Limpin Express-First Act... (rock & blues album release)

AndyC

Νέο μέλος
Πόντοι
16

Επιτέλους μετά από πόνο, κλαυθμό, οδυρμό, δισκοκήλες, χειρουργεία (άσχετα δισκοκήλης...) παυσίπονα, μετακομίσεις εκτός Αθήνας, ασυμφωνίας με κάποιο label και άλλα τινά, "χαριτωμένα" απρόοπτα, ήρθε η ώρα της ανακουφιστικής εκπνοής, συνοδευόμενης απο λαγνεία και ηδονή. Τουλάχιστον για εμάς...

Ύστερα λοιπόν από κάτι λιγότερο από δύο χρόνια ύπαρξης, οι Limpin Express, κυκλοφορούμε το πρώτο μας album με τίτλο  "First Act…" το οποίο αν και ήταν έτοιμο από τον Δεκέμβρη και κάποιοι φίλοι είχαν ενημερωθεί για κυκλοφορία γύρω στα τέλη Γενάρη, καθυστέρησε λόγω των προαναφερόμενων συμβάντων.

Το ακουστικό μέρος ηχογραφήθηκε στις 4 & 5 Ιουλίου, ενώ τα sessions για το ηλεκτρικό ξεκίνησαν στις 2 Νοέμβρη και όλο το project τελείωσε στις 15 του ίδιου μήνα όπου και προχώρησε για mastering.

Η ηχογράφηση έγινε στα Unreal Studios στη Νέα Σμύρνη και το mastering στα Sweetspot Studios από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο.

Τελικώς, λόγω μη συμφωνίας με κάποιο label ή εταιρεία, προχωρήσαμε σε ανεξάρτητη κυκλοφορία.

Η κοπή έγινε στην Αγγλία από την D-Wiz και το album θα είναι διαθέσιμο σε cd από τις 20 Απριλίου, ενώ μπορείτε ήδη να το βρείτε σε ψηφιακή μορφή (mp3/flac/wav) μέσω των:

http://limpinexpress.bandcamp.com/

http://www.cdbaby.com/cd/limpinexpress

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους:

Alex Ketenjian – sound engineer

Adam Slater – φωτογραφίες εξωφύλλων

Michael Dotson για την συμμετοχή του και παραχώρηση του "Travelin’ Blues"

Μανώλη Αγγελάκη για την ηθική υποστήριξη και υλική βοήθεια

Δημήτρη Επικούρη για τη συνεργασία στους στίχους του Granpa Said

και φυσικά τον "Tool"...  ;D

Εντός ολίγων ημερών θα ανακοινωθεί ημερομηνία και μέρος όπου θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του album.

Για οποιαδήποτε επικοινωνία με την μπάντα μπορείτε να μας βρείτε στο e-mail:

[email protected]

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Ε, ναι λοιπόν, επιτέλους τα παραλάβαμε χθες...

Free full size preview δείγματα στο

http://limpinexpress.bandcamp.com/  και  https://soundcloud.com/limpinexpress

albums_sml.jpg

Μπράβο στον Αντρέα και τη μπάντα του.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ δουλειά.

Υψηλής αισθητικής και με πολύ μεράκι.

Και μουσικά είναι ακόμα καλύτερα.  ;D

Αντρέα το CD από κοντά (δεν το συζητώ) και θα το "βρέξουμε".

Και πάλι μπράβο στα παιδιά.

ΥΑΥ!

Παιδιά, δεν είναι το στυλ μου, αλλά ήταν πολύ ωραία! Θα αγοράσω κι εγώ το CD... ;) Αυτό το "από κοντά" τι είναι πάλι;

Nikolas είπε:
Θα αγοράσω κι εγώ το CD... ;) Αυτό το "από κοντά" τι είναι πάλι;
Νομίζεις ότι θα αγόραζα το δικό σου CD από οιονδήποτε δικτυακό τόπο;  ;)

Πραγματικά KICK-ASS!!  ;) Πώς ακριβώς μπορώ να πάρω το Cd όταν κυκλοφορήσει??

Congrats again and keep rocking!  :)

Τιμή μου να βάζω λίγο πλάτη όπου μπορώ όχι μονάχα για το blues αλλά και για το φίλο μου τον Αντρίκο τον Καστανάκη, μεγάλo παιχταρά και πολύ αξιόλογο bluesman.

Έχει δίκιο ο Κώστας. Το πράγμα θέλει "βρέξιμο".

Η νέα γενιά του εγχώριου blues είναι πολύ αξιόλογη και πολλά υποσχόμενη.

Μπράβο στα παιδιά. Φιλιά και στο Βάγγο, τον καταπληκτικό ντράμερ της μπάντας.

Keep bluesin'

Οτι ακουσα ειναι εξαιρετικο.

Δυνατα κομματια με ωραια ριφφς οπως το big mistake και το right from wrong(τι ωραια -αλα Robin Trower-εισαγωγη ειν'αυτη) ,in your face και γκρουβατα,ωραιες slide και καλο παιξιμο.

Μπραβο αδελφια!

Επιτέλους μια μπάντα που παίζει τα Blues και έχει άποψη, διαφορετική προσέγγιση, φρέσκιες ιδέες, μια μπάντα που δεν ακούγεται ίδια με τις εκατοντάδες μπάντες που παίζουν Blues, με ένα δικό της ύφος.

Καταρχήν ευχαριστούμε ειλικρινά άπαντες για τα καλά σας λόγια.

Πάντα ήταν σχετικά δύσκολο να ζεις από τη μουσική, πλέον ίσως και λίγο περισσότερο...

Δισκογραφικά, κάθε μπάντα χωρίς (ή και με, κάποιες φορές...) εταιρεία/label για τη σχετική προώθηση και βοήθεια, στην καλύτερη περίπτωση να κάνει μια απόσβεση των χρημάτων που έχει δώσει για μια παραγωγή.

Όταν όμως βλέπεις μια ανταπόκριση, ακόμα και μικρή, η ηθική ικανοποίηση που έρχεται με την αποδοχή του αποτελέσματος από άγνωστο κόσμο (καθώς πάντα είναι πιο αντικειμενικοί από φίλους) αντισταθμίζει και υπερκαλύπτει κάθε "θυσία", χρονική, υλική και γενικώς...

Ευτυχώς τον τελευταίο καιρό, βλέπω (και βλέπουμε με τους υπόλοιπους συμπαίκτες) πως αρκετές μπάντες σκέφτονται έτσι και συνεχίζουν παρά τις όποιες δυσκολίες.

audiokostas είπε:
από κοντά και θα το "βρέξουμε".
πλέον δεν τρέχουμε ούτε ανησυχούμε για artwork, mastering, κοπές και τα σχετικά...

είμαι σχετικά free όποτε θες κανονίζουμε να κάνουμε πράξη το σχετικό ποίημα του bukowski... ;D

Παιδιά, δεν είναι το στυλ μου, αλλά ήταν πολύ ωραία!
Αυτό μας χαροποιεί περισσότερο.

Άνθρωποι που δεν είναι και τόσο fan του blues ή του classic rock, να τους αρέσει η δουλειά μας...

Thanks Nikola

Πώς ακριβώς μπορώ να πάρω το Cd όταν κυκλοφορήσει??
Ευχαριστούμε αδερφέ.

Στην ουσία κυκλοφορεί ήδη από σήμερα.

εάν θέλεις και όποιος άλλος φυσικά, μπορεί να μας στείλει στο: [email protected] ώστε να συνεννοηθούμε καλύτερα και κανονίζουμε από εκεί, είτε πρόκειται για Αθήνα ή και για επαρχία.

Αλλιώς σίγουρα διατίθεται στα live μας και όπου να'ναι, επιλεκτικά σε κάποια (λίγα) δισκοπωλεία.

Η νέα γενιά του εγχώριου blues είναι πολύ αξιόλογη και πολλά υποσχόμενη.
Εννοείται και ευτυχώς υπάρχουν και ως κοινό περισσότεροι ενδιαφερόμενοι σε σχέση με παλιότερα.

Το βρέξιμο επιβάλλεται και πολύ έχουμε καθυστερήσει Μήτσο.

Ο Βαγγέλης επίσης σε χαιρετά από τα Σέρρας...

@gvour

Thanks bro, είμαι φαν και του Trower και του Hendrix μα κυρίως του univibe... ;D

@fusiongtr

Ευχαριστούμε gtr,

αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι δεν ακούμε όλοι ακριβώς τα ίδια πράγματα οπότε κάθε αποτέλεσμα είναι μια μίξη και των τριών μας...

Συχνά μπορεί να υπάρχει μια ιδέα, το πως καταλήγει όμως εξαρτάται από όλο το σχήμα.

Όταν δε, πρόκειται για ηχογράφηση, εξαρτάται και από τους υπόλοιπους συντελεστές και το εννοώ.

Τα πειράματα έτσι κι αλλιώς δεν τα φοβόμαστε.

@mamakin

Ευχαριστούμε και εμείς και η ομάδα του Unreal.

Αλήθεια είναι πως είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι με τον ήχο συνολικά, αναλογιζόμενοι χρόνο/budget που είχαμε στη διάθεσή μας.

Εκτός αυτού ήταν λίγο πρόκληση, καθώς έπρεπε να χωρέσουμε ακουστικό και ηλεκτρικό ήχο, (ψιλό)straight blues, λίγο βρώμικα φωνητικά σε κάποια-πολύ σε ένα, αλλά και σαν σύνολο να μην είναι παράτερο το ένα κομμάτι από το άλλο...

Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση, αλλά ειλικρινά πιστεύω πως δεν θα είχαμε παρόμοιο αποτέλεσμα με άλλο team γύρω μας.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια. Καλοτάξιδο και καλότυχο νάναι το πόνημα σας και είθε να μακροημερεύσετε με τη μπάντα.

Από τα πιό ωραία άλμπουμ που άκουσα τελευταία - bar none...

Εξαίρετο, μπράβο σας και πάλι.

ΥΓ. Αγαπητέ Αντρέα, κάποια στιγμή οφείλεις να μας ενημερώσεις με τι παίζεις και πως

ηχογράφησες! Επιτέλους ένας δίσκος τέτοιου στυλ απο Ελλάδα που έχει κιθάρα όπως του πρέπει!

Μπράβο κι από μένα παιδιά. Είχα ήδη ακούσει αρκετά κομμάτια σας από το soundcloud και δηλώνω fan.

Ηλία, με κάνεις και κοκκινίζω...

Τιμή μας να ακούμε τέτοια λόγια από ανθρώπους που έχουν προσφέρει σε αυτή τη μουσική, όπως εσύ.

ez είπε:
Αγαπητέ Αντρέα, κάποια στιγμή οφείλεις να μας ενημερώσεις με τι παίζεις και πως

ηχογράφησες! Επιτέλους ένας δίσκος τέτοιου στυλ απο Ελλάδα που έχει κιθάρα όπως του πρέπει!
Ευχαρίστως. Χαρά μου να το κάνω κάποια στιγμή.

Το μόνο πρόβλημα είναι πως δυστυχώς ο main ηχολήπτης θα είναι για κάποιο διάστημα εκτός χώρας, οπότε θα υπάρχει περιορισμένη πληροφόρηση για μικρόφωνα κλπ...

@jazzjoker

Ευχαριστούμε για το support.

Όντως, βλέποντας πως έχεις το ίδιο nick και στο soundcloud, μάλλον είσαι από τους πολύ πρώτους που άκουσαν τα κομμάτια. Πριν καν τα ανακοινώσουμε σε κάποιον άλλο ιστότοπο.

Ο main ηχοληπτης σου εχει καγκουρικο σουπερ ντουπερ κινητο και απειρη ωρα να σκοτωσει στο tour bus.

Αν θυμαμαι καλα, ηταν 4 μικροφωνα.δυο m160 ribbon κοντα και αλλα δυο m160 dx πιο πισω ως room. Προενισχυτες raindirk. Group eq το hammer. Parallel processing o manley vari mu. Σιγουρα καποιο impulse  για χωρο.  Και στο μαστερ ειχε πολυ API. Πολυ αναλογικη αγαπη ναουμ.

Νταξει κασταναικ? Αιντε σε αφηνω να γραψεις για κεφαλια καμπινες κλπ

Alex

Phase Shift είπε:
Ο main ηχοληπτης σου εχει καγκουρικο σουπερ ντουπερ κινητο και απειρη ωρα να σκοτωσει στο tour bus.

Αν θυμαμαι καλα, ηταν 4 μικροφωνα.δυο m160 ribbon κοντα και αλλα δυο m160 dx πιο πισω ως room. Προενισχυτες raindirk. Group eq το hammer. Parallel processing o manley vari mu. Σιγουρα καποιο impulse  για χωρο.  Και στο μαστερ ειχε πολυ API. Πολυ αναλογικη αγαπη ναουμ.

Νταξει κασταναικ? Αιντε σε αφηνω να γραψεις για κεφαλια καμπινες κλπ

Alex
Θενξ :)

Πολύ ωραίος ήχος.

Έχω κι άλλα να ρωτήξω αλλά μάλλον από κοντά με το καλό....

:o ...Παραγωγάρα,ηχάρα χωρίς φανφάρες,πρωτοτυπία,τσαχπινία-συνάμα αντρίλα,groove,ουσιώδη σόλο,κατάλληλη φωνή,ωραίος στίχος ....και το τρομερά σημαντικό: ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΦΟΡΑ  ;D

Τα καλύτερα ευχομαι.

Κάτι έγινε τα τελευταία χρόνια...η κρίση γέννησε πολλές stoner και blues αγγλόφωνες μπαντάρες  :D

Εύγε  , καλή πρόοδο και καλή  σταδιοδρομία και  με ενα καλό κορίτσι,  α!!  και καλά μυαλά  Αντρέα!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΓΚΕΣ ! ! ! . . .

ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ

Υ.Γ. Να ελπίζω και για ένα live στην Θεσσαλονίκη;  ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back