Kαινούργιο Klon τέλη Γενάρη

bloody_sunday

Μέλος
Πόντοι
38
Για όσους ενδιαφέρονται... http://www.thegearpage.net/board/showthread.php?t=1359935

Εγώ είμαι ακόμη σε ντεμί κατάσταση. Μπορεί να το παραγγείλω, μπορεί απλά να πάρω κάποιον από τους κλώνους. Γενικά το όλο σχετικό σαπουνοριάλιτι του νέου Klon και η επιγραφή του μου ανάβουν τα λαμπάκια (δικέ μου). Ίδωμεν.

(ας κάνουμε και κανένα Χριστουγεννιάτικο αστείο μέρες που'ρχονται...)

Καλα κάνεις και είσαι σε ντεμί κατάσταση διότι οι τιμές του Klon είχαν φτάσει στα ύψη στο ebay και απο αποψη αισθητικής είναι κακόγουστο.

Παρόλα αυτά είναι ενα φοβερό πετάλι απο πολλές απόψεις, αν αναλογιστείς οτι μπορείς να το έχεις σαν clean boost και σαν od και τέλος το buffer του είναι θαυμάσιο.

Επειδή το συγκεκριμένο το κατασκευάζω μπορώ να σου πω οτι όσοι το εχουν δοκιμάσει

μονο καλά λόγια έχω ακουσει και δεν είναι λιγοι....

Το μπαφεράκι με ενδιαφέρει να το ακούσω. Το od του επίσης, είτε σκέτο είτε σαν boost. Αλλά το "clean boost" ή το "can also do clean boost" εδώ & πολλά χρόνια είναι μια απίστευτων διαστάσεων καραμέλα εξαιρετικά απλού κυκλώματος και λειτουργίας που οι μπουτικάδες γελοιωδώς της έχουν δώσει διαστάσεις έπους. Μπορώ να έχω ένα clean boost με περίπου τριακόσιες εικοσιεφτά χιλιάδες εξακόσιους πενηνταοχτώ τρόπους, και αποκλείεται να αγοράσω ένα Klon για αυτόν τον σκοπό, με όση mojoσκονη κι αν το ραντίσουν...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
bloody_sunday είπε:
... Μπορώ να έχω ένα clean boost με περίπου τριακόσιες εικοσιεφτά χιλιάδες εξακόσιους πενηνταοχτώ τρόπους, και αποκλείεται να αγοράσω ένα Klon για αυτόν τον σκοπό, με όση mojoσκονη κι αν το ραντίσουν...
πενηνταεννιά

Να ξέρουμε τι λέμε, έτσι;  ;D

bloody_sunday είπε:
Το μπαφεράκι με ενδιαφέρει να το ακούσω. Το od του επίσης, είτε σκέτο είτε σαν boost. Αλλά το "clean boost" ή το "can also do clean boost" εδώ & πολλά χρόνια είναι μια απίστευτων διαστάσεων καραμέλα εξαιρετικά απλού κυκλώματος και λειτουργίας που οι μπουτικάδες γελοιωδώς της έχουν δώσει διαστάσεις έπους. Μπορώ να έχω ένα clean boost με περίπου τριακόσιες εικοσιεφτά χιλιάδες εξακόσιους πενηνταοχτώ τρόπους, και αποκλείεται να αγοράσω ένα Klon για αυτόν τον σκοπό, με όση mojoσκονη κι αν το ραντίσουν...
Απλά ανέφερα με ποιους τρόπους μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πετάλι,

παρόλα αυτά το έχεις ακούσει απο κοντά σαν clean boost?

Ειναι σαφώς ανώτερο με τύπου rc booster και αλλα τετοια.

Θα συμφωνήσω ότι δεν είναι και κάτι φοβερό το Κλον, ειδικά κυκλωματικά, αγοράστε ένα κλώνο!  ;D

Ωραίο ζεστό παχύ drive αλλά όχι για τα γούστα μου, αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι νιώθω τους μονούς να ακούγονται σαν humbuckers, ειδικά με χαμηλωμένο το Treble και είμαι fan των single coil.

Τώρα να το χρησιμοποιείς μόνο για buffer ή και booster με τον συγκεκριμένο τελεστικό που έχει το θεωρώ αστείο, υπάρχουν τριακόσιες είκοσι εφτά χιλιάδες εξακόσιους εξήντα (κι όμως) πιο ενδιαφέροντες τρόποι!  ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το KTR ειναι ενα ενδιαφερον ηχητικα πεταλι που θα μπορουσε να ειναι φθηνοτερο, αλλα αγορασμενο απο Αμερικη τελως παντων η τιμη "τρωγεται"... Το drive του ειναι αρκετα καλο, εχει τοσο γκαζι οσο χρειαζεσαι για γκαζωμενο indie, hard rock κλπ. Δε θα ελεγα οτι ειναι και το πιο tight drive που εχω ακουσει, εχω πεταλια που κοστιζουν λιγοτερα, μου αρεσουν πιο πολυ και δινουν περισσοτερες επιλογες. Εκει που μου αρεσει αρκετα ειναι σαν boost οχι ομως clean απλα για να παρω καποια db παραπανω. Ρυθμιζω το gain ετσι ωστε οταν χτυπαω πιο δυνατα τις χορδες να παιρνω λιγο γκαζι και να "σπαει" ο καθαρος ηχος. Συνηθως βαζω τα πριμα λιγο πιο τονισμενα, ελαφρα ομως οχι υπερβολικα.

Το καλο με το πεταλι (αλλα και τις κιθαρες/ενισχυτες που εχω) ειναι οτι "ακουν" τις αλλαγες στο πως χτυπας τις χορδες. Παιζω με Fender ενισχυτες τελειως καθαρους και ειδικα με μονους μαγνητες το πεταλι ταιριαζει καλα. Για το buffer του δε μπορω να πω οτι θυμαμαι καποια ηχητικη διαφορα, το εχω αφησει στη θεση buffer αλλα αναμεσα σε true bypass πεταλια και τοποθετημενο περιπου στη μεση της αλυσιδας των πεταλιων δε ξερω αν κανει καποια διαφορα. Ισως αν χρησιμοποιηται μονο του ή σε ενα setup με λιγα πεταλια και αυτο τελευταιο να δινει κατι στον ηχο.

P.Sotiropoulos είπε:
Απλά ανέφερα με ποιους τρόπους μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πετάλι,

παρόλα αυτά το έχεις ακούσει απο κοντά σαν clean boost?

Ειναι σαφώς ανώτερο με τύπου rc booster και αλλα τετοια.
Όχι, δεν το έχω ακούσει από κοντά σε καμία από τις λειτουργίες του. Το RC και άλλα διάφορα τα έχω δοκιμάσει, όπως και έχω αποκτήσει clean boost με πολλούς άλλους τρόπους... Ο λόγος που έγραψα τα ανωτέρω (και που με διόρθωσαν στους αριθμούς οι αγαπητοί συνφορουμίτες  :P ) είναι πως έχω δει άπειρες φορές να διαφημίζεται και καλά σαν σοβαρή έξτρα option το "can also do clean boost" ενώ

(α) στην ουσία μιλάμε για απειροελάχιστες διαφορές χρωματισμού,

(β) σχεδόν κανείς (παραδόξως & λαθεμένα) δεν το εννοεί ως πραγματικά clean boost αλλά ως dirty που εκεί αρκετές φορές όντως υπάρχουν διαφορές άξιες λόγου,

(γ) το θεωρώ απίστευτη χαζομάρα να παίρνει κάποιος ένα σούπερ ντούπερ tweakable transparent εμβαπτισμένο σε mojo δυσεύρετο μπουτίκ πετάλι και τελικά να το χρησιμοποιεί σαν ένα... απλούστατο MXR Micro Αmp που πωλείται για ψίχουλα μέχρι και στα περίπτερα. ;D

bloody_sunday είπε:
...στην ουσία μιλάμε για απειροελάχιστες διαφορές χρωματισμού...
Oχι, δεν ειναι απειροελαχιστες. Αυτο το κατι που δινει το ακους και το νιωθεις στο χερι αμεσως. Φυσικα δεν ειναι night & day αλλα δινει κατι παραπανω που αξιζει. Παντα σαν slightly dirt boost μιλαω. Μπορει να κανει ενα Fender (type) ενισχυτη να "σπαει" πολυ ομορφα.

Παντως μην ελπιζεις να το δεις απο κοντα γιατι υπαρχουν τεραστιες λιστες αναμονης εδω και χρονια.

...όχι ακριβώς. Υπήρχαν σε Aμερικάνους dealers λίστες αναμονής οι οποίες εξυπηρετήθηκαν εν μέρει με την προηγούμενη παρτίδα. Βάσει της δικιάς μου επικοινωνίας πλέον δεν είναι τεράστιες (σε μερικούς πχ. είναι περίπου 100 άτομα), και επίσης τα δυο λινκς των γερμανικών μαγαζιών που αναφέρονται στο πρώτο λινκ της TGP απλά δεν έχουν καμία λίστα (υποθέτω τώρα τις φτιάχνουν).

Για το άλλο δεν αντιλέγω... αυτό έγραψα κι εγώ στο (β).

Πάντως 320 ευρώ για πετάλι με 3 $%$μένα ποτενσιόμετρα, δεν τα δίνω ο διάολος να κατέβει. Υπάρχουν πάρα πολύ ωραίοι ενισχυτές σε αυτά τα λεφτά. Δεν με νοιάζει καν τι κάνει και τι δεν κάνει. 

Τώρα μια 200άρα για ένα Wampler, που όχι μόνο κάνει παπάδες αλλά... τους κάνει και εξαιρετικά καλά ή ένα TC Nova line, ή ακόμα και 250 για ένα Strymon ,μάλιστα να τα δώσω (και τα έχω δώσει). Υποκειμενικά μιλώντας πάντα...

Δύσκολη κουβέντα...όπως εν γένει όταν συζητάμε για pedals, και δη overdrive type...

KTR, original Klon αλλά και αρκετούς κλώνους, βρίσκεις εύκολα σχετικά στα fora του εξωτερικού. Οι τιμές, απο 100Ε περίπου μέχρι κι ένα μηδενικό παραπάνω για αυθεντικά  :o.

Προσωπικά, διακρίνω κι αισθάνομαι τη μοναδικότητα του ήχου του, όπως και το addictive συναίσθημα που μπορεί να παρασύρει κάποιον, χωρίς τίποτα στον ήχο του να είναι κάτι που νοιώθεις "απαραίτητο" για το παίξιμο σου...strange fruit indeed...

Κάτι κάνει εκεί στα μεσαία  ;D, με τρόπο που λίγες άλλες προτάσεις καταφέρνουν.

Μη φανταστείτε βέβαια πως έχω original, μόνο clones έχω δοκιμάσει.

Αν πιστεύω πως μπορεί κάποιο pedal να κοστίζει 1000Ε; Όχι.

Αν θα τα έδινα για ν'αγοράσω ένα (εφόσον μου "περίσσευαν"); Μάλλον ναί... :-X

Έκτορας είπε:
Πάντως 320 ευρώ για πετάλι με 3 $%$μένα ποτενσιόμετρα, δεν τα δίνω ο διάολος να κατέβει. 
Την λογική με τα ποτενσιομετρα δεν την καταλαβαινω,

ακομα συγκρινεις ανομοια πραγματα, πεταλι με ενισχυτή...?

Τώρα μια 200άρα για ένα Wampler, που όχι μόνο κάνει παπάδες αλλά... τους κάνει και εξαιρετικά καλά.
Ποιο πεταλι της wampler εχει την ιδια συμπεριφορά με το KLON?

ez είπε:
Κάτι κάνει εκεί στα μεσαία  ;D, με τρόπο που λίγες άλλες προτάσεις καταφέρνουν.
Όπως αυτό που κάνουν κάποια original TS-808, TS-9 και το οποίο είναι όλα τα λ7.  ;)

Nestoras είπε:
Όπως αυτό που κάνουν κάποια original TS-808, TS-9 και το οποίο είναι όλα τα λ7.  ;)
Πως είσαι σίγουρος για αυτό?

έχεις κάνει σύγκριση αυτών των δυο?

Έκτορας είπε:
Πάντως 320 ευρώ για πετάλι με 3 $%$μένα ποτενσιόμετρα, δεν τα δίνω ο διάολος να κατέβει. Υπάρχουν πάρα πολύ ωραίοι ενισχυτές σε αυτά τα λεφτά. Δεν με νοιάζει καν τι κάνει και τι δεν κάνει.  
Κακώς "δεν σε νοιάζει καν τι κάνει και τι δεν κάνει". Είναι ισοπεδωτική αντιμετώπιση αυτή, και μάλιστα σε αφελή βαθμό. Τα χρήματα αυτά - ή οποιαδήποτε άλλα - θα τα δώσεις (αν τα έχεις) για να αποκτήσεις ένα εργαλείο που είτε σου δίνει έναν συγκεκριμένο ήχο που καμία άλλη λύση που έχεις δοκιμάσει δεν μπορεί, είτε για οποιονδήποτε λόγο σε εμπνέει περισσότερο να την χρησιμοποιήσεις από τις άλλες, ή στην καλύτερη περίπτωση και τα δυο. Κι εγώ πίστευα & πιστεύω το ίδιο με αυτό που γράφεις πχ. για ορισμένα fuzz που μοσχοπουλιούνται ως φύκια για μεταξωτές κορδέλες χωρίς να υπάρχει σχεδόν κανένα αντίκρυσμα πέρα από την φουσκωμένη το-πουλάω-τόσο-γιατί-μπορώ τιμή. Όμως σε μερικές περιπτώσεις αναγνωρίζω τα ανωτέρω, τα οποία φυσικά και δεν εξαντλούνται σε μερικά... ποτενσιόμετρα.

Η πλάκα είναι πως όταν γινόταν κανονικά η διάθεση του Klon την εποχή του χρυσαφιού και μετά του ασημί μοντέλου, τα είχα σνομπάρει κανονικότατα κι έλεγα "δε βαριέσαι, ίσως πάρω ένα σε μερικούς μήνες από περιέργεια". Μετά σταμάτησε η παραγωγή και έγιναν αντικείμενα επένδυσης...

@mustafank: υπάρχουν πολλοί αλλά συνήθως αυτοί είναι που συζητιούνται περισσότερο...

http://arc-effects.com/klone-v2/

http://www.fredric.co.uk/zombie-klone

https://www.facebook.com/PCE.Effects (αυτός ακούγεται πως είναι προβληματικός και λίγο απατεωνάκος στις πληρωμές, παραδόσεις, support κλπ)

bloody_sunday είπε:
@mustafank: υπάρχουν πολλοί αλλά συνήθως αυτοί είναι που συζητιούνται περισσότερο...

http://arc-effects.com/klone-v2/

http://www.fredric.co.uk/zombie-klone

https://www.facebook.com/PCE.Effects (αυτός ακούγεται πως είναι προβληματικός και λίγο απατεωνάκος στις πληρωμές, παραδόσεις, support κλπ)
Και ειναι κριμα να μην παρεις με λιγα λεφτα παραπανω την vertical version με πολυ καλυτερο design: http://www.fredric.co.uk/golden-eagle

Anyway, εχω παιξει κι εγω προσφατα με Klon clone. Ναι, ειναι ενα πολυ καλο πεταλι που στα δικα μου ζητουμενα ταιριαξε ακριβως. Ναι, κανει κατι στα μεσαια και οχι, δεν με παρεπεμψε στα ts(τα οποια επισημα πλεον δε γουσταρω :P). Το σημαντικοτερο για μενα ειναι οτι ετσι πως το ακουσα/αισθανθηκα αποτελει τη χρυση τομη μεταξυ χρωματισμενου και διαφανου OD. Ναι μεν χρωματιζει και παχαινει τη νοτα/ακορντο τονιζοντας ελαφρα τα μεσαια, απ'την αλλη ομως αναγνωριζεις και την κιθαρα σου σαν ηχοχρωμα και δυναμικες. Δεν ειναι τελικα τυχαια η ''μυθοποιηση'' του(τουλαχιστον ως ενα βαθμο), ωστοσο η τιμη του original ειναι γελοιωδως υψηλη. Για τους διαφορους κλωνους ομως, στα 100+ ευρω, λεω σιγουρα ναι, απο την αποψη οτι εχω δοκιμασει πολλα και ακριβοτερα od που δε με ικανοποιησαν τοσο. Και για να πω την αληθεια, το αμεσως καλυτερο στις δικες μου προτιμησεις παραμενει το...Boss SD-1.

Συγχωρείστε τον αδαή αλλά οι κλώνοι πόσο πλησιάζουν το original;

RayDTutto είπε:
Συγχωρείστε τον αδαή αλλά οι κλώνοι πόσο πλησιάζουν το original;
Απ'οτι καταλαβαινω η ερωτηση σου ειναι μαλλον ρητορικη, ε? Δεν ξερω κατα ποσο θα βρεθει εδω ατομο που εχει συγκρινει κλωνο με original και δε χρειαζεται καν να σε παραπεμψω σε καποιο video στο youtube. Μπορεις ομως αν σε ενδιαφερει να κανεις ερωτηση στο λογαριασμο youtube καποιου που εχει αυτη τη δυνατοτητα. Απο κει και περα προσωπικα δεν μπορω να ειμαι σιγουρος. Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι ο κλωνος με ικανοποιησε αρκετα. Κρατω μια επιφυλαξη γιατι αυτη τη στιγμη βρισκεται ξανα στον μαστορα για να τοποθετησει το κυκλωμα σε κανονονικο κουτι. Σε λιγο καιρο που θα το εχω χρησιμοποιησει περισσοτερο, θα μπορω να πω περισσοτερα. Επισης, ολοι εχουμε χρησιμοποιησει και συγκρινει κλωνους αλλων πεταλιων με τα original. Αυτοι οι κλωνοι που εχεις συγκρινει εσυ πλησιαζουν το αντιστοιχο original? Αν ναι, τοτε υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να ισχυει το ιδιο και με το Klon.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back