Κυκλοφορίες του 2023 που μας άρεσαν

Οδυσσέας Παππάς

odis13

Βινταζολάγνος
Πόντοι
2,548
Μερες που ειναι ανοιγω ενα thread για να μοιραστουμε μερικες δισκογραφικες κυκλοφοριες του 2023. Δεν θα ελεγα οτι ειμαι και 100% on top των νεων κυκλοφοριων, αλλα στα ειδικα μου ενδιαφεροντα κυκλοφορησε πολυ δυνατο υλικο φετος, οποτε κανω την αρχη και ακολουθατε. Καλλιτεχνης, δισκος, πεταχτε μας και καμια αραδα και κανα λινκ να παρουμε μια ιδεα ειδικα απο niche σκηνες.

Στο χωρο του "προσπαθουμε να σωσουμε την country με νυχια και δοντια" ειχαμε νεες κυκλοφοριες απο

Tyler Childers - Rustin' in the Rain
Childers_rustin.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Από τα αγαπημένα μου threads κάθε χρόνο @odis13!

Εγώ θα κάνω αναφορά σε 2-3 δίσκους που βγήκαν φέτος και είτε μου έκαναν μπόλικη παρέα, αποτελώντας έτσι άτυπα το soundtrack της ζωής μου αυτό το διάστημα, είτε δίσκους που υπήρξαν αφορμή για να κάτσω στο χώρο μου και να παίξω καμιά πρασινάδα.

Αρχίζω με Ariel Posen και το δίσκο "Reasons Why". Ατμοσφαιρικός, αισθαντικός και με πανέμορφα slide παιξίματα. Το γεγονός ότι είδα και την παρουσίαση του δίσκου live τον βάζει στο νο.1 για εφέτο.

image.jpeg

Μετά πάμε σε κάτι τελείως διαφορετικό, θα το χαρακτήριζα ambient-electronic-glitch, από τον Keinseier, έναν Γερμανό film scorer του οποίου η αισθητική γενικώς μου αρέσει πολύ. Πέρα από το μικρό EP που ποστάρω, πέρασα και πολύ χρόνο ακούγοντας τα sketches που ανεβάζει στο Youtube.

https://keinseier.bandcamp.com/album/hier-und-dort

image.jpeg

Και τέλος, πάμε στους πολύ ατμοσφαιρικούς και cinematic Bledig από το Brighton. Ακούω κομμάτια τους καιρό και χάρηκα που βγάλανε ξανά δίσκο.

https://bledig.bandcamp.com/album/universe-arrangements

image.jpeg

Παρ'όλα αυτά το 2023 ήταν μια χρονιά κυρίως jazz για μένα, αλλά οι περισσότεροι δίσκοι όχι απλά δεν ανήκουν σε αυτή τη χρονιά, αλλά είναι και προϊόντα άλλων δεκαετιών και ενός άλλου κόσμου.

@BillTrantos σκεφτομουν να αναφερω τον Ariel Posen (για το Mile End II ομως) αλλα α) δεν το ακουσα και τοοοοσο πολυ και β) ημουν σιγουρος οτι θα τον ανεφερες εσυ ?.

Πολυ ενδιαφερον ο Keinseier, ειχα κανα δυο ηλεκτρονικα στη λιστα μου αλλα τελευταια στιγμη ειπα να μη τα συμπεριλαβω, ποιος θα ακουει τετοια λεω - κακως, παρτα τωρα. Πιο πολυ προς Tim Hecker vibes βαβουρας και λιωσιματος. 

John Bence - Archangels

@BillTrantos σκεφτομουν να αναφερω τον Ariel Posen (για το Mile End II ομως) αλλα α) δεν το ακουσα και τοοοοσο πολυ και β) ημουν σιγουρος οτι θα τον ανεφερες εσυ ?.
Το σκέφτηκα κι εγώ το Mile End II, αλλά προτίμησα τον δίσκο με τα vocals, να είναι και πιο προσβάσιμος για κόσμο που δεν τον ξέρει.

Εγώ τα τελευταία χρόνια έχω, σχεδόν, ξεχάσει τι θα πει καινούρια μουσική.

Φέτος άκουσα ελάχιστα καινούρια μουσική με προσοχή. 

Μου έμειναν τα: 

Steven Wilson - The Harmony Codex

The Rolling Stones - Hackney Diamonds

Το γεγονός ότι μου άρεσε αρκετά το δεύτερο με ανησυχεί λίγο. Νομίζω ότι γερνάω ?.

Δεν έχω παρακολουθήσει νέες κυκλοφορίες, είμαι κολλημένος με τα παλιά ? αλλά ωραία ιδέα αυτό το thread, είναι ευκαιρία μιας και εμπιστεύομαι την κρίση σας να φτιάξω μια λίστα από ότι ποστάρετε για να ακούσω να πάρω μια γεύση από εκλεκτές νέες κυκλοφορίες. ❤️

αυτό ήθελα να πω!!

Συνεχίστε!!!

?

Λίγες κυκλοφορίες του 2023 μπήκαν στη συλλογή μου, μαζί με πάμπολλες κυκλοφορίες προηγούμενων χρόνων/δεκαετιών. Μερικά παραδείγματα παρακάτω φετινής παραγωγής:

• Lachy Doley - Gone
από το άλμπουμ "A World Worth Fighting For".

Sundowners - The Answer

Darkfighter - Rival Sons

But Here We Are - Foo Fighters

Hackney Diamonds - Rolling Stones

Moving On Skiffle - Van Morrisson

Όντως ωραίο νήμα, ειδικά για μας τους παλιατζούρες... ελπίζω μέσα στις επόμενες μέρες να ακούσω τα παραπάνω δείγματα, γιατί φαίνονται ενδιαφέρουσες περιπτώσεις τα περισσότερα.

Προσωπικά, όντας αρκετά ακατάλληλος να σχολιάσω επί της ουσίας στο θέμα, μιας και κυρίως παλιά πράγματα συνεχίζω να ανακαλύπτω στη ζωή μου, θα αρκεστώ στο να αναφέρω ένα σχετικά πρόσφατο άλμπουμ το οποίο αξίζει περισσότερη ακρόαση, συζήτηση και αναγνώριση.. πρόκειται για το "I Am The Moon" των Tedeschi Trucks Band, το οποίο κυκλοφόρησε το 2022, και στην ουσία είναι ένα mega-album που αποτελείται από 4 μικρότερα, το ένα συνέχεια του άλλου (το καθένα από αυτά τα 4 μέρη του κυκλοφόρησε με απόσταση κάποιων εβδομάδων από τα προηγούμενα). Αν υπάρχει αντίστοιχο θέμα στο φόρουμ για την περσινή χρονιά, πολύ πιθανά να έχει γίνει και αντίστοιχη αναφορά, αλλά σε κάθε περίπτωση είπα να κάνω εκ νέου λόγο για τη συγκεκριμένη δουλειά, γιατί τον Derek, τη Susan και τη μεγάλη μουσική τους παρέα τους χαίρεται η καρδιά μου με την ήσυχη και ουσιαστική δισκογραφία που παράγουν από όταν ξεκίνησαν μέχρι σήμερα.

Το γκρουπ, παρά τις όποιες αλλαγές μελών έχουν γίνει ανά τα χρόνια, παραμένει μία πραγματική οικογένεια, ο ήχος τους είναι πλούσιος και ταυτόχρονα όχι υπερβολικός, και η έτσι κι αλλιώς εντυπωσιακή τους live παρουσία που μοιάζει σαν συνέχεια των Allman Brothers με ολίγη από Sly & The Family Stone, συνδυάζεται με μία στουντιακή πορεία γεμάτη από συνθέσεις που ξεχειλίζουν από ουσιαστική και όμορφη μουσική, και όχι από απλοϊκά ή φλύαρα οχήματα έκφρασης των ταλέντων τους.. το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περίπτωση του Trucks (για μένα ήδη μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της ηλεκτρικής κιθάρας), καθώς δείχνει ότι το χάρισμά του δεν περιορίζεται μόνο στο όργανο που παίζει, αλλά και στην ωριμότητα-εκλεκτικότητα των μουσικών του επιλογών.

Η συγκεκριμένη δουλειά δε, παρά το ότι τη λες και επικίνδυνα φιλόδοξη από άποψη ποσότητας νέου υλικού, καταφέρνει να ακούγεται ευχάριστα και να είναι συνολικά υπέροχη.. ορίστε κάποια δείγματα:

Υ.Γ.: 1) Σόρυ για το ελαφρώς οφτόπικ και για την περίπτωση να επαναλαμβάνω πράγματα που έχουν σχολιαστεί ένα χρόνο πριν. Αν ναι, τότε απλά αγνοήστε με.

2) Την Tedeschi την εκτιμώ πολύ σαν τραγουδίστρια και γενικότερα σαν παρουσία, καθότι co-leader του γκρουπ, ωστόσο να πω την αμαρτία μου, μετά από πολλή ώρα συνεχόμενου ακούσματος, η χροιά της φωνής της μπορεί αν την απομονώσω να με κουράσει (επειδή συνήθως δίνει πολύ πόνο στα ψηλά registers, κάτι που δεν είναι για όλες τις ώρες). Ακόμα κι έτσι πάντως, το ότι η συγκεκριμένη μπάντα γεμίζει το χώρο στα κομμάτια της με πλούσιες ενορχηστρώσεις και back vocals, ενώ ταυτόχρονα σε κάποια τραγούδια ρόλο lead παίρνει ο υπέροχος Mike Mattison ή και κάποιος άλλος, δημιουργεί τις σωστές ισορροπίες που χρειάζεσαι για να απολαύσεις το συνολικό άκουσμα. 

Προσωπικα αν και πλεον ακουω πολυ λιγοτερο μουσικη σε σχεση με παλαιοτερα και κυριως για καποιο λογο το εχω ριξει πισω στα παιδικα μου χρονια τησ κλασσικης, φετος μου αρεσε παρα πολυ αυτο το οποιο ειναι δουλεια φιλου μαζι με μια παρεα Κερκυραιων:

https://www.youtube.com/channel/UC46B8-SURfda9w-iMgO1img

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back