Φιλε Granule
Πολυ σωστα αυτα που λες αλλα η ερωτηση που εθεσες στην αρχη πιστευω ηταν τι ειναι διαχυτο πεδιο και τελεια αντηχηση.
Η απαντηση μου ηταν στο τι ειναι αυτα.
Σε προηγουμενο post σου ρωτας
"δεν υπαρχει ο παραγοντας κατευθυντικοτιτα "
και να μιλάμε για ένταση....;;;;;;;;;
και μετα κανεις αναλυση της εντασης και φτανεις στο συμπερασμα οτι ειναι αμεσα συνδεδεμενη με τη κατευθυντηκοτητα.
Εδω πραγματικα με μπερδευεις.
Και σου λεω οτι αν σκεφτεις οτι εχεις 4 ηχεια γυρο σου και καποιο παιζει πιο δυνατα απο τα αλλα τοτε θα καταλαβεις οτι ο ηχος ερχετε απο εκει ομως εαν παιζουν ολα το ιδιο τοτε δεν καταλαβενεις απο που ερχετε ο ηχος απλα τον ακους.Αυτο πολυ χονδρικα ειναι η προυποθεση για το διαχυτο πεδιο.
Αν τορα ενδιαφερετε καποιος για το δικο του χωρο να κανει αυτες τις εφαρμογες εννοειτε οτι πρεπει να λαβει υποψην αυτα που λες για τις συχνοτητες εξου και το γεγονος οτι σε μικρους χορους ειναι δυσκολα τα πραγματα για διαχυτο πεδιο.
Χρήστη Paris1983
Δεν έκανα καμία ανάλυση της έντασης....
Πώς θα μπορούσα άλλωστε...;;;
Έχουνε γραφτεί πολλά papers με αυτό το θέμα και από παγκοσμίως ΜΕΓΑΛΑ (πραγματικά ΜΕΓΑΛΑ) ονόματα της ακουστικής.
Εγώ απλά είπα οτι η ένταση είναι διανυσματικό μέγεθος....
Μόνο αυτό.
Και οτι σαν τέτοιο.... έχει κάποιες ιδιότητες.
Για αυτό και απόρησα... αλλά.... τεσπα... άστο.
΄Σε παράπεμψα σε ένα μέγεθος.
Δες το.....
Επίσης...
η προυπόθεση για το διαχυτό πεδίο...
αυτό που αναφέρεις...
είναι αποτέλεσμα. Όχι προυπόθεση.
Δες αυτό που σε παρέπεμψα....
χρήστη FreemindGr...
Δεν πρόκειται να πω τίτλο.
Ούτε έναν.
Γιατί....
1ον.
Ας είναι ο άλλος απόφοιτος της πρώτης τάξης του δημοτικού. Από την στιγμή αυτά που λέει είναι σωστά δεν μετράει ούτε τι χαρτιά έχει ούτε τι μόρφωση (Αυτό για το "αν εισαι πολιτικος μηχανικος με ειδικευση στη μελετη ακουστικων χωρων ή φυσικος με ειδικευση στην κυματικη του ηχου, ευχαριστως να ακουσω ολες τις ενστασεις σου") .
2ον.
Η μάλλον... συγγνώμη αλλά αυτό δεν θα το πώ.
Αυτά.
Φιλικά
Granule.
Υ.Γ. Πάντως... αλήθεια... σου συνιστώ να αλάξεις.... "καρνταρόμπα" βιβλιοθήκης........... κατά την ταπεινή μου άποψη.