Kemper Profiling Amplifier: το μέλλον στο amp modeling?

Dnightshade είπε:
Η απορία μου έγκειται στο αν υπάρχουν στον kemper amp controls στυλ bass ,mid ,treble κτλ  (εκτός από γραφικά EQ κτλ) , και αν ναι,πώς αυτά επιδρούν ως προς την πιστότητα σε σχέση με το real thing ,από τη στιγμή που θεωρητικά δεν υπάρχει αλγόριθμος μοντελισμού συγκεκριμένου ενισχυτή ως προς το profile που έχεις τσιμπήσει από το ίντερνετ.
Αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις τo thread από την αρχή και να δεις μερικά βιντεάκια, θα σου λυθούν οι απορίες.  ;)

gdevelek είπε:
Αυτό είναι μάλλον άλμα λογικής και όχι λογική  ;)

Ή αν προτιμάς είναι ευσεβής πόθος.

Τόσο το EQ όσο και το gain έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες από ενισχυτή σε ενισχυτή.
Άρα με λίγα λόγια το μηχάνημα είναι άχρηστο, εφόσον μόνο ο profiling ήχος θα μοιάζει με τον ήχο του ενισχυτή, σωστά; Διότι αν πειράξεις το ΕQ, το gain και δεν ξέρω εγώ τι άλλο πάπαλα ο αρχικός σου ήχος που έιναι ίδιος με τον ενισχυτή...και άρα ο Kemper δεν κοπιάρει το ηχόχρωμα αλλά ένα snapshot ήχου του ενισχυτή...

metalmike είπε:
Άρα με λίγα λόγια το μηχάνημα είναι άχρηστο
αυτό είναι το δικό σου συμπέρασμα, όχι το δικό μου

προσωπικα θα έκανα τόσα profiles όσα είναι και τα σεταρίσματα που με ενδιαφέρουν για τον Χ συγκεκριμένο ενισχυτή και θα έκλεινε το θέμα, θα ήταν λίγο αβαρία αλλά και πάλι μια χαρά

metalmike είπε:
Άρα με λίγα λόγια το μηχάνημα είναι άχρηστο, εφόσον μόνο ο profiling ήχος θα μοιάζει με τον ήχο του ενισχυτή, σωστά; Διότι αν πειράξεις το ΕQ, το gain και δεν ξέρω εγώ τι άλλο πάπαλα ο αρχικός σου ήχος που έιναι ίδιος με τον ενισχυτή...και άρα ο Kemper δεν κοπιάρει το ηχόχρωμα αλλά ένα snapshot ήχου του ενισχυτή...
Όχι.  ;)

απλο.επαναστατικο(αν και ως modelling το μπαμ το εκανε η line 6 πριν πολλα χρονια), και με εξαιρετικη πιστοτητα αντιγραφης(οπως ακουγεται).......αναμενουμε νεοτερα.

gdevelek είπε:
αυτό είναι το δικό σου συμπέρασμα, όχι το δικό μου

προσωπικα θα έκανα τόσα profiles όσα είναι και τα σεταρίσματα που με ενδιαφέρουν για τον Χ συγκεκριμένο ενισχυτή και θα έκλεινε το θέμα, θα ήταν λίγο αβαρία αλλά και πάλι μια χαρά
Που σημαίνει, σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, πως δεν θα πείραζες καν το EQ, το gain κλπ στον Kemper στη συνέχεια, σωστά; Εκτός αν είναι κι αυτό δικό μου συμπέρασμα...οπότε ποιό είναι το νόημα όταν οι μισές λειτουργίες του Kemper βγαίνουν off, αυτό δεν καταλαβαίνω...υποτίθεται πως τα knobs υπάρχουν για κάποιο λόγο στον Kemper...δηλαδή από τη μια κοπιάρει καλά έναν ήχο ενός ενισχυτή και από την άλλη αν πειράξεις κάτι χάνεις την ταυτότητα του ήχου του αρχικού ενισχυτή, εφόσον είπες κι εσύ πως το EQ, το gain κλπ έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες από ενισχυτή σε ενισχυτή.

TGL, φαντάζομαι το όχι το είπες επειδή είπα χαρακτήρισα το μηχάνημα ως άχρηστο. Δεν το στήριξες κάπου όμως...δεν έχεις να πεις κάτι για τα υπόλοιπα που είπα; Απλά κι εγώ να βγάλω μια άκρη θέλω :)

αφού σε ενδιαφέρει ΤΟΣΟ πια η γνώμη μου:

δεν θα εμπιστευόμουν τον Kemper  να μου αποδώσει σωστά το τσιτωμένο gain ή τον εντελώς scooped χαρακτήρα ενός ενισχυτή, θα προτιμούσα να κρατήσω 2-3-5-10 profiles αντί για ένα

εντάξει; έγινα σαφής;

gdevelek είπε:
αφού σε ενδιαφέρει ΤΟΣΟ πια η γνώμη μου:

δεν θα εμπιστευόμουν τον Kemper  να μου αποδώσει σωστά το τσιτωμένο gain ή τον εντελώς scooped χαρακτήρα ενός ενισχυτή, θα προτιμούσα να κρατήσω 2-3-5-10 profiles αντί για ένα

εντάξει; έγινα σαφής;
Όπως είπα και πιο πάνω προσπαθώ να βγάλω μια άκρη για το μηχάνημα από αυτά που έχετε καταλάβει κι εσείς μέχρι τώρα, οπότε ναι, μ'ενδιαφέρει και η γνώμη σου και η γνώμη όσων συζητάμε εδώ ώστε να έχω μια κάπως πιο ολοκληρωμένη αρχική εικόνα για το μηχάνημα. Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός και σε χαλάνε αυτά που γράφω :-\

Ρε Mike ποιες γνώμες; Μόνο ο Grorig έχει παίξει με το μηχάνημα. Οι υπόλοιποι αέρα κουβέντα κάνουμε...

Φίλε Μαικ αυτό που (έχω καταλάβει εγώ ότι) κάνει το μηχάνημα, είναι ότι παίρνει ένα instance του ενισχυτή που του βάζεις με τις ρυθμίσεις που έχει. Δεν μοντελοποιεί τη διαδραστικότητα του EQ & gain controls του ενισχυτή (γιατί είναι πρακτικά πολύ δύσκολο έως αδύνατον, βλ. ποστ του odis13 αν θυμάμαι καλά), αλλά σου παρέχει δικά του EQ & gain ώστε να κάνεις εσύ extra shaping, εαν το θες, στη βάση του ήχου που σου παρέχει το profile.

Αυτό σημαίνει οτι τα knobs του Kemper κάνουν δουλειά, απλά δεν είναι σαν να πείραζες το ίδιο το tone/gain stack του αρχικού ενισχυτή (που δεν είναι και το ζητούμενο εδώ). Σίγουρα μπορείς να πετύχεις ενδιαφέροντες και usable extra ήχους με αυτόν τον τρόπο.

:)

RayDTutto είπε:
Ρε Mike ποιες γνώμες; Μόνο ο Grorig έχει παίξει με το μηχάνημα. Οι υπόλοιποι αέρα κουβέντα κάνουμε...
Προφανώς και κάνουμε οι υπόλοιποι αέρα κουβέντα, γι'αυτό μίλησα για αρχική εικόνα για το μηχάνημα. Προς το παρόν θέλω να μάθω γενικά τη φιλοσοφία του και όχι διεξοδικά το πως λειτουργεί. Και σ'ευχαριστώ πολύ φίλε koraxprs για την βοήθεια και την απάντηση :)

metalmike είπε:
TGL, φαντάζομαι το όχι το είπες επειδή είπα χαρακτήρισα το μηχάνημα ως άχρηστο. Δεν το στήριξες κάπου όμως...δεν έχεις να πεις κάτι για τα υπόλοιπα που είπα; Απλά κι εγώ να βγάλω μια άκρη θέλω :)
Το όχι πήγαινε στο ότι δεν ισχύει αυτό με το EQ. Διάβασε το thread σε παρακαλώ, υπάρχουν οι απαντήσεις, και μην περιμένεις γνώμες από κάποιον που, π.χ., ρωτούσε μερικές σελίδες πριν πόσα watt είναι ο Kemper.  ::)

The Genius Loci είπε:
Το όχι πήγαινε στο ότι δεν ισχύει αυτό με το EQ. Διάβασε το thread σε παρακαλώ, υπάρχουν οι απαντήσεις, και μην περιμένεις γνώμες από κάποιον που, π.χ., ρωτούσε μερικές σελίδες πριν πόσα watt είναι ο Kemper.  ::)
Ω Τρισμέγιστε, θες να μου εξηγήσεις γιατί δεν σου αρέσει η ερώτηση αυτή;

Είχα την περιέργεια να μάθω κατι που σίγουρα δεν είναι κρίσιμο, βρίσκεις κάτι το στραβό;

Εναλλακτικά ίσως θα μπορούσαμε όλοι μας να περνάμε τις ερωτήσεις μας από σένα για έγκριση...  ::)

metalmike είπε:
Γιατί τόση κακία όμως...δε χρειάζεται νομίζω, όπου μπορεί ο καθένας βοηθάει :)
Το να βοηθάς δεν είναι κακό.

Το να θέλεις να έχεις γνώμη σε ένα thread, κάνοντας μάλιστα αναφορά σε "χρήστες σε διεθνή φόρα" (που σημαίνει ότι το έχεις ψάξει, διαβάσει, αναζητήσει, κλπ), όντας αποδεδειμένα άσχετος, είναι επιεικώς τραγικό.

Θεωρώ το όλο ζήτημα γελοίο και δεν πρόκειται να επεκταθώ.

On topic:

Σχετικά μ'αυτό που αναρρωτιέσαι για το EQ, η απάντηση βρίσκεται στον τρόπο που "αναλύει" εσωτερικά ο KPA το σήμα. Πολλοί πιστεύουν πως ο ΚΡΑ είναι περίπου... μαγνητόφωνο, που συλλαμβάνει μια "εικόνα" του ενισχυτή. Δεν είναι έτσι. Οι διαστημικοί ήχοι που στέλνει στον ενισχυτή έχουν σαν αποτέλεσμα να συλλέγεται πληροφορία που αφορά, π.χ. την αλληλεπίδραση του μτχ εξόδου με το μεγάφωνο, ή την επίδραση του tonestack στο κύκλωμα (ανεξαρτήτως ρυθμίσεων). Αυτό που κάνει όταν παίζεις πλέον είναι να συγκρίνει αυτές τις (συχνοτικές) πληροφορίες με έναν "ιδανικό ενισχυτή" που ενσωματώνει εσωτερικά.

Όλα αυτά τα εξηγεί ο ίδιος ο Kemper στην συνέντευξη που έχει λινκαριστεί στο παρόν θέμα.

Η γενική φιλοσοφία πάντως είναι πως οι περισσότεροι ψάχνουμε στον ενισχυτή μας (τον... κανονικό) για κάποια sweetspots που συνήθως αφορούν την κιθάρα που παίζουμε, το είδος μουσικής, πιθανά πετάλια, κλπ. "Κοντά" σ'αυτό το sweetspot, ο KPA έχει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια ρυθμίσεων (είπαμε, "ιδανικός ενισχυτής"), μεγαλύτερο range. Άρα ένα σημαντκό εύρος ρυθμίσεων "κοντά το profiled", του πραγματικού ενισχυτή, μπορεί να το αποδώσει, έτσι κι'αλλιώς. Όμως μπορεί να πάει και πολύ μακρύτερα, π.χ. να κάνεις έναν κατ'εξοχήν "καθαρό" ενισχυτή, να αποκτήσει πολύ saturation, ή ακραίες ρυθμίσεις EQ (που δεν μπορεί να πετύχει ο profiled ενισχυτής).

Τωρα βρισκόμαστε στη φάση που δήθεν απαξιείς να απαντήσεις στην παραπάνω ερώτησή μου, με αφορμή τις κακοήθειες που πετάς απόψε, έτσι δεν είναι, προφέσορα;

Πόσο προβλέψιμο...  :-X

Ως προς την ουσία του θέματος, αρκεί να σημειώσουμε πως ο κιθαρίστας στο πρόσφατο βίντεο, μπόρεσε να διακρίνει το προσομοιωμένο από το πραγματικό 3 στις 4 φορές, χωρίς καμία αλλαγή στις ρυθμίσεις... κάτι που αν μη τι άλλο βάζει τους μη φανατικούς σε σκέψεις για το τι θα γίνει όταν παίξει κανείς με τα knobs, κι ας λέει κανείς ό,τι θέλει για τους "διαστημικούς ήχους".

Και βέβαια δεν θέλω σε καμία περίπτωση να θίξω το τεράστιο επίτευγμα του Κέμπερ, πρόκειται για επανάσταση στο χώρο, χωρίς καμία αμφιβολία, χίλια μπράβο του, ας μη σπεύσουμε όμως τόσο γρήγορα σε αγιοποίηση, ούτε ο ίδιος θα το 'θελε...

The Genius Loci είπε:
Σχετικά μ'αυτό που αναρρωτιέσαι για το EQ, η απάντηση βρίσκεται στον τρόπο που "αναλύει" εσωτερικά ο KPA το σήμα. Πολλοί πιστεύουν πως ο ΚΡΑ είναι περίπου... μαγνητόφωνο, που συλλαμβάνει μια "εικόνα" του ενισχυτή. Δεν είναι έτσι. Οι διαστημικοί ήχοι που στέλνει στον ενισχυτή έχουν σαν αποτέλεσμα να συλλέγεται πληροφορία που αφορά, π.χ. την αλληλεπίδραση του μτχ εξόδου με το μεγάφωνο, ή την επίδραση του tonestack στο κύκλωμα (ανεξαρτήτως ρυθμίσεων). Αυτό που κάνει όταν παίζεις πλέον είναι να συγκρίνει αυτές τις (συχνοτικές) πληροφορίες με έναν "ιδανικό ενισχυτή" που ενσωματώνει εσωτερικά.
Σωστά και καλά όλα αυτά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι διάφορες (άλλες) θέσεις στα ρυθμιστικά θα αντιστοιχούν σ' αυτές του ενισχυτή, δεδομένου ότι ο ιδανικός ενισχυτής είναι εξαιρετικά απίθανο να μοιάζει με το κύκλωμα του πραγματικού.

Βέβαια, είναι μια ομολογουμένως καταπληκτική ιδέα για την (μερική προφανώς) επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Το ερώτημα όμως δεν είναι αν θα παράγει ακριβές αντίγραφο σε εύρος ρυθμίσεων, αλλά αν νοιάζονται αυτοί που το αγοράζουν. Προσωπικά, θα με ένοιαζε.

Ε παιδια χαλαρωστε συζητηση κανουμε! Αν θελετε τοσο πολυ να φαγωθειτε (αν και δεν βλεπω λογο) καντε το μεσω p.m.

Οτι και να λεμε παντως ΠΑΝΤΑ θα υπαρχουν καποιοι (κομπλεξικους τους λεω εγω) που οτι και να τους δωσεις θα τους βρομαει... Αυτο ειναι πολυ ετσι, αυτο ειναι πολυ αλλιως... Φτιαξανε ενα τετοιο μηχανημα που κανεις αλλος δεν εχει κανει κατι παρομοιο, ειναι κατι πρωτοτυπο προφανως στα αρχικα του σταδια θα εχει καποια "προβληματα / ελλειψεις" αλλα φανταστειτε σε 5-6 χρονια να εχουν "αντιγραψει" αυτην την τεχνολογια και αλλες εταιριες και να βελτιωνεται συνεχεια!!!

Μεγάλη μαγκιά θα ήταν να γίνεται fusion σε profiles του ίδιου ενισχυτή σε διαφορετικές ρυθμίσεις και συγκρίσεις με περισσότερα του ενός core κυκλώματα με χρήση του πιο παρόμοιου. Καλή ιδέα;  ;D Προσλαμβάνομαι Kemper;  ;D

theoctapus είπε:
Σωστά και καλά όλα αυτά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι διάφορες (άλλες) θέσεις στα ρυθμιστικά θα αντιστοιχούν σ' αυτές του ενισχυτή, δεδομένου ότι ο ιδανικός ενισχυτής είναι εξαιρετικά απίθανο να μοιάζει με το κύκλωμα του πραγματικού.

Βέβαια, είναι μια ομολογουμένως καταπληκτική ιδέα για την (μερική προφανώς) επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.
+1

Το ερώτημα όμως δεν είναι αν θα παράγει ακριβές αντίγραφο σε εύρος ρυθμίσεων, αλλά αν νοιάζονται αυτοί που το αγοράζουν. Προσωπικά, θα με ένοιαζε.
εμένα ελάχιστα, όπως ήδη έγραψα θα έφτιαχνα λίγα ακόμη προφιλ για τις έξτρα ρυθμίσεις... θα ήταν μια απειροελάχιστη αβαρία, μπροστά στο τι προσφέρει το μηχάνημα

πιστεύω πως ελάχιστοι θα αποφασίσουν να μην τον πάρουν για τον παραπάνω λόγο

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back