Καλυτερος ηχος saxophone

harisexp

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Κατα την γνωμη σας σε ποιο οργανο hard-soft εχετε συναντησει τον καλυτερο ηχο σαξοφωνου;Εχω το Korg TR, εγω το ακουω εκει το σαξοφωνο πολυ καλο

απο εκει και περα ηθελα την γνωμη σας.Αν και πιστευω οτι το απολυτο γενικα στους φυσικους ηχους ειναι η kurzweil. :?:

Κι εγώ ευχαριστημένος είμαι με το σαξόφωνο του TR μου, για live είναι κομπλέ.

Overall, το Kontakt της Native Instruments νομίζω ότι είναι το καλύτερο που έχω ακούσει για σαξόφωνο (και φυσικούς ήχους γενικά). Δεν έχω ακούσει βέβαια εξειδικευμένα instruments για πνευστά που ίσως να πιάνουν ακόμα καλύτερη ποιότητα.

Σε γενικές γραμμές το σαξόφωνο του TR είναι καλό αλλά...στη moss (ολα τα triton εκτός le/tr)) και στη vl (motif) οι οποίες είναι και οι 2 expansions physical modeling για τα αντίστοιχα όργανα μπορείς με προγραμματισμό κι ένα breath controller να κάνεις τρελά πράγματα.

Βέβαια άλλο samples άλλο physical modelling.

Φιλικά

Νίκος

Να παρεκτραπω λιγο απο το θεμα ,το extreme εχει την ιδια αποδοση γενικα η πληρωνεις τις λειτουργειες και τα

παραπανω δειγματα;

Να παρεκτραπω λιγο απο το θεμα ' date='το extreme εχει την ιδια αποδοση γενικα η πληρωνεις τις λειτουργειες και ταπαραπανω δειγματα;[/quote']

Νομίζω ότι ξανασυζητήθηκε αυτό... Σωστά θυμάμαι!

Τέσπα, περισσότερα δείγματα, 5 εφφέ αντί για ένα, οθόνη αφής και μεγαλύτερου μεγέθους, ενσωματωμένο sampler, πλουσιότερο connectivity, ribbon controller, αυτά πληρώνεις στο Extreme. Τα δύο πρώτα στοιχεία έχουν σαφή επίπτωση στον ήχο...

Υπάρχει το LINPLUG SAXLAB VST σε software που είναι αποκλείστικα για σαξόφωνο...

Μαμεί και δέρνει κατά την άποψη μου... Ρυθμίζεις τα πάντα στον ήχο από το πόσο θα ακούγεται ο αέρας που φυσάς μέχρι το πόσο και αν θα ακούγονται τα κλειδιά...λεπτομέρειες που το κάνουν πιο ρεαλιστικό. Επιλέγεις ότι τύπο θες,επεμβαίνεις, θέτεις τα εφέ στα controller του οργάνου σου και... δημιουργείς...

Πάντως η καλύτερη λύση για σαξόφωνο είναι ...να βρεις έναν σαξοφωνίστα να σου παίξει! Είτε για ηχογράφηση, είτε για live. Δε λέω, υπέρ της τεχνολογίας είμαι, αλλά ρε παιδί μου έχουμε φτάσει σε σημείο να αντικαθιστούμε τα πάντα πια με VST ή hard synths κλπ. Κι εγώ μουσική στον υπολογιστή φτιάχνω, αλλά έχει λίγο αρχίσει να χάνει η μουσική το νόημά της όταν τα αντικαθιστούμε όοολα πια με τον υπολογιστή. Όσο φυσικά κι αν είναι πλέον τα δείγματα (διότι είναι ...δείγματα), άλλο είναι το feeling του να έχει παίξει ο κιθαρίστας με τις χορδές του κι όχι με το midi clavie, ο σαξοφωνίστας με το σαξόφωνό του κι όχι με το midi clavie, ο ντράμερ με τις μεμβράνες και τις μπαγκέτες του κι όχι με το midi clavie. Δεν τα λέω αυτά με άγριο τρόπο εναντίον σου φίλε Harisexp, γενικά τα λέω, μην το πάρεις προσωπικά! Απλά μου ήρθαν τώρα και τα λέω! Και σόρυ παιδιά που ξέφυγα λίγο απ'το θέμα!

Επίσης υπάρχουν άπειροι καλοί σαξοφωνίστες (και) στην Ελλάδα, το σαξόφωνο στη jazz είναι όπως η κιθάρα στη rock, υπάρχει σε αφθονία!

Ειμαι σχεδον σιγουρος ότι αν ακούσεις ενα καλό vst πνευστό και ενα μετρια ηχογραφημενο πραγματικό...παιζει και να μην καταλαβεις διαφορά....

Χαίρω πολύ ρε NemOOO... Όπως επίσης κι αν ακούσεις ένα καλά ηχογραφημένο πραγματικό και ένα μέτριο VST, εκεί θα καταλάβεις σίγουρα τη διαφορά. Και σου ξαναλέω: Δεν είναι μόνο ο ήχος. Είναι το παίξιμο, το feeling, οι χρωματισμοί, οι δυναμικές... είναι το ανθρώπινο παίξιμο. Και επίσης το θέμα δεν είναι να "μην καταλάβεις τη διαφορά", το θέμα είναι να μην τα αντικαταστήσουμε όλα πια. Τότε στο μέλλον θα πρέπει να κλείσουν όλα τα ωδεία και να μη μαθαίνει κανείς σαξόφωνο αλλά να μαθαίνουν όλοι χρήση PC και VST!!!

Συμφωνώ απόλυτα με τον Jumerang.

Αλλά υποτίθεται οτι εδώ συζητάμε πάντα υπό την προυπόθεση τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς να έχουμε στη διάθεσή μας τους αντίστιχους οργανοπαίχτες.

Εγώ για παράδειγμα δεν έχω γνωστό σαξοφωνίστα. Αν είχα εννοείται οτι θα τον προτιμούσα απο όλα τα synth μου, το LINPLUG SAXLAB, To YELLOW SAX και τα λοιπά.

Φιλικά

Νίκος

Ναι, ok, έχεις δίκιο Νίκο, γιαυτό και το παραδέχτηκα ότι ήμουν λίγο εκτός θέματος!

Α...ok....Τοτε αλλαζει το πραγμα εγώ μιλούσα για την εξωφρενική πιστότητα καποιων vst (και ειδικά για τα πνευστά...)

Εννοείται πώς το feeling είναι διαφορετικό....Οπως για παραδειγμα αλλο να προβαρεις κατι με καποιον μουσικό που εχει αντιληψη και γουστο (κατι που το vst δεν εχει) όπως επισης και προφανως....αλλο μουσικός αλλο ενα βοηθημα του μουσικού....

Φίλε jumerang δεν θέλω να θεωρήσεις οτι σου την είπα.

Κάθε άλλο έχεις απόλυτο δίκιο!

Και λίγο να παρεκτραπούμε απο το θέμα δεν έγινε και τίποτα.

Σιγουρα η εκφραστικοτητα παιζει μεγαλο ρολο.Που να βρεις ομως τον μουσικο για καθε οργανο.Αν τον ειχαμε

μακαρι.

Φιλε george4peris σημαντικη η πληροφορια σου για το

σοφτ αυτο.

Σιγουρα η εκφραστικοτητα παιζει μεγαλο ρολο.Που να βρεις ομως τον μουσικο για καθε οργανο.Αν τον ειχαμεμακαρι.
Koίταξε να δεις. Η αλήθεια είναι ότι πλέον με την τεχνολογία δε χρειάζεται να βρούμε μουσικούς για κάθε κάθε όργανο. Απλά εμένα η γνώμη μου είναι ότι κάποια όργανα αντικαθίστανται (από VST πχ) και κάποια όχι. Βέβαια πάντα παίζει ρόλο και ποιος είναι ο σκοπός μας. Αν θέλουμε να προσομοιώσουμε ΤΕΛΕΙΩΣ μια αληθινή μπάντα, σε βαθμό που να ξαγελάμε τον ακροατή, ε καλά είναι να έχουμε αληθινούς μουσικούς σε όλα τα όργανα! Αν πάλι θέλουμε να κάνουμε ένα demo αληθοφανές, τότε τα VST φτάνουν και περισσεύουν και μάλιστα για όλα τα όργανα. Και κιθάρα, και πνευστό, και όλα. Απλά εμένα η προσωπική μου γνώμη (το ξαναλέω: η προσωπική μου γνώμη) είναι ότι το καλύτερο αποτέλεσμα βγαίνει συνδυάζοντας και τα 2. Και δε χρειάζεται ούτε να πρέπει να ξαεγελάσεις τον ακροατή για κάτι, ούτε τίποτα. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ VST για drums, μπάσο, οτιδήποτε πληκτροειδές, και κιθάρα, πνευστά, κρουστά, φωνές (φυσικά!) αληθινά. Και κάποιες λίγες φορές και drums - μπάσο αληθινά (ανάλογα την περίσταση). Εντωμεταξύ πάλι ξέφυγα απ'το θέμα, μ'έπιασε και πολυλογία... σόρι για άλλη μια φορα! :(

Τα οργανα που δυσκολα αντικαθιστανται ειναι κρουστα

και κιθαρα νομιζω.Πρεπει να εισαι και λιγο ντραμιστας για να πετυχεις το αποτελεσμα.

Τα οργανα που δυσκολα αντικαθιστανται ειναι κρουστακαι κιθαρα νομιζω.
Πίστεψέ με, είναι και τα πνευστά...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back