- Πόντοι
- 2,368
το σημαντικοτερο βεβαια ειναι ο σωστος τροπος τεντωματος της σουρντινας του ταμπουρου' date='οι περισσοτεροι ελληνες ντραμμες κανουν το τραγικο λάθος να την σφιγγουν πολυ με αποτελεσμα να πνιγεται ολος ο ηχος του ταμπουρου (το τι καυγαδες εχω κανειν στο στουντιο δε φανταζεσαι για να τους πεισω να τη ρυθμισουν σωστα.. :lol: )[/quote']
¶σε SF, δε βρίσκεις άκρη μ'αυτά τα πράγματα...
¶λλος κιθαρίστας θέλει να την ακούει "πνιγμένη', άλλος χαλαρή...
Εσύ για ένα alternative/post-punk/rock group, όπως το δικό μου, τι κουρδίσματα θα μου πρότεινες; Δέρματα;
ή μήπως βγαίνω off;
το τριξιμο ακουγεται μονο οταν ΔΕΝ παιζουν τα ντραμς,αρα υπαρχει λυση : κατα τη διαρκεια "οργανικων" περασματων την κατεβαζουμε τελειως :wink:Αν αφήσεις όμως την σουρντίνα σχετικά χαλαρή, τότε ... τρίζει απίστευτα όταν παίζει κάποιο άλλο όργανο! Ή μήπως υπάρχει λύση;;;
εξαρταται απο το ταμπουρο και αν ειναι Live η studioΕσύ για ένα alternative/post-punk/rock group, όπως το δικό μου, τι κουρδίσματα θα μου πρότεινες; Δέρματα;
Αν αφήσεις όμως την σουρντίνα σχετικά χαλαρή' date=' τότε ... τρίζει απίστευτα όταν παίζει κάποιο άλλο όργανο! Ή μήπως υπάρχει λύση;;;[/quote']
Προσωπικά θεωρώ αυτό το τρίξημο το κερασάκι στην τούρτα στο συνολικό ήχο των τυμπάνων! (Φυσικά όχι όταν δεν παίζουν καθόλου, είναι σπαστική ειδικά αν είσαι μπασίστας) Κάτι σαν συνεχές ghost notes!
εγώ έχω βάλει στο ταμπούρο μου ένα emperor X για batter, αλλά έχω χάσει σε μεγάλο βαθμό την ευαισθησία που είχα όταν έπαιζα με ένα CS coated... από κάτω έχω ένα ambassador snare.Εσύ για ένα alternative/post-punk/rock group' date=' όπως το δικό μου, τι κουρδίσματα θα μου πρότεινες; Δέρματα; [/quote']
εξαρταται απο το ταμπουρο και αν ειναι Live η studio
για batter
μεχρι και 7" στο στουντιο τιποτα δεν ακουγεται καλυτερα απο μια κλασσικη Remo coated ambassador (η οποιαδηποτε single ply coated)
για 8αρια ταμπουρα δοκιμασε και μια coated με dot.
Live αν βαρας πολυ ,οπως εγω,δυστυχως μονο emperors η coated cs αλλοιως θα ψαχνεις για ταμπουρο..
για απο κατω συνηθως ambassador (εκτος και αν το ταμπουρο ειναι μεχρι 4" οπου μου αρεσουν περισσοτερο oι diplomat)
τα καλυτερα ταμπουρα που εχω ακουσει εχουν συνηθως το κλασσικο υψηλο κουρδισμα με την batter λιγο λιγοτερο τεντωμενη απο την απο κατω.
Δυστυχώς βαράω αρκετά... :roll:
Στα τομς, έχω emperor διάφανα, για μένα Η ιδανική λύση για rock...
Μόνο στο βαθύ έχω pinstripe, για να το "μαζεύω" λιγάκι...
+100000παντως γενικα στο στουντιο τα ελαφρυτερα δερματα & πιατινια λειτουργουν (γραφουν) καλυτερα....
Μπορείς να μου δώσεις μερικά hints για να πετύχω παρόμοιο κούρδισμα;ειναι κλασσικο big band κουρδισμα.
Nice link Haris!Μια και έγινε λόγος για τον ήχο του Bonham' date=' για δείτε και αυτό.
γενικα θα φροντισεις οι κατω μεμβρανες να ειναι υψηλοτερα κουρδισμενες απο τις πανω για να εχεις εντονοτερο projection & λιγοτερο sustain.Μπορείς να μου δώσεις μερικά hints για να πετύχω παρόμοιο κούρδισμα;ειναι κλασσικο big band κουρδισμα.
Επίσης θέλω να φτιάξω έναν ήχο ταμπούρου' date=' τύπου Matt Cameron (Pearl Jam)...
χωρίς κρεμμύδι... :lol: :lol: