Lenovo P53 VS Macbook Pro

ikon

Νέο μέλος
Πόντοι
18
[SIZE=10pt]Παιδιά καλησπέρα σε όλους[/SIZE]

[SIZE=10pt]Θέλω λίγο τη γνώμη σας σε ένα θέμα.[/SIZE]

[SIZE=10pt]Θα χρειαστεί να πάρω ένα [/SIZE][SIZE=10pt]laptop[/SIZE][SIZE=10pt] [/SIZE][SIZE=10pt]λόγω δουλειάς (γραφιστικά κτλ).[/SIZE]

[SIZE=10pt]Θέλω να πάρω ένα πολύ καλό μηχάνημα και ιδανικά να το συνδυάσω με τα μουσικά.[/SIZE]

[SIZE=10pt]Έχω καταλήξει στο [/SIZE][SIZE=10pt]Lenovo[/SIZE][SIZE=10pt] [/SIZE][SIZE=10pt]Thinkpad[/SIZE][SIZE=10pt] [/SIZE][SIZE=10pt]P[/SIZE][SIZE=10pt]53[/SIZE]

[SIZE=10pt]παραθέτω [/SIZE][SIZE=10pt]specs:[/SIZE]

[SIZE=10pt] [/SIZE]

Lenovo ThinkPad P53

Win 10 Pro 64-bit - English

Intel Core i7 (9th Gen) 9750H / 2.6 GHz (4.5 GHz) / 12 MB Cache /

16 GB DDR4 (2 x 8 GB)

(Max RAM Supported

128 GB, 4 slots)

512 GB SSD TCG Opal Encryption 2,NVMe

Up to 3 drives (3x M.2 SSD or 1x HDD + 2x M.2 SSD), 

15.6"LED backlight 1920 x 1080 / Full HD

NVIDIA Quadro T1000 / Intel UHD Graphics 630

4 GB GDDR5 SDRAM

[SIZE=10pt] [/SIZE]

USB 3.1 Gen 1 (Always On)
USB 3.1 Gen 1
USB-C 3.1 Gen 1/DisplayPort (Power Delivery)
2 x USB-C 3.1 Gen 2/Thunderbolt 3/DisplayPort (Power Delivery)
HDMI
LAN
Headphone/microphone combo jack

4 in 1 (SD Card,MultiMediaCard,SDHC Card,SDXC Card,SDXC UHS-II Card)

Όπως βλέπετε θα έχω τη δυνατότητα για σημαντική αναβάθμιση αν θέλω.

Το μόνο κακό είναι ότι δεν έχει firewire για την RME Fireface 400 που έχω (αλλά φαντάζομαι θα υπάρχει αντάπτορας)

Η ερώτηση είναι η εξής...

Υπάρχει σοβαρός λόγος αντί του lenovo να επιλέξω το καινούριο macbook pro

[SIZE=10pt]https://www.istorm.gr/16-inch-macbook-pro-2-6ghz-6-core-9th-generation-intel-core-i7-512gb-space-grey.html[/SIZE]

[SIZE=10pt]Ακούω συνεχώς ότι τα mac είναι πιο αξιόπιστα κτλ, αλλά δεν μου αρέσει το γεγονός ότι δεν αναβαθμίζονται...[/SIZE]

[SIZE=10pt]Να πω επίσης ότι χρησιμοποιώ [/SIZE][SIZE=10pt]cubase.[/SIZE]

[SIZE=10pt]Ευχαριστώ.[/SIZE]

θα σου πω  2-3 πράγματα...

το lenovo ακούγεται δυνατό.

Βέβαια είναι 3 σειρα μετά από hp, dell, klp

Θα σου έλεγα για μακ αν ξέρεις να τα δουλεύεις.

Εζησα λίγο με μακ και κουράστηκα να ψάχνω πώς γίνεται το τάδε που ξέρω πως γίνεται στα windows.

Θα το έπαιρνα μόνο 

1. αν είχα λεφτά

2. αν το έπαιρνα για 2ο μόνο για μουσική. Και εγώ cubase έχω.

Τώρα να σε βοηθήσω με το θεμα fireface.

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις firewire. Μπορείς να αγοράσεις το rme digiface και να συνδέσεις μέσω αυτού με usb την fireface.

[SIZE=10pt]Θα χρειαστεί να πάρω ένα [/SIZE][SIZE=10pt]laptop[/SIZE][SIZE=10pt] [/SIZE][SIZE=10pt]λόγω δουλειάς (γραφιστικά κτλ).[/SIZE]
To 99% των γραφιστών του κόσμου χρησιμοποιεί Mac

[SIZE=10pt]Να πω επίσης ότι χρησιμοποιώ [/SIZE][SIZE=10pt]cubase.[/SIZE]
Τελικά το θέλεις για μουσική ή γραφικά?

[SIZE=10pt]Ακούω συνεχώς ότι τα mac είναι πιο αξιόπιστα κτλ, αλλά δεν μου αρέσει το γεγονός ότι δεν αναβαθμίζονται...[/SIZE]
Δεν αναβαθμίζονται...γιατί δεν χρειάζεται. Το παίρνεις από την αρχή γι αυτό που το θέλεις. Συνήθως τα Μac που έχω βγάζουν 10ετία (και ξεκίνησα να έχω από το 1988...). Δεν αναβάθμισα ποτέ κανένα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
dimsonic κι εμένα με κουράζει πολύ το λειτουργικό του mac....

Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι τα Thinkpad είναι μετά τα hp & dell... νόμιζα ότι θεωρείται καλή εταιρεία.

Επίσης όσα reviews διαβάζω για το P53 λένε ότι είναι κτήνος...

(Thanks για το info της fireface).

Επίσης, θεωρητικά για το cubase δεν είναι καλύτερο ένα PC εφόσον τα mac τώρα εξειδικεύονται στο logic κτλ...

marathon σε βρίσκω λίγο απόλυτο, πρώτον το 99% δεν παίζει, το ξέρω εκ πείρας.

δεύτερον έγραψα ξεκάθαρα ότι θέλω να συνδυάσω γραφιστικά και μουσική σε ένα μηχάνημα.

Η δική μου εμπειρία πάντως (από ένα macbook που είχε η σύζυγος) είναι ότι στην 5ετιά η μπαταρία ήθελε άλλαγμα (δεν αλλάζουν πλέον) και γενικά δεν μου είχε φανεί σαν κάτι το ιδιαίτερο, άσε που με την εξέλιξη των software στο τέλος δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα... Επίσης back in the day που δούλευα σε μία εταιρεία που είχε και mac και PC ήταν όλα τα ίδια σκατά... sorry δηλαδή... Ακριβώς τα ίδια κολλήματα, το ίδιο σπάσιμο νεύρων κτλ. Μιλάω πάντα για νορμάλ θεωρητικά "καλά" μηχανήματα, ούτε super high end ούτε entry level.

Μην παρεξηγηθώ... δεν είμαι κατά των mac, γι΄αυτό άλλωστε έγραψα αυτό το post.... για να καταλάβω τι είναι "καλύτερο".

Η αλήθεια είναι ότι τα reviews για το καινούριο macbook pro 16'' είναι πολύ καλά...

Απλά δεν μπορώ να καταλάβω τον εξής απλό συλλογισμό...

Αν πάρω το lenovo και του βάλω 64 ram και 2ssd από 1Τ θα είναι ακόμα υποδεέστερο του macbook? 

marathon σε βρίσκω λίγο απόλυτο, πρώτον το 99% δεν παίζει, το ξέρω εκ πείρας.
Έχεις δίκιο, διορθώνω.... το 100% των διαφημιστικών εταιριών όλου του κόσμου δουλεύει σε Mac. Για τα υπόλοιπα επαγγέλματα, δεν έχω άποψη.

dimsonic κι εμένα με κουράζει πολύ το λειτουργικό του mac....

Μην παρεξηγηθώ... δεν είμαι κατά των mac, γι΄αυτό άλλωστε έγραψα αυτό το post.... για να καταλάβω τι είναι "καλύτερο".
Καλύτερο είναι πάντα αυτό που έχεις συνηθίσει και σε βολεύει. Δεν βλέπω το λόγο γιατί να πας να μπλέξεις με κάτι που σε κουράζει...άσε που το Cubase με Mac, δεν θα σε βολέψει διπλά.

Έχεις δίκιο, διορθώνω.... το 100% των διαφημιστικών εταιριών όλου του κόσμου δουλεύει σε Mac. Για τα υπόλοιπα επαγγέλματα, δεν έχω άποψη.
Δούλευα 15 χρόνια σε διαφημιστική εταιρεία, όχι πολυεθνική αλλά ούτε συνοικιακό level (έπαιρνε μεγάλες δουλειές, εοτ κτλ)

και είχαν PC... πολλοί επίσης έχουν και τα δύο, δεν θέλω να σου αλλάξω το δόγμα, απλά λέω μια άλλη άποψη, ας το αφήσουμε εκεί όμως γιατί άλλο είναι το θέμα μας.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

@ikon

Έχω "ζήσει" επαγγελμάτικα και με Win και με OSX και κατα την ταπεινή μου γνώμη ο μόνος λόγος για να πάει κάποιος σε OSX είναι ένας ή περισσοτερος από τους κάτωθι:

#1: πρέπει να δουλέψει με προγράμματα που υπάρχουν μόνο στό/για το συγκεκριμένο λειτουργικό (μονόδρομος)

#2: εχει εξοικειωθεί πλήρως με το συγκεκριμένο λειτουργικό, δεν βρίσκει λόγο να δουλέψει κανένα άλλο εφόσoν του καλυπτει τις ανάγκες και τον υπερκαλύπτει και το οικοσύστημα της Apple (υποκειμενικό αλλά σεβαστό επίσης)

#3: συγκεκριμένα για τα Macbook Pro's, δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τις οθόνες τους (λυπάμαι που το λέω αλλά οι οθόνες τους - ίσως πλεον να μπορεις να βρεις αντιστοιχες υλοποιήσεις που να τρεχουν Win αλλα δεν αναφέρομαι μονο στην ανάλυση - μαζί με το scaling της Apple - που εν ετη 2020 στα Win ειναι ακόμα αστείο - ειναι ιδάνικές για να δουλευεις 12 ώρες την ημέρα χωρίς να κουράζεσαι) και το trackpad τους (η μονάδική περίοδος στην ζωή μου που ενιωσα οτι δεν χρειαζομουν επιπλέον mouse και δε αναφέρομαι σε office και browsing, αλλα σε coding με Xcode, Android Studio, IntelliJ, Eclipse κοκ.)

Για εμένα ήταν αποκλειστικά ο λόγος #1, όταν έφυγε απο την μέση, έφυγαν και τα Macbook Pro's που είχα, YMMV και θα μείνω εδώ για να μην ξεκινήσει κανένας πόλεμος.

[ΑΚΥΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, νομιζά οτι τα συστήματα είχαν i9 αντι για i7 9th generation, move on people, nothing to see here]

Εχω όμως μια απορία, και ισχύει και για τα 2 συστήματα που παρεθεσες. Δεδομένου οτι δεν μιλάμε για gaming laptops των +4ων κιλών οπού το μισό τους βαρος ειναι για τα συστήματα ψύξης, πόσο σίγουρος είσαι οτι οι i9 σε αυτά τα laptops δεν θα αρχίσουν να throttlάρουν σαν να μην υπάρχει άυριο χάνοντας τόση απόδοση οπου τελικά θα είχες ούτως ή αλλως στις ιδιες συνθηκες με "μικροτερες" CPUs? Σε τετοιου τυπου laptops (non-gaming) ακόμα και οι i5 πασχίζουν να κρατήσουν συχνότητες και απόδοση μετά απο λίγο διάστημα σοβαρού load (δεν αναφέρομαι σε TDP throttling, αναφέρομαι μονο σε thermal throttling).

Όπως και να έχει, καλή τύχη με την αναζήτηση/αγορά σου.

:

πόσο σίγουρος είσαι οτι οι i9 σε αυτά τα laptops δεν θα αρχίσουν να throttlάρουν σαν να μην υπάρχει άυριο χάνοντας τόση απόδοση οπου τελικά θα είχες ούτως ή αλλως στις ιδιες συνθηκες με "μικροτερες" CPUs?

Για i7 μίλησε ... όχι i9.

@Freedom το trackpad τους [/STRIKE]

Σε αυτό συμφωνώ 100%, δεν υπάρχει το πόσο flawless και άνετη είναι η λειτουργία του...

Στα υπόλοιπα τώρα επίσης τείνω να συμφωνήσω... 

Στα χρήματα (με την αναβάθμιση του lenovo) θα μου βγει το ίδιο, δηλαδή γύρω στο 3άρι (σχεδόν μια black beauty έπαιρνα...). Ο λόγος που πάω προς το lenovo είναι ότι μου είναι πολύ πιο άνετο το περιβάλλον windows και επίσης θα βολέψει περισσότερο στα μουσικά (cubase ktl) 

Όχι πάντως ότι δεν θαυμάζω το απίστευτο design και την κατασκευή του mac (και τα πολύ καλά reviews του επίσης).

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα... θέλει πολλή σκέψη και ψάξιμο... 

Κοίτα να δεις, i7 9ης γενιάς είναι καλή ιστορία.

Επειδή λίγο πολύ όλοι καταντάμε να δουλεύουμε cubase με λαπτοπ θα σου πω ότι παίζει μεγάλο ρόλο η μνήμη και ο ssd.

Εγώ με i5 τριετίας 2ης γενιάς (2 cores) 8 gb, βλέπω το ζόρισμα στα μεγάλα project στη μνήμη κυρίως.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να δεις αν η καρτα οθόνης τραβάει μνήμη από τη ram και δεν έχει δική της, που συνήθως είναι μονόδρομος στα φορητά. Όταν βάλεις μια 27άρα ή 32άρα πάνω για να δουλέψεις καλά θα το καταλάβεις.

Κατά τα άλλα, έχουν μια τάση τα μακ να καταπίνουν κάθε πρόβλημα του λογισμικού, εκεί δεν υπάρχει η μνήμη είναι λίγη, ή μου φταίει ο δίσκος. Αλλα μη σου τύχει να θες να πειράξεις κάτι που το κάνεις ψωμοτύρι στα 10άρια και να φας 2 απογεύματα ψάχνοντας πως γίνεται.

Όταν μπαίνει και το κόστος στη μέση, ξεχνάς τα πάντα και πας σε windows με ενα καλό configuration που νομίζω το έχεις.

#2: εχει εξοικειωθεί πλήρως με το συγκεκριμένο λειτουργικό, δεν βρίσκει λόγο να δουλέψει κανένα άλλο εφόσoν του καλυπτει τις ανάγκες και τον υπερκαλύπτει και το οικοσύστημα της Apple (υποκειμενικό αλλά σεβαστό επίσης)

#3: συγκεκριμένα για τα Macbook Pro's, δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τις οθόνες τους (λυπάμαι που το λέω αλλά οι οθόνες τους - ίσως πλεον να μπορεις να βρεις αντιστοιχες υλοποιήσεις που να τρεχουν Win αλλα δεν αναφέρομαι μονο στην ανάλυση - μαζί με το scaling της Apple - που εν ετη 2020 στα Win ειναι ακόμα αστείο - ειναι ιδάνικές για να δουλευεις 12 ώρες την ημέρα χωρίς να κουράζεσαι) - Είναι ξεκούραστες λόγω τεχνολογίας ή λόγω Λειτουργικού;

Για εμένα ήταν αποκλειστικά ο λόγος #1, όταν έφυγε απο την μέση, έφυγαν και τα Macbook Pro's που είχα, YMMV και θα μείνω εδώ για να μην ξεκινήσει κανένας πόλεμος.

Δεδομένου οτι δεν μιλάμε για gaming laptops των +4ων κιλών οπού το μισό τους βαρος ειναι για τα συστήματα ψύξης, πόσο σίγουρος είσαι οτι οι i9 σε αυτά τα laptops δεν θα αρχίσουν να throttlάρουν σαν να μην υπάρχει άυριο χάνοντας τόση απόδοση οπου τελικά θα είχες ούτως ή αλλως στις ιδιες συνθηκες με "μικροτερες" CPUs? 

Μπορείς να εξηγήσεις αν θέλεις καλύτερα αυτά που έχω σημειώσει με κόκκινο;

Μπορείς να εξηγήσεις αν θέλεις καλύτερα αυτά που έχω σημειώσει με κόκκινο;

οικοσύστημα της Apple: από Time Machine (backups) μεχρι και οτιδήποτε έχει σχέση με integration (π,χ, iCloud, iToΈνα, iΤοΆλλο κοκ). Σιγουρα μπορεις να βρεις περισσοτερες πληροφοριες στο ιντερνετ

Είναι ξεκούραστες λόγω τεχνολογίας ή λόγω Λειτουργικού; : λόγω του συγκεκριμένου hardware (οθόνες) αλλά και λογώ λειτουργικου (scaling, στην προκειμενη περιπτωση συγκρίνω το scaling των Win με των OSX).

YMMV : Your mileage may vary

συστήματα ψύξης : γομάρια ψυκτρες σε σχέση με τα παναλαφρα-φλοιδες non-gaming laptops

throttlάρουν : από ενα συγκεκριμένο προκαθορισμένο θερμικό ή/και ενεργειακό threshold το σύστημα ξεκινάει να ρίχνει τις συχνότητες (συνηθως σταδιακά μέχρι ένα κατώτατο προκαθορισμένο σημειο). Κατι που παραδεχτηκα στην Apple (τουλαχιστον στα Macbook Pro's που ειχα) ηταν οτι για τους ιδιους επεξεργαστες η Apple ειχε ορίσει πολύ μεγαλύτερο TDP threshold απο οτι οι περισσοτεροι αλλοι κατασκευαστές οπότε απο αυτή την αποψη επαιρνες μη κουτσουρεμενη αποδοση, παντα σχετικα με αντιστοιχα non-Apple συστηματα. Αυτο το πληρωνες βεβαια με θερμοκρασια και στην τελικη με βαβούρα απο τα συστηματα ψυξης (που για καποιον περιεργο λογο η Apple ειχε πολυ συντηριτικο fan profile, παντα για τα Macbooks που εχω δουλεψει εγω μιλαω)

Ευχαριστώ πολύ!

Και φαντάζομαι ότι σε παλιότερες εποχές που τα Windows είχαν πολλά τεχνικά προβλήματα, η υπεροχή των Macintosh σε κάποια θέματα ήταν σαφέστατη..

Και φαντάζομαι ότι σε παλιότερες εποχές που τα Windows είχαν πολλά τεχνικά προβλήματα, η υπεροχή των Macintosh σε κάποια θέματα ήταν σαφέστατη..

Ειλικρινα αποφευγω σαν τον διαολο με το λιβάνι την συγκεκριμένη συζήτηση γιατι είναι can of worms για fanboys και απο τις 2 "μεριές" και προσωπικα τα βλεπω όλα σαν εργαλεια και τιποτα παραπανω (όπως και τα μουσικά οργανα ένα πραγμα, αλλα και οτιδήποτε υλικο). Ειδικά τα τελευταια 5 (???) χρονια έχω δουλεψει σαν να μην υπαρχει αυριο και πολυ OSX, και πολυ Win και πολυ δεν ξερω και εγω ποσα Linux distros και έχω ξεκινησει με DOS εκει καπου στα μέσα του 80. Τελειο λειτουργικο εγω προσωπικά δεν έχω βρει ακόμα και δεν περιμένω να βγει και ποτε και δεν τρέχει και τιποτα, το καθένα απο αυτά έχει λογους υπαρξης και προσωπικά τα έχω χρησιμοποιήσει (και θα τα ξαναχρησιμοποιουσα άνετα και πάλι) για διαφορους/διαφορετικους λογους.

Για επαγγελματική χρήση.

Το μοναδικό μου μηχάνημα δεν θα ήταν μακ.

Το μοναδικό μου μηχάνημα δεν θα ήταν λάπτοπ.

Θα απέφευγα να έχω μόνο ένα μηχάνημα . Εάν είχα πισί θα έπαιρνα δεύτερο πισί εάν είχα μακ θα έπαιρνα μακ. 

Θα κοίταζα που τρέχουν καλύτερα τα προγράμματα που χρησιμοποιώ.

Προσωπική άποψη.

Το μοναδικό μου μηχάνημα δεν θα ήταν λάπτοπ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί να πάρει κάποιος laptop αν δεν έχει ανάγκη την φορητότητα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back