Κιθάρα για shredding (μέχρι 4000 ευρώ).

BillTrantos

Δυνατό μέλος
Staff member
Πόντοι
1,058
Καλησπέρα παιδιά!Έχω αρχίσει εδώ και ένα διάστημα να μαζεύω χρήματα με σκοπό να αγοράσω μια κιθάρα που θα την κρατήσω για πάντα.Αυτή η αγορά θα γίνει σε 2 χρόνια απ'ότι υπολογίζω και θα ήθελα να ξέρω τι νομίζετε ότι είναι ιδανικό (δηλαδή να μπορώ να παίξω και clean πράγματα,αλλά να είναι και άνετη για πιο shredding καταστάσεις).Όπως αναφέρω και στον τίτλο,θέλω να κοστίζει μέχρι 4000 ευρώ.Θα ήθελα να γράψετε και μια δικαιολόγηση και όχι μόνο το μοντέλο,ώστε να καταλάβω γιατί ακριβώς μου το προτείνετε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να πεις 4.000 (Τέσσερις χιλιάδες ) ευρώ; Υπάρχει περίπτωση να έγινε λάθος και να εννοείς 400 (τετρακόσια) ευρώ;

1. έγραψε 4000 δύο φορές, μάλλον το εννοεί

2. φίλε σε δύο χρόνια αμφιβάλλω αν θα θυμάσαι καν τι σου πρότεινε κάποιος/κάποιοι εδώ σήμερα/αύριο, και θα έχεις αλλάξει γνώμη 7 φορές

3. κιθάρα που θα σε καλύψει για πάντα δεν υπάρχει, περι τα 2-3 χρόνια μετά την αγορά θα ψάχνεις την επόμενη, το λενε GAS και είναι αδυσώπητο

4. πού είναι ο BOB10LAMIA?

gdevelek είπε:
1. έγραψε 4000 δύο φορές, μάλλον το εννοεί
Εγώ το ρώτησα διότι ο φίλος αν πρόσεξες είναι 16 ετών κατά δήλωσή του, οπότε κρίνω σκόπιμο να το επιβεβαιώσει και ολογράφως, και μετά βλέπουμε.

Ναι παιδιά είμαι σίγουρος ότι γράφω 4000 ευρώ :D Μην ανησυχείτε θα θυμάμαι μια χαρά τις συμβουλές που θα μου δώσετε.Θέλω να δω απλά τις απόψεις σας.Δεν πρόκειται να πάω σε ένα μαγαζί μετά από 2 χρόνια και να πω θέλω το τάδε μοντέλο που μου πρότεινε στο noiz ο gdevelek :P

@blackie Η κιθάρα που έχω τώρα κάνει 600 ευρώ,με ικανοποιεί 100% αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να βγάλει το κάτι παραπάνω που θέλω.Θα χρειαστώ (ελπίζω) μια καλύτερη κιθάρα μέσα στον επόμενο χρόνο,αλλά θα αρκεστώ σε αυτή.Και λέω θα χρειαστώ γιατί ευελπιστώ να παίξω επιτέλους στο schoolwave με τη μπάντα μου,αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία :P

BillTrantos είπε:
Μην ανησυχείτε θα θυμάμαι μια χαρά τις συμβουλές που θα μου δώσετε.
Εγώ πάντως δεν ανησύχησα γι' αυτό.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
gdevelek είπε:
4. πού είναι ο BOB10LAMIA?
;D ;D ;D

Εγώ το ρώτησα διότι ο φίλος αν πρόσεξες είναι 16 ετών κατά δήλωσή του, οπότε κρίνω σκόπιμο να το επιβεβαιώσει και ολογράφως, και μετά βλέπουμε.
φιλτατε μ'αρεσεις! Το προσσεγγιζεις το θεμα με...δικηγορικη ακριβεια! :D

BillTrantos

Ρε συ, τρελο μπαντζετ. Αλλα αν ειναι να τα δωσεις κοιτα και προς prs μερια που κανουν πολλα και συμφερουν.

Ξέρω ότι τα χρήματα είναι πάρα πολλά,αλλά ελπίζω να τα αξίζω μέχρι τότε και να μην πάνε στράφι.Δεν είμαι και κάνας λεφτάς,οπότε δεν μπορώ να έχω τόσα χρήματα κάθε μέρα,αλλά θέλω να τα ξοδέψω σε μια κιθάρα που να τα σπάει και να την κρατήσω εφ'όρου ζωής.  :)

Μαζι σου. Μεχρι αυτα τα χρηματα μπορεις να βρεις τα παντα. Σε τι μουσικα μονοπατια "περπατας" ειπαμε;

Μέχρι πρόσφατα δεν περπατούσα πουθενά :P,ως αυτοδίδακτος έπαιζα ότι ήθελε το group.Αφού άρχισα μαθήματα με έναν καθηγητή με neoclassical επιρροές,άρχισα κι εγώ να κατευθύνομαι προς τα κει.Προσπαθώ να βγάλω φράσεις του Malmsteen,του Becker,του Broderick χωρίς πολύ μεγάλη επιτυχία ακόμα,αλλά σύντομα ελπίζω να βρω τον δρόμο μου.. :)

Φιλε μου νομιζω ειναι λιγο επιπολαιο να διαλέγεις την κιθαρα σου με βασικο κριτηριο το κοστος χωρις να ξερεις τις πραγματικές σου αναγκες.. :-X

Καλυτερα να δεις τι πραγματικα χρειάζεσαι κ αν αυτο κοστιζει κάποια παραπανω χρηματα τα δινεις εφοσον μπορεις.

Δεν ειναι αναγκη να πας σε high-end εξοπλισμο για να εχεις καλο ηχο και να μπορεις να παιξεις. Τη σημερον ημερα, με τον εξοπλισμο που κυκλοφορει στην αγορα, αν δεν μπορεις να βγαλεις καλο ηχο με μια κιθαρα των 500 ευρω και ενα αξιοπρεπη λαμπατο ενισχυτη, ισως πρεπει να δοκιμασεις κανα αλλο αθλημα.
Τα λόγια του odis13 εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο αυτό που σκέφτομαι γενικά για τον πολύ ακριβό εξοπλισμό!

Εγώ πρώτον θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτείς πάλι σε 2 χρόνια!Που θα έχεις και τα φράγκα και θα ξέρεις ακριβώς τι θέλεις...  ;)

Αν δεν γουστάρεις shredding τότε, τι θα λες;Μία κιθάρα για blues;

Επίσης δεν υπολογίζεις το GAS όπως σου είπε ο gdevelek...Είναι και αυτό μία παράμετρος! ;D

Εγώ πάντως με τόσα λεφτά θα έπαιρνα και μία βέσπα για να πηγαίνω στις πρόβες της μπάντας μου! ;D

Φιλικά πάντα!

gary.. είπε:
Φιλε μου νομιζω ειναι λιγο επιπολαιο να διαλέγεις την κιθαρα σου με βασικο κριτηριο το κοστος χωρις να ξερεις τις πραγματικές σου αναγκες.. :-X

Καλυτερα να δεις τι πραγματικα χρειάζεσαι κ αν αυτο κοστιζει κάποια παραπανω χρηματα τα δινεις εφοσον μπορεις.
τα είπες όλα  ;)

amerithanos είπε:
Με 4.000 ευρω εφτιαξα ενα ολοκληρο studio :P
Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσα να κάνω και κάτι τέτοιο.Επίσης έχετε δίκιο στο ότι αλλάζω συχνά γνώμη,αλλά όχι ως προς το είδος μουσικής,αλλά στο μοντέλο κιθάρας.Δε ''μαμιέται'',θα το ξανακοιτάξω όταν έρθει η ώρα.Ευχαριστώ για την φώτιση που μου δώσατε  ;D ;)

Σε 2 χρονια ειναι πολυ πιθανο να εχεις βαρεθει να παιζεις γρηγορα και το Schoolwave σχεδον σιγουρα θα εχει παψει να αποτελει "φιλοδοξια". ;D

Επισης ειμαι σχεδον σιγουρος πως ο Malmsteen π.χ. παιζει με κιθαρες που κανουν λιγοτερο απο 4.000 ευρω...

Nikoubis είπε:
Σε 2 χρονια ειναι πολυ πιθανο να εχεις βαρεθει να παιζεις γρηγορα και το Schoolwave σχεδον σιγουρα θα εχει παψει να αποτελει "φιλοδοξια". ;D
Από κάπου πρέπει να αρχίσουμε όμως,έτσι δεν είναι?Δεν βλέπω καλύτερη αρχή από ένα festival για νέα παιδιά ;)

ΕΔΩ BOB10LAMIA!!!!!!!

Παροτι ειμαι σε χωριο χωρις internet (μεχρι 23 Αυγουστου) εμαθα οτι με κραζετε  :) :) και

ειπα να γραψω!  (....εριξα πολυ γελιο!!!!!!)

Εχω 9 κιθαρες πανω απο 4.000 ευρω αλλα καμια δεν παιζει καλα......ειναι ολες χαλια μαυρα._

Δεν ειχα προσεξει οτι υπαρχουν FENDER ΚΑΙ GIBSON και αγοραζα ολο μ@λ@κ.. :-X

Θα τις δωσω ολες και θα παρω μια Warmoth + μια fender και εναν blues junior.......

Οποτε μην δωσεις τοσα λεφτα παρε κατι μεχρι 500 ευρω

Γενικα συμφωνω με τους προλαλησαντες, οτι βιαζεσαι πολυ και οτι 4.000 ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ για οποιοδηποτε κιθαρα, παρολα αυτα θα προτεινω μερικες γενικες κατευθυνσεις γιατι αναγνωριζω οτι ολοι ειμασταν καποτε στην ηλικια σου και καναμε τα ιδια ονειρα. Απλα εχε στο νου σου τα εξης....

1. Μαλλον το budget σου φτανει για κιθαρα και ενισχυτη μαζι.

2. Το GAS θα ξαναχτυπησει, να εισαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ

3. Η τελικη σου επιλογη θα πρεπει να λαβει υπ οψη της πολλους ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ παραγοντες που μονο εσυ θα πρεπει να ξερεις αν σου ταιριαζουν η οχι (αριθμος ταστων, radius ταστιερας, maple ή rosewood ή ebony neck, floyd rose ή vintage tremolo, active ή passive μαγνητες κτλ κτλ....)

παρολα αυτα, οσο ματαιο και να ειναι, ριχνω μερικες προτασεις στο τραπεζι ετσι για να γινεται κουβεντα.

1. Music Man Axis

2. Music Man John Petrucci (ok μερικες απο αυτες φτανουν τα 4.000)

3. Καποια Jackson USA

4. Καποια Ibanez RG Prestige ή signatures τυπου VAI/SATRIANI/GILBERT

5. Για ποιο all around φαση χωρις φυσικα να αποκλειει το shred PRS custom 24

Εχω παιξει με τις περισσοτερες που προτεινω (δεν εχω παιξει τα ΠΟΛΥ ακριβα μοντελα petrucci και Jackson USA) και η δικη μου ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ επιλογη ειναι η AXIS.

Για ενισχυτη τα πραγματα ειναι πιο απλα : Mesa Boogie Mark V ειδικα σε 2 χρονια που θα αρχιζουν να σκανε μεταχειρισμενοι στις αγγελειες του Noiz (τωρα ειναι λιγο φρεσκοι ακομα...) 

Trending...

Νέα θέματα

Back