- Πόντοι
- 18
- Ιδιότητα
- Κιθάρα
Γεια χαρά σε όλους τους νοιζάδες.
Δεν πέρασε εξάμηνο από την τελευταία κατασκευή αλλα με έτρωγε ο κώλος μου να καταπιαστώ με νέα κατασκευή.
Το κερασάκι στην τούρτα μου το έδωσε ο 9χρονος ανηψίος ο οποίος φοιτά σε ωδείο τα τελευταία 3 χρόνια με μια κιθάρα 1/2 scale.
To παλικάρι παραμεγάλωσε και ήρθε η ώρα να κάνει το βήμα σε μια κιθάρα πλήρους κλίμακας.
Φυσικά προσφέρθηκα να του δανείζω την παλυαγαπημένη μου dinky DK2M για ένα μικρό διάστημα έως ότου ολοκληρώσω την κατασκευή
Θα μου πεις θα κάνεις δώρο μια χειροποιήτη κιθάρα στο ανηψιό και ο θείος θα κερδίσει μείνει στην απέξω;
Ουδεπόποτε!
Όπως ήταν αναμενόμενο αποφάσισα να κατασκεύασω ένα ζευγάρι κιθάρων με σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά ώστε να είμαστε ευχαριστημένοι και οι δύο
Η κατασκευή θα είναι όσο πιο στάνταρ γίνετε.
Τουτέστιν δεν θα υπάρξουν ανθρακόνηματα, εβένινα μανίκια ή καλύμματα από εξοτική ξυλεία αλλά truss rod (βέργα μανικιού), δοκιμασμένη ξυλεία οργανοποιΐας.
Σε αυτό το σημείο οφείλω να αναφέρω πως το μόνο κομμάτι έβενου που θα υπάρξει στην κατασκευή θα είναι στην ταστιέρα.
Τέρμα τα τσιμεντόξυλα στα μανίκια ;D (τουλάχιστον για την ώρα).
Μην τα πολυλογώ θα αναρτήσω τα χαρακτηριστικά της κιθάρας καθώς και το full mock-up σχέδιο στο illustrator.
Έχουμε και λέμε
Fidelis Korina Soloist
Δεξιόχειρη κιθάρα
Σχήμα: Αντίγραφο JacksonTM Soloist®
Χορδές: 6
Κλίμακα: 25.5"
Κατασκευή: Neck through
Μανίκι: 3 κομμάτια (24x45x105mm) Korina/Limba
Σώμα: Korina
Ταστιέρα: Έβενος χωρίς ενθέματα
Καράουλο: Έβενος
Ενθέματα καράουλου: Λογότυπο J.Fidelis® από Korina
Τάστα: 24 Nickel Silver 6100
Μαγνήτες: HH
Μαγνήτης λαιμού: (Γ*) Seymour Duncan - Sentient / (γ**) Tesla - Plasma 3 NK
Μαγνήτης γέφυρας: (Γ*) Seymour Duncan - Pegasus / (γ**) Tesla - Plasma 3 BR
Γέφυρα: (Γ*) Floyd Rose Original (black) / (γ**) Hipshot hardtail HT6 (Gold)
Ζυγός: (Γ*) Floyd Rose R3 (Black) / (γ**) Roller Nut ABM 43mm (Gold)
Ποτενσιόμετρα: 1 Volume και 1 Tone (CTS 500kΩ)
Καπάκια ποτενσιόμετρων: Gotoh brass knobs (black)
Πυκνωτής Tone Control: Sprague Orange Drop 0.22uF
Επιλογέας: 3-way toggle (Sung Il)***
Κλειδιά: Gotoh SG381 6L Black
Pins: Goeldo Locking Stap Pins (Black)
Έχω ήδη κολλήσει τα επιμέρους ξυλα του «διαμπερούς/neck-throught» μανικιού για τις δύο κιθάρες και είμαι σε διαδικασία «παραλληλοποίησης». Θεωρώ πως η όλη διαδικασία δεν είχε να πει κάτι ουσίας και έτσι δεν τράβηξα φωτογραφίες. (Σκυλοβαριόμουν να είμαι ειλικρινής)
Από αύριο που θα αρχίσω το «scarfing» του σύνδεσμου/joint του μανικιού με το κεφαλάρι, κάτι θα αναρτήσω κατά πάσα πιθανότητα.
By the way αυτή την φορά δεν θα ανεβάζω αναλυτικά την όλη κατασκευή. Κάθε τόσο που θα μου καυ**νει θα αναρτώ και κάτι. Πιθανότερο σενάριο να ανεβάζω υλικό από κομμάτια της κατασκευής που παρέληψα τις προηγούμενες φορές.
Ελπίζω να γουστάρετε την διαδρομη όπως και εγώ
*(Γ) Γιάννης (c'est moi)
** (γ) Γιαννάκης (ο ανηψιός, ντε)
***So much better quality than All Parts
Δεν πέρασε εξάμηνο από την τελευταία κατασκευή αλλα με έτρωγε ο κώλος μου να καταπιαστώ με νέα κατασκευή.
Το κερασάκι στην τούρτα μου το έδωσε ο 9χρονος ανηψίος ο οποίος φοιτά σε ωδείο τα τελευταία 3 χρόνια με μια κιθάρα 1/2 scale.
To παλικάρι παραμεγάλωσε και ήρθε η ώρα να κάνει το βήμα σε μια κιθάρα πλήρους κλίμακας.
Φυσικά προσφέρθηκα να του δανείζω την παλυαγαπημένη μου dinky DK2M για ένα μικρό διάστημα έως ότου ολοκληρώσω την κατασκευή
Θα μου πεις θα κάνεις δώρο μια χειροποιήτη κιθάρα στο ανηψιό και ο θείος θα κερδίσει μείνει στην απέξω;
Ουδεπόποτε!
Όπως ήταν αναμενόμενο αποφάσισα να κατασκεύασω ένα ζευγάρι κιθάρων με σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά ώστε να είμαστε ευχαριστημένοι και οι δύο
Η κατασκευή θα είναι όσο πιο στάνταρ γίνετε.
Τουτέστιν δεν θα υπάρξουν ανθρακόνηματα, εβένινα μανίκια ή καλύμματα από εξοτική ξυλεία αλλά truss rod (βέργα μανικιού), δοκιμασμένη ξυλεία οργανοποιΐας.
Σε αυτό το σημείο οφείλω να αναφέρω πως το μόνο κομμάτι έβενου που θα υπάρξει στην κατασκευή θα είναι στην ταστιέρα.
Τέρμα τα τσιμεντόξυλα στα μανίκια ;D (τουλάχιστον για την ώρα).
Μην τα πολυλογώ θα αναρτήσω τα χαρακτηριστικά της κιθάρας καθώς και το full mock-up σχέδιο στο illustrator.
Έχουμε και λέμε
Fidelis Korina Soloist
Δεξιόχειρη κιθάρα
Σχήμα: Αντίγραφο JacksonTM Soloist®
Χορδές: 6
Κλίμακα: 25.5"
Κατασκευή: Neck through
Μανίκι: 3 κομμάτια (24x45x105mm) Korina/Limba
Σώμα: Korina
Ταστιέρα: Έβενος χωρίς ενθέματα
Καράουλο: Έβενος
Ενθέματα καράουλου: Λογότυπο J.Fidelis® από Korina
Τάστα: 24 Nickel Silver 6100
Μαγνήτες: HH
Μαγνήτης λαιμού: (Γ*) Seymour Duncan - Sentient / (γ**) Tesla - Plasma 3 NK
Μαγνήτης γέφυρας: (Γ*) Seymour Duncan - Pegasus / (γ**) Tesla - Plasma 3 BR
Γέφυρα: (Γ*) Floyd Rose Original (black) / (γ**) Hipshot hardtail HT6 (Gold)
Ζυγός: (Γ*) Floyd Rose R3 (Black) / (γ**) Roller Nut ABM 43mm (Gold)
Ποτενσιόμετρα: 1 Volume και 1 Tone (CTS 500kΩ)
Καπάκια ποτενσιόμετρων: Gotoh brass knobs (black)
Πυκνωτής Tone Control: Sprague Orange Drop 0.22uF
Επιλογέας: 3-way toggle (Sung Il)***
Κλειδιά: Gotoh SG381 6L Black
Pins: Goeldo Locking Stap Pins (Black)
Έχω ήδη κολλήσει τα επιμέρους ξυλα του «διαμπερούς/neck-throught» μανικιού για τις δύο κιθάρες και είμαι σε διαδικασία «παραλληλοποίησης». Θεωρώ πως η όλη διαδικασία δεν είχε να πει κάτι ουσίας και έτσι δεν τράβηξα φωτογραφίες. (Σκυλοβαριόμουν να είμαι ειλικρινής)
Από αύριο που θα αρχίσω το «scarfing» του σύνδεσμου/joint του μανικιού με το κεφαλάρι, κάτι θα αναρτήσω κατά πάσα πιθανότητα.
By the way αυτή την φορά δεν θα ανεβάζω αναλυτικά την όλη κατασκευή. Κάθε τόσο που θα μου καυ**νει θα αναρτώ και κάτι. Πιθανότερο σενάριο να ανεβάζω υλικό από κομμάτια της κατασκευής που παρέληψα τις προηγούμενες φορές.
Ελπίζω να γουστάρετε την διαδρομη όπως και εγώ
*(Γ) Γιάννης (c'est moi)
** (γ) Γιαννάκης (ο ανηψιός, ντε)
***So much better quality than All Parts