Κεφαλη κιθαρας σε καμπινα μπασου!Ειναι εφικτο?

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Τώρα ο φίλος μας θέλει να παίξει Doom- αργό βαρύ και υπέρ μπάσο σύμφωνα με τα λεγόμενα του. Οπότε αμέσως «φωτογραφίζει» 15αρα καμπίνα.
νομίζω πως, μιας και μιλάμε για κιθάρα, και μια καμπίνα με 10άρια θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα του περισσότερου μπάσου/όγκου

μην ξεχνάμε πως πρόκειται για κλειστές καμπίνες και με διαφορετικού χαρακτήρα 10αρια μεγάφωνα

το 15άρι ίσως είναι ακραίο για κιθάρα... ίσως χαθεί το definition σε υπερβολικό βαθμό...

gdevelek είπε:
νομίζω πως, μιας και μιλάμε για κιθάρα, και μια καμπίνα με 10άρια θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα του περισσότερου μπάσου/όγκου

μην ξεχνάμε πως πρόκειται για κλειστές καμπίνες και με διαφορετικού χαρακτήρα 10αρια μεγάφωνα

το 15άρι ίσως είναι ακραίο για κιθάρα... ίσως χαθεί το definition σε υπερβολικό βαθμό...
Μιλάμε για... μπασίστα, με κεφαλή κιθάρας... που θέλει καμπίνα για μπάσο... με drop B κούρδισμα... για να παίξει... Doom  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Είναι λίγο... ουάοοοοοο περίπτωση  ;)

Παιδια αληθεια εχω μπερδευτει πληρως. :-[

Πανω σε αυτα δεν εχω ιδεα.Δεν εχω ασχοληθει ποτε μου με μπασο σε αυτον τον τομεα.Δινω μεχρι 300 ευρω και θελω να πλησιασω κατι τετοιο (εχω αρκετο εξοπλισμο απο πεταλια και αλλα διαφορα για να το καταφερω)

Δηλαδη δεν ξερω καλα καλα τι ειναι horn στις καμπινες μπασου

FaunO50 είπε:
Παιδια αληθεια εχω μπερδευτει πληρως. :-[

Πανω σε αυτα δεν εχω ιδεα.Δεν εχω ασχοληθει ποτε μου με μπασο σε αυτον τον τομεα.Δινω μεχρι 300 ευρω και θελω να πλησιασω κατι τετοιο (εχω αρκετο εξοπλισμο απο πεταλια και αλλα διαφορα για να το καταφερω)

OK λοιπόν... ακολούθα το link και θα λυθούν όλες οι απορίες σου:

http://en.wikipedia.org/wiki/Nick_Oliveri

EDIT: με έμφαση στο Musical equipment  ;)

άνθρωπέ μου, τι όργανο θές να παίζεις στο συγκεκριμένο σενάριο;

κιθάρα ή μπάσο;

εγώ κιθάρα έχω υποθέσει πως εννοείς, αλλά ξαφνικά βλέπω να υπάρχουν και άλλες απόψεις ...

myrsias είπε:
(Ως παρένθεση σε αυτό το θρεντ, θα εκμεταλευτώ την ευκαιρία να ρωτήσω: αν το πάρουμε ως φυσική, δεν θα έπρεπε λογικά ένα 4χ10 να κατεβαίνει χαμηλότερα από ένα 15? Το λέω αυτό σκεπτόμενος πως 4χ10 = μεγαλύτερη παλλόμενη επιφάνεια από 1χ15... τέλος πάντων...)
δεν είμαι φυσικός αλλά λογικά τα 4x10 δεν θα παίζουν τη συχνότητα που μπορεί να παίξει ένα 10άρι ηχείο απλά παιγμένο από 4 διαφορετικά ηχεία?

δεν είναι ενιαία η επιφάνεια των τεσσάρων για να έχουν τις ιδιότητες ενός ηχείου με την αντίστοιχη επιφάνεια...σωστά?

FaunO50 είπε:
Βασικα ειμαι κιθαριστας! ;D
Εεεεεε; Όχι είσαι θεός  ;D ;D ;D Πάρε βρε παιδάκι μου μια καμπίνα κιθάρας και άσε τις κουμούτσες του μπάσου  ;D

Δες με τι παίζει λοιπόν ... μπάρμπας των Kyuss και με βάση το budget σου προσπάθησε να το φέρεις κοντά στα μέτρα σου...

Αν και ρίχνοντας μια ματιά στο gear του Josh Homme κατάλαβα από που σου ήρθε η... έμπνευση  ;)

Marshall amp with Ampeg bass cabinet και Tube Works amplifiers with Ampeg bass cabinets...

Τι να σου πω... υψηλά μαθηματικά  ;D

Πάντως άντε και πήρες μια μπασοκαμπίνα και την μπαστάκοσες στον ενισχυτή σου... Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ακούγεσαι σώνει και ντε Kyuss  ;)

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Εεεεεε; Όχι είσαι θεός  ;D ;D ;D Πάρε βρε παιδάκι μου μια καμπίνα κιθάρας και άσε τις κουμούτσες του μπάσου  ;D
Εχω καμπινα κιθαρας.Μια Orange PPC 212.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Εεεεεε; Όχι είσαι θεός  ;D ;D ;D Πάρε βρε παιδάκι μου μια καμπίνα κιθάρας και άσε τις κουμούτσες του μπάσου  ;D
πριν πάρα πολλά χρόνια είχα την τύχη να ακούσω/δω ζωντανά ένα ιδιαίτερα αγαπημενο μου κιθαρίστα να παίζει με ενισχυτή (ή έστω καμπίνα) μπάσου, και ο ήχος του ήταν, με μια λέξη, συγκλονιστικός

gdevelek είπε:
πριν πάρα πολλά χρόνια είχα την τύχη να ακούσω/δω ζωντανά ένα ιδιαίτερα αγαπημενο μου κιθαρίστα να παίζει με ενισχυτή (ή έστω καμπίνα) μπάσου, και ο ήχος του ήταν, με μια λέξη, συγκλονιστικός
Ας μην παραβλέψουμε και το γεγονός ότι οι Marshall super bass είχαν κάνει θραύση στους κιθαρίστες... 

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Ας μην παραβλέψουμε και το γεγονός ότι οι Marshall super bass είχαν κάνει θραύση στους κιθαρίστες...  
ε,καλα αυτο εξηγειται ευκολα απο το γεγονος οτι ειναι  ιδιοι με τους super lead αλλα με διαφορετικο......αυτοκολλητο logo.... ;D  ( εξω απο την πλακα εχουν καποιες αστειες διαφορες αλλα στην ουσια ειναι το ιδιο κυκλωμα ) ειχα εναν παλια παντως και ηταν και τρομερος ενισχυτης κιθαρας αλλα και μπασου.

το 15αρι ειναι χαλαρα το ΚΑΛΥΤΕΡΟ μεγαφωνο για ΚΙΘΑΡΑ ever...ακου και μονος σου

FaunO50 είπε:
Μια χαρά τη βλέπω, watt έχει μπόλικα (300) ώστε να μπορείς να ανεβάζεις ένταση με ασφάλεια, όγκο-μάζα έχει και θα βγάζει καλές χαμηλές, τοποθετείται οριζόντια ή κάθετα, τα 29κιλά είναι νορμάλ βάρος για τέτοια cab και δεν έχει κόρνα-tweeter που είναι πολύ καλό(!). Άρα είναι jet κι η τιμή είναι ταμάμ.

By the way, είχα συνδέσει μια φορά το marshall mg100Η (σιγά τον amp...) σε μπασοκαμπίνα 1Χ15" φθηνή της harley benton και πραγματικά είδα τεράστια διαφορά σε σχέση με 1Χ12" ή 2Χ12" καμπίνες. Το overdrive σε μεγάλη ένταση δεν ήταν το κλασσικό τζιτζίκι και είχε άλλο όγκο στις χαμηλές, μετάλιζε πολύ. Ισως ήταν ο καλύτερος ήχος κι eq που μπορούσα να πάρω ever από αυτή την κεφαλή.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back