Miltos23 είπε:
Καλησπερα σε ολους!
Θα ηθελα καποιες πληροφοριες σχετικα με το κοστος κατασκευης/ηχομονωσης ενος στουντιο.
Για να βοηθησω την συζητηση εχω τις εξης ερωτησεις:
1. Γιατι ειναι πιο ακριβη η ηχομονωση σε οροφο αποτι σε υπογειο? (επειδη γλυτωνουμε την μονωση του πατωματος?)
2. Εχετε καποιο ενδεικτικο κοστος για τις δυο περιπτωσεις (υπογειο - οροφος) ανα τετραγωνικο μετρο? (στο περιπου δεν ζηταω ακριβεια)
3. Σε οσες εταιρειες ηχομονωσεων ηρθα σε επαφη μου ζητανε 1000ευρω μονο για την μελετη του χωρου, κατι ξερουν φανταζομαι, αλλα γιατι τοσο πολυ? το βρισκετε λογικο?
4. Αν καποιος εχει φτιαξει δικο του στουντιο και θελει ας μοιραστει τις εμπειριες του μαζι μου σχετικα με την μονωση αλλα και τα ηλεκτρολογικα, ακουστικη χωρου, κοστος εξοπλισμου και οτι αλλο πιστευει οτι θα φανει χρησιμο.
Γενικα θελω να δω περιπου τι budget απαιτει η κατασκευη ενος στουντιο για προβες αλλα και ηχογραφησεις.
Σας ευχαριστω για τον χρονο σας!
Ανεφερες οτι γνωριζεις αυτα που εγραψα μιας και εισαι λογιστης, αυτο ειναι ηδη ενα υπερ για να γνωριζεις τα παγια εξοδα που σε περιμενουν.
Αναφορικα με τις αρχικες ερωτησεις σου
1. Δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα στην τιμη μεταξυ υπογειου και οροφου.
2. Για το ενδεικτικο κοστος στο εχω ηδη αναφερει
3. Τα 1000 ευρω περιλαμβανουν μετρηση του χωρου, σχεδιασμο και παραδοση μελετης ηχομονωσης και ακουστικης βελτιωσης του χωρου. Αυτο βεβαια δεν θα συμβει με μια απλη συναντηση αλλα απαιτουνται αρκετες ωρες δουλειας. Ειναι παρομοιο με το να ζητησεις απο ενα αρχιτεκτονα να σου βγαλει ενα σχεδιο για ενα σπιτι, εαν εχει παρει το εργο εξαρχης θα ειναι μεσα στην τιμη και το σχεδιο αλλα εαν απλα θελεις μια μελετη χωρις ομως να εχεις σκοπο να αναθεσεις το εργο στην εταιρεια τοτε η εταιρεια απλα θα χαραμισει εργατοωρες για κατι ανουσιο.
4. Εχω φτιαξει επαγγελματικο στουντιο μαζι με τον αδερφο μου το οποιο λειτουργει εδω και δυο χρονια και ειχα την ευθυνη (μαζι με εναν καλο μου φιλο) του σχεδιασμου μιας και ειμαι μηχανικος ακουστικης. Ειναι μια διαδικασια που πηρε γυρω στα δυο χρονια για σχεδιασμο, αλλαγες, υπολογισμος για υλικα-κοστη, και ερευνας καια αλλα δυο χρονια για την κατασκευη
Το δικο μου συμπερασμα ειναι οτι η κατασκευη ενος επαγγελματικου στουντιο με το οποιο θα χρεωνεις τον μουσικο (θα κοβεις αποδειξη) θα πρεπει να πληρει
1. κανονες ηχομονωσης,
2. υγιεινης,
3. εξαερισμου
4. μουσικα μηχανηματα τα οποια θα εξυπηρετουν τους αναλογους σκοπους
Ολα αυτα μπορουν να επιτευχθουν απο μια επαγγελματικη εταιρεια και οχι απο ενα φορουμ. Εαν θελεις να μαθεις τι πρεπει να προσεξεις καλα κανεις και ρωτας αλλα εαν θελεις να φτιαξεις μονος σου ενα επαγγελματικο στουντιο μεσα απο γνωμες σε ενα φορουμ ειναι αδυνατο γιατι
1. Ο καθενας θα λεει την γνωμη του αλλα δεν θα αναλαμβανει καποια ευθυνη και απλα θα ξοδεψεις λεφτα σε πειραματισμους
2. Ειναι σαν σε ρωτησω πως μπορω κανω την δουλεια ενος λογιστη επειδη απλα ειμαι καλως στα μαθηματικα.
Νικος