Χαιρετώ όλους τους συμφορουμίτες κατ'αρχας.Αυτόν τον καιρό,κάνω έρευνα αγοράς laptop,για ηχογράφηση και επεξεργασία ήχου και για σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής.Ο λόγος που θέλω laptop είναι προφανώς η φορητότητα κυρίως για λόγους ηχογράφησης (πχ.ο μουσικός μου ,μπορεί μόνο μεσημέρι να γράψει και σπίτι μου έχει φασαρία λόγω κίνησης ενώ σπίτι του είναι ήσυχα) και για κανα dj set εφόσων προκύψει.Τα laptop που κοιτάω είναι της apple macbook pro.Δυστυχώς οι καιροί είναι δύσκολοι και κοιτάω για μεταχειρισμένο (800e μαξ. )γιατί με την αποταμίευση που μπορώ να κάνω θα αργήσω πάρα πολύ να αποκτήσω καινούριο,και θέλω να δουλέψω άμεσα(προς το παρόν έχω ένα acer aspire one οπότε καταλαβαίνετε).Αυτό που παρατηρώ στα τελευταίας γενιάς laptop της apple,είναι ότι υστέρουν σε συνδεσιμότητες παράγοντας εμπόδιο για επεξεργασία ήχου.Δηλαδή:τα macbook pro penryn 2008 με υπερκαλύπτουν πλήρως σε συνδέσεις(3 usb2,fw400,fw800,dvi out,express card slot)αλλά είναι λίγο παλιά και δεν ξέρω τα όρια του μηχανήματος για τις δουλειές που θέλω.Τα επόμενης γενιάς laptop,είναι σαφώς πιο προηγμένα με μεγαλύτερη επεκτασιμότητα αλλά:2 USB2,1 FW800,χωρίς esata slot,dvi out.Τα πιο καινούργια laptop με i επεξεργαστες(υποθέτω δυνατά αρκέτα)έχουν την προτοποριακή thunderbolt θύρα που όμως απ'όσο έψαξα δεν γνωρίζουμε αρκέτα
περι αξιοπιστίας και άλλα σιναφή.Που θέλω να καταλήξω:Έχω μία m-audio fw410.Σε περίπτωση που αγοράσω μοντέλο unibody και θέλω να εξωτερικό προσθέσω σκληρό δίσκο για τις εργασίες μου (FW800),πώς μπορώ να δουλεύω αξιόπιστα;Διάβασα για λύσεις τύπου daisychain και firewire hub άλλα δεν είμαι τόσο σίγουρος.Οι γνώμες πολλές.Δουλεύει κανείς με αυτά τα συστήματα ώστε να μπορεί να με διαφωτησει ;Αναμένω απαντήσεις και ευχαριστώ εκ των προτέρων.
περι αξιοπιστίας και άλλα σιναφή.Που θέλω να καταλήξω:Έχω μία m-audio fw410.Σε περίπτωση που αγοράσω μοντέλο unibody και θέλω να εξωτερικό προσθέσω σκληρό δίσκο για τις εργασίες μου (FW800),πώς μπορώ να δουλεύω αξιόπιστα;Διάβασα για λύσεις τύπου daisychain και firewire hub άλλα δεν είμαι τόσο σίγουρος.Οι γνώμες πολλές.Δουλεύει κανείς με αυτά τα συστήματα ώστε να μπορεί να με διαφωτησει ;Αναμένω απαντήσεις και ευχαριστώ εκ των προτέρων.