• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Κόστος ηχομόνωσης επαγγελματικού στούντιο

• Thread starter Thread starter Miltos23
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 50
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 33K
audiokostas είπε:
Τότε θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι η τεχνική γνωμοδότηση (Technical Consulting) με όλα τα παραδοτέα που απορρέουν από αυτήν είναι αρχικό και βασικό μέρος του business plan.

Κοινώς και μη με παρεξηγήσεις, με πορδές δεν βάφουνε αυγά.

Και μην μπερδεύουμε τους sound engineers με τους μπογιατζήδες παρακαλώ.
Πες τα χρυσόστομε...

Δεν διαφωνω, αλλα 1000+ ευρω???

Γιατι δεν μου λεγατε στο αρχικο μου ερωτημα "μαν τα αξιζουν γιαυτα που κανουν"ε?ε?ε?  ;)

Καλημέρα για να σου φτιαξει μια απο τις γνωστές εταιριές στο χώρο ένα στούντιο 80 τμ  οπως λες, θα σου κοστίσει τουλάχιστον 80.000 ευρώ με το κλειδί στο χέρι. Που σημαινει με περα απο τη μόνωση και τα πλωτά πατώματα με μπετό κλπ, εξαερισμους, ηλ/κά, βαψίματα, ενα λογικό sound treatment, πορτες κλπ.

Miltos23 είπε:
Σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας, η αληθεια ειναι οτι εχω σπουδασει οικονομικα και καταστρωνω το business plan (τρομαρα μου) και πραγματι ο παραγοντας ηχομονωση ειναι το βασικοτερο εξοδο, δεν περιμενα με 10.000 να κανω μονωση, απλα ηθελα να ενημερωθω τι παιζει και αν αξιζουν/τι γνωμη εχετε για τα χρηματα που ζητανε για τις μελετες.

Μετρητα υπαρχουν καποια, οπως και σταθερη δουλεια (δικια μου) οποτε ως καποιον βαθμο το κεφαλαιο υπαρχει (ε, το να δανειστω 10000 δεν το λες δανειο!)

Σωστα το εθεσε ο φιλος οτι ειναι αξιοποιηση και οχι επενδυση. Εξαλλου απο παραγωγες ξερω τα βασικα (αν και εχω κανει καλες σπιτικες παραγωγες)

Συνειδητα λοιπον γνωριζω οτι δεν ειμαι επαγγελματιας αλλα πιστευω οτι μπορω να συνδυασω το πακετο προβες/απλες demo παραγωγες.

Γραφοντας μεχρι εδω ισως σας δινω την εντυπωση οτι δεν το εχω ξεκαθαρισει στο μυαλο μου τι θελω ακριβως, ισως και ναναι αληθεια, απλα ψαχνομαι μαζευοντας γνωμες να δω τι μπορει να γινει γενικοτερα.

Φυσικα η αγορα ειναι σχετικα κορεσμενη, αλλα το πιστευω (εχοντας παει στα περισσοτερα προβαδικα της Αθηνας) οτι ενα ποιοτικο προβαδικο παντα θα εχει δουλεια - αρκει ναχει λογικες τιμες.
Πολυ καλα κανεις και ρωτας πριν κανεις καποια κατασκευη.

Η ιδεα να ασχοληθεις επαγγελματικα ως ιδιοκτητης στουντιο απαιτει ορισμενα παγια εξοδα.

1. Εναρξη εταιρειας

2. Πληρωμη τεβε αφου θα εισαι ελευθερος επαγελματιας

3. Κατασκευη του χωρου

4. Συντηρηση του χωρου και πληρωμη λογαριασμων

Απο αποψη κατασκευης ειναι αρκετα σημαντικο να γινει σωστα μιας και δεν θα μπορεις να κανεις επεμβασεις αργοτερα. Μιας και ρωτησες για μια γενικη τιμη κατασκευης θα ελεγα οτι το κοστος ειναι περιπου 500 ευρω το τετραγωνικο. Βεβαια οσο περισσοτερες εργασιες κανεις μονος σου θα μπορεσεις να μειωσεις το κοστος αλλα η κατασκευη ενος επαγγελματικου στουντιο δεν μπορει να γινει αποκλειστικα απο εσενα μιας και απαιτουνται γνωσεις στατικου μηχανικου, ηλεκτρολογου, μηχανικου ακουστικης κ.τ.λ  

Βεβαια οπως ανεφερες ενα ποιοτικο στουντιο θα εχει παντα δουλεια, απο την δικη μου εμπειρια τρια πραγματα παιζουν καθοριστικο ρολο για την βιοσιμοτητα ενος στουντιο

1. Φιλοξενια-προσωπικη σχεση

2. Χωρος-Εξοπλισμος

3. Τιμη [Οτιδηποτε ανω τον 10 ευρω ανα ωρα (χωρις φπα) για προβα θεωρειται ακριβα]

Νικος

Αν έχει απαντηθεί συγχωρέστε με :

Είναι απαραίτητη η ''ηχομόνωση'' ? εννοώ θα ενοχλείς κανέναν αν απλά φτιάξεις έναν ωραίο χώρο να προβάρεις εσύ και οι φίλοι σου . Ίσως αν το έβλεπες πιο χαλαρά ,σαν χόμπι δλδ και έκανες το κέφι σου κάνοντας κάποιες παραχωρήσεις στις ώρες που θα ''βαράς'' ?

Θα ήταν πολύ μικρότερο το κόστος και μεγαλύτερη η χαρά  :D

Miltos23 είπε:
Δεν διαφωνω, αλλα 1000+ ευρω???

Γιατι δεν μου λεγατε στο αρχικο μου ερωτημα "μαν τα αξιζουν γιαυτα που κανουν"ε?ε?ε?  ;)
Γνωρίζεις το παρόν κόστος ανθρωποημέρας για έναν experienced consultant ?

Ξέρεις ακριβώς το μέγεθος του κτιρίου που θέλεις να εκτιμήσουν; Άλλο το ισόγειο, άλλο υπόγειο, άλλο 1ος και άλλο όλοι μαζί.

Ξέρεις τι θέλεις να επιτύχεις; Απλές προσωπικές εγγραφούλες με άντε κιθάρα, πιανάκι, φωνή; Πρόβες με τα φιλαράκια; Επαγγελματικό στούντιο;

Τα έβαλες σε λίστα όλα αυτά που ζητάς λεπτομερώς;

Πήγες σε αρκετές εταιρείες με την ίδια λίστα;

Σού έδωσαν την ίδια τιμή όλες;

Αν ναι, τότε ναι.

Μάλλον είναι λογική η τιμή.

Αν μπορείς να την δικαιολογήσεις στον εαυτό σου σε μια τόσο αβέβαιη κίνηση, είναι άλλο θέμα.

Σε κάλυψα τώρα; ε; ε; ε;

@Fabric

Τα γνωριζω ολα αυτα καθως ειμαι λογιστης (απλα το αναφερω), οποτε ξερω πανω κατω τα κοστη (εκτος απτο ηλεκτρικο ρευμα που θα καιω που δεν εχω ιδεα ποσο πρεπει να το εκτιμησω..

Επισης στις τιμες συμφωνουμε, δηλαδη 12 ευρω μαζι με τον ΦΠΑ την ωρα

@Gavramid

Οπως εγραψα νωριτερα, το υπολογιζα γυρω στα 50.000-60.000

@kostas80

Αυτο εξεταζω δηλαδη αν αξιζει για κατι σοβαρο ή να βρω κατι αλλο/εστω απλο χαλαρο προβαδικο για την μπαντα

@audiokostas

Με καλυψες! ε! ε!

Τα βασικα στοιχεια (σχεδια του ακινητου, ηλεκτρολογικα κλπ τα γνωριζω) απλα φανταστηκα οτι θαρθει να πιουμε καφε, θα του δωσω 100-200ευρω ναμ ου πει μια πρωτη γνωμη..μιλησα με 2 εταιριες και μου παν 1000 η μελετη

@manosx

Κολαω στο "ελα δωσε μας 1000 ευρω και σου κανω μια μελετη, ισως δεν το χειριστικα καλα εγω, σιγουρα καποιος εμπειρος αν δει τον χωρο μεσα σε κανα 10λεπτο θα μπορει να σου πει

- αν κανει γιαυτο το πραγμα

- τι λυσεις υπαρχουν

- τι ΔΕΝ μπορει να γινει

- ενα ενδεικτικο κοστος

οποτε του λες "οκ, προχωραμε στην μελετη" αυτα τα ειπα στην μια εταιρεια και εφαγα πανυγηρικο ακυρο..

@ Ολους  :P

οπως εγραψα πιο πανω επειδη ο χωρος δεν ειναι μεγαλος και το στουντιο σιγουρα δεν προοριζεται μονο για ηχογραφησεις, προφανως δεν μιλαμε για το σουπερ ντουπερ στουντιο που θαχει ειδικα διαμορφωμενα rooms αναλογα με το τι ηχογραφεις. Μιλαμε για ενα στουντιο με 2 αιθουσες, με εμφαση στην ποιοτητα και την ακουστικη..Οποτε μιλαμε για προβαδικο που θα μπορει να κανει ντεμο παραγωγες..

Κι εμένα 1000 ευρώ από το πουθενά χωρίς να έχει δει καν τον χώρο και χωρίς να σου έχει πει χειροπιαστά πράγματα πάνω στην συγκεκριμένη περίπτωση μου φαίνονται πολλά. 1000 ευρώ από εδώ 100 από εκεί μπορεί να μειώσεις το κόστος ή στην τελική καλύτερα να τα φας σουβλάκια, αλλά ίσως απλά έτσι να δουλεύει ο κλάδος των κατασκευών και αν είναι έτσι δύσκολα θα το αλλάξεις. Από την άλλη κι εγώ όταν μιλάω με πελάτη έχω κάνει την μελέτη της αγοράς και του ανταγωνισμού του και πολλές φορές έχω και κάποιο προσχέδιο αλλά δεν το θεωρό λογικό να του ζητάω και ένα χιλιάρικο μπροστά για να του κάνω μετά την οικονομική μου προσφορά. Του λέω ξεκάθαρα τι μπορώ να κάνω γι' αυτόν με συγκεκριμένα στοιχεία για την περίπτωσή του γιατί στην τελική εγώ τον θέλω για πελάτη. Αυτός έχει και άλλες επιλογές. Βέβαια αν όπως λες έχεις σκοπό να δώσεις γύρω στα 50.000-60.000 δεν βλέπω τον λόγο να μην τους εμπιστευτείς και στο ότι αυτά τα 1000 θα πιάσουν τόπο.

λιγο ασχετο με το θεμα αλλα αν το κτηριο ειναι κοντα στο μετρο μπορει να εχεις μεγαλο προβλημα, τουλαχιστον με ηχογραφηση.

να κατι που δεν ηξερα!

οχι δεν ειναι τοσο κοντα, 5 λεπτα με τα ποδια, ή ενα τσιγαρο δρομος!  ;D

οι δονησεις ειναι πολυ υπουλο πραγμα. Θα γεμισεις τα παντα απο 40Hz και κατω.

Τωρα να σου πω την αληθεια 5' απ'το μετρο δε ξερω αν ειναι ασφαλες αποσταση.

Το σημαντικο ειναι το ποσο κοντα ειναι η γραμμη.

να πας να νοικιασεις ενα υπογειο φιλε μου...

βαλε και εναν συναγερμο  και θα σου ρθει φτηνοτερο απο ολα οσα καλως ονειρευεσαι να κανεις.... εγω θα σου λεγα πως ουτε 100 χιλιαρικα δεν σου φτανουν....

vagmer είπε:
να πας να νοικιασεις ενα υπογειο φιλε μου...

βαλε και εναν συναγερμο  και θα σου ρθει φτηνοτερο απο ολα οσα καλως ονειρευεσαι να κανεις.... εγω θα σου λεγα πως ουτε 100 χιλιαρικα δεν σου φτανουν....
φανταζομαι οτι εννοεις το κοστος της ηχομονωσης σε οροφο ειναι πολυ υψηλοτερο αποτι σενα υπογειο?

σωστα καταλαβα?

βασικα δεν υπαρχει ΚΑΝ λογος να σκεφτεσαι studio σε οροφο....

αν δεν σε δειρουν οι λοιποι γειτονες τοτε θα χρειαστεις πολλαπλασια χρηματα για μηνυσεις μεχρι και κατασχεσεις..

αυτα δεν γινονται σε οροφους.δεν υπαρχει ......

ο ηχος μεταδιδεται απο τις κολωνες και μονο ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ...!

αν τωρα εχεις τοσα λεφτα ενα παλιο υπογειο κοστιζει πολυ λιγοτερο απο το προτζεκτ που επιθυμεις.

vagmer είπε:

αν δεν σε δειρουν οι λοιποι γειτονες τοτε θα χρειαστεις πολλαπλασια χρηματα για μηνυσεις μεχρι και κατασχεσεις..

αν τωρα εχεις τοσα λεφτα ενα παλιο υπογειο κοστιζει πολυ λιγοτερο απο το προτζεκτ που επιθυμεις.
Δυστυχως, ειμαι λιγο δυσπιστος απεναντι σου, γιατι δεν μου αναλυεις/εξηγεις γιατι να ειναι τοσο μεγαλο το κοστος.

Αυτο με τις κολωνες δεν το δεχομαι γιατι και στο υπογειο υπαρχουν κολωνες και το κτηριο δεν κατοικειται, ειναι αποθηκες οι υπολοιποι οροφοι οπως και τα τριγυρω κτηρια.

Επισης αυτη τη στιγμη μου ερχονται 2 στουντιο που ειναι σε οροφο και δεν ειχαν ποτε τετοια προβληματα...

Μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος?

audiokostas είπε:
Τότε θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι η τεχνική γνωμοδότηση (Technical Consulting) με όλα τα παραδοτέα που απορρέουν από αυτήν είναι αρχικό και βασικό μέρος του business plan.

Κοινώς και μη με παρεξηγήσεις, με πορδές δεν βάφουνε αυγά.

Και μην μπερδεύουμε τους sound engineers με τους μπογιατζήδες παρακαλώ.
σαφως και με πορδες δεν βαφονται αυγα...γιατι αν βαφοντουσαν με πορδες,το πασχα δεν θα μπορουσαμε να κυκλοφορησουμε στους δρομους απο την μποχα...

απο εκει και περα...

αν μιλας σαν μηχανικος ηχου,θα σου απαντησω και εγω σαν υποψηφιος πελατης σου...

οταν θελω να φτιαξω κατι,κανω μια ερευνα αγορας.δεν μπορει λοιπον ο καθενας που ρωταω αν μπορει να αναλαβει να μου φτιαξει αυτο που θελω,για να μου δωσει μια τιμη και το τι υλικα θα χρησιμοποιηθουν να θελει 1000+ ευρο...αυτο δεν λεγεται τεχνογνωσια...αυτο λεγεται αεριτζηδικα λεφτα...δωσε μου την προσφορα σου,να παρω και απο 2-3 ακομα,να κατσω να υπολογισω τι με συμφερει να κανω,και απο εκει και περα,αν επιλεξω εσενα,χρεωσε με για την τεχνογνωσια σου,οχι 1000 αλλα 10.000 ευρο...αυτο λεει η λοξικη και ο νομος της ελευθερης αγορας...

εμενα προσωπικα το ''δωσε μου 1000 ευρο να σου πω τι θα σου κοστισει'' μου ακουγεται σαν ''δωσε μου 1000 ευρο τωρα γιατι με αυτα που θα σου ζητησω δεν θα το κανεις σε εμενα,οποτε να βγαλω και εγω κατι''...

θα με ενδιεφερε ομως να μου πεις το κοστος της μελετης απο την δικη σου πλευρα.ενδαχομενα να εχω λαθος,και να αναθεωρησω τις αποψεις μου

δλδ,θες να μας πεις οτι οι κολωνες του κτιριου ξεκινανε απο το ισογειο...???στο υπογειο δεν εχει κολωνες...??

οκ.

καταρχην χρειαζεται μελετη απο ειδικους ....

σκεφτηκες ποτε ποσο κοστιζει μια καλη κονσολα? (ενοουμε ψηφιακη ε?)

μονο το μικροφωνο για την φωνη εχει κανενα 3-4000.

ποσα μικρ. αραγε θελεις??

τσακα τσακα σε εφτασα στο 10-12.οοο μονο για τα μικ.

ο χωρος χρειαζεται γεωμετρια στον ηχο , το οποιον ομιλουμε για πανελς και μονωσεις σε τρελλα λεφτακια....

οι κολωνες στο υπογειο εχουν τα λεγομενα ''πεδιλα''. δεν πατανε σε πατωμα μπετου στο οποιο κατοικει καποιος απο κατω ,παρα μονο απο το ταβανι.

ειναι απλη φυσικη να κατανοησεις τισ ταλαντωσεις μιας χορδης στην βαση της και στην μεση της.

στα γραφω απλα λαικα.

αυτα τα 2 στουντιο μαλλον ειναι ηχογραφησης και οχι ''ξεκαβλ---τος''.

κι εγω ξερω τετοια. το ενα χτισμενο μεσα στο αλλο....δεν μπορω να σου πω κατι αλλο.

τελος αυτην την εποχη ακομα και τα καλυτερα στουντιο περνανε τρελλη κριση.

με 3 ευρω την ωρα πηγαινε σε ενα στουντιο με τους φιλους σου να τα χωσετε οσο θελετε...

παρε σπιτι και  ενα MAC ,μια καρτα , ενα PROTOOL και  μετα βρες ενα στουντιο ''σοβαρο'' με εναν ηχοληπτη που τον εμπιστευεσαι , να περασεις και τα φυσικα οργανα (φωνες κλπ κλπ).

Miltos23 είπε:
Καλησπερα σε ολους!

Θα ηθελα καποιες πληροφοριες σχετικα με το κοστος κατασκευης/ηχομονωσης ενος στουντιο.

Για να βοηθησω την συζητηση εχω τις εξης ερωτησεις:

1. Γιατι ειναι πιο ακριβη η ηχομονωση σε οροφο αποτι σε υπογειο? (επειδη γλυτωνουμε την μονωση του πατωματος?)

2. Εχετε καποιο ενδεικτικο κοστος για τις δυο περιπτωσεις (υπογειο - οροφος) ανα τετραγωνικο μετρο? (στο περιπου δεν ζηταω ακριβεια)

3. Σε οσες εταιρειες ηχομονωσεων ηρθα σε επαφη μου ζητανε 1000ευρω μονο για την μελετη του χωρου, κατι ξερουν φανταζομαι, αλλα γιατι τοσο πολυ? το βρισκετε λογικο?

4. Αν καποιος εχει φτιαξει δικο του στουντιο και θελει ας μοιραστει τις εμπειριες του μαζι μου σχετικα με την μονωση αλλα και τα ηλεκτρολογικα, ακουστικη χωρου, κοστος εξοπλισμου και οτι αλλο πιστευει οτι θα φανει χρησιμο.

Γενικα θελω να δω περιπου τι budget απαιτει η κατασκευη ενος στουντιο για προβες αλλα και ηχογραφησεις.

Σας ευχαριστω για τον χρονο σας!
Ανεφερες οτι γνωριζεις αυτα που εγραψα μιας και εισαι λογιστης, αυτο ειναι ηδη ενα υπερ για να γνωριζεις τα παγια εξοδα που σε περιμενουν.

Αναφορικα με τις αρχικες ερωτησεις σου

1. Δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα στην τιμη μεταξυ υπογειου και οροφου.

2. Για το ενδεικτικο κοστος στο εχω ηδη αναφερει

3. Τα 1000 ευρω περιλαμβανουν μετρηση του χωρου, σχεδιασμο και παραδοση μελετης ηχομονωσης και ακουστικης βελτιωσης του χωρου. Αυτο βεβαια δεν θα συμβει με μια απλη συναντηση αλλα απαιτουνται αρκετες ωρες δουλειας. Ειναι παρομοιο με το να ζητησεις απο ενα αρχιτεκτονα να σου βγαλει ενα σχεδιο για ενα σπιτι, εαν εχει παρει το εργο εξαρχης θα ειναι μεσα στην τιμη και το σχεδιο αλλα εαν απλα θελεις μια μελετη χωρις ομως να εχεις σκοπο να αναθεσεις το εργο στην εταιρεια τοτε η εταιρεια απλα θα χαραμισει εργατοωρες για κατι ανουσιο.

4. Εχω φτιαξει επαγγελματικο στουντιο μαζι με τον αδερφο μου το οποιο λειτουργει εδω και δυο χρονια και ειχα την ευθυνη (μαζι με εναν καλο μου φιλο) του σχεδιασμου μιας και ειμαι μηχανικος ακουστικης. Ειναι μια διαδικασια που πηρε γυρω στα δυο χρονια για σχεδιασμο, αλλαγες, υπολογισμος για υλικα-κοστη, και ερευνας καια αλλα δυο χρονια για την κατασκευη

Το δικο μου συμπερασμα ειναι οτι η κατασκευη ενος επαγγελματικου στουντιο με το οποιο θα χρεωνεις τον μουσικο (θα κοβεις αποδειξη) θα πρεπει να πληρει

1. κανονες ηχομονωσης,

2. υγιεινης,

3. εξαερισμου

4. μουσικα μηχανηματα τα οποια θα εξυπηρετουν τους αναλογους σκοπους

Ολα αυτα μπορουν να επιτευχθουν απο μια επαγγελματικη εταιρεια και οχι απο ενα φορουμ. Εαν θελεις να μαθεις τι πρεπει να προσεξεις καλα κανεις και ρωτας αλλα εαν θελεις να φτιαξεις μονος σου ενα επαγγελματικο στουντιο μεσα απο γνωμες σε ενα φορουμ ειναι αδυνατο γιατι

1. Ο καθενας θα λεει την γνωμη του αλλα δεν θα αναλαμβανει καποια ευθυνη και απλα θα ξοδεψεις λεφτα σε πειραματισμους

2. Ειναι σαν σε ρωτησω πως μπορω κανω την δουλεια ενος λογιστη επειδη απλα ειμαι καλως στα μαθηματικα.

Νικος

Eπειδη εχω επισκεφθει το Στουντιο του Νικου οντως ειναι μια ακρως επαγγελματικη κατασκευη

με πολυ προσωπικη δουλεια ,ανετους χωρους και πιστευω καλο ηχο σαν προβαδικο .Ο Νικος σιγουρα γνωριζει απο πρωτο χερι  τι γινεται σε τετοιες καταστασεις .Τωρα απο εκει και περα ειναι στο χερι σου να προχωρησεις η να το αφησεις προσωρινα ;;;;( ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ )

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα