les paul kit

ierissiotis

Μέλος
Πόντοι
48
Καλημέρα.Εχω παραγγείλει ένα Les Paul kit απο e-bay.

Aφου το παράγγειλα μετά πρόσεξα ότι δεν είχε τρύπες για καβαλάρη και stop tail.Θα πρέπει να τις ανοίξω μόνος μου.Ποιά είναι η ακριβής απόσταση απο τον πίσω μαγνήτη για να ανοιχτούν οι τρύπες?Πρέπει να υπάρχουν κάποιες standard αποστάσεις ?Αν ναί ποιές είναι αυτές?

ScreenHunter_01_Jul._15_10.32.gif

Πάρε ένα Pdf από μία Flyig V (που είναι το ίδιο). Βρές το σωστό μέγεθος με βάση τους μαγνήτες και καθάρισες...

Flying_V_11.pdf

Attachments

Βασικα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι η κλιμακα (scale) που εχεις ειναι ιδια με αυτη που σου εχουν τα παιδια στα σχεδια!

Μέτρα την αποσταση απο το nut μεχρι το κεντρο του 12ου ταστου (εκτος και αν ξερεις ηδη τι κλιμακα εχεις) και υπολογισε αλλο τοσο μεχρι τον καβαλαρη. Τραβα το και λιγο πιο πισω (3-4mm) απο την πλευρα των μπασων χορδων (μακρια απο την ταστιερα) ωστε να εχει και μια λοξαδα. Απο κει και περα οταν ρυθμιζεις το intonation θα σειρεις τα saddles μπρος ή πισω, αναλογα.

Μπορείς όταν την τελειώσεις να βάλει καμιά φωτογραφία και να μας πείς πως παίζει γιατί με ενδιαφέρει το project;  ;)

To κιτ ήρθε.Τα ξύλα είναι απαράδεκτα ;D Κόντρα πλακέ θαλλάσης είναι ,εκτός απο μία φέτα ξύλο που υπάρχει στο πίσω μέρος.Επίσεις στραβοκομμένο neck socket και γενικώς πολύ πρόχειρη κατασκευή.Θα μου πείς με 100 ευρώ που έδωσε τι περίμενε να πάρει καμμιά black beauty? ;D Είναι ακριβώς όπως φαίνετε στη πάνω φωτογραφία.2 κομμάτια και όλα τα υπόλοιπα χύμα σε μια σακούλα.Τώρα είμαι στη διαδικασία βαψίματος.Μόλις τελιώσει θα ανεβάσω φωτογραφία.

Καλώς τα δέχτηκες!

Κρίμα που είναι μάπα τα ξύλα, αλλά όντως, για 100 ευρά, δε βαριέσαι... Σίγουρα το όλο εγχείρημα γίνεται για τη χαρά της δημιουργίας και όχι για να βγάλεις ήχο Gibson ;D

Έπρεπε να'κανες καμιά ερώτηση εδώ ρε παλήκαρε πριν παραγγείλεις, υπάρχουν και ωραία κιτ με σώμα μαόνι (ή τουλάχιστον έτσι λένε: http://www.gitarre-bestellen.de/products/Gitarren-u-Bass-Bausaetze/E-Gitarren-Bausatz-LP-Style-komplett-Mahagoni-I.html) με τα διπλάσια όμως χρήματα.

Τελοσπάντων, καλή ενασχόληση ierissioti, αναμένουμε φωτορεπορτάζ 8)

Δεν είναι για μένα .Είναι για ένα φίλο ;D Αυτός τα αγόρασε.Εγω απλά θα τη φτιάξω.Όντως το όλο εγχείρημα είναι για τη χαρά της δημιουργίας.Εγώ δε θα το αγόραζα ποτέ για μένα. ;)Απο κιθάρες δόξα το Θεό έχω αρκετές και καλές.

Finish!Oρίστε και οι φωτογραφίες που σας υποσχέθηκα! : ;)

02082010168.jpg

02082010169.jpg

02082010170.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ πάντως αγόρασα μιά Ηλέκτρα 80s και έπαιξα με SD και Grover....

ωραιο χρωματακι!!!!

να υποθεσω σου ανοιξε την ορεξη για καμια αλλη κατασκευη?

Δεν πρεπει να ειναι χρωματακι, σκετο λουστρο πρεπει να ειναι!

Γιατι τοσο σκετη ρε παιδι μου? κανα χρωματακι κανενα σχεδιακι?

ωραια φαινεται παντως !  πως ακουγεται?

mariopol είπε:
Δεν πρεπει να ειναι χρωματακι, σκετο λουστρο πρεπει να ειναι!

Γιατι τοσο σκετη ρε παιδι μου? κανα χρωματακι κανενα σχεδιακι?

ωραια φαινεται παντως !  πως ακουγεται?
Eχει χρώμα.Είναι κίτρινο ξεθωριασμένο.2χέρια και ,μετά απο πάνω είναι ο λούστρος.Το φυσικό χρώμα του ξύλου ήταν πολύ άσπρο.

Ο ήχος είναι αδύναμος αλλά έχει ωραία χριά.Τι σχέδιο να κάνω ρε φίλε ? Θα έβγαινε πιό ακριβό απο ότι είναι η κιθάρα. ;D

Μπράβο παίχτη!

(Μην ξεχάσεις να περνάς στην Esperanza κάθε χρόνο μια φορά ένα ολόσωμο λαδάκι -teak oil!!)

argytar είπε:
Μπράβο παίχτη!

(Μην ξεχάσεις να περνάς στην Esperanza κάθε χρόνο μια φορά ένα ολόσωμο λαδάκι -teak oil!!)
Στεγνώνει γρήγορα? Με πανάκι το βάζεις αυτό ε?

Με πανάκι. Έχει οδηγίες, το αφήνεις όμως 24 ώρες να στεγνώσει το κάθε χέρι!

Ένα δυο χέρια το χρόνο αρκούν για συντήρηση. Αν θες να γυαλλίσει παραπάνω βαζεις πιο πολύ αλλά θα σκουρύνει το χρώμα.. Νομίζω το vintage worn look που έχει τώρα είναι ό,τι πρέπει για μια blues κιθάρα..

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back