Χρονολογία Fender Jazz bass

araxtos

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπέρα σε όλους ,

έχω ένα Fender Jazz bass άταστο και θα ήθελα να μάθω ποιας χρονολογίας είναι ακριβώς ,μιας και το αγόρασα μεταχειρισμένο. Το πρόβλημα είναι ότι στο μπράτσο δεν φαίνονται όλοι οι αριθμοί. Μόνο στο neck plate είναι ξεκάθαρο. Έχετε να προτείνετε κάτι;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
δεν φαίνονται όλα να ψηφία οποτε δε μπορω να χρησιμοποιησω αυτο

Υπάρχει περίπτωση να το γράφει στο μπράτσο, στο σημείο όπως στην παρακάτω φωτογραφία:

http://4.bp.blogspot.com/_FhzKbwesETE/SwL5JVwe5qI/AAAAAAAABFI/OGdfdXY4fLg/s1600/66_Jazz_LPB+004.jpg[/img]

Επίσης μπορεί να βρεις στο περίπου και στο παρακάτω πίνακα, αν δεν έχει σβηστεί όλο το serial number:

http://www.fender.com/en-GR/support/articles/u-s-instruments-product-dating/

Αυτό που έχεις στο neck plate (αν είναι δικό του) είναι το serial number.

Τσέκαρέ το στα Fender database.

Αυτό στο headstock δεν είναι serial no αλλά άλλο πράγμα (patent no, άσχετο).

Δες επίσης και το pocket και την άκρη του neck (από την πλευρά του pocket) όπως σου είπαν.

ok παιδιά λύθηκε το μυστήριο! Οκτώβριος του '92

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

DSCN0111.JPG

Ε, μια μικρή απορία βρε Αραχτέ: Αυτό το μπάσο είναι Japan ή USA;

EDIT: ΟΚ άστο το βρήκα... είναι το ΄62 American Vintage Reissue του 1992. Το V με τα έξι ψηφία με έμπλεξε λίγο στην αρχή, γιατί με παραπέμπψε σε MIJ του ΄96-΄97  ;) 

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Ε, μια μικρή απορία βρε Αραχτέ: Αυτό το μπάσο είναι Japan ή USA;
Και μένα με μπερδεύει.

Τα λεφτά μου είναι Japan (JB62 Fretless) αν και το serial δείχνει V + 6 digits = 1996-1997 σε αντίθεση με το pocket.

Αν και το pocket δείχνει διάφορες "προσπάθειες" στο παρελθόν.  ;)

araxtos είπε:
USA απ'ότι ξέρω
Αυτό είναι το headstock σου, που είναι αυτό που σου είπα- ΄62 American Vintage RI του 1992

p5_u4eossktn_ss.jpg

αυτο είναι το headstock!!είσαι μεγάλος!

ε όχι και κούτσουρο..!αυτό είναι ,μόνο που είναι άταστο.

araxtos είπε:
αυτο είναι το headstock!!είσαι μεγάλος!

ε όχι και κούτσουρο..!αυτό είναι ,μόνο που είναι άταστο.
Όλα είναι... κούτσουρα  ;D ;D ;D

Βέβαια, πάλι ανάβεις τα φιτίλια: Άταστο  ::) Από την «μαμά» του ή έγινε πατέντα;

audiokostas είπε:
Εσύ τι λες ;  ;)
Εγώ λέω ότι μάλλον βιάστηκα και ότι εσύ έχεις δίκιο για το JB-62-FL (γιατί εξ αρχής είχα την εντύπωση 'οτι ήταν με τάστα).

Γιατί υπάρχει 62 RI MIJ άταστο και είναι του ΄92  ??? αλλά μου τα χαλάει λίγο το headstock γιατί στο Ιαπωνέζικο δεν γράφει τίποτα κάτω από το logo Fender  ::) ::)

Οπότε πίσω στο τετράγωνο ένα- Αμερικάνικο, ενδεχωμένος με πατέντα άταστου, γιατί προσωπικά 62 RI αμερικάνικο του '92 άταστο, δεν βρίσκω. Όποιος όμως γνωρίσει ας μας πει...    

Και για του λόγου το αληθές: Αυτό είναι το headstock του MIJ 62 RI του 1992

JB_62_FL.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back