κανονικά μηχανήματα είναι πολύ καλύτερος. Αυτό ισχύει στα drive κυρίως. Στα καθαρά είναι λίγο πιο απλά τα πράγματα αλλά πάνω από όλα μετράει ο μουσικός ;). Προσωπική άποψη όλα αυτά.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ως κατοχος των : boss gt8 , line6 pod x3 live και vox le σου προτεινω χωρις φοβο και παθος την εξης: BOSS GT... και σιγα την δυσκολια που εχει...σε μια μερα με λιγο διαβασμα βγαζεις ηχαρα εκτος αν εισαι αμπαλος γενικως...τα καλυτερα εφφε και απο τις 3, απεριοριστες δυνατοτητες, απιστευτο chip simulator (cosmos 2) , καλα γκαζια για ολα τα γουστα...τι αλλο θες?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back