• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Χορδές για Stratocaster

Νεκτάριος Κοντολέων

Nekkon

Gretsch addict
Πόντοι
1,038
Καλησπέρα συμφορουμίτες. Ποιες χορδές χρησιμοποιείτε για Stratocaster και τις συστήνετε; Άκουσα καλά λόγια για Ernie Ball Super Slinky 9-42. Γνώμες;

Ghs 9-42 βαζω σε ολες τις κιθάρες μου.

Πρόσφατα αγόρασα ένα σετ 9-40 της dadarrio για δοκιμή. Έχει παχυτερες ενδιάμεσες χορδές. Θα το δοκιμάσω σε στρατ μάλλον.

Ghs 9-42 βαζω σε ολες τις κιθάρες μου.

Πρόσφατα αγόρασα ένα σετ 9-40 της dadarrio για δοκιμή. Έχει παχυτερες ενδιάμεσες χορδές. Θα το δοκιμάσω σε στρατ μάλλον.
Δε σου άρεσαν οι d'adarrio γενικά;

Κάνε ότι έκανε ο Hendrix ,ο  Blackmore και ο Galagher (και το....μισό ροκ πριν το 1980)

010-038  forever...

Πολύ ωραίο σετ αν δεν μπορείς να βρεις 010-038. Είναι σχεδόν το ίδιο ισορροπημένο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δε σου άρεσαν οι d'adarrio γενικά;

Δεν μου άρεσε η αίσθηση. Σκληρή. Είχαν διάρκεια, όμως και οκ ήχο.

Οι ernie ball είχαν πιο μαλακή αίσθηση, αλλά μου χαλούσαν παρά πολύ εύκολα. Ο ήχος δε μου άρεσε και τόσο. Καθαρά θέμα γούστου.

Μόλις έβαλα το πρώτο σετ ghs, δεν ξανακοίταξα για άλλη εταιρεια. Πήρα το 9-40 από περιέργεια για το πόσο ισορροπημένο θα είναι, όχι λόγω μάρκας.

Παντα daddario 9-42 αλλα μια και βλεπω πολλους με ghs σκεφτομαι να τις δοκιμασω.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παντα daddario 9-42 αλλα μια και βλεπω πολλους με ghs σκεφτομαι να τις δοκιμασω.

Θα σου αρέσουν,  είναι πιο slinky και έχουν πιο ωραίο,λιγότερο stiff ,feel λόγω του roundcore  στις wound χορδές. 

Καλησπέρα συμφορουμίτες. Ποιες χορδές χρησιμοποιείτε για Stratocaster και τις συστήνετε; Άκουσα καλά λόγια για Ernie Ball Super Slinky 9-42. Γνώμες;

Bάζω 9.5 Daddario EXL120+

Mε αφορμή αυτό που πόσταρε ο sf, μόλις παρήγγειλα τις 10-38 να τις δοκιμάσω στη 2η strat.

Αναμένω τις επόμενες μέρες να δοκιμάσω και κάποιες 9άρες και 10άρες balanced

Daddario EXL120BT

Daddario EXL110BT

Αφού ο καθένας λέει για τον εαυτό του, τότε μόνο οι παρακάτω:

81nqqTesj5L._AC_SX425_.jpg

μια και 40 νοματαίοι είπαν 40 γνώμες εδώ, αντε να πω και γω.

08-38 d'addario flatwound chromes custom set.

Βάση των επιλογών που έχεις,απο τά αποτελέσματα που βγαίνουν,θα παίξεις η QOTSA,η Maroon 5.Μήπως να πείς πρώτα τι θές να παίξεις,αν είναι για live η για ηχογράφηση,γιατί εδώ έχεις από αραχνούφαντες μέχρι σωλήνες της ευδαπ.Ισως σε βοηθήσει ο παρακάτω πινακάς.https://blog.ernieball.com/strings/what-string-gauges-should-you-be-playing/

Βάση των επιλογών που έχεις,απο τά αποτελέσματα που βγαίνουν,θα παίξεις η QOTSA,η Maroon 5.Μήπως να πείς πρώτα τι θές να παίξεις,αν είναι για live η για ηχογράφηση,γιατί εδώ έχεις από αραχνούφαντες μέχρι σωλήνες της ευδαπ.Ισως σε βοηθήσει ο παρακάτω πινακάς.https://blog.ernieball.com/strings/what-string-gauges-should-you-be-playing/
Σωστός. 

Παιζω καθαρά κατά βάση, με γλυκό drive για lead. Με ενδιαφέρει να μη χάσω τον Stratocasterάδικο χαρακτηριστικό ήχο, αλλά και πάλι δεν ξέρω αν οι χορδές παίζει να μου το χαλάσουν αυτό σε τόσο μεγάλο βαθμό. Αυτό για το live ή την ηχογράφηση δεν το έπιασα, διαλέγεις άλλες χορδές για live και άλλες για studio;?

Trending...

Νέα θέματα

Back