Κιθαρίστες....τί κανετε με τα νύχια σας?

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
Πόντοι
2,148
Μπορεί να φανεί πεζό σαν θέμα  >:D

αλλά εδώ και 5-6 χρόνια παίζω με δάχτυλα όλο και περισσότερο. Πλέον πένα μόνο σε εξεζητημένα πράγματα.

Αυτό δημιουργεί ανάγκη για μανικιούρ ;D

Διάσημοι κιθαρίστες έκαναν  πχ ο Ροϋ και κάνουν μανικιούρ αρκετοί αν και δεν ξέρω πως τα διατηρούν.

Ενα από τα δυσκολώτερα θέματα.

Πως θα διατηρήσεις στο ένα χέρι σταθερό μεγαλύτερο μήκος και στρογγυλεμένες άκρες σε σχέση με το άλλο που πρέπει να είναι ένα χιλιοστό.

Πες ότι το συνηθίζεις.

Το θέμα πάει μετά στο πως τα διατηρείς.

Του δείκτη είναι το πρώτο υποψήφιο για σπάσιμο. Ιδίως όταν το χρησιμοποιείς σαν να είναι πένα. Λεπταίνει και στο πρώτο ζόρι σπάει

Όταν θα σπάσει συνήθως σπάει στη μέση και μετά έχεις το Γολγοθά να μεγαλώσει.

Βασικά πως τα προστατεύετε?

Εγώ πρόσφατα βρήκα τρόπο να περνάω κάπως ανώδυνα τα σπασίματα του δείκτη. Η λύση είναι super glue.

Συμμαζεύεις λίγο το σπάσιμο με νυχοκόπτη και μετά βάζεις μια σταγόνα από πάνω φροντίζοντας να περάσει ανάμεσα στο σχίσιμο. Αν τα καταφέρεις να βάλεις λίγο και από κάτω χωρίς να γίνει ένα με το δέρμα είναι ακόμα καλύτερα.

Σε πέντε λεπτά στεγνώνει, λιμαρεις ελαφρά και για σωστή δουλειά πας για δεύτερο χέρι. Στο τέλος λιμάρεις ελάχιστα.

Ετσι έχεις τοπικά ένα λίγο παχύτερο νύχι. Η αίσθηση είναι κάπως διαφορετική αλλά τουλάχιστον μέχρι να περάσουν μιά δυό εβδομάδες μπορεί να μεγαλώσει και εσύ να συνεχίσεις να παίζεις. :D (ενδιαμέσως ίσως χρειαστεί να του περάσεις ένα δυό χέρια ανάλογα με το πόσο θα παίζεις...)

Εγώ παίζω με πένα, οπότε δεν έχω θέμα. Οπότε... γύρνα το και εσύ να ησυχάσεις!  ;D

dimsonic είπε:
...Η λύση είναι super glue....
Χμ, εισαι σιγουρος οτι θελει να εχεις συνεχεια επαφη στα νυχια (ή δερμα) με τοσο δυνατα χημικα;;;;

Δεν μου φαινεται και πολυ υγιεινο για μακροχρόνια ή εστω περιστασιακη χρήση....

Σκεψου το κι αυτο...

Έκτορας είπε:
Εγώ παίζω με πένα, οπότε δεν έχω θέμα. Οπότε... γύρνα το και εσύ να ησυχάσεις!  ;D
έκανα 30 χρόνια να την παρατήσω....(εντάξει σαν το ποδήλατο είναι δεν ξεχνάς)

δεν έχει επιστροφή.

Εχεις δεκάδες τρόπους έκφρασης....

Holystone είπε:
Χμ, εισαι σιγουρος οτι θελει να εχεις συνεχεια επαφη στα νυχια (ή δερμα) με τοσο δυνατα χημικα;;;;

Σκεψου το κι αυτο...
Περιστασιακή είναι....

Στο κάτω κάτω οι γυναίκες που βάζουν τόσες σκληρυντικές ουσίες ...κάτι παραπάνω ξέρουν...  ;D

Holystone είπε:

Σκεψου το κι αυτο...
Τύποι κυανοακρυλικής κόλλας (superglue) χρησιμοποιούνται αντί ραμμάτων σε χειρουργικές επεμβάσεις...

https://en.wikipedia.org/wiki/Cyanoacrylate#Medical

"Medical

CA glue was in veterinary use for mending bone, hide, and tortoise shell by the early 1970s or before. Harry Coover said in 1966 that a CA spray was used in the Vietnam War to reduce bleeding in wounded soldiers until they could be brought to a hospital. n-Butyl cyanoacrylate has been used medically since the 1970s. In the US, due to its potential to irritate the skin, the U.S. Food and Drug Administration did not approve its use as a medical adhesive until 1998 with Dermabond.[10] Studies confirm that cyanoacrylate is safer and more functional for wound closure than traditional suturing (stitches).[11] The adhesive is superior in time required to close wounds, incidence of infection (suture canals through the skin's epidermal, dermal, and subcutaneous fat layers introduce extra routes of contamination),[11] and final cosmetic appearance.[12][13]

Some rock climbers use cyanoacrylate to repair damage to the skin on their fingertips.[14][15] Glue covered fingertips do not leave fingerprints. Similarly, stringed-instrument players can form protective finger caps (in addition to calluses) with cyanoacrylates. While the glue is not very toxic and wears off quickly with shed skin, applying large quantities of glue and its fumes directly to the skin can cause chemical burns.[citation needed]

While standard "superglue" is 100% ethyl cyanoacrylate, many custom formulations (e.g., 91% ECA, 9% poly(methyl methacrylate), <0.5% hydroquinone, and a small amount of organic sulfonic acid,[16] and variations on the compound n-butyl-cyanoacrylate for medical applications[11]) have come to be used for specific applications. There are 3 cyanoacrylate compounds currently available as topical skin adhesives. 2-Octyl-cyanoacrylate is marketed as Dermabond and SurgiSeal. n-2-Butyl-cyanoacrylate is marketed as Histoacryl, Indermil, GluStitch, GluSeal, PeriAcryl, and LiquiBand. The compound 2-Ethyl-cyanoacrylate is available as Epiglu.[17]"

Στο Nashville σχεδον ολοι οι κιθαριστες που πρεπει να παιζουν και αψογο  chicken pickin για να επιβιωσουν, χρησιμοποιουν  acrylic "Lee" press-on type nails (δες τι ειναι  στον γουγλη).

Κατι παρομοιο θα υπαρχει και εδω φανταζομαι.

Dimsonic να σε δω με τέτοια νύχια (acrylic "Lee" press-on type nails)......
img-thing
......και τι στον κόσμο...... :o                 

Για εκείνη την συνάντηση, που λέγαμε σε pm, μέσα........ ;) :D ;D

Superfunk είπε:
να διευκρινησουμε οτι τα ψευτικα αυτα νυχια ειναι ΔΙΑΦΑΝΗ
  Τι μου το χαλάς τώρα ρε Νίκο....;  ::) :-X ;D ;D ;D

Λοιπόν σοβαρά τώρα....

επειδή δεν γουστάρω να δανειστώ τα ψεύτικα απ την κόρη μου...

τι κάνετε οι υπόλοιποι?

Κυρίως πως τα διατηρείτε και δεν τα σπάτε?

Και αν τα σπάτε πως τα γιατρεύετε?

(εγώ μια λύση πάντως πρότεινα) ;)

Πλάκα-πλάκα, ένα είδος τακτικού μανικιούρ είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν μιλάς για κλασσική κιθάρα, κάποιες προσωπικές μου παρατηρήσεις για τα νύχια είναι:

α. Διατροφή: η υγεία των νυχιών ξεκινά πρωτίστως από τα θρεπτικά συστατικά που παίρνουμε. Ευεργετικά αποτελέσματα χαρίζουν η βιταμίνη D3, τα Ω3-6-9 λιπαρά και το ασβέστιο.

β. Nail polish: με καλή διατροφή είναι εγγυημένο ότι θα δυναμώσουν, μέχρι τότε όμως ξέρω αρκετούς κιθαρίστες που χρησιμοποιούν nail polish διάφανο μη γυαλιστερό. Δεν ξέρω λεπτομέρειες αλλά υπάρχουν ειδικά τέτοια μανό που απλά δημιουργούν ένα σκληρό κέλυφος ώστε να μη σπάει το νύχι εύκολα, χωρίς τη γνωστή γκλιτερολάμψη. Σε πρακτικό επίπεδο είναι το Α και το Ω.

γ. Σετ εργαλείων για νύχια: απαραίτητο, μιας και έχει εκείνα τα κουρμπαριστά ψαλιδάκια, τις λίμες και τους νυχοκόπτες σε διάφορεα μεγέθη. Άμα παρακολουθήσεις και 5-6 βιντεάκια στο γιουτούμπι μαθαίνεις τα βασικά και προσαρμόζεις στις δικές σου ανάγκες.

Στην επόμενη εκπομπή, θα συζητήσουμε για λακ μαλλιών και ρετρό '80s κομμώσεις  ;D

Jasemeister είπε:
Πλάκα-πλάκα, ένα είδος τακτικού μανικιούρ είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν μιλάς για κλασσική κιθάρα, κάποιες προσωπικές μου παρατηρήσεις για τα νύχια είναι:

α. Διατροφή: η υγεία των νυχιών ξεκινά πρωτίστως από τα θρεπτικά συστατικά που παίρνουμε. Ευεργετικά αποτελέσματα χαρίζουν η βιταμίνη D3, τα Ω3-6-9 λιπαρά και το ασβέστιο.

β. Nail polish: με καλή διατροφή είναι εγγυημένο ότι θα δυναμώσουν, μέχρι τότε όμως ξέρω αρκετούς κιθαρίστες που χρησιμοποιούν nail polish διάφανο μη γυαλιστερό. Δεν ξέρω λεπτομέρειες αλλά υπάρχουν ειδικά τέτοια μανό που απλά δημιουργούν ένα σκληρό κέλυφος ώστε να μη σπάει το νύχι εύκολα, χωρίς τη γνωστή γκλιτερολάμψη. Σε πρακτικό επίπεδο είναι το Α και το Ω.

γ. Σετ εργαλείων για νύχια: απαραίτητο, μιας και έχει εκείνα τα κουρμπαριστά ψαλιδάκια, τις λίμες και τους νυχοκόπτες σε διάφορεα μεγέθη. Άμα παρακολουθήσεις και 5-6 βιντεάκια στο γιουτούμπι μαθαίνεις τα βασικά και προσαρμόζεις στις δικές σου ανάγκες.

Στην επόμενη εκπομπή, θα συζητήσουμε για λακ μαλλιών και ρετρό '80s κομμώσεις  ;D
κλασική όχι. Πού τέτοια τύχη....

το αριστερό ...δεν.

Είπα ότι τα τελευταία παίζω χωρίς την πένα γιατί βρήκα πολλούς νέους τρόπους για ήχους, όχι ότι η πένα μου έβγαζε αυστηρά έναν.

Θα το ψάξω για βερνίκι πάντως...

Με ζήτησε κανείς? ;D

Το θέμα με έχει απασχολήσει και μένα για πολλά χρόνια. Μετά από

ηχογράφηση σε στούντιο και κουβέντα με τον ηχολήπτη αναζήτησα

συμβουλές από κλασικούς κιθαρίστες. Κάποιος, δεν θυμάμαι σίγουρα αλλά

ίσως ο Αργύρης(Shelter), μου πρότεινε την χρήση ντουκούχαρτου για το λιμάρισμα,

συμβουλή που ακολούθησα με γελοία ευλάβεια για καναδυό χρόνια. Μέχρι

τη στιγμή που μια συμπαθέστατη μανικουρίστ που γνώρισα σ΄ένα σπίτι

μου χάρισε μια μεγάλη, χοντρή λίμα την οποία και άρχισα να χρησιμοποιώ

πρόσφατα-αλλά κάπου την έχασα.

Γενικά, γνωρίζω πως ακριβώς πρέπει να έχω το νύχι για να είναι ακριβώς

όπως με βολεύει και να έχω και τον ήχο και, δεδομένου πως παίζω αρκετά fingerstyle και hybrid, ξέρω πως είναι κάτι που πρέπει να φροντίζω συστηματικά...Παρ΄όλα αυτά, παιδιά, είναι απερίγραπτο το πόσο βαριέμαι. Απερίγραπτο. Σοβαρολογώ...

Ετσι, απλά τα λιμάρω με μια λίμα που υπάρχει στο σπίτι-μια στο τόσο. Αν σπάσουν, τα ισιώνω πάλι με την λίμα. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, παίζω με πένα. Ή πάω μια βόλτα. :)

pipityri είπε:
Παρ΄όλα αυτά, παιδιά, είναι απερίγραπτο το πόσο βαριέμαι. Απερίγραπτο. Σοβαρολογώ...

Ετσι, απλά τα λιμάρω με μια λίμα που υπάρχει στο σπίτι-μια στο τόσο. Αν σπάσουν, τα ισιώνω πάλι με την λίμα. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, παίζω με πένα το thumbpick . Ή πάω μια βόλτα. :)
Oh yeah...

μα ίσια δεν παίζουν.

Αν δεν είναι στρογγυλεμένα σπάζομαι απίστευτα.

Υπάρχει η λύση του στυλ thumbpick αλλά είναι για περιορισμένα αλα Wes πράγματα....άσε που δεν μας παίρνει...

Συνήθως το βασικό είναι να παίζω σαν να κρατάω πένα με το νύχι του δείκτη, από τότε που πήγαινα γυμνάσιο και με λέγανε ραπτομηχανή (επειδή είχα σπάσει την άρθρωση του αντίχειρα και πήγαινε μόνο πάνω κάτω... ;D)

Αλλά είπαμε τρώγεται γρήγορα και μετά σπάει την άλλη μέρα.

...

Τα νύχια πρωτίστως στην κλασική κιθάρα για να μην σπάνε θέλουν λιμάρισμα με 2-3 νούμερα για να έχουν όσο το δυνατό λεία αιχμή. Για ηλεκτρική όπου τα πράγματα είναι πιο δύσκολα θα πρότεινα πιο κοντά νύχια να έχουν λιγότερες κυρτώσεις και έτσι λιγότερες πιθανότητες σπασίματος.

Πιστεύω ότι το ψεύτικο νύχι  έχει κατώτερο  ήχο από αυτόν του κανονικού νυχιού (και στην κλασική ακόμα πιο πολύ). Ο ήχος του thumbpick μ'αρέσει πολύ πάντως. 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back