Κιθαρα και καθαρος treble ηχος

Alexandros Diamantis

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπερα ομαδα! τον τελευταιο καιρο ψαχνω σχετικα με το ποια κιθαρα μπορει να μου ταιριαζει καλυτερα και αναρωτιεμαι για το ειδος μουσικης που μπορεις να παιξεις με καθε διαφορετικο τυπο κιθαρας,δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις απλα παιζω για αυτο θα ηθελα να μου προτεινεται προς τα ποιο ειδος κιθαρας να κινηθω.Ο ηχος που θελω να εχω ειναι πολυ καθαρος με ομορφα γλυκα treble για στυλ προς funk και desert blues, σημερα δοκιμασα μια tele και ο treble μαγνητης ηταν πολυ καθαρος πιο καθαρος απο της strat μου , επισης δοκιμασα και μια gibson les paul και ειχε τοσοοο γεματο και ομορφο ηχο που εντυπωσιαστικα

Telecaster.

Φυσικά.

Αλλά γενικά ο καθαρός ήχος είναι περισσότερο θέμα ενισχυτή παρά κιθάρας.

Αν σου αρέσει ο καθαρός ήχος της LP θα χρειαστείς τουλάχιστον 50 βαττ ενισχυτή ,λαμπατο φυσικά,για να τον πετύχεις μια και οι διπλοί μαγνήτες έχουν μεγαλύτερη έξοδο.

Εν κατακλείδι πάρε μια Tele ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Tele. Αν σου άρεσε ο καθαρός ήχος της Les Paul δοκίμασε και μια SG έτσι για την ιστορία, που έχει πιο πολύ ''bite'' από

της Les Paul που είναι λίγο πιο στρογγυλός. Αλλά μάλλον για Tele πας.

Και μου ερχετε και αλλο μπερδεμα  υστερα απο τις απαντησεις σας...ποια τελε ομως?? affinity - classic vibe - Mexico  μεχρι εκει ειναι το budget μου, οι διαφορες αναμεσα σε μια affinity και mexico ειναι τρομερες η ειναι κοντα?το μονο που δεν μαρεσε σε affinity ειναι οτι δεν εχει βερνικη και το πλαστικο knob , αλλα στον ηχο με ενδιαφερει αν εχουν μεγαλες διαφορες

Διαφορες μικρες δηλαδη εχουν μεταξυ τους?κυριως σπιτι παιζω η με κανεναν φιλο αντε να γραψω και τιποτα για πλακα οποτε δεν μου χρειαζεται να δωσω πολλα πιστευω, η affinity παντως για 180 ευρω πολυ τιμια φαινεται , θα αξιζε μετα μια πιθανον αναβαθμιση σε μαγνητες?

είναι ακριβώς αυτό που λες.

για τη χρήση που θες (εγώ ήθελα πολύ περισσότερα).

Μου χάρισε από εδώ ένας φίλος έναν μαγνήτη bridge Bill Lawrence, και μετά πήρα το ταίρι του για neck. Με την αλλαγή αυτή ξέφυγε πολύ.

Αλλαξα και τον διακόπτη και έκανα μια μικρή επέμβαση στα ποτενσιόμετρα.

Αλλά για την χρήση που θέλεις είσαι μια χαρά με μια στοκ αφίνιτυ.

Οι mexico εχουν κεραμικους μαγνητες, αρα χαλια καθαρα.

Προτεινω, αντι την affinity, να παρεις την standard. Λιγο καλυτεροι μαγνητες, λιγο καλυτερο σαν οργανο, λιγο πιο ακριβο. Αξιζει.

Εχει εξαιρετικο καθαρο ηχο, αλλα και βρωμικο.

Standard εννοεις την αμερικανικη εκδοση?

με affinity κανεις live???

Alexandros Diamantis είπε:
Standard εννοεις την αμερικανικη εκδοση?

με affinity κανεις live??η θα μου μεινει ?

Squier standard telecaster.

Ή ακομα καλυτερα, δωσε 30 ευρω παραπανω και παρε την VINTAGE V52 (300-350 κοστιζει). Ειναι ανωτερο οργανο και απο mexican fender. Μην παρεις squier.

(Ειχα squier standard, εχω v52 και mexican)

Αν θες τελεια καθαρα, οπως ηδη σου ειπαν, μην κουραζεσαι με κιθαρες. Ο ενισχυτης θα επρεπε να σε προβληματιζει. 

ναι ωραια φαινεται vintage 52 και καλη τιμη αλλα δεν βγενει σε αριστεροχειρη

Δηλαδη για σπιτικο ενισχυτη για να εχω καλα καθαρα τι προτινετε?budget εως 250-300 ,εχω vox valvetronix 20watt

Όπως περιγράφεις τις ανάγκες σου αλλά και τις ηχητικές εντυπώσεις σου απο τις κιθάρες που δοκίμασες, θα πρότεινα να δοκιμάσεις μια semi hollow. Εφόσον -κατα πως φαίνεται- θέλεις να κινηθείς σε χαμηλό μπάτζετ, Epiphone Dot.

Give it a try.

σημερα δοκιμασα μια tele και ο treble μαγνητης ηταν πολυ καθαρος πιο καθαρος απο της strat μου

Βρε Αλέξανδρε, τι strat έχεις?

Γιατί ψάχνεσαι και για άλλη κιθάρα? Υπάρχει κάτι που δεν σου αρέσει στην strat ή θέλεις και κάτι άλλο?

Τι εννοείς όταν λες ότι ο ήχος της κιθάρας που δοκίμασες ήταν πιο καθαρός από την strat ?

Μήπως χρησιμοποιείς "λάθος" τον ενισχυτή σου για να έχεις "καθαρό" ήχο?

Την tele την δοκίμασες στον δικό σου ενισχυτή? 

Δηλαδη για σπιτικο ενισχυτη για να εχω καλα καθαρα τι προτινετε?budget εως 250-300 ,εχω vox valvetronix 20watt

Μια χαρά είσαι.

Στο πόσο τον ανοίγεις σε ένταση?

Τώρα δεν έχεις "καλά καθαρά"?

κυριως σπιτι παιζω η με κανεναν φιλο αντε να γραψω και τιποτα για πλακα 

Ότι κιθάρα και να πάρεις, μια χαρά θα είσαι από την άποψη του "καθαρού ήχου".

Συμφωνω με τους κυριους απο πανω.

Η στρατ εχει εξαιρετικα καθαρα. Ενα σωστο σεταπ*, ωστε να βγαλει τον καλυτερο της ηχο, και μετα επιλογη καταλληλου ενισχυτη.

Ο ενισχυτης θα σου δωσει τα καθαρα που θες, οχι η κιθαρα. Πρωτα πρεπει να εχεις τον ενισχυτη που μπορει να σου δωσει τον σωστο ηχο, και επειτα, ασχολεισαι με κιθαρα εφοσον χρειαστει.

Ποια στρατ εχεις, και τι μαγνητες φορα?

Σε ποιον ενισχυτη δοκιμασες την tele?

(* 1 ωρα εκανα δοκιμες και αλλαζα ρυθμισεις στην backup στρατ μου, κυριως στο υψος μαγνητων, διοτι δεν μου αρεσε καθολου ο ηχος της απο το απογευμα που την επιασα. Τωρα μου αρεσει. Την εφερα στα μετρα μου.

Πριν αγορασουμε νεο εξοπλισμο, καλο ειναι να ασχοληθουμε με τον ηδη υπαρχων. Σεταρισμα κιθαρας και σωστη ρυθμιση ενισχυτη.)

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back