Όλοι οι κιθαρίστες έχουμε έρθει στο σημείο αυτό. Να πάιξω κατευθείαν στον ενισχυτή, οπότε θα έχω ένα αληθινό κιθαριστικό ήχο με δυναμικές κλπ ειδικά σε λαμπάτους ενισχυτές ή να χρησιμοποιήσω εφέ ώστε να έχω πιο μεγάλη ποικιλία στους ήχους?
Τον τελευταίο καιρό έχω επιλέξει να παίζω στον ενισχυτή κατευθείαν για τους ακόλουθους λόγους:
1) Έχω βαρεθεί να ασχολούμαι περισσότερο με ήχους παρά με το να παίζω τελικά!
2) Με πορώνει η λάμπα
3) Εκεί φαίνεται για μένα η τεχνική του κάθε μουσικού.
4) Βελτιώνεις την τεχνική σου
Όμως από την άλλη αν χρησιμοποιείς πεταλιέρες έχεις άλλα πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα μπορείς να κάνεις άπειρα πράγματα για να γεμίσεις ένα τραγούδι με έναν ατμοσφαιρικό ήχο με delay και reverb λόγου χάρη. Φαντάσου να πας να το κάνεις με έναν ήχο in your face κατευθείαν! Μάλλον δεν θα δουλέψει... Επίσης ένας ωραίος ήχος σε βοηθάει να ακούγεσαι πανέμορφα με απλά πραγματάκια... Και βέβαια θεωρώ δεδομένο ότι και για εφέ μιλώντας, θα αφιερώσει κάποιος χρόνο για να φτιάξει καλό και όσο γίνεται λιγότερο ψεύτικο ήχο...
Εσείς τι θα επιλέγατε και γιατί?
Τον τελευταίο καιρό έχω επιλέξει να παίζω στον ενισχυτή κατευθείαν για τους ακόλουθους λόγους:
1) Έχω βαρεθεί να ασχολούμαι περισσότερο με ήχους παρά με το να παίζω τελικά!
2) Με πορώνει η λάμπα
3) Εκεί φαίνεται για μένα η τεχνική του κάθε μουσικού.
4) Βελτιώνεις την τεχνική σου
Όμως από την άλλη αν χρησιμοποιείς πεταλιέρες έχεις άλλα πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα μπορείς να κάνεις άπειρα πράγματα για να γεμίσεις ένα τραγούδι με έναν ατμοσφαιρικό ήχο με delay και reverb λόγου χάρη. Φαντάσου να πας να το κάνεις με έναν ήχο in your face κατευθείαν! Μάλλον δεν θα δουλέψει... Επίσης ένας ωραίος ήχος σε βοηθάει να ακούγεσαι πανέμορφα με απλά πραγματάκια... Και βέβαια θεωρώ δεδομένο ότι και για εφέ μιλώντας, θα αφιερώσει κάποιος χρόνο για να φτιάξει καλό και όσο γίνεται λιγότερο ψεύτικο ήχο...
Εσείς τι θα επιλέγατε και γιατί?